zaterdag, december 9, 2023
HomeOnderwerpenMedia en literatuurNieuw boek over reis door Suriname

Nieuw boek over reis door Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

Bij Uitgeverij Atlas is begin deze maand een nieuw boek van Karin Anema verschenen, getiteld: ‘De groeten aan de koningin. Een reis door Suriname’. In het boek beschrijft Anema een avontuurlijke reis door een fascinerend land dat nog een voelbare band met Nederland heeft. Al ben je in een ander land, Nederland kruist voortdurend je pad. Daarmee is het tegelijkertijd een confrontatie met haar eigen geschiedenis.

Anema baant zich in haar eentje een weg door Suriname en raakt in de ban van de rijkdom aan culturen en het betoverende binnenland. Van Paramaribo tot in het hart van de Amazone heeft ze verrassende ontmoetingen. Haar voorliefde voor met de grond en de natuur vergroeide inheemsen brengt haar naar het ongerepte oerwoud van de indianen. Met hen gaat ze op expeditie en vaart ze door talrijke gevaarlijke stroomversnellingen.

Karin Anema (1955) studeerde landschapsarchitectuur aan de universiteit van Wageningen. Sinds 1985 werkt ze als wetenschapsjournaliste en heeft ze haar eigen bureau voor journalistieke producties. Van haar verschenen eerder Mexicaanse sneeuw, De weg naar Villarbón en De Noorse liefde van W.F. Hermans.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES