donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenGeschiedenisSandew Hira reageert op afblazen Keti-Koti lezing waarop hij zou spreken

Sandew Hira reageert op afblazen Keti-Koti lezing waarop hij zou spreken

-

Does Travel & Cadushi Tours

De Keti-Koti lezing 2019, waarop Sandew Hira op 29 juni zou spreken is afgeblazen. Het NiNsee bestuur heeft zaterdag laten weten dat in goed overleg met het Scheepvaartmuseum besloten is om de lezing geen voortgang te laten vinden. “Dit besluit is ingegeven door de onrust die binnen de gemeenschap ontstaan is n.a.v. de geplande Keti-Koti lezing met Sandew Hira als keynote spreker” aldus het bestuur in een persbericht.

In een reactie zegt Hira dat een groep extremisten onder leiding van Theo Para afgelopen weken in de Surinaamse gemeenschap een intimidatiecampagne heeft opgezet om te verhinderen dat hij de lezing over zwarte filosofen en slavernij kon houden. Columnist Theo Para schreef afgelopen week dit stuk waarin hij stelt dat de directeur van NiNsee de Keti Koti lezing compromitteert.

“Het Scheepvaartmuseum is onder grote druk gezet om de zaal op te zeggen. NiNsee is daardoor de locatie kwijtgeraakt. Het Scheepvaartmuseum heeft haar besluit genomen zonder het principe van hoor-en-wederhoor toe te passen. Ik ben nooit door haar gehoord. Het bestuur van NiNsee is vervolgens onder enorme druk gezet om de lezing af te zeggen” aldus Hira.

Hij zegt verder dat op Radio Tamara urenlang uitzendingen gewijd werden aan het demoniseren van zijn persoon en werden bellers toegelaten om op te roepen om de orde te verstoren tijdens de lezing. Het bestuur van NiNsee is onder die druk bezweken en heeft de lezing afgezegd, aldus Hira.

Hij doet verder een oproep aan de Surinaamse gemeenschap in Nederland om als protest tegen de aantasting van de vrijheid van meningsuiting alsnog een bijeenkomst te organiseren waar hij de keti koti lezing kan houden.

 

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

50 REACTIES
 1. Laat deze fantast en grote leugenaar, zijn lezing houden in Suriname, waar hij op handen word gedragen vanwege geschiedsvervalsing, betreffende de 8 december moorden.


  Maak melding
 2. Niemand in Nederland zit te wachten op een lezing van Sandew Hira.Laat hij dat maar doen in Suriname.We lusten hem niet in Nederland.De hypocrisie druipt van de man zijn smoelwerk af.


  Maak melding
 3. Wat laf van de organisatie NinNsee en Sandew Hira. Zij zijn het die nu demoniseren. Als de organisatie het doorgaan van de bijeenkomst had gewild, dan zijn er legio plekken in Amsterdam maar ook elders in Nederland te vinden waar de lezing gehouden had kunnen worden.

  Als NiNsee en dat zullen ze niet doen, de lezing van Hira niet weerspreken dan stemmen ze stilzwijgend toe met wat Hira zegt, dus doen ze ook mee aan de demonisering.

  Laten ze gewoon eerlijk zijn dat ze gezwigd zijn op terecht commentaar op Hira als persoon. En plat gezegd na de argumenten gehoord te hebben uit de samenleving hebben gedacht. Hira pleur op met je lezing. De bevolking heeft je al ontmaskerd als de persoon die een dubbele moord pleegde op z’n bloedeigen broer, door insinuatief in te gaan op beschuldigingen die niet onomstotelijk bewezen kunnen worden, noch waar hij vanwege zijn dood zich tegen kan verdedigen.

  Ik zeg als NiNsee hun mond houdt, zijn ze laf en zitten ze aan de keten vast van insinuaties en leugens van de directeur van NiNsee die een NDP aanhanger is. Goede vriend van Hira en de ketens van Hira.


  Maak melding
 4. Hira is als een klein kind dat steeds aandacht om aandacht vraagt.
  Elke mogelijkheid grijpt hij aan om zijn eigen verzinsels en broddelwerk als wetenschappelijk onderzoek te presenteren.

  Hij is de extremist. In zijn 8 december onderzoek heeft hij de slachtoffers van gedemoniseerd en de rol van de moordenaars verheerlijkt alsof ze revolutionairen waren. Laat hij zijn lezingen maar voor Bouterse en soortgelijke dictators houden want die betalen hem en hebben belang bij zijn “werk”


  Maak melding
 5. Prima zaak om Sandew Hira ( Dew Baboeram) het podium te ontzeggen. Er kleeft bloed in handen van deze pseudo wetenchapper en geschied vervalser. Hij is het zo schudig als de ” lijder” van firma list en bedrog. Ik heb hem uitgedaagd om met mij een openbare discussie over zijn boek over de leugens van Bouterse aan te gaan. Nimmer een reactie van deze loopse teef ontvangen. In India zouden ze hem al gelyncht hebben. In Su wordt hij op handen gedragen door de paarse bovenbende met Linscheer voorop. Je vermoordt je broer nimmer voor een tweede keer, en dat heeft deze leefhoofd gedaan.


  Maak melding
 6. Het is een simpele zaak, Bouterse aanhangers in Nederland zijn paria´s geworden waar geen fatsoenlijke Surinamer of Nederlander iets mee te maken wil hebben. De Bouterse fanclub in Nederland bestaat uit witte mensen haters en losers die niets bereikt hebben in het leven en daar Nederland en de Nederlanders de schuld van geven.
  Bouterse heeft een grote mond tegen Nederland en daarom is hij hun man. Hij geeft hen het gevoel dat ze toch nog wat voorstellen.

  Bij Turken in Europa zie je het zelfde. Meestal zijn Turken en andere migranten uit slechte landen te vinden in de onderste lagen van de samenleving. Ze worden niet gerespecteerd door de autochtonen en daarom stemmen ze op Erdogan. Hij heeft een grote mond tegen iedereen en wil van Turkije een supermacht maken. Dat geeft de Turken in het buitenland hun zelfrespect terug.


  Maak melding
 7. Tja, Iemand die zijn bloed eigen vermoordde broer heeft laten vallen zal niet goeds in zich hebben. Hij gaat de geschiedenis in als een losser die hij nu probeert te vervalsen. Ook zijn eigen fam. wil niets met hem te maken hebben.


  Maak melding
 8. HALLO DEW BABOERAM,NU HEB JIJ MEER TIJD OM NA TE GAAN DENKEN OVER DE 15 VERMOORDE MANNEN OP 8 DEC 1982 ; EN IN HET BYZONDER JOHN BABOERAM .


  Maak melding
 9. En nu zou Vyent ook moeten opstappen, want heeft geen enkel respect getoond tegenover over de Afro-Surinaamse bevolking. Hoe kan je deze idioot binnen halen, met een dergelijke reputatie. Donder jij maar ook op. NINSEE wordt gepolitiseerd en dat moeten we voorkomen. Sandew Hira wil die lezing ondanks deze tegenstand toch houden? Nou dat zou wat Nederland betreft alleen in zijn woonkamer plaatsvinden. Die boycot geldt voor heel Nederland, dus alle zaalexploitanten zijn gewaarschuwd.


  Maak melding
 10. Heer Vyent respecteert de nazaten van de wrede slavernij
  helaas niet !

  U kunt geen spreker uitnodigen die de grootste
  Massaslachting op Surinaamse staatsburgers,
  na de slavernij-periode, tracht goed te praten en
  een lopend Surinaams strafproces wil saboteren op
  verzoek van de moordenaars !

  Meneer Hira wordt door de moordenaars BETAALD om zijn
  sabotage-activiteiten te kunnen uitvoeren !

  Al de handelingen van deze saboteur van het 8 December-
  strafproces, zijn in strijd met de Surinaamse wetten en met
  de Grondwet !

  Hira schijnt niet eens meer te weten, dat de militaire
  coupplegers die hij dient, oa VAKBONDSLEIDERS, ADVOCATEN
  JOURNALISTEN en andere oprechte ONSCHULDIGE Surinaamse
  democratische staatsburgers hebben gemarteld en vermoord !

  Een persoon die MARTELING en MOORD bagatelliseert en
  goedpraat, kan mijns inziens NOOIT en te NIMMER worden
  uitgenodigd om een lezing over de Surinaamse Slavernijperiode
  te houden.

  PS : NINSEE-leiding moet de herdenking niet met politieke rommel
  besmetten ! Het is een algemene herdenking voor ALLE SURINAMERS
  en alle andere belangstellenden !


  Maak melding
 11. Opa en oma lafu, ai soso djoke a koelimang disi de, wang paars verworden joker. Als hij nog een Afrikaanse afstammeling was geweest dan nog, maar sa a koeliman disi sa trong boutadagoe habi leki boodschap na keti koti. Zijn afgod didibri en gewetenloze roversbende hebben land en volk geketend met het paarse kwaad vol misdaad, drugs en leegroven van staatskas en banken. Ai ze hebben land en volk opgezadeld met megaschulden lasten en ook de komende generatie paars arm geketend. Oma taki, libi a boi Dewkoe, na paars virus, verschrompel eng hersens.


  Maak melding
 12. Hoe het ook zij, Hira lijkt niet welkom in Nederland om zijn lezing te houden. Het zou hem sieren als hij zelf een stap terug deed. Maar nee niets van dit alles. Hira roept Surinamers (hij bedoeld niet extremisten?) in Nederland op om toch iets te organiseren zodat hij alsnog zijn lezing kan houden.
  De Keti-Koti lezing lijkt voor hem ondergeschikt aan zijn persoon. Hm.


  Maak melding
 13. Hira doet dus doet een oproep aan de Surinaamse gemeenschap in Nederland om als protest tegen de aantasting van de vrijheid van meningsuiting alsnog een bijeenkomst te organiseren waar hij de keti koti lezing kan houden.

  Waarom prosteert deze hond niet voor vrijheid van meningsuiting in Suriname. Sinds de massa moordenaar aan de macht is is vrijheid in alle vormen beteugeld. Hira is hypocriet. Dat hij nu gestraft wordt is karma. Deze man ligt in bed met de moordenaar van zijn broer. Hoe ziek ben je dan.

  Theo para is een HELD ! Ga zo door.


  Maak melding
 14. Dhr Hira moet per direct op de zwartelijst van de AIVD geplaatst worden. Sterker nog als staatsgevaarlijk bestempelen.

  Deze man staat op gelijke hoogte met radicale imams die hun salafisme in Nederland ten gehoren willen brengen.


  Maak melding
 15. Het Surinaams Verzet in Nederland tegen het misdadig regiem van ddb en kliek in Suriname tegen de Surinamers zal tot de laatste adem die ze hebben zich laten zien, horen in de media.

  ddb hoort in het buitenland en in Suriname voorgoed achter slot en grendel opgesloten te worden voor misdaden die hij gepleegd heeft tegen de menselijkheid.

  sterker Door Strijd Te Leveren Tegen De Misdadiger ddb.

  Sranan Sa Wini!

  Leve;

  – de democratische rechtsstaat en Internationale Verdragen,
  – Fri, Fri, Fri!
  – Sranan(sma) Sa Wini!

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 16. Deze valse geschiedschrijver neemt niemand in Nederland serieus na zijn serie interviews met de moordenaar van zijn eigen broer waar hij geen enkele kritische vraag durfde te stellen en zich zo volkomen belachelijk en ongeloofwaardig maakte.

  En natuurlijk is iedereen die het niet met hem eens is een extremist en landverrader….zo voorspelbaar.


  Maak melding
 17. Aan alle Anti-Surinamers :
  KETI KOTI betekent ook Democratische Rechtsstaat,
  Grondwet, Grondrechten en Mensenrechten !

  NIEMAND, ook Paarse Futu-Boys kunnen Ons dat NIET
  afpakken !

  Leve de Onafhankelijke Rechterlijke Macht in Sranan,
  straf alle Massamoordenaars !

  Zet ingehuurde buitenlandse landverraders, die
  lopende strafprocessen komen verstoren, het land uit !

  LEVE DE SLAAF GEMAAKTE DAPPERE VOOROUDERS, LEVE
  DE NAZATEN VAN DE SLAAF-GEMAAKTEN !

  KOM NIET OPNIEUW AAN ONZE MENSENRECHTEN of aan
  ONZE GRONDRECHTEN, waar onder het RECHT OP LEVEN !

  SUMA NA YU ??????????


  Maak melding
 18. Vyent, is ontmaskerd. Gewoon een leugenaar zonder balln, zie de berichtgeving van de NOS. Er is geen enkele druk uitgeoefend op niemand. Er is gewoon onrust gesignaleerd. Geen verzoek tot afblazen. Vyent heeft gewoon de knopen van z’n hemd geteld. Intellectueel noch moreel is hij opgewassen tegen de argumenten van Para. Jammer dat er geen moraal is bij deze gasten om de eer bij jezelf te houden door als directeur te vertrekken. Ook geen eer bij de bestuurders van die club. Een liegende directeur. JE ZOU ZEGGEN DE NDP WAARDIG


  Maak melding
 19. Chain of fools zijn alle ndp paria’ s, hihihihaahaha, met of zonder titel voor hun naam, pres of wcduiker, neks no fout, leve het onrecht in de partij der paarse gekken, dwazen, debielen, idioten en delinquenten, neks no fout met paars, soso lobi baas.


  Maak melding
 20. Toppie Sandew!! Zonder strijd, geen overwinning…stre, def stre!
  Hoe meer verzet je krijgt, hoe significanter is jouw bijdrage.

  Aan alle andere, belijd democratie in woord en ziel. Jullie huichelaars vinden Baudet en Wilders goed genoeg om hun haat te predikken, maar Suri’s moeten monddood!

  Blijf lekker ad noordzee wegrotten!


  Maak melding
 21. Gabriel, ik dacht dat het niet lager als Hira en Rob g kon, maar jij behoort ook tot de geestelijk gestoorde idioten die zeggen dat ze Surinamer zijn maar een uitkering in Holland hebben. Een ieder die achter Ndp of zijn leiders schaard is of niet goed bij zijn hoofd, of heeft een functie in het corrupte Ndp. Wat een misselijk makende mens ben jij het soort dat zijn eigen ouders zou verkopen. Kortom je bent een Kahh,Wat geen Surinamer mag heten.


