D66 kandidate Joan Nunnely wil met voorkeurstemmen de 2e kamer in

38
D66 kandidate Joan Nunnely wil met voorkeurstemmen de 2e kamer in
Joan Nunnely

De in Suriname geboren Joan Nunnely (51) is kandidaat voor een zetel in de 2e kamer bij de aanstaande verkiezingen in Nederland. Deze tranga uma staat op de 33ste plek van de D66 lijst en kan met voldoende voorkeurstemmen gekozen worden. 

Werk, inkomen en welzijn 
Nunnely wil zich inzetten om werk en welzijn dichter bij de mensen te brengen. “Dat kan alleen door culturele en economische emancipatie”, aldus de sociaal Liberaal. 

Nunnely is ook van mening dat er ook nog een te grote kloof is tussen werk en werken. “Ook dat verdient stevige maatregelen. Niemand mag buiten de boot vallen. Maar dan moet je als volksvertegenwoordiger ook dat geluid laten horen in de Tweede kamer. Dat ontbreekt nu nog te vaak. Dat hiaat vul ik graag op”, betoogt ze. 

ZZP-ers verdienen beter 
Ook wil ze dat het ondernemersklimaat voor ZZP-ers aanzienlijk op de schop gaat. Ze vindt het onaanvaardbaar dat juist de humuslaag van onze economische ruggegraat  vaak buiten de boot valt als het gaat om opdrachten van bijvoorbeeld de overheid binnen te halen. 

“We moeten ook in dit opzicht het talent en de drive van deze mensen beter benutten. Het is de hoogste tijd dat we achterstanden wegwerken met de juiste voorzieningen en door betere condities te scheppen.  Er is veel werk te verzetten. Maar dat kan alleen op een succesvolle manier gebeuren, als we deel uitmaken van politieke besluitvorming”, zei Joan tijdens haar recente zoommeeting met  influencers. 

Sociale achterstanden wegwerken 
Nunnely  maakt zich bijvoorbeeld zorgen om sociale achterstanden. “Neem nou het AOW-gat waarmee we moeten dealen en waarvoor D66-kamerlid Steven van Weyenberg zich hard maakt. “Stap voor stap boeken we voortgang. Er wordt nu een Commissie van Wijzen geïnstalleerd. Ik kijk vol verwachting uit naar hun advies en hoop dat deze Commissie een juridisch sluitende oplossing kan vinden, waardoor we eindelijk vooruitgang kunnen boeken voor dit al zo lang slepende probleem. Ik vind het onverteerbaar dat deze kwestie nog niet is opgelost. In de kamer kan ik dit soort zaken rechtstreeks agenderen en controleren” 

Een vrouw van daden
Joan Nunnely is het voorbeeld van ‘niet brullen’ maar stappen zetten om onze daadwerkelijke emancipatie zelf ter hand te nemen. Buiten parlementair is geen optie. Daarom hoopt ze erop dat mensen hun verantwoordelijkheid  nu nemen om bewust voor een kandidaat te kiezen om vertegenwoordigd te zijn. Zij heeft een stap gezet die anderen vaak laten liggen. En dat verdient ondersteuning. 

Joan Nunnely  is van januari 2017 t/m april 2020 lid geweest van het landelijk hoofdbestuur van D66, waar ze succesvol  was in het scouten van politiek talent. In de Tweede kamer wil ze ook in een politieke functie dit succes minstens evenaren. “Maar dan moet ik daarvoor voldoende gedragen worden”.  Op 15, 16, 17 maart a.s. is de kiezer aan zet.


38 REACTIES

 1. De partij die de referendum de nek heeft omgedraaid, tientallen gemeentes onnodig heeft laten fuseren met als gevolg dat de burgers geconfronteerd worden met hogere lasten, huishoudens dwingt om duizenden euro’s te laten investeren om huizen CO2 neutraal te maken, soevereiniteit overdraagd aan de Brussel. Wijlen voorzitter Hans van Mierlo zou in graf omdraaien.
  Democratische gehalte is ver te zoeken bij D66.
  D66 is het spoor bijster. Deze partij dient ook voornamelijk een gedeelte van de blanke elite (rechters, officieren, politie etc). Ze staan mijlen ver van de burgers.


