Surinamer dupe van blunder in strijd tegen terreur

26

In EénVandaag was gisteren het verhaal te zien van een nietsvermoedende assistent boekhouder uit een Surinaams Hindoestaans gezin, die werd aangezien voor de Europese leider van Al Qaida.

Met bruut geweld werd A. Chaitram gearresteerd. Ook het huis van zijn ouders werd met veel machtsvertoon door een zestien man tellend arrestatieteam binnengevallen. Toen achteraf bleek dat hij onschuldig was, kon er nog geen excuus af.

Achteraf bleek het een blunder op basis van één anonieme brief. Zijn advocaat diende een schadeclaim van €100.000 in bij de rechter. Gisteren was de uitspraak en de rechter wees de claim af. Chaitram kreeg als tegemoetkoming voor het leed slechts € 127,- euro en de kosten van een treinkaartje vergoed.

De uitzending van EénVandaag


26 REACTIES

 1. In het geval van deze jongeman werd hij verdacht op grond van een anoniem briefje.
  Uitermate gevaarlijke situaties, want de politie die toch maar al te graag wil scoren, neemt niet eens de moeite om zaken rustig uit te zoeken.

  Gelet op de nieuwe terreurwet zijn mensen met een oosters/arabisch uiterlijk makkelijk prooi en het schandalige is dat je je nergens kan verweren.

  Dergelijke zaken moeten gebundeld worden en verder worden aangevochten.
  Wie heeft suggesties?


  Maak melding

 2. Door krotzichtigheid en domheid verblind ontgaat het de Nederlandse regering en in toenemende mate ook het Nederlandse volk dat het bezig is al jaren de democratische verworvenheden en de mensenrechten te vertrappen. Een ondoordachte “Doel heiligt alle middelen” instelling heeft er toe geleid dat Nederland in hoog tempo afglijdt naar het niveau van ondrukkende politiestaten, zoals die in de 60ér jaren in bepaalde achterstands regio’s in de wereld voorkwamen. En dit land pretendeert in het kielzog va die maniak uit Amerika democratie, met militaire middelen te kunnen exporteren.


  Maak melding

 3. Ik nodig alle critici van Suriname uit, en dan met name, de critici bij het artikel van de mishandeling van Santo Boma, om nu op dit artikel te reageren. Graag in dezelfde bewoordingen en met dezelfde emotie. GELIJKE MONNIKKEN EN GELIJKE KAPPEN!!!!


  Maak melding

 4. ….het zoveelste bewijs naast de 100% controle dat blanken,justitiele ambtenaren en politici incluis,alles wat allochtoon is of een niet blanke kleur heeft met dieren gelijkstelt en ongestraft als zodanig behandelt….Wordt het geen tijd voor alle voormalige landgenoten en overige “vreemdelingen” om deze verdorvenen uit de Nederlandse samenleving bij een internationaal rechtsinstituut te ontmaskeren en aan te klagen……en waar blijft de reactie van al mijn zovele doorgaans schreeuwerige sranan brada’s???????….of is het stil omdat het een hindoestaan betreft….


  Maak melding

 5. Hoe kunnen ze zo een stomme fout maken ze tappen telefoontjes toch af. om te zie dat nederlanders altijd denken dat ze slimmer zijn dan anderen. nemen jullie rustig de tijd.


  Maak melding

 6. Sorry dat ok het moet zeggen, maar dit riekt naar racisme van de eerste orde!!!
  Het is toch gewoon te gek om los te lopen: je wordt in je huis met bruut geweld overvallen, meegenomen zonder dat er een aanleiding voor is? Nederland bananenrepubliek 🙂
  En als schade vergoeding krijgt men een 127,= euro en een treinkaartje??

  Ik hoop dat deze meneer de kracht heeft om door te procederen. In een eerdere uitspraak kwam naar voren dat men niet zonder enige aanleiding een inval mag doen, waarbij alleen een tip niet voldoende is. Er moet ander bewijsmateriaal zijn zoals financiele cijfers (in dit geval), afgeluisterde gesprekken, foto’s, enzovoort…

  O ja, een suggestie om dit te voorkomen is een belangenvereniging op te richten, waarbij mensen dit soort incidenten kunnen bijhouden, ervaringen kunnen uitwisselen en eventueel gezamenlijk kunnen procederen tot de Europese hof en/of VN mensenrechten organisatie.

