VHP: ‘Onnodig trammelant van de NDP’

48
Ministers Achaibersing en Ramdin bezoeken Nederland en Frankrijk
De ministers Armand Achaibersing en Albert Ramdin.

[INGEZONDEN] – De NDP maakt trammelant over de wijze van de oprichting van New Surfin NV, die een 100 procent Staatsonderneming is, welke onder het ministerie van financiën valt om investeringen aan te trekken. De samenleving wordt bewust gevoed met valse informatie  door de NDP, teneinde het volk te kunnen misleiden. De ministers Armand Achaibersing en Albert Ramdin hebben heel duidelijk gezegd dat er niks geheimzinnigs of vreemds aan de hand is met de oprichting van New Surfin NV.  

De NDP vraagt de president om de ministers te ontslaan en ook erop toe te zien dat de “oneigenlijk toegeëigende gelden worden teruggestort in staatskas”. De NDP vindt dat de ministers zich schuldig hebben gemaakt aan corruptie. Als de NDP vindt dat er fraude gepleegd is, moet zij onmiddellijk alle bewijsstukken aanleveren bij de Procureur Generaal (PG). 

Heel frappant, dat uitgerekend de NDP fractie vraagt om het ontslag van de twee VHP ministers, terwijl tijdens de regering Bouterse I en II honderden corruptiegevallen zijn gepleegd en nimmer gevraagd is om een onderzoek. In 10 jaar tijd heeft NDP fractie nooit van  hun president Bouterse geëist om het aftreden van ministers en hoge functionarissen die in de fout zijn geweest. 

De zware beschuldigingen van de NDP categoriseert de VHP als spijkers op laag water zoeken. Het gezegde: “Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten” is van toepassing op de NDP. De VHP fractie in de DNA heeft reeds eerder in een schrijven laten weten dat de president Chan Santokhi is uitgenodigd, om in DNA, duidelijkheid te verschaffen  omtrent de oprichting van New Surfin NV. 

Als sommige zaken onduidelijk zijn zullen die verduidelijkt worden en daar waar nodig correcties behoeven, zullen die zeker gecorrigeerd worden. De VHP zal nooit en te nimmer meewerken aan zaken die niet op de juiste manier plaatsvinden. De regering onder leiding van president Chan Santokhi, voert een evenwichtig, transparant en consistent beleid en staat open voor constructieve kritiek en luistert graag naar het volk. 

De NDP heeft de procureur-generaal gevraagd om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar New Surfin NV. Ondanks zij weten dat als een zaak bij de rechterlijke macht of bij de PG in onderzoek is mag de DNA zich in deze zaak niet mengen, roept de VHP de president op om toch nog informatie te verschaffen in de DNA omtrent de oprichting van New Surfin NV.

Het is een doorn in het oog van de NDP dat de regering onder leiding van president Chan Santokhi, successen boekt bij het gezond maken van onze economie. Het land is in de afgelopen 10 jaar vrijwel volledig vernietigd, vernietiging is de inborst van de NDP. De hele heisa die de fractie van de NDP maakt is niets anders dan het falen van NDP regeringen 2010-2020 en hun corruptieve handelingen te verdoezelen voor het volk. 

Het volk zal wel degelijk rekening mee moeten houden dat wat in 10 jaar tijd vernietigd is, niet in 7 maanden hersteld kan worden. Keulen en Aken zijn niet op één dag gebouwd, derhalve vraagt de VHP, het volk wat geduld te betrachten. Het is een kwestie van geduld en tijd, geloof en vertrouwen te hebben in de regering Santokhi/Brunswijk. President Chan Santokhi, tevens voorzitter van de VHP, heeft in verband met het Chinees nieuwjaar gezegd dat de verlichting in de situatie van de bevolking sneller komt dan verwacht.  

VHP


48 REACTIES

 1. Bouw Keulen en Aachen in één dag, en geef ndp de Regeermacht terug. Geloof het of niet, die 2 steden worden de zelfde dag nog ergens als onderpand verpacht en het geld is verdwenen.

  “De NDP vindt dat de ministers zich schuldig hebben gemaakt aan corruptie.”
  Gho echt!!!!!

  ndp haal eerst het geld bij Boefdraad, Abrahams, (Ka)bouter en al die andere graaiers die 10 jaar hebben geprofiteerd. Laat ndp eerst praten over hoeveel mini ster in 10 jaren tijd door de ndp zijn en is verrijkt en die thuis op staatskosten zitten te profiteren.
  Geld Cassave fabriek ook verdwenen.
  Leningen ook verdwenen
  Goud inkomsten ook verdwenen
  Computers van het Kabinet ook verdwenen
  Kasreserves ook verdwenen

  Over corruptie gesproken zou ndp nooit een woord moet reppen.