  Maak melding

 2. Koos
  Voeg hierbij dat ze nu voor jou gaan bepalen wat er met je organen gast gebeuren als je dood bent als je geen codicel hebt getekend.
  Artsen gaan niet meer vechten voor jeleven als ze met jouw organen een blanke kunnen redden
  9 van de 10 zullen of geen goede argumenten kunnen aanvoeren waarom je dit net wilt of te down zijn om nee te zeggen
  D66 is een walgelijke partij.
  gemodereerd

 3. @@ Obama ,het zijn Nederlanders (Turken en Marokkanen) in het Nederlands “”PARLEMENT””die zitten daar om de belangen van alle NEDERLANDERS te behartigen..
  WEG MET ETNISCH POLITIEK !


  Maak melding

 4. Surinaamse ouderen zonder AOW .Waarom?
  Niet draagkrachtug om ivm de onafhankelijkheid van Suriname in 1975 te vluchten naar NL.
  Zij lijden honger…een eitje kost 30 euro cent, melk 1 liter 2 euro,
  Medicijnen onbetaalbaar
  kortom verwaarlozing.

  Het gaat om een groep.van circa 18000 oudjes ouder dan 70 jaar.
  Liever deze groep.Voor
  Hulp ipv Excuses voor hun slavernij verleden.


  Maak melding

 5. D66 is de partij van Farizeeers totaal onbetrouwbaar. Bij de verhoging van het salaris van het verpleegpersoneel verliet de D66 fractie als eerste de zaal en stemde zij tegen.
  Opkomen voor werk en zwakkeren?
  Mi mars papa !


  Maak melding

 6. Jammer genoeg staat er niets over deze madammeke en zo zijn/waren er nog velen die kort voor de verkiezingen op lijsten van politieke partijen naar boven komen drijven op onverkiesbare plaatsen.

  Wat heeft deze madamme voor SuriNeds in de achterstand wijken vd grote steden in Nederland gedaan?

  Ze mag dan nu met enkele thema’s komen waarmee grote groepen vd SuriNeds in de grote steden te maken hebben, maar zo moesje no dorro Tweede Kamer Der Staten Generaal. Je moet je jaren inzetten voor je mensen en hun uitdagingen. Je moet het verdienen, zo werkt het niet. Ook voor de andere grappenmakers m/v die kort voor de verkiezingen vd Tweede Kamer, enz in Nederland zijn.

  Zie het resultaat van al de voorgangers van grappenmakers van de SuriNeds die in de Tweede kamer, enz SuriNeds belangen tot een succes moesten maken. Het kwam zelf nooit op de agenda, oa AOW-gat.

  Laat deze grappenmakers en bankvullers mij niet voor de gek komen houden. Opzouten.


