Herdenking slavernij in Oosterpark

2

AT5 meldt dat enkele honderden belangstellenden vandaag in het Oosterpark bij het Nationaal Monument Slavernijverleden de afschaffing van de slavernij hebben herdacht. Vertegenwoordigers van de gemeente Amsterdam, de Nederlandse Antillen en Suriname legden vanwege de afschaffing van de slavernij 143 jaar geleden kransen bij het monument.

Onder de aanwezigen waren veel nazaten van slaven, vaak gehuld in traditionele kledij. De herdenking verliep in het verleden vaak hectisch. Vorig jaar werd minister Verdonk uitgejouwd toen ze een toespraak hield en verliet de minister daarop de bijeenkomst.


2 REACTIES

 1. Geachte brada nanga sisa,

  Gaarne wil ik reageren op de herdenking Nederlandse slavernij in het Oosterpark, welke dit jaar in het Oosterpark gehouden is.

  Het viel mij op dat steeds minder mensen de herdenking bezoeken, en ik vraag mij bezorgt af of het geen tijd wordt dat het NINSEE eens een evaluatie gaat maken omtrent haar werkwijze, haar manier van aanpak, haar houding, zelfs haar intenties t.a.v. het slavernijgebeuren.

  Steeds meer krijg ik de indruk dat het NINSEE een elite clubje aan het verworden is, onberijkbaar voor de gewone man.

  Steeds meer, en ik denk velen met mij, gaat zich bij mij een gevoel opdringen alsof het NINSEE, niet verder komt met haar idealen, dan een viering elke I juli van het jaar.

  In Amsterdam en Rotterdam bijvoorbeeld wonen een groot aantal Afrikaanse Surinamers, waarvan weinigen het NINSEE kennen.

  De vraag is; wie is of zijn het NINSEE.

  Vorig jaar I juli 2004, tijdens het protest tegen Mevr.Verdonk (Vreemdelingen zaken), viel mij een merkwaardig vooral op:

  Want terwijl de gemeenschap, kanttekeningen plaatste bij de houding van mevr,Verdonk t.a.v. vreemdelingen, en vervolgens door onze gemeenschap verboden werd ons op die dag toe te spreken, komt een meneer van het NINSEE teleurgesteld naar de microfoon om die gemeenschap op het matje te roepen.

  En waarom, omdat wij die mevrouw terecht terug gevloten hadden. En die meneer van NINSEE was het daar niet mee eens.

  Nou, dat mag, tot daar toe. Maar:

  Hoe haalt het NINSEE het in haar hoofd, om ons het volk, op het matje te roepen. Wie heeft ervoor gezorgt dat het NINSEE vandaag bestaat.

  Ik zou zeggen heren, laat dat eerste en de laatste keer zijn dat u zich zo buiten uw boekje begaf.

  Wanneer wij het volk vinden dat iemand niet deugd, dan is dat zo. En mocht blijken dat U niet deugd, dan zal ook u dat merken.

  Trouwens wie denkt u dat u bent. Wie geeft u die vrijheid te denken dat u in staat bent ons tegen te houden, wanneer wij ons verzetten tegen racisme.

  Ik zou zeggen, NINSEE, hou je bij je lees. Trouwens velen zien nog weinig progressie m.b.t. de doelstelling van het NINSEE.

  En zoals ik eerder zei; het is tijd voor een grondige evaluatie, alvoren u vervalt tot een zondagskind, in geval dat niet reeds het geval is.

  Wiki, word wakker NINSEE, word wakker !!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.