  Maak melding

 2. De regering onder leiding van president Chan Santokhi, voert een evenwichtig, transparant en consistent beleid en staat open voor constructieve kritiek en luistert graag naar het volk.

  wat heb jij met bouta afgesproken in die nachtelijke ontmoeting?
  waarom zit bouta nog niet vast?

  transparantie me reet
  consistent? die domme benoemeingen voor familie en vrienden net als die paarse ratten?
  het enige consistente wat deze regering doet?? is doorgaan waar bouta gebleven was.
  er wordt weinig geld verdiend…. maar o zo veel onnodig uitgegeven…. net als dat de paarse ratten deden.

  verlichting sneller dan verwacht??? en wie moet dat dan geloven dikke vetnek?
  je hebt net als die paarse ratten al die jaren mee lopen vreten van de inkomsten van het land, en nu zou je het goed gaan maken??
  je zit er nu al even? maar je hebt nog niets gedaan aan die domme onnodige uitgaves die er zijn… en die erg makkelijk te stoppen waren.
  je hebt de meerderheid in het dna? dus je kan net als bouta gewoon doordrukken wat goed is voor het land.
  dan kan je gelijk aan al je ministers en dna leden zien wat je aan ze hebt….. of ze het land wel willen opbouwen.
  want degene die niets op willen geven van hun veel te riante salaris en tegemoetkomingen cq vergoedingen….. die zitten er dus alleen voor eigen gewin.
  net als die achterlijke auto’s die elke keer maar gekocht worden en de domme vergoedingen die al die opvreters maar blijven krijgen voor het niets doen.
  waarom zou diaspora geld geven aan een stichting of staatsbedrijf die totaal niet met geld om kan gaan???
  de enige die dat doen willen alleen hun geld maar witwassen.
  de enige harde maattregelen die genomen zijn??? is de inwoners nog meer te laten pinaren.
  voor de rest heb je nog geen reet bereikt

  verlichting komt eerder dan verwacht? hoe dan? waar vandaan dan? waarom vertel je dat niet met je transparantie onzin


  Maak melding

 3. ontopic
  de stichting is verkeerd opgezet en blijkt geen staatsbedrijf te zijn, want niemand was op de hoogte?
  hoe kan het dat ministers die geen nevenfunctie mogen hebben in het bestuur zitten?
  en dan ook nog de ministers van financien en buitenlandse zaken???
  dat zijn wel de laatste die in het bestuur mogen zitten vanwege belangenverstrengelingen.
  dit is gewoon even een boefie doen met het binnenkomende geld

  waarom moeten al die klaplopers van een dna leden en ministers altijd maar neven functies erop nahouden, zelfs meerdere bij sommigen?
  het land betaald je om minister te zijn…. niet om ergens geld te gaan binnen harken met een nevenfunctie.

  sarie torie…… ze leren het ook nooit


  Maak melding

 4. Onnodig trammelant door ndp, wel ze wisten hoe ze stelen moesten, en ze zien nu dat de vhp,het stelen 100 x beter probeert te doen. Ze proberen het stelen te vervolmakendie gasten vd vhp.
  OOK ZIJ ZULLEN EEN KEER ZICH MOETEN VERANTWOORDEN ,ALLES ZAL ZE WORDEN AFGEPAKT TOT AAN DE BABYLUIERS.


  Maak melding

 5. De schurken fascisten van de ndp zijn de laatsten die iets moeten roepen. Beter is het om niks van je te laten horen want jullie van de ndp hebben het gepresteerd om iets voor elkaar te krijgen wat de Nederlanders in 400 jaar tijd niet is gelukt!


  Maak melding

 6. En de geschiedenis herhaalt zich. De rollen zijn nu omgedraaid en datgene wat de oppositie nu doet ,deed de huidige regering die destijds in de oppositie zat. Heen en weer zullen er beschuldigingen vallen. Het zijn ook precies dezelfde strategieën die gevolgd zullen worden. Obstructie en destructie en stagnatie. De pot (in de vorm van de huidige regering), verwijt nu de ketel dat die zwart ziet. Krommer kan het niet. Dat broodnodige stukje transparantie ontbeert. Het nepotisme is vanaf het allereerste begin een handelsmerk geworden .In geheime donkere kamertjes worden er allerlei firma’s en fondsen bedacht waarvan de opzet op zijn minst verdacht is. Men vindt het niet nodig de VP op de hoogte te stellen. Wat is dat toch voor een beleid? Vind je het gek dat de oppositie haar werk doet namens het volk? Daarvoor is ze tewerkgesteld. Slechts dat en niet meer.


