Suriname stelt sponsoring terrorisme strafbaar

5

PARAMARIBO, 17 nov – Suriname gaat financiering van terrorisme strafbaar stellen. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Het wettelijk raamwerk wordt alvast voorbereid. Er ligt al een wetsvoorstel klaar en het wetboek van Strafrecht en de wet tegen witwaspraktijken zullen worden aangepast. Van buitenlandse druk, met name vanuit Washington, is geen sprake.

Eerder kan gesproken worden van ‘duidelijke signalen’. Zo is Suriname te kennen gegeven dat toetreding tot de Egmond Group nu niet mogelijk is. De groep bestaat uit landen die zich inzetten tegen witwaspraktijken. “Canada en de VS hebben aangeboden om Suriname te sponsoren bij de voordracht tot toetreding, maar dat gaat niet zo gemakkelijk”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname.

De voorwaarde, aanpassing van de nationale wetgeving, wordt beslist niet als druk ervaren. Voor Santokhi is het eerder een teken van bereidheid om Suriname te helpen. Voordeel van het lidmaatschap is dat informatie kan worden uitgewisseld over onder meer investeerders. Suriname loopt dan minder het risico om een ‘wasmachine’ te worden van crimineel geld.


5 REACTIES

 1. we hoeven geen lid te zijn van geen enkele egmond groep.
  als america lid is van dat ding is het weer niet zo moeilijk, gezien zij de grootste witwassers aller tijden zijn.
  america opent een clubje en bieden je aan om lid te worden en ze gaan je sponsoren maar je moet dit en dat doen.Als america je lid wilt laten worden dan doen ze dat.
  Als je geen lid ben zeggen ze je niet wie de witwassers zijn? rotzooi.
  Als de minister witwassen wilt tegen gaan hoeft hij echt geen lid te zijn van dit ding. Het enige wat dit met zich meebrengt is dat santhoki de egmond group alle informatie over surinamers zal verstrekken en niet omgekeerd.


  Maak melding

 2. Volgens mij ondersteund Suriname zelf de
  terrorist Amerika.
  Amerika terroriseert Cuba al jaar en dag.
  En Suriname kruipt voor Amerika.

  Opzouten met die Amerikanen! Ze hebben bloed
  aan hun handen en dan praten ze over terrorisme!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.