Kwakoe Zomerfestival van start

5

In Amsterdam is vanmiddag de 31ste editie van het Kwakoe Zomerfestival van start gegaan. In het Bijlmerpark te Amsterdam Zuidoost, zijn er gedurende zes weekeinden diverse activiteiten. Naast het voetballen kan men genieten van muziek, theater, film, literatuur, kunst en lezingen. Dit jaar wordt voor de tweede keer een officiele American Football wedstrijd, waarin twee teams strijden voor de Kwakoe Bowl. Een ander hoogtepunt van het festival is de miss little Kwakoe verkiezing

Het festival werd voor het eerst georganiseerd in 1975 en begon als een zomervoetbaltoernooi voor Surinamers in de Amsterdamse wijk Bijlmer. Het evenement werd aanvankelijk vooral bezocht door bewoners van stadsdeel Zuidoost, die veelal van Surinaamse, Antilliaanse en Afrikaanse komaf zijn. Vanaf het begin had het festival daardoor een multicultureel karakter.

De swingende re-make van ‘A Brand New Day’, één van de hits uit The Wiz, zal op 1 juli opgevoerd worden tijdens de openingsmanifestatie van het Kwakoefestival. Het festival is elke weekend te bezoeken van zaterdag 1 juli t/m zondag 6 augustus 2006.


5 REACTIES

 1. Leuk festival, altijd wat te beleven daar,…oude vrienden, school/studiegenoten,buurtgenoten, lekker eten, muziek etc,etc.
  Alleen jammer dat het zo commercieel dreigt te worden,…. of zelfs al is!!!!

  Tot kwakoessss

  Stiko


  Maak melding

 2. Overwinteren in Suriname,en kwakoe is een fantastische happening in Amsterdam, die ons weer naar de winter verlangen maar dan in Suriname.


  Maak melding

 3. jammer dat ik dit festival zal moeten missen, maar geen getreur over enkele jaren als de vakantie goed valt met die van ghana, kom ik terug voor de bara’s en de bloedworst met fladder.

  Greetings from Ghana van een sranangman


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.