  Maak melding

 7. niet te veel focussen op wat deze regering fout doet, anders staar je je blind op alles wat fout kan gaan, en de goede dingen niet eens ziet.
  Deze regering is gewoon de redding van Suriname wat er in de afgelopen decennia is fout gegaan. Wacht rustig Wees gerust, Alles komt terecht.
  gemodereerd

 8. De ndp is een partij zonder principes, moraal en verstand. Ze hebben 10 jaar lang toegestaan dat er corruptieve handelingen werden gepleegd en staan nu aan de kant als grote ezels te balken. En dat terwijl er nog helemaal niks gebeurd is. Het is overduidelijk dat ze het niet kunnen verkroppen dat het de VHP aardig lukt om Suriname uit het diepe dal te halen.
  Dat laat weer de ware aard van deze partij zien. Ze zijn niet begaan met het welzijn van land en volk maar het gaat hen meer om het eigenbelang (geld en macht). Ook gebruiken ze het woord transparatie. Dit woord is 10 jaar niet uit hun mond gekomen. Even een vraag aan die PAKIRATIGRI: was die brokopondo deal vooraf ook besproken in de dna??
  De tijd waarin jullie alles wat in jaren was opgebouwd met grond gelijk maakten, is voorgoed voorbij. De ndp krijgt nooit meer regeermacht.

  Ik wens deze regering heel veel succes en zegen toe in al haar inspanningen om Suriname weer gezond te maken.


  Maak melding

 9. Elke belegger die geld investeert in een onderneming kijkt niet alleen naar de winstvooruitzichten, maar vooral naar de betrouwbaarheid van de personen die de onderneming leiden. In de afgelopen jaren hebben veel Surinaamse Nederlanders een rekening geopend in Suriname, waar ze een hogere rente kregen. Door het beleid van de NDP is hun vertrouwen in Surinaamse banken verdwenen. Velen kunnen hun geld niet eens opnemen, omdat de banken weinig of geen valuta hebben. Ik denk dat er wel vertrouwen is in de VHP en de NPS, omdat deze twee partijen zich nooit schuldig hebben gemaakt aan financieel wanbeheer. De ABOP en de PL hebben tussen 2010 en 2015 wel ondersteuning gegeven aan de NDP en zelfs meegewerkt aan het legaliseren van strafbare feiten, zoals de amnestie regeling. De gemiddelde belegger zal niet op de voorgrond treden om hard op te zeggen dat ze alleen bereid zijn hun geld te investeren als de VHP en de NPS de sleutel functies bekleden. Daar hebben ze geen tijd voor, omdat er meer opties zijn dan investeren in Suriname alleen.


  Maak melding

 10. Er is bijzonder onhandig te werk gegaan. Wat de reden ook mag zijn. De ministers kunnen geen dubbele petten op hebben aandeelhouder zijn en toezichthouder.
  PUNT.
  Hier mee maken de heren zich verdacht en blijken ze Brunswijk ook nog eens buitenspel gezet te hebben.
  DOM.DOM.
  Verder kan de NDP de tromroeren omdat zij hun eigen praktijken nu op de huidige regering kunnen projecteren.


  Maak melding

 11. Ik wil ndp boeven bende vragen, wat hebben zij voor Suriname gedaan tijdens hun regeer periode?
  Dan alleen stelen, vhp is goed bezig om Suriname vooruit te komen, met hun plan, en daar zijn de ndper jaloers op, maar ook omdat ndp nooit en te nimmer iets voor Suriname zal gaan ondernemen, alleen dan stelen van je eigen, ja ndp dat zijn jullie ok


  Maak melding

 12. ” … De NDP maakt trammelant … ”

  Dit hadden ze kunnen verwachten en dit kunnen ze blijven verwachten van de NDP totdat het criminele kartel dat hun leidt niet is opgerold !
  Dwing de NDP om een nieuwe jonge leiding aan te stellen.

  De NDP is sinds de oprichting bezig met trammelant veroorzaken om zelf de heilige te kunnen spelen. Dit is al 40 jaar bekend.

  De VHP moet nu niet achterover gaan leunen !
  De NDP is bewust opzoek naar minpunten om het maximaal te kunnen belichten.

  Het is nu echt een noodzaak om met spoed dat criminele kartel op te rollen.
  Hoe langer het duurt hoe meer schade zij zullen aanrichten.
  En nogmaals onderschat de schade niet die nu is aangericht in zaak New Sur Fin NV.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 13. ALS JE EEN ZWARE MOORDENAAR VAN MASSAMOORD EN DIEF VAN MILJARDEN USD IN EEN PALEIS LAAT WONEN GAAT HIJ GROTE BEK KRIJGEN.

  ZE GAAN JE MARS NOG BREKEN ALS JE NIET OPPAST.

  OPSLUITEN AL DIE NDP HANDEL

  MAAR HET LIJKT ALSOF MEN NIET DURFT. NOGMAALS WE WILLEN STEVIGE BALLEN ZIEN CHAN.


  Maak melding

 14. Het is gewoon schaamteloos dat aanhangers van de nationale demolition party het hier op wtk hebben over transparantie. Blijkbaar hebben ze ineens een nieuw woord geleerd, wat dat woord hebben ze 10 jaar niet gekend. Veel van de wandaden van de vorige regering die het daglicht niet konden verdragen zijn de afgelopen tijd als lijken uit de kast gekomen. Er zit nog veel meer in die beerput wat pas aan licht zal komen zodra die moordenaar achter slot en grendel zit. Blijkbaar durven ingewijden nog steeds niet vrijuit te spreken uit angst voor represailles. Het de hoogste tijd dat Suriname afrekent met ddb. Het is niet de politiek maar de rechterlijke macht die ballen moet tonen en tot en definitieve uitspraak moet komen en de regering die moet zorgen voor rust, orde en stabilisatie.


  Maak melding

 15. Passant 15 februari 2021 At 11:48
  Ik heb het vertrouwen in de VHP verloren. Het ( benoemingen)beleid, binnenlandse en buitenlandse politiek.

  Niks nieuws onder de zon. Ga jij maar op de Moslimpartij Denk stemmen. Daar zal jij je al je vertrouwen in moeten zetten.


  Maak melding

 16. Wat maakt men van een vlieg een olifant. Het is immers een surinaams gegeven, dat een ezel zich meerdere keren aan dezelfde steen stoot. Men doet dit al jaren en het enig verschil zijn de shareholders. De vorige regeringen deden het, de huidige doet het en de toekomstige regeringen zullen het ook doen. Berust je surinamers, het zal niet gauw veranderen. Accepteer het, want discretie en integerheid, zijn maar luchtbellen in switie sranan. Hokjes politiek, discriminatie en nepotisme ligt in het bloed van surinamers. You can’t change that!
  Waarom dan zo een trammelan?


  Maak melding

 17. ==Ik blijf het zeggen:::: Suriname is een prachtig land met verschillende culturen, maar het is een grote VLOEK dat een ieder bijelkaar is gebracht. Eenheid is ver te zoeken onder sommigen en hun mond opendoen hoe geweldig Suriname is.

  Al willen de hindustanen alles zelfs doen, mogen ze wel, omdat zij en de Chinezen dat geld bezitten en aan voorruitgang denken.
  Zie maar hoe de anderen hun geld besteden.

  Die domme NDP’ers mogen straks met bewijsstukken naar de pg gaan. Ze zien nu hun gedrag voor hun eigen spiegel.


  Maak melding

 18. Ik heb de moslim niet nodig. Mijn (groot)ouders, families, ik hebben overal waar ze vandaan kwamen gewerkt en werken en regelen onze zaken goed.

  Ik geef met de politieke partij denk aan dat er daar een Surinamer zit, die over het AOW-gat van de hoed en de rand weet, nl Denns Belfort. Iemand die nauwelijks voor zich zelf enige voordeel van dit probleem voor zich zelf heeft.

  Wat belangrijk is, dat geen enkele socialistische politieke partij of rechtse politieke Surinaamse uitdagingen aanpakt met hun knuffel SuriNeds.

  De politieke partij heeft nu al meer bereikt voor SuriNeds dan al de bovengenoemde politieke partijen om hun zaken voor het voetlicht te houden. Deze moslimmensen zijn een blok en Surinamers kunnen daarom voor deze blok kiezen i.p.v. zich zelf voor de gek houden met een knuffel allochtoon te willen zijn, maar per saldo niets bereikt.

  Deze partij komt op voor haar achterban en als SuriNeds op de SuriNed-kandidaat van deze partij stemmen en hij in de Tweede kamer komt, heeft hij om zijn minst 3 -4 Tweede kamerleden die voor de SuriNeds zaken kunnen strijden en dit in de Tweede kamer tot een succes kunnen maken.