  Nederland handelt de laatste teveel tegen de VN mensenrechten in en quess what meestal zijn het moslims en kleurlingen (maar staat heel hypocriet wel vooraan bij de VN als het om het erkennen van de mensenrechten gaat. Dit soort incidenten kunnen ertoe leiden dat internationaal bekend wordt hoe Nederland met de mensenrechten om gaat en kan zij misschien ook worden geroyeerd).

  Wishing all lots of luck, strenght and wisdom


  Maak melding

 7. Aanvullend: als er een rechts kabinet komt (CDA/VVD) dan zullen dit soort zaken (racisme) veel meer voorkomen. De oplossing is een belangenvereniging die alles registreert en ermee naar buiten (de media, Europese hof en VN) komt en de belangen van betrokkene behartigt.
  Wat ik heeel erg jammer vindt is dat er op dit moment tig organisaties zijn, maar niemand zegt er wat van????
  Het platform van buitenlanders doet een oproep in het AD van erken ons alstublieft als Rotterdammers….????? Met deze oproep geven ze al aan de ze zich minderwaardig voelen (en dus het spijt het me te zeggen maar zullen ze ook zo (minderwaardig) worden behandeld).
  Nee, mensen wil je wat bereiken dat moet je je gelijkwaardig opstellen en alleen op basis van gelijkwaardigheid kan een goede participatie plaatsvinden.

  Ik ben benieuwd welke organisaties of wie het voortouw neemt??


  Maak melding

 8. 17 nov.2006

  Ja mensen,er is geen respect meer.Nu komen er zuidamerikaanse toestanden ook hier.Als het zo doorgaat dan denk ik zeker dat er net als in Brazilie ook de politie het zwaar zullen hebben .Wat denkt u dat dit gezin het meemaakt nu.Gewoon aan de kant gezet door ……??? [terrorist…].Wat doet iemand als er onmacht is ?Ik heb geen mening.
  Ik heb geen spijt gehoord van onze beschaafde regering.Ik begin ook radeloos te worden.Vandaag hun , morgen kan bij mij ook.
  Dus laten we een beetje wakker blijven?
  Ik hoop alsnog spijt van de FBI van Ned.
  Sonny


  Maak melding

 9. Het gaat je niet in de koude kleren zitten als je totaal onschuldig opgepakt wordt, je huis overhoop gehaald wordt, en dat men daarna bij het zien dat ze een blunder gemaakt hebben niet eens de moeite neemt om zich te verontschuldigen.

  Ik zou in hoger beroep gaan, want hier valt wel een vette schadevergoeding te halen. Niet zo zeer om het geld, maar wel om de Staat terug te pakken op zulke dommigheid.


  Maak melding

 10. @ VOC ja dat klopt dat we te gast zijn….maar mijn voorouders zijn geboren nederlander…alleen hebben we een andere kleur……ken je verleden voordat je uit je nek lult….mede dankzij rechts zitten we in deze situatie…..


  Maak melding

 11. balkenende heeft het altijd over normen en waarden en hij piert zijn tieffies,omdat hij in de peilingen met zijn cda op nr.1 staat.moeten we op zo een man gaan stemmen???
  justitie die afgaat op een anonieme brief en zonder enig nadenken of vooronderzoek tot een brute arrestatie over te gaan.excuses aanbieden?neen?wat zijn dan de normen en waarden?voc-mentaliteit?anno 2006!
  ik ga nu een cd draaien van aretha franklin:respect………….doei..sari torie.


  Maak melding

 12. Laten “sommige” Sur?Ned die hun eigen land en cultuur neerhalen en niets gunnen maar zien hoe het aan toe gaat. “GEBOREN” Surinamers in Nederland van Surinaamse ouders; je bent en blijft een buitenlander dus een allochtoon.
  Wordt nu maar eens wakker en wees trots op wie je bent en wsat je bent.

  Janny


  Maak melding

 13. Beste VOC,

  Wat versta je onder te gast?? Die tijd is volgens mij allang voorbij en zelfs een gast heeft rechten en plichten.

