Avenue Nine organiseert de Nederlandse Rotidagen

7
Avenue Nine organiseert de Nederlandse Rotidagen

Elke zondag Rotidag. Bij het Caribbean Soul Food Restaurant Avenue Nine proef je de liefde voor de Caribische keuken. Een keuken vol rijke smaken die staat voor heerlijke gerechten en verbinding. “Eten is in de Caribische cultuur dan ook een moment van samen zijn”, vertelt Miquil Tjon Kon Fat. Iedere zondag bereidt hij samen met zijn team‘s lands lekkerste roti.

De belangstelling tijdens de eerste Nederlandse Rotidag is overweldigend. De Surinaamse roti uit de keuken van Avenue Nine is dan ook een begrip in de stad en de wijde regio. 

Roti kent een rijke traditie. Het waren Hindoestaanse emigranten die ‘hun’ chapati’s introduceerden in de Caribische en Surinaamse keuken. Een gerecht dat door de inwoners werd omarmd en al snel de naam ‘roti‘ kreeg. “Een feest voor jong en oud”, vertelt Miquil in de keuken van zijn Caribbean Soul Food pop-up restaurant nabij de Rotterdamse Erasmusbrug. “Met de hele familie rond de tafel en puur genieten. Ik herinner me de avonden waarop mijn moeder roti maakte en het hele huis de geur van verse roti ademde. Avonden die nog altijd op mijn netvlies staan. Onvergetelijk, vol warmte, met aandacht voor elkaar en goed eten. Reden om de zondag uit te roepen tot ‘Rotidag’.”

“De basis van roti is een platte ongezoete ‘pannenkoek’ met toegevoegde specerijen. In de Surinaamse variant voegen we vaak aardappel of gemalen gele spliterwten toe”, vervolgt Miquil. “Wij kiezen voor de erwten. De verse pannenkoeken worden gebakken op een ‘rotiplaat’ en daarna belegd met een heerlijke mix van verse ingrediënten als groenten, aardappel, kipdijfilet, garnalen en ei in masala: een mengsel van gemalen specerijen. Daarnaast hebben we ‘roti’ om zelf te beleggen. Dé basis voor je eigen roti. Wij zijn ook van plan een vegetarische en Jamaicaanse versie van de roti in maart van dit jaar te introduceren.”

Naast de echte roti staat er elke zondag de echte Surinaamse nasi, bami en kipdijfilet op het menu. Uiteraard, evenals de roti, dagelijks in het restaurant bereid. Reserveren kan eenvoudig via de website: www.rotidag.nl. Afhalen kan in tijdslots. Bezorgen kan ook. Zowel in Rotterdam als daarbuiten (in overleg). Elke zondag Rotidag! 


7 REACTIES

 1. Echte roti is hindoestaans surinaams niet jamaciaans of caraibische deze gasten bedoelen zeker pannekoek. Mij moeder uit suriname kon echte roti koken toen in suriname op commewijne. Nu is het een vreemde versie van roti hier in nederland.
  gemodereerd

 2. Ik heb nieuws voor jullie. De roti komt uit India. Zelfs Moses heeft dat van indiers geleerd om roti van manna te maken om zijn tocht naar het beloofde land te overleven. De indiase pannekoek heet chela. Eet smakelijk maak je niet te druk wat ze het noemen of waar vandaan het komt.


  Maak melding

 3. Ook al is roti (rotee) geen pannenkoek, is deze man wel in de goede richting en geeft ook een goede uitleg. In Nederland zeggen veel idioten dat ze roti gaan bakken en dan bedoelen ze kip, kousenband en ei in massala en hun kunsten laten ze ook in het openbaar zien. Ze verkopen ook rotirol. Stelletje idioten. Een typisch voorbeeld van de klok hebben horen luiden en niet weten waar de klepel hangt. Misschien hebben ze de kok horen fluiten en ze zoeken waar zijn ballen hangen.


  Maak melding

 4. We leven niet meer in de pre historie. In deze moderne tijd kan deze ondernemer Hindoestaanss kok betalen die voor hem werken.

  Zie dat deze meester kok/ondernemer daardoor zijn klanten die kwaliteit van rotie special met extra plaat met sambal met Cocacola aanbiedt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.