  Waarom gaat men wedden op een doodpaard die in geen 50 jaar iets voor SuriNeds tot een succes heeft gemaakt. Men kan bij zichzelf te raden gaan en kijken of er geen andere opties zijn.
  Ga jij maar stemmen op linkse of rechtse politieke partijen en blijf in je sprookjes geloven dat die wat voor je gaan betekenen.


  Maak melding

 19. Oké, dit hebben we weer gehad, ze zijn wakker geschud en beloven beterschap. Ze weten nu dat het volk niet slaapt. Dat de NDP mee klaagt, helaas jammer.
  Het volk wil niet meer als dom behandelt worden, zij wil voor elke belangrijke stap naar herstel, transparantie die hen belooft is. De DNA is deels monddood, te veel partij belang in plaats van algemeen belang, net als de afgelopen 10 jaren onder de NDP, ze vergeten hun controlerende taken uit te voeren. Dus Santokhi en team op naar een clean government zoals beloofd, laat geen ruis optreden, als je bepaalde dingen niet snap, haal de specifieke kennis in huis, dan is de kans klein dat je belazert wordt, ook door je eigen mensen. Als je de verkeerde weg blijft bewandelen zul je alleen kritiek oogsten. Regering minder arrogantie, please !!!!! Jip en Janneke.


  Maak melding

 20. Passant

  Interessante argumenten die je aanvoert maar je weet zelf hoe verdeelt Surinamers onderling zijn. Dat is ook de zwakte van het Surinaamse volk nog steeds wantrouwen wij elkaar en is racisme wat de klok slaat.
  Maar om terug te komen op jouw bijdrage over Denk. Waarom kunnen partijen als NIDA en Denk niet door een deur en noemt de ene partij zich als hoeder van de zaak voor niet Nederlanders ?


  Maak melding

 21. Het spel is begonnen. Oh nee, het spel gaat gewoon door gewoon nieuwe spelers.
  Als ratjes liepen de ndpaanhangers achter de rattenvanger van hamelen aan
  Als lemmingen lopen de vhpaanhangers achter chantoki aan

  Er verandert ook nooit iets. Al worden ze nog zo gewaarschuwd ze blijven strijden voor hun held. En zo donderen we steeds verder het afgrond in.
  Boefdraad bedacht niet van de ene op de andere dag alles wat hij heeft geflikt. Hij deed eerst 1 ding het lukte, toen no iets, hmm dit lukte ook en zo werd het steeds erger. wie onraad rook kreeg wat toegeschoven en bleef stil
  hetzelfde gebeurt nu weer
  En natuurlijk zullen er hier en overal dombooooooooooooos zijn die dit niet willen zien nog horen
  veel succes
  en denk erom blijf klagen
  blijf klagen over zwarte piet, over aowgat, over al het goed dat d bakras hebben gestoen.
  Ga zo door, still going strong

  @ pony dit is niet voor jou bedoeld aangezien jij de enige bent die oprecht waarschuwt


  Maak melding

 22. Wat Surinamers van deze politieke partij kunnen leren is dat ze zich opstellen als allochtonen, anders zijn dan de witte man/witte vrouw en voor hun belangen vechten voor hun eigen soort mensen. Als verdeelde groep Surinamers, kunnen de Surinamers daarom bundelen om op Dennis Belfort van Denk te stemmen ( oa, AOW-gat). Dit is de eerste stap om bij elkaar als groep te zijn en wellicht in de toekomst hun eigen politieke partij te oprichten met hun eigen kandidaten, die hun uitdagingen gaan behartigen. Wellicht kunnen dan die Surinaamse Politieke Partij met Denk dan fuseren. Politiek gaat het om verhoudingen, belangen, regeren

  Er zal toch een poging moeten worden ondernomen dat Surinamers een groep te worden ondanks verschillen/belangen.

  Dit kan de opmaat zijn en zie wat men in de tussen tijd kan leren van Denk om voor je eigen mensen/belangen op te komen. Surinamers zijn divers, alle soort kleuren, geloven, etniciteiten, allerlei soorten belangen. Maar als je naar de belangen kijkt waar grote groepen Surinamers voor staan, kan je beter bundelen om deze tot een succes te maken. We zullen het zelf moeten doen, anderen gaan het niet voor ons doen.

  De mentaliteit van de Surinamers moet veranderd worden. Dat is het probleem. masa -tegenover knecht zit er behoorlijk diep in bij grote groepen Surinamers. Gevolg de uitdagingen blijven bestaan. Het kolonialisme zit er diep in bij grote delen van de SuriNeds en deze groep is ook erg emotioneel, zie de slavernij, discriminatie of werken voor een baas, afhankelijk willen zijn van anderen. De rationaliteit is nog heel ver weg, omdat ze behoorlijk achter lopen in kennis en ervaring op de witte man op allerlei gebieden in Nederland. Ongeletterdheid is bij de Surinamers in Nederland heel erg groot, daar moet zeker heel veel in gebeuren.


