woensdag, april 10, 2024
HomeOnderwerpenEconomieVoordeel brandstoffonds Trinidad nog onduidelijk

Voordeel brandstoffonds Trinidad nog onduidelijk

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 mei – Suriname weet nog niet goed wat aan te moeten met het Trinidadiaanse financieringsvoorstel voor brandstofleveringen. Dit zegt minister Clifford Marica van Handel & Industrie, HI. Het zogenaamde Petroleumfonds dat is aangeboden met het oog op de stijgende brandstofprijzen, blijft voorlopig een gesloten boek. De procedures zijn niet duidelijk.

Daar moet meer inzicht in komen voordat Suriname een definitief besluit neemt. “We moeten weten wat de condities zijn”, zegt Marica tegenover de Ware Tijd. Er wordt nog nagegaan wat het fonds precies inhoudt en wat voor voordelen daadwerkelijk te halen vallen. Zo is niet duidelijk of speciaal uit Trinidad brandstof gehaald moet worden wanneer het fonds wordt aangesproken.

De financieringsoptie is aan alle lidlanden van de Caribische Gemeenschap, Caricom, aangeboden. Volgens Marica moet bij dit soort aanbiedingen vooral gelet worden op de procedures en afspraken. Zo kan het Surinaamse bedrijfsleven nog geen geburik maken van fondsen bij de Caribische Ontwikkelingsbank, omdat Suriname nog niet is anagesloten. De contributie is nog een struikelblok.

opening
Fernandes Express
BODO Party

5 REACTIES
 1. Suriname weet ook helemaal niet wat ze doet of met zich zelf aan moet.
  Hugo Chavez (pres. van Venezuela) heeft de Caricom lidstaten toch ook een gratieus voorstel gedaan om (via Petrocaribe) olie in te kopen (max. 185,000 barrels per dag)tegen de geldende marktprijs, een kleine aanbetaling te doen en het restant binnen 25 jaar af te betalen ! Barteren (ruilhandel) is ook toegestaan.
  Indien Suriname bv vorig jaar met dit voorstel akkoord was gegaan, dan had men nu olie reserves gehad voor de prijs van een jaar terug.

  Achter elke reden schuilt een grotere of nog hogere reden ! Wat Chavez met zijn voorstel beoogd is een ieder duidelijk, maar wat Trinidad met hun zgn Petroleumfonds wilt is onduidelijk en zeer vaag.

  De enige wijsheid in deze is dat Suriname echte experts op deze zaken los laat (geen commissie olv een of andere ranzige politicus of advocaat) om eea haar fijn uit te zoeken.


  Maak melding
 2. Ach, wat weten de idioten politici daar over commercieel onderhandelen.

  Dat de minister zegt eerst condities te bekijken, wil gewoon zeggen hij begrijpt er niets van. Hij lult gewoon. Dez kwestie laat hij aan een aantal incomptetente ambtenaren over.

  Waarschijnlijk krijgen we net zo een deal als Cambior en Bruynzeel.

  Het wordt niets.


  Maak melding
 3. Brada Stanga, je snapt het nog niet maar wil je echter vragen om je wat meer in deze materie te gaan verdiepen en dan zul je snappen dat de huidige olieproduktie (ondanks jou reaktie van:’Suriname heeft toch olie’) van Suriname totaal niets voorstelt. Dit is helemaal geen gelul brada Stanga, maar stof om je hersenen wat meer aan het werk te zetten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES