Martinair naar Suriname en Curaçao

66

Martinair gaat in het winterseizoen vliegen op Suriname en (weer) Curaçao. Dat meldt de Caribische redactie van Radio Nederland Wereldomroep . Vooral naar de vluchten op Paramaribo wordt uitgekeken omdat er tot voor kort een monopolie was van KLM en SLM. Gehoopt wordt op lagere tarieven.

Martinair gaat vanaf 29 oktober naar Paramaribo vliegen. Het nieuws werd bekendgemaakt door reisbureau Does Travel & Cadushi Tours. De vliegmaatschappij reageerde nog terughoudend omdat ‘er nog puntjes op de i’ moesten worden gezet. Maar volgens directeur Martin Does is er geen twijfel meer; Martinair heeft de touroperators al ingelicht. De prijzen worden binnenkort bekend. Reizigers hopen op een stevige prijzenslag op de route tussen Amsterdam en Paramaribo.


66 REACTIES

 1. Tot nog toe is wat het monopoli betreft niemand zijn afspraak na gekomen over het prijsverlaging.In plaats daarvan is er extra bezine prijs bijgekomen.Alles wat met Suriname te maken heeft is eenmaal duur.Als de zakkenvullers zich steeds blijven bemoeien met de politiek zullen wij maar er onder moeten LIJDEN.


  Maak melding

 2. Ik denk dat bij liberalisering wij een totale liberalisering moeten afdwingen , dus ook landingsrechten voor niet-partners van KLM zoals multynationals als AA , etc , etc ,…
  En dan waakzaam blijven voor “kartelvormingen”.

  M.vr.gr.


  Maak melding

 3. Ik had jullie allemaal al in het begin verteld; dat ik er niks van gelooft, eerst zien. blijf maar wachten, je geduld wordt niet beloond.


  Maak melding

 4. Booster heeft helemaal gelijk.Eerst zien dan geloven.Wie denken jullie dat het meest onder zal lijden als de liberalisatie daadwerkelijk plaatsvind.Ja ja …de SLM met al zijn VIJFHONDERD werknemers.En het aller belangrijkste .De surinaamse staat bepaald nog steeds wie er mag landen op penegel luchthaven.Dus…..wie zal het zeggen.Het is nu verlengt tot november.Geduld ……..


  Maak melding

 5. Lieve mensen, wat willen jullie nou?We zitten met z’n allen te zeuren at die ticket zo duur is,wat natuurlijk terecht is.Nu komt er mogelijk een oplossing is het ook niet goed,wat willen jullie eigenlijk?Ik word moe van dat gezeur en pessimistisch gedoe,laten we a.u.b mekaar niet gaan opjutten en positief blijven.Het komt heus wel goed.


  Maak melding

 6. Weet je wat de goedkoopste manier is? Via Frankrijk met Air France!~
  Je moet er wel een reis van Cayenne naar Albina voor overhebben, maar scheelt honderden euro’s.
  En als je dit niet wilt, dan boeken via e-mail, ook via Air France. Kun je gewoon via Schiphol. Is zelfde vlucht, alleen veel goedkoper.
  groetjes, Madelon


  Maak melding

 7. Bij Suriname altijd afwachten wat tegenover een eventuele tariefverlaging staat.
  Men is bijzonder creatief.
  Denk aan:
  =Verhoogde visum en luchthavenbelasting of
  misschien wel herinvoering van wisselplicht
  bij aankomst. (een groot bedrag tegen hoge
  koers).
  =En als slagroom extra brandstoftoeslag.


  Maak melding

 8. Alweer een hoop onzin die we zomaar slikken, Martiair is KLM dus bij deze zal SLM op den duur zijn positie gaan verliezen.Let maar op goedkoper zullen de prijzen niet worden en kan op den duur de zwarte piet naar de Surinaamse overheid gespeeld worden KLm en Airfrance die maken toch al MEGA winsten

  Groetjes
  OssieB


  Maak melding

 9. suri. zakken vullers gaan geen landingsrechten verlenen aan andere bedrijven.Slm gaat als eerste naar de klote.
  Een klein bedrijf met vijfhonderd werknemers en een kapotte boeiing vliegtuig.
  Mensen ,ik hoop dat jullie de afgelopen
  zaterdag hebben gekeken op nat. geogr.channel in Nederland,welke mankementen boeing 747 vliegtuigen hebben.en dat zou een hoop tijd in beslag nemen om te repareren en dat zou een hoop geld gaan kosten.Vergeet niet dat de laad-deur van een van deze vliegtuigen open ging tijdens een vlucht naar honolulu.Deze vliegtuigen hebben constructie fouten en ontwerpfouten.

  en wat betreft suriname,men moet de helft van het personeel van SLM naar huis sturen die daar een politieke functie bekleden.

  dus goed koper wordt het nietttttttttttt.
  belazerij????????


  Maak melding

 10. Even geduld mensen,blijf positief denken zij(KLM/SLM) kunnen niet meer omheen draaien,wat de ticket prijs Amsterdam/paramaribo betref die gaan gegarandeerd lager worden.Maar dan wordt het drukker in surinaame”Invasie”uit holland,meer dan half miljoen sur/ned.op vakantie in surinaame ha,haaaa…Oke groetjes!Odi en TangBoeng


  Maak melding

 11. Even geduld mensen,blijf positief denken zij(klm/slm) kunnen niet meer omheen draaien,wat de ticket prijs amsterdam/paramaribo betref die gaan gegarandeerd lager worden.Maar dan wordt het drukker in surinaame”invasie”uit holland,meer dan half miljoen sur/ned.op vakantie in surinaame ha,haaaa…oke kondré mang Odi en Tangboeng!


  Maak melding

 12. Ik ga gewoon met vakantie naar een andere bestemming dan Suriname. Veel goedkoper geen visum en geen gedoe. Laat SLM/KLM maar vliegen met hun familie leden of lege kisten.
  Denk aan Spanje, Griekenland, Jamaica, Cancun, Dominican Republic. Geen visum goedkoop en heel leuk…


  Maak melding

 13. We kunnen blijven speculeren b.v. dat Suriname langs andere wegen het verlies dat SLM zal lijden weer zal proberen te verhalen langs andere wegen of dat KLM-Martinair één pot nat zijn etc. etc. Maar laten wij geduldig wachten tot het moment van de waarheid. Tot het moment dat daadwerkelijk door Martin-air gevlogen gaat worden. Dan zien we wel wat het tarief wordt. Ik ben zelf vooralsnog optimistisch gestemd.
  Odi,
  Sekrepatoe.


  Maak melding

 14. mensen gewoon nog geen ticket kopen voor december.afwachten en kijken wat er gaat gebeuren.als er niet genoeg tickets verkocht moet men ook voor Suriname lastmin tickets gaan verkopen.er zij kosten gemaakt en dus moet er geld binnen komen.


  Maak melding

 15. ik heb ook gewacht dat na 1 mei er meerdere maatschappijen zouden vliegen. Heel wat mensen hebben daarop gewacht zodat zij een goedkope ticket konden boeken. wat nu !! Geen enkel maatschappij is er nog. dus er is nu een stormloop om tickets te kopen want veel mensen hadden gewacht op die goedkope ticket , SLM vliegt half Geen zekerheid, dus je wordt ook geadviseerd met KLM tegaan wil je zeker zijn van je reis. En ja de ticket prijzen zijn gewoon hetzelfde gebleven. Heb ik zelf ondervonden. Reisbureau’s zijn heel druk. en de prijzen zijn van 885 euro naar boven. En ik heb gehoord dat vanaf 1 juli de visumprijs naar ned van 35 euro naar 60 euro wordt verhoogd( heb ik gehoord) Dus ik moet echt zien dat de prijzen dalen. en de vraag is als ze dalen voor hoelang ????