  Maak melding

 23. Politieke partij Denk is niet te vertrouwen.
  Nu zoeken ze zieltjes om later wanneer ze groot genoeg zijn een andere koers te varen.
  Denk wordt gevoed en gefinancierd door Erdogan en islamitisch rechts.

  Later komt komt die kameel uit de mouw. Wakti.


  Maak melding

 24. Hoe hard jullie ook schreeuwen en hoe vaak jullie middels de social en andere media proberen dit goed te praten, deze twee bedriegers zijn FOUT en moeten bedanken! Ten eerste omdat zij buiten de regering om iets in elkaar hebben geflanst dat de toets van behoorlijk bestuur totaal niet overleeft. Ten tweede omdat zij glas hard (zoals de cultuur in deze partij is) hebben gelogen over hoe dit prutswerk tot stand is gekomen, er is helemaal geen overleg geweest in de RVM, daardoor kunnen zij de missive niet overleggen. Daarom wist de voorzitter van de RVM er niets van en toch blijven ze liegen! Ten derde omdat zij zichzelf hebben benoemd tot raadsleden van deze Dievenstichting en zelfs een buitenlander tot voorzitter hebben gemaakt van wat zij noemen dit staatsbedrijf. Letten jullie maar een goed op wie ze gaat proberen te redden, de eerste neger van de NPS heeft al gesproken uit eigen lijfsbehoud of moet ik zeggen uit eigen positiebehoud met alle emolumenten van dien. De tweede neger genaamd Kenswil, fiscaal jurist, die zich waarschijnlijk ook niet een blakaman voelt, is deze dieven ongevraagd te hulp geschoten. Zie je het patroon waarin zaken zich geregiseerd afspelen? Laat die neger het vuile werk voor je doen……werkt altijd. Neger, semi-hoofd neger nummer 4, Ronnie, heeft al iets in opdracht geroepen dat hij zelf niet snapt, nadat hij zo stout was te roepen dat ook hij gepasseerd is door deze twee patjakkers. Nu nog even wachten op de eerste negerin, Pattie. Ik ben benieuwd wat zij te berde zal brengen onderwijl afgevend op de vorige regering, want dat is tegenwoordig hun inleiding van de leugens die ze verspreiden. We kennen onze pappenheimers wel. Overigens, er is een heel groot verschil tussen een neger en een Blakaman, net zoals er een verschil staat tueen een koelie en een Hindustaan! Moderator doe je werk maar!
  gemodereerd

 25. Melissa heeft in verband mat jaardag van dr man tehuizen een bedrag van 10.000 gegeven per tehuis. Nu geeft ze alladol mensen 500. Waar king het geld vandaan??
  Prijzen moeten omlaag. Wat moet je met 1 keer 500,–
  gemodereerd

 26. Beide ministers zouden moeten opstappen en vooral die van buitelnadse zaken er is ene Meneer Yard die beweerd dat deze bewuste minsiter 38 jaar geleden zijn afstudeerscriptie had gestolen en daarop zou ijn afgestudeerd aan de VU.ik weet niet of meneer Yard dat nog aan het onderzoeken is.,maar als de huidige minister toen al met duistere zaakjes bezig was,dan zou hij beter de eer aan zich zelf kunnen houden,want er zal zeker meer shit naar boven komen.


  Maak melding

 27. Onnodig trammelant? Ik hoor tovallig net wat de heer Ori vanmorgen op de radio heeft lopen vertellen en dat is niet om vrolijk van te worden maar bevestigd wel wat menigeen eigenlijk al wist. De clip gaat al viral dus binnenkort heeft iedereen het gehoord.


  Maak melding

 28. @Robles: Het is duidelijk dat ze steeds meer verstrikt raken in hun eigen leugens. Ik heb vaker gezegd dat de waarheid staat als een paal en onveranderlijk is, terwijl de leugen onderhouden moet worden en het enige dat het lust…..zijn meer leugens en dat wordt nu steeds meer manifest!!


  Maak melding

 29. Ooh heftig @robles
  Wat gaan jullie nu doen, geen benzine voor politie dus meer dieven op straat. Meer lockdown overtreders geen controle. Surfin wordt stopgezet, geen geld voor salarissen deze maand. IMF weigert lening vanwege ervaring met hoefdraad.
  Geen geld voor vaccinaties en test mogelijkheden uitgeput, economie in ongekende crisis.
  Misschien aansluiten bij protest van piqué op vrijdag, hij wil een zaken kabinet. Ik voorzie complete chaos want niemand wil investeren vanwege de corruptie. Nu wordt die €19 miljoen zeker niet teruggegeven.

