zo 25 okt 2015 13:00

Sinterklaas op Kinderdag in Suriname

06-12-2012 00:41:28 | Foto uit Suriname: Sinterklaas op Kinderdag in Suriname

Sinterklaas en Pieterbaas delen snoepjes en cadeautjes uit aan kleuters op het vliegveld Zorg en Hoop, waar hij op woensdag 5 december was geland. Ondanks oproepen van verschillende groeperingen in Suriname en Nederland om de Pieterbaas niet meer mee te nemen in de traditionele kinderdag, omdat die een racistische toon geeft aan het feest, dook de donkere assistent van de Sint toch op tijdens verschillende feestjes in verband met Kinderdag.[(c)Waterkant.Net/2012]

Er zijn 9 reactie(s)

 • Het was een gezellige Sint Nicolaas dag met die witte man en de zwarte pieten. Vooral de kinderen hebben genoten. Men noemt het hier "Kinderdag"...? Maar Sinterklaas en Pieterbaas lijken heel veel op de traditionele Sint en Piet. Toch hetzelfde ?
  IK geloof dat de mensen in Suriname zelf veel minder problemen hebben met deze dag.
  Alleen omdat het zo "Nederlands" is wil men het afschaffen..sentimenten...complexen. Wij hebben het hele jaar door "pieten" om ons heen en ook wel ",Sinterklazen". alleen zonder hun traditionele kleding. Op 1 juli is er ook feest in tradionele kleding ! Gezellige feesten hier gebracht door verschillende bevolkingsgroepen. Maakt niet uit wie de blanke is en wie de zwarte, de chinees of de indiaan. Het zijn allemaal Surinamers.


  Maisa @ 06-12-2012 02:04:51
 • laat het gewoon een kinderdag wezen, verander de sint en piet, in eigen tijdse personen van surinaamse komaf, kijk niet naar ras of traditie, maar die zoals met carneval, maak er voor de kinderen een feest van, dan genieten ook de grote, gewoon een familie feestje, en het hoeft ook niet duur te zijn, als het maar verbroedering geeft, dat is in mijn ogen het belangrijkste.
  groetjes schoerpioen
  schoerpioen @ 06-12-2012 10:56:26
 • Waarom hoort Piet er niet meer bij.Door de eeuwen heen was hij de rechterhand van sint.Sinterklaas en Piet komen voor de kinderen en de kleintjes kennen geen discriminatie,laat ze die ene dag in het jaar genieten van de vrolijke Piet die cadeautjes en snoep geeft.en vergeet niet dat als Piet er niet meer is dat de liedjes ook niet meer kloppen.Laat kinderen kind zijn,en zadel ze niet nu al op met DISCRIMINATIE.
  Bianca @ 06-12-2012 11:19:52
 • Zonder Sinterklaas en Pieterbaas is het vieren van het Kinderdag onmogenlijk!
  Bravo Sinterklaas en pieterbaas,laat het ndp politiek geen einde maken aan een dag dat speciaal bedoeld is om kinderen blij te maken!!
  Ray @ 06-12-2012 11:43:13
 • Nu hebben ze de knecht ook dreadlocks gegeven, weer het stigmatiseren van een bepaalde groep onder de afro Surinamers in de samenleving.
  Rasta mannen en rasta vrouwen REBEL !!!!!
  Boni @ 06-12-2012 12:07:26
 • is het geen tijd, dat volwassenen zich niet zo paranoide gedragen over een kinderfeest.

  de kinderen zelf maken geen onderscheid, die hebben meer verstand
  henk @ 06-12-2012 13:16:47
 • Dit is ongelofelijk. Hoe kunnen mensen nog steeds zo gekoloniseerd denken. Stelletje lghfdn zonder eigenwaarde en cultuur.

  Waarom donderen ze niet op met dat achterlijk koloniale feest.
  Pongosaqoui @ 06-12-2012 18:44:45
 • het sinterklaas feest kan blijven , ik vind dat je de pieten kan laten, maar waarom moeten ze zwart zijn, doe desnoods gekleurde pieten.
  Mavis @ 12-12-2012 09:02:15
 • Dat Pieterbaas zwart is heeft helemaal niet met huidskleur te maken. Hij is zwart omdat hij door de schoorsteen moet om de kadootjes bij de kinderen te brengen.
  Maar zoals Henk hierboven ook al zei. Kinderen zijn verstandiger en maken geen onderscheid.
  Remco @ 19-12-2012 01:29:53

Geef een reactie

Berichten met scheldwoorden en/of beledigingen worden verwijderd. Constant typen of overmatig gebruik van hoofdletters is niet toegestaan. Reacties moeten betrekking hebben op deze foto. Voor andere discussies kunt u terecht op ons forum.

Ads:

Bezoek ook:
www.suriname.nl

Adverteer ook op:
www.suritrade.com