  Maak melding

 16. Laten we hopen dat de vliegtarieven omlaag gaan. De surinaamse overhedi moet daaraan meewerken. Tot nog toe hebben de idiote politici alleen maar hun eigen volk bedrogen. Natuurlijke hulpbronnen zoals goud geven ze weg en waar ze tekort komen pakken ze bij hun eigen volk.

  De laatste tijd heb ik me erg kritisch over de politic uitgelaten. Maar het is gewoon waar. Ik ga idioterie en wanbestuur/beleid niet goed praten, want anders ben ik geen haar beter.


  Maak melding

 17. dit hele gedoe rond goedkopere vluchten met klm/slm/martinair, gaat nooit plaatsvinden!!!
  Let op mijn woorden!!!!
  Hoe lang lopen deze discussies en zogenaamde onderhandelingen nu al? Elke keer wordt het met een half jaar of n jaar opgeschoven.
  En wij maar lullen met elkaar / geduld hebbende en wachten tot ……
  KLM zit in air-france. KLM zit in Martinair.KLM heeft en blijft zn monopolie houden op zanderij, lieve mensen.


  Maak melding

 18. Mensen,het is allemaal voor de gek houderij.
  De KLM blijft altijd de macht in eigenhanden gehouden.De SLM is alleen in het leven geroepen om de zogenaamde intelectuele mensen in suriname zoet te houden.(profiteurs)Martinair en air france zijn als het ware dochterbedrijven van de KLM.
  Het is allemaal manipulatie ten opzichte van de nederlandse belastingdienst en de belasting betaler.
  Op een gegeven moment is er veel vraag naar tickets naar suriname en dat heeft de KLM onder controle,de enigste manier om hier onderuit te komen is,naar ander bestemmingen gaan met vakantie , misschien dat je dan wel kwalitatief een goede vakantie hebt.
  Veel succes met uw reactie,
  Groetjes.


  Maak melding

 19. Mensen,

  op de site van luchtvaartnieuws staat dit vermeld, dus laat je nog niet gek maken met die praatjes van Does —->” WILLEMSTAD – Martinair vliegt vanaf 29 oktober tussen Amsterdam en Curaçao. In eerste instantie wordt het eiland aangevlogen als tussenstop op de vlucht naar Barbados, maar vanaf 13 december wordt ook non-stop naar Curaçao gevlogen. Daardoor komt de vluchtfrequentie op twee keer per week (woensdag en zondag).

  Directiewoordvoerder Erik van Doeselaar meldt zaterdag (27 mei) tegenover Luchtvaartnieuws.nl / Zakenreisnieuws.nl dat er nog enkele formaliteiten moeten worden afgehandeld. Exacte vluchttijden worden daarom pas eind volgende week bekend.

  In het najaar zullen dan drie Nederlandse maatschappijen naar Curaçao hun diensten aanbieden vanaf Amsterdam. Naast Martinair zijn dat KLM en ArkeFly “


  Maak melding

 20. Mensen,

  op de site van luchtvaartnieuws staat het volgende vermeld ” WILLEMSTAD – Martinair vliegt vanaf 29 oktober tussen Amsterdam en Curaçao. In eerste instantie wordt het eiland aangevlogen als tussenstop op de vlucht naar Barbados, maar vanaf 13 december wordt ook non-stop naar Curaçao gevlogen. Daardoor komt de vluchtfrequentie op twee keer per week (woensdag en zondag).

  Directiewoordvoerder Erik van Doeselaar meldt zaterdag (27 mei) tegenover Luchtvaartnieuws.nl / Zakenreisnieuws.nl dat er nog enkele formaliteiten moeten worden afgehandeld. Exacte vluchttijden worden daarom pas eind volgende week bekend.

  In het najaar zullen dan drie Nederlandse maatschappijen naar Curaçao hun diensten aanbieden vanaf Amsterdam. Naast Martinair zijn dat KLM en ArkeFly “


  Maak melding

 21. De klant is koning, mijn wens is behandelt te worden als klant, als ik reis van en naar Suriname of Curacao.
  klantvriendelijkheid, bejegening en service ook op de luchthaven bij aankomst en vertrek. deskundig personeel en een betrouwbare maatschappij, dan zal het zeker slagen.