  Maak melding

 7. Dwars door alle etniciteiten heen, heeft tot de dag van vandaag, geen enkele Surinamer naar behoren kunnen functioneren in de Nederlandse 2e kamer. Stuk voor stuk waren het zowel Surinaamse mannen als vrouwen, die dachten op de bekende Surinaamse manier ook in Nederland, slechts met niets doen hun zakken te kunnen vullen. Noem ze allemaal maar op waarbij de één een nog grotere schande was voor rechtgeaarde Surinamers maar ook voor de mensheid. Wat dacht je van Tara Oedayrajsingh Varma, Owen Venloo, Philomena Bijlhout (slechts 2 dagen staatssecretaris van Sociale Zaken geweest, Astrid Roemer /politica voor Groen Links in Den Haag, heeft één jaar lang wél haar maandelijkse toelage getoucheerd maar heeft géén enkele vergadering bijgewoond! Dus ook een Surinaamse op super-trots op te zijn, toch? (P.C. Hooft-prijs!? 2016…waar is de glans hiervan gebleven?). En zo zijn er nog tientallen van dergelijke Surinaamse parasieten in diverse gemeenteraden. Hun veelal onaangeroerd bureau, dient jarenlang slechts als opvang voor stof, maar wel met hun grote zwa**** klauwen hun maandelijkse toelage op strijken! Bij het feit dat geen van allen ooit hebben kunnen functioneren, wordt uiteraard bij kritiek op hen, de racisme-kaart uit de hoge hoed getoverd! Om er ronduit kotsmisselijk van te worden, of niet?!
  Stem daarom voor de Nederlandse politiek, nooit op iemand met een Surinaamse achtergrond aangezien het zonder uitzondering, altijd kommer en kwel is. Zij bedienen zich in Nederland van de zelfde “wang foe tiede, wang foe tamarra” mentaliteit waarvan hun soortgenoten, het vele geboefte in Suriname sinds jaar en dag, steevast gebruik van maakt. De ronduit ziekelijke “arbeidsethos” vertoont nauwelijks enige wil en inzet, om te willen presteren. Het enige waar dergelijke lichtgewichten in zijn geïnteresseerd, is slechts het incasseren van de maandelijkse toelage. Stem dus altijd op de autochtone Nederlander of desnoods op de allochtone buitenlander, maar stem in Nederland nooit op een Surinamer. Indien ze toch in de politiek willen, kunnen ze dat altijd nog in hun eigen bananenrepubliek met hun bacovenwinkel genaamd DNA. In dat gilde van geboefte, treffen ze immers hun gelijkgestemden in grote getale aan!


  Maak melding

 8. stemadvies? nee. dank je. ik bepaal het zelf wel. dus surinamers zijn meer ongeschikt dan anderen voor de tweede kamer? is dat onderzocht? het is wel zo dat je als andersgekleurde meer opvalt dan een witte, wanneer je je roert. ik ga niet genereren, ik vind d66 voor mijzelf geen goed idee, partijleden zitten tegen hypokriet aan. ik vind sylvana bijeen een beter idee. iedereen maakt er een sjitzooi van, waarom zou ik haar het recht ontnemen om er een potje van te maken? dus stem ik op haar, en dit is geen stemadvies of een excuus.
  gemodereerd

 9. Turken en Marokkanen zijn ons inderdaad mijlen ver, maar zij waren ook veel eerder dan ons in Ned. en in andere West-Europese landen en zij zijn overal vertegenwoordigd met miljoenen. Zij behartigen veelal hun eigen belangen en staan rechtstreeks in verbinding met het staatshoofd van hun eigen land. Als er verkiezingen zijn in hun land van oorsprong, mogen zij ook hun stem uitbrengen. Waarom twee nationaliteiten. Voor
  Welk land kies je eigenlijk!


  Maak melding

 10. Hoe dan ook ,het is kiezen of delen. Surinamers moeten ook representatief zijn in de Tweede Kamer. Er mochten weleens en er zijn reeds beslissingen genomen worden die haaks staan op de belangen van mensen van Surinaamse origine. We hebben bijvoorbeeld het AOW-gat. Een tweede voorbeeld is de remigratieregeling. In het kader van bezuiniging is jaren geleden het mes gezet in de remigratieregeling. Verder, denk aan de afschaffing van de visumplicht en zo zijn er vele Surinaamse belangen. Over specifieke Surinaamse zaken is het veel beter dat een Surinamer(van origine dus) aan het woord is. Die is beter op de hoogte en heeft meer feeling dan die bakra. Die bakra kijkt gewoon waar er bezuinigd kan worden en alles wat hem niet boeit ,daar zet hij het mes in. Los hiervan ,zijn er zoveel verbeteringen die nog verricht kunnen worden binnen de Nederlandse samenleving. Maar juist daarom moet je wel je zegje kunnen doen daar waar het daadwerkelijk telt. Dit is in de Tweede Kamer. De Tweede Kamer is altijd een slechte afspiegeling geweest van de multiculturele samenstelling van Nederland. De Turken en Marokkanen zijn wakker geworden. Surinamers en Antillianen slapen nog. Ouders mogen van harte proberen hun kinderen te stimuleren de politiek in te gaan.