  Suc6 daar.


  Maak melding

 30. Heb liever de beste van de slechtste dan de aller slechtste van de slechtste.
  In Su heb je helaas geen goede burgers onder de bewindslieden. Het zijn allemaal voor eigen belang en zakkenvullers.
  Het gaat lang duren voordat er sprake zal zijn van de ECHTE SURINAMERS. Die zal niets anders weten dan zijn eigen land Suriname waarvoor die zal leven en sterven.
  gemodereerd

 31. Het zou verstandig zijn om een zaken kabinet te vormen gezien de verdeeldheid v/h volk.
  Net als Italië ( check de gekozen leden ” ze komen uit alle hoeken van het samenleving.
  Mischien i/h de juiste manier cq oplossing voor een goed & TRANSPARANTE bestuur en beleid vr Land en volk. Om tot een oplossing te komen moet ieder SURINAMER meewerken aan het onwikkeling v/h LAND☝️ “geen tijd om onnodige spanning & tegenwerken te creëren. 600:000 inwoners maar met heel veel POLITIEKE PARTIJEN 🤷‍♂️🤷‍♀️”WAAROM ” Dit moet onmiddellijk ( als het grondwettelijk bepaald is afschaffen, (zo als ik net aanhaalde) gewoon een zaken kabinet vormen.
  WIE NIET BEKWAAM IS of niet werkzaamheden naar behoren tot uitvoering kan brengen moet GEWOON AFZWAAIEN ( netjes uitgedrukt ” STAPJE ACHTERUIT & GEEFT DEGENE DE RUIMTE DIE HET BETER KAN.
  THATS THE SOLUTION ☝️🇸🇷 ⚡.
  Wens alle SRANANG SMA in hard en nieren heel veel succes in de Toekomst ❤💛💚🙏💪👋✊🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷


  Maak melding

 32. Esmerald 15 februari 2021 At 22:17
  Ooh heftig @robles
  =================

  Ik heb ook geen idee wat de oplossing is. Maar etnisch onrust zaaien is in ieder geval niet de oplossing.
  En eigenlijk weet ik wel wat de oplossing was geweest. De oude politiek moet eruit. En dat weet iedereen. Het slim stemmen blijkt achteraf niet zo slim geweest te zijn. Er hadden jonge mensen met nieuwe partijen een kans moeten krijgen. Nu zijn we van de ene miskleun in de andere terecht gekomen.


  Maak melding

 33. Oude politiek moet eruit? Bedoel je ook opa D en zijn paarse criminele boevenbende van ocer? Als je dat bedoelt; dan ben je eerlijk en geef ik je gelijk. Oplossing?


  Maak melding

 34. Er is op dit moment geen ander alternatief, dus bij gebrek aan beter moeten de huidige machtshebbers het voordeel van de twijfel geven. Ik had ook graag gezien dat de VHP samen met kleine partijen met jonge Surinamers een regering had gevormd ipv abop. Jonge partijen hebben echter alleen een kans, als het kiesstelsel op de schop gaat. Het is niet meer van deze tijd, is een oneerlijk systeem en is het gevolg van jarenlang falend politiek- en maatschappelijk beleid. Nu Ronny de smaak van macht heeft geproefd, zal het geen makkelijke opgave worden.
  Liever ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald…


  Maak melding

 35. Eens met dat etnisch gedoe @robles.
  Die rahan zijn artikel wordt als ophitsend beschouwd, lees ik in 2 kranten. Top dat er nog kritische kranten zijn in suri.

  Sorry, maar die zogenaamde ‘slimme’ partijen bestaan uit jong volwassenen die net uit een ei komen. Dertig plus suri = 20 plus Holland vwb algemene ontwikkeling.

  Mijn reactie was een trigger, ik heb het volste vertrouwen in president Santokhi.
  De enige fout is om de ndp ambtenaren aan te houden. Met 16 zetels zitten ze overal. Ze zijn destabiliserend bezig, zonder te beseffen dat ze in eigen vingers snijden.


  Maak melding

 36. Een zakenkabinet valt onder de categorie ‘de klok horen luiden’.

  Mensen die weten hoe je een land uit een pandemie halen, leven niet meer. Dat is 100jr geleden. Diep triest dat die zogenaamde ‘intellectuele ouwe lui’ daar nog steeds in het verleden leven. Verwoestende kritieken, omdat ze niet gevraagd zijn voor een functie. Net Stampvoetende kleine kinderen, ga jullie schamen. Oude modellen werken in 2021 niet. Wat wil je produceren zonder afzetmarkt en gesloten luchtverkeer. Zelfs de rijkste landen zitten nu in de problemen.
  Je vraagt je in gemoede af of ze ook om zich heen kijken, pfffff.