  Daarnaast zou ik tegen je willen zeggen dat de autochtonen (DE HOLLANDERS) verantwoordelijk zijn voor en schuldig zijn aan het verval van Nederland en niet de autochtonen. Alleen zoals een goede autochtone Nederlander betaamt leg je de schuld altijd bij de ander neer in dit geval bij de allochtonen 🙂

  Dus ga lekker bij de autochtone politici klagen en spreek hun aan op hun verantwoordelijkheid (als je daar tenminste de moed en intelligentie voor hebt). Met rechts stemmen bereik je alleen dat de aandacht wordt afgeleid van de echte oorzaak en men zich op een klein groepje focust die er nauwelijks wat aan kan doen.

  Voor je beeldvorming: 16 miljoen inwoners, 3 miljoen autochtoon waarvan 1,5 niet westers. Alle politici/beleidsmakers en captain of the industries zijn autochtonen. Als je echt zo intelligent bent als je denkt, leg me dan eens uit hoe een minderheid zonder enige vorm van invloed en macht een beschaafd land in een bananenrepubliek kan veranderen?? 🙂

  Mvgr,


  Maak melding

 14. Ook ik heb niet alleen maar vrienden en er zullen zeker wel mensen rondlopen die een hekel aan mij hebben. Maar deze meneer hield zich wel op met tuig dat heel makkelijk tot zoiets als een anonieme brief schrijven kan overgaan. En dan krijg je dit soort dingen. Misschien moet hij zichzelf dat eerst verwijten. Als ik me ophou met drugsfiguren ook al sta ik er zelf heel ver vandaan dan moet ik niet verbaasd zijn als op een dag de narcoticabrigade voor mijn deur staat of mijn deur openbreekt.
  De reactie van de overheidsdienst is misschien niet wat het geweest zou moeten zijn, maar liever een overdreven reactie waarvan ze hopelijk geleerd hebben dan helemaal geen reactie. Wat als er wel sprake van voorbereiding van of zelfs van een aanslag zou zijn geweest? Je moeder of zuster zou op dat moment op Schiphol moeten zijn geweest. Stel je dat eens voor en vel dan nogmaals een oordeel.


  Maak melding

 15. Hatti bron, volgens mij sla je de plank helemaal mis. Ik heb geen idee wie die meneer zijn vrienden zijn, maar als hindoe zullen het waarschijnlijk geen moslims met terroristische ideeen zijn. Maar dat is totaal beside the point. Wat van belang is, is dat als ik jou niet mag, ik maar een anonieme brief hoef te versturen waarin staat dat jij de grote man/vrouw van Al Qaida in Nederland bent. En daarmee bezorg ik je dan een heeel vervelende tijd.

  Nee Nederland is tegenwoordig niet zomaar een bananenrepubliek, maar een regerlrechte politiestaat. Steeds meer ervaren personen met een ander, dan een puur europees uiterlijk, dat officiele instanties als de politie hen op zeer denigrerende wijze bhandeld. Als je het nog niet zelf hebt ervaren, kun je je er alvst op voorbereiden dat de komende tijd de situatie aanzienlijk zal verergeren.
  Marco Pastors vergeleek moslims met Nazi’s. De waarheid is echter dat de AIVD en de politie steeds meer gelijkenis beginnen te vertonen met de Gestapo en de Whermacht.


  Maak melding

 16. Heel jammer dat de intellectuelen van justitie zulke blunders hebben gemaakt. Een Hindoe aanmerken voor leider van een moslim terrorist WAUWWWWWWW bravo.
  EN nu een schadeclaim van 127,… mooi toch!!recht heeft zegegevierd voor een Nederlander van Surinaamse afkomst. Die zijn lang niet zo agressief, was dat wel zo dan had slachtoffer en hoger vergoeding gehad.

  In het verleden is een blanke jongen die bekeerd is tot het moslim geloof in verband gebracht met de bekende “hofstad”groep. Die Blijkt onrechtmatig aangehouden te zijn ect….
  Ondanks dat er granaten zijn gebruikt en hele ophef in Laakkwartier in Den Haag. Die kreeg van dezelfde “recht” meer dan 127 euro.

  Dit geeft alleen maar aan dat de wet niet voor een ieder gelijk is. Wordt je gerekend tot een bepaalde bevolking en die vaker in negatief publiciteit komt zo zielig en altijd het slachtoffer uit te hangen, wordt je daarvoor beloond door het Nederlandse recht en hypocriete Nederlanders op handen gedragen.