  Maak melding

 11. Goed zo meid !
  Weer een Surinamer, nog er bij een vrouw, die in ieder geval niet op haar handen zit.
  De intenties zien er goed uit.

  Of D66 mijn voorkeur is of niet laat ik in het midden. Maar ik zie graag meer competente Surinamers is politiek Den Haag.

  Laat Suriname trots zijn en
  houd onze vlag hoog. Krakti !


  Maak melding

 12. @@Xavier ´d Lorean, je hebt groot gelijk. Ik heb altijd gezegd dat ik in het buitenland NOOIT op een allochtoon zal stemmen, dit omdat ze niets kunnen betekenen voor jou.

  Zie partij Denk en nu ook van Silvana Simons, deze vrouw heeft de zwarte man echt van langsgegeven en komt achteraf vertellen dat ze het anders had bedoed, alleen om stemmen te krijgen. Ze mag de pot op.

  Denk is gewoon een handlanger van Turkije en ze zitten ook gewoon voor dat geld daar.


  Maak melding

 13. Ik ben Surinamer en heb verschillende keren onverkiesbaar gestaan. Wat ik ook deed, er was geen Surinamer die op mij stemde. Surinamers stemmen niet op elkaar omdat ze denken dat het hen niets oplevert en de persoon op wie ze zouden stemmen wel.
  Daarom zul je zelden Surinamers in de TK zien en als het er een is dan is het een vrouw.
  Je kunt beter Turk of Marokkaan zijn, dan is de kans levensgroot dat je gekozen wordt. Die mensen stemmen wel op en voor elkaar. Zij snappen dat al decennia.


  Maak melding

 14. Saaftinge 15 februari 2021 At 10:21

  Koos

  Voeg hierbij dat ze nu voor jou gaan bepalen wat er met je organen gast gebeuren als je dood bent als je geen codicel hebt getekend.
  Artsen gaan niet meer vechten voor jeleven als ze met jouw organen een blanke kunnen redden 9 van de 10 zullen of geen goede argumenten kunnen aanvoeren waarom je dit net wilt of te down zijn om nee te zeggen. D66 is een walgelijke partij.

  ===================================================

  Klopt D66 heeft ten aanzien van orgaandonatie de negatieve optie omarmd. Iedereen donateur tenzij je het expliciet hebt aangegeven. Wat is daar democratisch aan ? D66 heeft de verkeerde afslag genomen. Die partij heeft het voor mij afgedaan.


  Maak melding

 15. Waarom stemmen voor een Surinamer?
  Ik heb geen Surinamer nodig om me vooruit te brengen; belangen te behartigen.

  Meer kleur in de tweede kamer, hola wat heb je hieraan?

  Wat ik vandaag heb, heb ik zelf opgebouwd. Door eigen discipline, te studeren,
  me zelf te motiveren om door te gaan.

  Rutte krijgt mijn stem weer, ik vind dat hij nog een termijn verdient.


  Maak melding

 16. AHE
  Je zou het uitstekend geschreven stuk van Xavier omarmen, als de naam
  Tara Oedayrajsingh Varma niet in het stuk voorkwam. Wie is nu de racist?
  Xavier in geen geval, aangezien hij geen onderscheid heeft gemaakt.

  Daarom schrijf ik
  Wel kotsmisselijk word ik van jou!
  gemodereerd

 17. @ Rome
  omdat de meeste surinamers niet stemmen op wat een partij zegt en doet, maar stomweg op huidskleur.

  @ ahe, de racist
  ik heb nog een voor je
  telegraaf.nl/nieuws/109472324/live-ook-vrouw-opgepakt-voor-dood-zwangere-sumanta-23


  Maak melding

 18. Kiezen is geheim en ieder heeft zijn/haar eigen belang.

  Surinamers arm of rijk moet kijken hoe de groep waar ze uit komen het doen en hoe erover hen vaak negatief gepraat en geschreven wordt. Of je er blij over bent of niet blij over bent of wel of niet raakt moet men zelf weten. Feit is dat je deel bent van de groep Surinamers.