  Niet de coalitie, maar die grijze ouwe bokken die denken dat bestuurskunde van vroeger nu van toepassing is moeten hun mond stijf dicht houden. Jullie tijd is voorbij!
  Heel suri is tegenwoordig beleidsadviseur, net echt.


  Maak melding

 37. Sukru sani 16 februari 2021 At 00:18
  Beste pony zo kan het ook.
  Eerlijk is eerlijk ik heb trots op je 👍 ga zo door.@@@

  Zit je mij te stalken met je neerbuigende arrogantie. Waar haal jij dit vandaan. Ben je op je hoofd gevallen. Je durft hor. Sinds wanneer schrijf ik onder toezicht van een kwal, hou je zogenaamde goedkeuring voor jezelf. Eerst zeggen dat ik aan het mekkeren ben rot toch op man. Get a life!!!!!!


  Maak melding

 38. Robles, de heer Ori klets gewoon uit zijn nek, loopt al een tijdje mee en wilde minister van Onderwijs worden. Dit terzijde. De gedane uitspraken zijn ondoordacht en ongenuanceerd voor iemand die doorgeleerd heeft en heel vaak in het onderwijsveld praat over schoolgaande kinderen en wat zij nodig hebben om beter te worden. Meneer Ori heeft zulke uitspraken nooit eerder gedaan, dus waarom nu!!!!!!!

  Suriname heeft nu te maken met een verdeelde/ gebroken samenleving waarvan je kan zeggen dat de ene helft jaren lang is gekwetst en de andere helft sinds de laatste verkiezing is vernederd en steeds wordt weggezet alsof zij vervloekt zijn. Onder deze omstandigheden zulke uitspraken doen is heel dom en zeer funest voor een multi culti toekomst. Wat Sranan nu nodig heeft is politieke harmonie, geen verdeeldheid.
  President Chan blijft in gebreke als hij geen stelling neemt tegen uitspraken van één van zijn adviseurs. Ook de VP dient krachtig stelling te nemen tegen deze stompzinnige uitspraken. Ze willen toch mét iedereen vóór iedereen de nodige welvaart brengen.

  De heer Ori is in zijn recht om welke uitspraak dan ook te mogen doen, maar als je kijk naar de omstandigheden dan had meneer Ori beter moeten weten en voor een andere formulering kunnen kiezen. Helaas heeft hij het niet gedaan. Jip en Janneke


  Maak melding

 39. Wauwwwww
  Ik ben het zomaar een keer helemaal eens met je @pony.

  Enne, er zijn verschillende Orie’s, de adviseur van de president, William, is stukken slimmer 😋.
  Die andere heeft geen functie gekregen, dus meneertje is boos. Zo gaat dat in suri


  Maak melding

 40. Pony 16 februari 2021 At 15:18
  De heer Ori is in zijn recht om welke uitspraak dan ook te mogen doen, maar als je kijk naar de omstandigheden dan had meneer Ori beter moeten weten en voor een andere formulering kunnen kiezen.
  =========

  Hij zit in het hoofdbestuur. Ook al houd hij z’n mond. Je weet nu wel wat er achter de schermen geroepen en gedacht wordt. Net zoals in Nederland wel duidelijk is zo langzamerhand hoe Thierry Baudet denkt ook al ontkent hij alles.

  Maar goed het schaakspel is nog niet voorbij. Akiemboto wordt vervangen door een opvolgster die in de broekzak zit van de Abop. Zie ook het column: Politieke Borrelpraat 650 op Starnieuws 140221


  Maak melding

 41. Oké pony je hebt gelijk ik ben fout geweest ik meen mijn woorden terug toen ik zei dat je mekkerde.
  Dat had ik echt niet moeten doen . Het juiste woord wat ik wel moest gebruiken is .je bent aan het RAASKALLEN.


  Maak melding

 42. @Robles.
  Die Ori is een helaas door gebrek aan gewicht en opgeblazen eigendunk boven komen drijven.

  Ik heb hen eenmaal ontmoet. Kan ondanks veel titels oid zijn schoolgeld beter terug vragen. Net zo’n geval als Zunder en van der San. In het land der blinden is eenoog koning.

  Ofwel net als Bouva en Abdoel zien als spuit elf die modder geeft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.