  Maak melding

 22. Beste mensen,
  suriname met zijn een vliegtuig, zou het kunnen maken, kijk hoe duur die ticket zijn, maar die klootzaken die daar werken, die regelen alles via ondrobangie, iedereen bijna heeft iemand bij de slm werken, die kan een goedkope ticket regelen, en die andere neemt 15 kg extra bagage mee, hoe gaat slm het redden. corrupt land wordt eens wakker.
  bedi


  Maak melding

 23. Een optie is ook een totale boycot , als aan het eind van het jaar de ticket geen 300 eurootjes kost , een keertje naar Suriname overslaan (dan moet een ieder die klaagd niet lullen maar boycotten).
  Wij zijn ook jaren lang uitgebuit door de KLM voor 40 tickets die KLM bij elke vlucht aan de SLM schonk om te overleven.

  Naar de VS vlieg je ook ongeveer dezelfde tijd lang en betaal je ongeveer $300.


  Maak melding

 24. Het wordt tijd dat we onze eigen maatschappij oprichten. Gewoon aandeelhouders worden van de nieuw op terichten maatschappij die belooft kale tickets aan te bieden tegen 400 euros en in de zomer tege maximaal 600 euros. De winzten worden verdeel onder de aandeelhouders. Op deze wijze voorkom je verdere uitbuiting.

  De gehele markt wordt uiteindelijk van de nieuwe maatschappij, de KLM en de SLm worden uitgerangeerd. Dat willen jullie toch?!

  O ja, om wantrouwen weg tenemen wordt het kapitaal dat bijeen wordt gebracht, beheerd door een trust. Wel zo veilig. Deze is onafhankelijk en krijgt van de aandeelhouders de taak mee om te waken over de besteding van het kapitaal.

  Wil je dus voor eens en altijd korte metten maken met de wanpraktijken van de KLM en de SLM, dan is hier de oplossing.


  Maak melding

 25. Ik en captain_doehri777 zijn gezag voerder op de boeing 777 van Flight-sumilator 2004. U allen kunt bij ons ook een ticket boeken en het is kosteloos. Echter de kans dat u een vlucht het overleefd is aanmerkelijk kleiner dan in het echt, maar wij blijven altijd de goedkoopste voor iedereen..
  ik was gisteren nog van paramaribo naar la paz(bolivia gevlogen, en netjes geland, hoorrr….vlucht duurde 3 uur.ga je mee,


  Maak melding

 26. De tickets kosten 199 euro voor een enkeltje. Dat is natuurlijk exclusief alle toeslagen. Volgens mij tot nog toe het goedkoopst. Twee keer 199 is 398 euro voor een retourtje dus. Zie Website van Martinair.


  Maak melding

 27. Neetje,

  jeugd parlement, doe iets !!
  Jullie kunnen het beter denk ik.
  En voor de vakantie gangers
  Maak een kosten plaatje voor de route en zet je prijs neer , zodat een ieder weet wat het ongeveer kan kosten in de toekomst. (zo een retourtje sranang). ipv. soso kroetoe,
  En dat kinderen ingeschreven in ouders paspoort ook hun visum apart moeten betalen, slikken wij toch ook.
  (anders moeten kinderen hun eigenpaspoort hebben)


  Maak melding

 28. Kunnen wij niet de uiver charteren voor vluchten naar Suriname dat scheelt behoorlijk hoor.
  We moeten wel voor onze eigen drinken en eten zorgen, wc papier enz.
  De vlucht duurt wel ietsje langer 15 uur ongeveer maar het is wel stukken goedkoper dan Slim en Klim herstel slm en klm.

  Bosnegerairlines


  Maak melding

 29. Deze winter naar Paramaribo

  Martinair vliegt vanaf het winterseizoen 2006/2007 twee keer per week een lijndienst naar Paramaribo. Vanaf zondag 29 oktober a.s. vliegen we elke zondag non-stop naar Suriname, op dinsdag gaat de vlucht via het nabijgelegen Caribische eiland Tobago.