  De groep mag zo verdeeld zijn als het aantal etniciteiten of het totaal aantal. Keuzes maken doet men op grond van eigen belangen.

  Surineds hebben vele problemen in de Nederlandse maatschappij en dat is een feit. Grote groepen Surinamers kunnen niet rationeel denken en handelen, niet logisch denken en handelen, maar zijn vaak emotioneel en op grond daarvan maken ze verkeerde keuzes. Gevolg de doelen en uitdagingen die ze individueel of al groep voor staan blijven onopgelost en blijven bestaan. Velen willen knuffel autochtonen zijn en staan daardoor vaak voor aap.

  Surineds kunnen niet voor hun eigen belangen opkomen als groep. Daarom gaan grote delen van deze Surineds het niet redden.


  Maak melding

 19. En toch hebben jullie allemaal hier een Nederlandse paspoort en zijn Nederlanders . Hypocrisie ten top met jullie commentaar
  gemodereerd

 20. Gregory is geboren en getogen in de Achterhoek, een master student Business Analytics en wiskunde, inderdaad 2 studies tegelijk. Hij heeft een zwaar jr achter de rug, vanwege covid, weg bijbaan, online trainingen en geen sociale contacten. Dit jr mag hij voor het eerst stemmen. Ho-la-di-jee.

  Afgelopen weekend was hij bij zijn Surinaamse opa en oma die maar bleven klagen over een “gat” in hun AOW. Wat dat moet voorstellen snapt hij niet. In zijn achterhoofd weet hij allang, dat hij zal stemmen op de partij die zijn stufie verhoogd, meer studentenkamers wil bouwen en het uurloon zal verhogen. Zijn ouders staan volledig achter zijn keuze.
  Wat nu?
  Dilemma van de nazaten van de surineds.
  Of niet dan.


  Maak melding

 21. Wat mij betreft hoeven Surinamers niet verenigd te zijn in een politieke partij, iets wat Denk blijkbaar wel probeert.

  Maar er mogen best meer Surinamers zichtbaar en hoorbaar zijn bij CDA, VVD, SP en D66.

  Surinamers mogen best meer hun kwaliteiten en trots tonen. Dit is een aanwinst voor geheel Nederland. Surinamers zijn toch minder gesloten dan andere culturen, zij kunnen vrijwel met iedereen opschieten. En Surinamers hebben een hechter band met Nederland.

  Dus Surinamers:
  Raise your flag. Krakti !


  Maak melding

 22. Mijn stemadvies voor Nederland zou ook zijn stem strategisch !
  VVD en CDA zijn in principe al binnen.
  Stem daarom massaal SP.
  SP is belangrijk voor onderwijs, gezondszorg, huisvesting en sociale voorzieningen. Eigenlijk dus voor de primaire levensbehoeften. En dit is vooral bij de VVD een vergeten kindje.
  Dus een coalitie van CDA, VVD en SP zou een goed en evenwichting nationaal beleid kunnen vormen.

  Het gaat wel een grote uitdaging zijn tussen VVD en de SP en daarom zit de CDA er ook bij.

  Give it a shot. Krakti !


  Maak melding

 23. Wat een reacties sommige kotsmisselijk van te worden, andere weer eyeopener vooral dat van de orgaben heel erg eng . Knap surinaamse in de politiek een antilliaanse vrouw draait liever met dikke kont en maakt kinderen zonder vaste vader marokanen turken komen op voor hun vaderland en geloof antillianen vooral vrouwen worden geknuffeld om ruzie te maken maakt buren leven zuur hun gaan nooit voor de samenleving vechten hun zijn erg slecht en brutaal in hun kop gifslangen zijn het. Ik wens deze surinaams heel veel succes.


  Maak melding

 24. De Surineds die de meeste problemen in Nederlsnd hebben zijn de laagopgeleiden/ ongeschoolden en hun aantal is enorm groot als jd naar de grote steden waar ze wonen kijkt. Deze kunnen zich het best verenenigen en daardoor een sterke eenheid vormen.