  Ik denk dat het verstandig is voor alle Hindoestanen van hindoe afkomst( zowel Sanatam-darm als Ariers) zich te bundelen en voor elkaar op te komen.
  Eenheid maakt macht en dat is binnen onze Hindoestanen verwater

  Sandhir


  Maak melding

 17. Nederland is niet verdeeld in links en rechtsdenkend.

  VOC, geeft gewoon aan hoe een gros van hem denkt…

  Je zal al misschien zijn intelligentie hebben ingeschat. Maar de issue is dat hij van dezelfde kaliber is, als de rest van Nederland.

  Het merendeel van de 15 miljoen Nederlanders vertegenwoordigen dezelfde standpunt….

  De mensen die zij allochtonen noemen over en kam scheren, zelfs homo’s rangeren zij tegenwoordig onder deze door hen ondergeschikt…


  Maak melding

 18. @Sandhir
  Ik denk dat jij een behoorlijk eng ventje bent die Moslims haat vanuit het Hindoe zijn! Bahhhhh.
  Ik denk dat jij absoluut niet representabel bent voor de Hindoestaanse Hindoes die prettig en zonder problemen kunnen samenleven met onderandere Moslims.

  Salaam-Namaste


  Maak melding

 19. Ik krijg het gevoel, dat men terreur toepast om zelf terroristen te creeren.(mensen gek maken)hierdoor gaat men ongecontroleerd gedrag vertonen.
  Dan krijgen zij een “license to kill” in handen. (zie gedrag op schiphol)
  Puur om de boel straks af te slachten.


  Maak melding

 20. Is belachelijk,buitenlanders moeten hun huiswerk goed doen om te slagen voor hun inburgeringstoets en zij krijgen een briefje onder hun neus geschoven en ze vallen gelijk een huis binnen.Dan nog eens die schadevergoeding,127 euro!!!En in de toekomst staat die gezin bekend als tereurverdachten.

  VOC,zo worden wij buitenlanders strontziek van jullie want jullie gaan overal op vakantie naar landen waarvan jullie de inwoners van dat land in nederland haten.
  Wat gaan jullie eigenlijk op een strand doen,daar krijgen jullie een kleurtje van en alles met een kleurtje is toch slecht??

  Wij zijn inderdaad gast in een andere land,jullie hebben buitenlanders naar nederland gehaald voor het vuile werk en jullie hebben andere landen geplunderd en als alles quit staat dan pas mag je praten.

  En nog iets de tijden zijn aan het keren Suriname gaat de goeie kant op en Nederland??Die gaat naar de klote!!Check die voedselbanken dan!!

  Tuurlijk is het grootste gedeelte van nederland het met je eens maar jullie moeten wel stilstaan dat als er geen buitenlanders hier waren Schiphol waarschijnlijk wel de kleinste luchthaven ter wereld zou zijn evenals de haven van Rotterdam.Wie zouden er de straten schoonvegen??Geen Nederlander.Wie zouden er schoonmaken in gebouwen??Geen Nederlander.Wie zouden er zoveel winkelpanden huren???Geen Nederlanders.Wie zouden zoveel btw betalen om naar hun land te gaan??Geen Nederlander.En ga zo maar verder.En gelukkig is Nederland niet ons thuis want jij als nederlander voelt je je al niet lekker in nederland laatstaan buitenlanders.

  Enne VOC …. wat voor afkomst heeft de toekomstige koningin??

  Je hoeft het niet met alles eens te zijn wat buitenlanders betreft,en buitenlanders hoeven het ook niet met alles eens te zijn van Nederlanders maar we zouden toch wel normaal met elkaar om moeten kunnen gaan.
  Respect voor jullie omdat jullie toch ons hebben binnen gelaten en respect voor ons dat we zover hebben gereisd en jullie land als veilig hebben gezien om er te komen!!!


  Maak melding

 21. O,ja VOC, de enige buitenlander die welkom is die Turk Sinterklaas in Nederland en daar zal dan de grootste deel van Nederland het met mij eens zijn ipv met jou want hij wordt vriendelijk ontvangen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.