  De vluchten kunnen vanaf aanstaande donderdag geboekt worden via http://www.martinair.nl of via het reisbureau. Boek nu voor het introductietarief van € 199* per enkele reis. Vroegboekers hebben de ruimste keuze in de laagste tariefklasse.

  * Te boeken van 1 t/m 14 juni 2006

  Vanaf aanstaande donderdag boekbaar!


  Maak melding

 30. Ik ben het wel eens met de reactie #10 en #14. Het is allemaal maar belachelijk om te lezen over de pessimistische houding t.o.v. de ontwikkelingen op de interatlantische route. Als de tickets goedkoper worden is het lekker meegenomen als niet, pech gehad. We zijn niet anders gewend dat keihard sparen voor een Surinaamse ticket.

  Immers moeten de focuss misschien niet alleen gelegd worden op het voordeel van goedkopere tickets maar misschien ook de toerisme boost die hieraan gekoppeld is.
  KLM en de SLM kunnen en konden de druk van de hoogtij dagen niet aan. Maakt in termen van capaciteit dan niet uit wie de nieuwe speler zijn als hij maar invulling kan geven aan ondercapaciteit dat er nu heerst op de interatlantische route.
  Door er extra spelers op de markt te brengen kunnen meer mensen vervoerd worden wat de toerisme een boost geeft, wat uiteindelijk meer deviezen het laadje inbrengt, wat Suriname als geheel weer ten goede komt.

  Dus beste lezers, wat zeuren we nou!


  Maak melding

 31. mensen jullie worden allemaal teleurgesteld, met de prijzen in combinatie met de actie dagen wordt martinair de duurste maatschappij op de mid-atlantische route.

  jammer maar we worden weer genaaid


  Maak melding

 32. Ik ben ook een van de velen die benieuwd is naar de tarieven die Martinair gaat hanteren,
  daarom heb ik mijn e-mailadres opgegeven zodat ze mij op de hoogte konden houden van de ontwikkelingen.
  Ik kreeg ook keurig bericht terug 199 euro enkele reis maar wat heb ik eraan ik wil weten wat alles mij gaat kosten, want door de jaren heen is ons vertrouwen in de vliegtuigmaatschappijen afgenomen.
  Stel je voor dat je een enkele reis boekt voor 199 euro en dat je voor je terugvlucht een ander tarief krijgt, je hebt geen keuze je moet wel betalen omdat je werk etc etc op je wacht daarom mijn vraag aan Martinair wat kost een ticket naar Suriname ( dat wil zeggen hen en terug inclusief alle extra kosten dan weten we waar we aan toe zijn.
  Lilibit


  Maak melding

 33. Beste mensen,

  Suriname heeft genoeg hout kunnen wij niet een vliegtuig ontwikkelen en ik heb nog een oude grasnaaimachine die motor kunnen wij gebruiken. En we hoeven geen MP te vervoeren lastige passagiers gooien wij overbood.
  En als wij heel veel van zulke toestellen produceren zijn de tickets ook goedkoper.
  Massaproductie lager kostprijs en vliegprijs.

  Djuka-airlines


  Maak melding

 34. hoi djuka,

  ik heb ook nog een oude keukenmachine, dus wordt er 2 motoren alsvast. tang boeng.
  houte boeing op komst.
  fasten seat belt.
  bedi


  Maak melding

 35. Hoi Djuka,
  je bent de beste van de wereld en omstreken.
  de prijs zal altijd hoog blijven als de concurrentie alleen van luchtvaartmij. uit ned. komt. slm stelt niets voor.


  Maak melding

 36. Mensen laat je niet gek maken. Heb vaak Martin-air gevlogen goede service ,betrouwbaar en goedkoper dan KLM/SLM ben heel erg blij met de komst van Marin-air.


  Maak melding

 37. Mensen ik werk op vliegtuigen en voor wie het niet weet, brandstof ik duur. Om een 747 van brandstof te voorzien, praten we al over 100.000ltrs kerosine die al USD 0,50/ltr kost. In dat vliegtuig gaan er 450+ passagiers, die op tijd van voeding en drank moeten worden voorzien (kost geld, een heleboel). Het vliegtuig is aan slijtage onderhevig (kost ook geld, een heleboel)om dan nog niet te praten over de tarieven voor de afhandeling van vliegtuig en passagiers en luchthaven belasting, salarissen. Let wel!!!! Martinair is van de KLM en met deze tarieven breken ze de SLM en als dat gebeurd is. Kijk wat er dan met de tarieven van Martinair zullen gebeuren!! Wacht daarop en jullie komen of gaan straks niet meer naar Ned/sur. Weg SLM, weg concurrentie, weg goedkope tarieven.


  Maak melding

 38. Om nog dit erbij te zeggen, met Amerikaanse maatschappijen vliegen komt je duurder uit. probeer maar AA. en ik hoor van jullie.


  Maak melding

 39. Rodney ,

  De winstmarges in de luchtvaart zijn over het algemeen klein dus heb ik begrip voor die 400 eurootjes. Maar waarom kost die ticket in het hoogseizoen meer dan 2x , krijg jij in het hoogseizoen ook 2x je salaris.

  Een captain en first officer van de SLM verdienden ook minder als die van de KLM . Het verschil gaat uiteindelijk weer naar het salaris van de boordwerktuigkundige die alleen op de SLM voorkomt.

  Heb jij ook een CPL met IR ,ME,ATPL,MCM met 2000 hr. f.e. , kunnen wij misschien ook een maatschappij beginnen , die andere gasten hebben al een kist in de maak met een grasmachine motor.

  M.V.G


  Maak melding

 40. Ik vind de actie van martinair echt teleurstellend gewoon!Niets concurrende prijzen..ja in november daarna gaan ze gelijk op met Martinair..it’s a sad story..en inderdaad we worden als passagier wederom genaaid!! terwijl Martinair voor een enkele reis naar miami 109 en voor curacau 179 aanbiedt (pbm 199) wat is het verschil…tell me..is bijna even lange vliegtijd!!


  Maak melding

 41. de SLM is niet opgewassen tegen de KLM en Martinair. SLM met 1 oude jumbo die door de KLM is aangesmeerd en vaak aan de grond staat kan niets doen. De Hollanders zijn weer de lachenden. 300 jaar koloniale tijd is nog niet afgelopen. Laten de Surinamers eens samen spannen en 2 weken geen gebruik maken voor vluchten naar Suriname dan zul je merken dat de KLM,SLM en Martinair anders zullen reageren. maar ja dat kunnen wij niet doen omdat wij allen nog familie’s in Suriname hebben.


  Maak melding

 42. Zo zie je maar weer, de prijzen blijven bijna hetzelfde, een enkeltje € 199,- exclusief. Dus het is een sigaar uit eigen doos, met geluk misschien € 50,= goedkoper
  Iedereen die van Suriname houdt wordt belazerd en uitgekleed


  Maak melding

 43. waarom mogen er geen Amerikaanse maatschappijen naar Suriname vliegen. die zijn veiliger en goedkoper. voor de onafhankelijkheid kwamen er heel veel andere vliegtuigen naar Suriname. er was veek concurrentie. gooi de markt helemaal open. de KLM en Martinair zijn niet opgewassen tegen de Amerikanen.


  Maak melding

 44. voor de tarieven die je voor een ticket betaald naar Suriname, kan je naar landen in Azie” voor 2 weken inclusief hotel en alles erop en eraan. goede/nieuwe vliegtuigen en erg veel service. daar kunnen de KLM en Martinair niets tegen doen. dan zijn ze ook goedkoper dan Suriname.