  Hierdoor kunnen hun voormannen/ voorvrouwen, Surineds/leider vertegenwoordigers vd politieke partijen hun belangen voor hun behartigen in Den Haag.

  De logica/ rationeel denken kan je bij bepaalde soort Surinamers niet in krijgen om te zien hoe hun problemen kunnen worden opgelost.

  Diep treurig.


  Maak melding

 25. Een korte aanvullende reactie op (Para Express).
  @Para Express 15 februari 2021 At 19:46
  Dus een coalitie van CDA, VVD en SP zou een goed en evenwichtig nationaal beleid kunnen vormen.
  Het gaat wel een grote uitdaging zijn tussen VVD en de SP en daarom zit de CDA er ook bij.

  Het klopt.
  In geen van de voorgaande reacties, heb ik iemand vanuit de SuriNeds (politiek) iets vernomen over het onderzoek dat plaats heeft gevonden over het onderzoek naar de Belastingdienst.
  Pieter Omtzigt van de CDA en de die dame Renske Leijten van SP bleven het onderste bovenwater in deze te halen.
  Ook met steun van de echte ONDERZOEKSJOURNALISTEN in Nederland.

  En tenslotte moest het Kabinet van Mark Rutte uiteindelijk aftreden.
  Wanneer er verkiezingen worden gehouden voor de 2e Kamer, Provinciale verkiezingen, Gemeenteraden of Waterschappen, hoor niets van de SuriNeds.
  Deze komen pas een beetje in beeld, wanneer er verkiezingen worden gehouden.

  Dus SuriNeds, gaan jullie nu eindelijk massaal naar de stembus.
  Niet thuis blijven klagen, dat er geen moer voor mij wordt gedaan door de politiek.


  Maak melding

 26. Een korte aanvullende reactie op (Para Express).
  @Para Express 15 februari 2021 At 19:46
  Dus een coalitie van CDA, VVD en SP zou een goed en evenwichtig nationaal beleid kunnen vormen.
  Het gaat wel een grote uitdaging zijn tussen VVD en de SP en daarom zit de CDA er ook bij.

  Het klopt.
  In geen van de voorgaande reacties, heb ik iemand vanuit de SuriNeds (politiek) iets vernomen over het onderzoek dat plaats heeft gevonden over het onderzoek naar de Belastingdienst.
  Pieter Omtzigt van de CDA en de die dame Renske Leijten van SP bleven het onderste bovenwater in deze te halen.
  Ook met steun van de echte ONDERZOEKSJOURNALISTEN in Nederland.

  En tenslotte moest het Kabinet van Mark Rutte uiteindelijk aftreden.
  Wanneer er verkiezingen worden gehouden voor de 2e Kamer, Provinciale verkiezingen, Gemeen teraden of Waterschappen, hoor niets van de SuriNeds.
  Deze komen pas een beetje in beeld, wanneer er verkiezingen worden gehouden.

  Dus SuriNeds, gaan jullie nu eindelijk massaal naar de stembus.
  Niet thuis blijven klagen, dat er geen moer voor mij wordt gedaan door de politiek.

  @Passant en de overige (reageerders).
  Kunnen jullie het voorstel van het SPREIDINGSBELEID nog herinneren?
  Het was toen een hot item in die periode.


  Maak melding

 27. Zonde voor je tijd. Je komt toch niet de 2e Kamer binnen.
  Had maar liever de PVV gekozen!!!
  gemodereerd

 28. @ sjonnie
  jij bent fake zo duidelijk
  Maar ik moet het wel toegeven, in Nederland gaat ze voor de bakra aan het werk. Ieder keer trappen we er weer in. Ik zag van de week een zeer mooie advocate op tv, ook van ons, maar wat doet zij ze blijft ook daar. vindt je het gek dat koe lies de zaak overnemen, onze mensen blijven in nederland in plaats dat ze ons komen helpen het land op te bouwen en de misdadige vhp terug wijzen waar ze horen.
  het doet mij zeer, veel zeer


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.