  Maak melding

 45. Ik weet niks over de surinaamse politiek
  maar dit weet zelfs een klein kind:
  wanneer er veel vraag is naar een product en het verkoopt goed, dan moet je wel heel erg hard op je achterste zijn gevallen om met de prijs te verlagen.
  Als iedereen een beetje samenzweert en een jaar of 2 overslaat, MOETEN ze wel. Dit is al zo lang gaande. We hoeven niet over lijken te gaan.
  Dus laat zien wie hier voor het zeggen heeft en wees standvastig voor een keer. Waar een wil is is een weg


  Maak melding

 46. De enige manier om de tarieven naar Suriname blijvend lager te krijgen is door met zijn allen massaal niet te boeken.

  Als niemand een reis naar Suriname boekt voor een periode van zeg een half jaar of een jaar. Dus allemaal eens naar een andere bestemming en een jaartje geen Suriname…moetje eens opletten hoe snel de tarieven zakken.

  het is gewoon je reinste discriminatie wat er gebeurt op de Suriname lijn.

  Tuurlijk zullen er ook andere mensen daarbij sneuvelen qua inkomsten maar die komen wel weer aan de bak als de tarievemn structureel lager zijn en de stroom daarna weer op gang komt.

  We worden uitgebuit mensen , opo joe ai.


  Maak melding

 47. Pretima ,

  Heb ik je wakker geschut .Je lijkt plotseling zo pittig . Kijk maar naar reactie 28 , Wij beginnen reeds op elkaar te lijken.

  p.s. Ben aan het dromen over mijn idool

  m.v.g.


  Maak melding

 48. Wanneer,gaat de Sur de durf hebben om volmondig NEE te durven zeggen tegen alles
  en iedereen die maar denkt dat hij of zij
  maar kan komen doen laten wat men wil?


  Maak melding

 49. IK STA SOLIDAIRE MET “PRETIMA” !!!

  Dit jaar ga ik naar Aruba met Vakantie i.p.v. Suriname en boycot daarmede de afzetterij van de SLM ,KLM EN Martinaire.
  (tevens de dure visumkosten voor Suriname)

  Hoop hiermede de eerste stap in de geschiedenis te hebben gezet,voor de Surinamers op weg naar eengezindheid.

  Er moet nu eindelijk korte metten gemaakt worden met die jarenlange uitbuiterij.
  (als jullie hierna niets van mij horen , hebben die S.Tarantulas een paar Jugoslaven op mij afgestuurd om korte metten met mij te maken)

  M.v.g.


  Maak melding

 50. Ed,

  Ik word gek van dat gezucht en gesteun van de mensen hier. En maar klagen, zonder zelf een poot uit te willen steken. Wij houden ons wel aan ons woord, ja.
  Jou reactie en de mijne lijken heel wat op elkaar, haha. Telepathie maybe?

  Jij bent aan het dromen… en ik zit hier te sterven.
  Vertel me wat heb je gedroomd…
  I’am so curious..(niet alles)
  Groetjes


  Maak melding

 51. Pretima,

  Maak je aub niet druk om die gasten , het was toch een ‘vatu’!

  Je zult nog lang leven hoor ,ik stuur je meteen geestelijk kracht en leven , je moet er dan wel open voor staan en geloven.

  Ik was mij zelf aan het afvragen in een lange droom , waar al die aantrekkingskracht en telepathi tussen ons vandaan komt.

  Alles heeft een reden Pretima !

  M.v.g.


  Maak melding

 52. al 14 jaar ga ik niet naar sur., en ik heb al heel wat goedkopere, mooiere en prachtigere landen gezien. dus laten jullie je maar lekker afmelken door klm/mart.air en vergeet niet ook de slm/sur. reg. en als ik naar andere landen ga dan neem ik altijd de airline van het bezoekende land. b.v. naar india (al 5 keer) vlieg ik alleen met air-india. goedce serv.,lekker eten,bollywood films en muziek.
  tevens een gratis ticket delhi-mumbai retour .


  Maak melding

 53. Zo mag ik het horen, Ed.
  Nu de rest nog!
  Wij (het volk) zijn in de meerderheid.
  Samen staan we sterk.

  p.s. Droom maar verder over je idool, vindt ze wel leuk!

  Groetjes


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.