  Maak melding
 22. Gabriel 16 juni 2019 at 17:06
  Toppie Sandew!! Zonder strijd, geen overwinning…stre, def stre!
  Hoe meer verzet je krijgt, hoe significanter is jouw bijdrage.

  Aan alle andere, belijd democratie in woord en ziel. Jullie huichelaars vinden Baudet en Wilders goed genoeg om hun haat te predikken, maar Suri’s moeten monddood!

  Blijf lekker ad noordzee wegrotten

  =================================

  Kan mij niet herinneren dat Baudet en Wilders ooit een staatsgreep hebben gepleegd. Deze mensen zijn ook niet bij verstek veroordeeld voor welke delict dan ook. Ga lekker verder huilie huilie doen revo kleuter.


  Maak melding
 23. ik hoor niemandt zich afvragen waarom NEDRLAND het dosier pas over 60 jr wil vry geven, voorts moet men ook bedenken dat als deze regering een vyandig regering van koningkryk NEDERLAND en de USA was ze reeds lang waren afgezet ,dus als wy politiek bekyken dan wel in perspectief, na alles wat er gebeurd is heefd men nooit buitenlandse belangen in gevaar gebracht,dus vraag je nog een keer af zyn het niet die landen die er achter zitten. als wy deze vragen kunnen beantwoorden komen we een stuk dichter by de waarheidt


  Maak melding
 24. Waarheid is dat Suriname eigen DOSSIERS
  heeft, DOSSIERS van de Legerleiding en van de
  Procureur-Generaal, waar zijn die gebleven ?????

  Moord gepleegd in Suriname door Surinaamse militairen en
  hun leider, een legerleider die samenwerkt met CIA en Ned
  Veiligheidsdiensten en dan vragen om DOSSIERS UIT HET
  BUITENLAND ????????

  De MOORDENAARS hebben gedurende tientallen jaren de
  mogelijkheid gehad om bewijzen voor hun ONSCHULD aan
  de Krijgsraad re overhandigen !
  Tot nog toe is nul komma nul bewijs ontvangen !

  Dus komt spoedig het EINDVONNIS van de daarvoor aangewezen
  ONAFHANKELIJKE KRIJGSRAAD, in Sranan !

  PS : WOJO JAGGI DJIE DENG FOLTERAAR NANGA MOORDENAAR !

  Een legerleider die in het geniep samenwerkt met CIA en andere
  buitenlandse veiligheidsdiensten en zich laat leiden door die
  BUITENLANDERS, is een PADVINDER !


  Maak melding
 25. @Gabriel. Typisch paars. De naam van de aartsengel misbruiken om op te roepen tot geweld.
  @Rbrown. Je grammofoonplaat is hartstikke grijs. Al die info is allang beschikbaar via andere archieven dus kom die paarse KA niet steeds herhalen.

  Lees ook het artikel van Para. De link staat vermeld in dit artikel


  Maak melding
 26. @Gabriel: ik nodig je uit om een kijkje in Noordzee te komen. Graag je holtes volproppen met enkele kilo’s uit de voorraad van je “lijder”. Hier aangekomen zul je merken dat zelfs een gevangene het beter heeft dan een gemiddelde paarse rat. De twee transport holtes van je moeten wel strak en tjokvol zijn. Anders gaat de deal niet door.


  Maak melding
 27. @mokro en alle kao#@&! Ad noorzee; je geeft exact wat het probleem is: jullie zijn de consumers van wit! Mokro mafia….ben jij exponent van??

  En trouwens als je de statistiek bijhoudt, al die bolletjes slikkers komen allemaal vd noordzee😉….dus wie zijn de domoors?

  Terug naar Sandew, hij heeft meer ballen dan jullie allemaal door een persoonlijke missie ondanks al jullie verzet!

  Het punt: jullie hebben mond vol over persvrijheid, maar andersdenken gunnen jullie nog geen lettter vrijheid; ja, we hebben het over Sandew, nooit veroordeeld en wetenschapper in hart en nieren! Hij zit alleen niet aan jullie bekrompen kant; gelukkig, hollandse rukkers!


  Maak melding
 28. Dit is een gemiste kans, want Sandew Hira is een zeer goede spreker die inspirerende lezingen houdt.
  Van Sandew Hira kun je heel veel leren.


  Maak melding
 29. Leugens verkondigen onder de mom van een wetenschapper en schaamteloos over vrijheid van meningsuiting is net zo kwaadaardig als een moordenaar en veroordeelde drugscrimineel is bescherming nemen. @Gabriel, jij hebt teveel wit door je aderen stromen. Helder denken is het laatste wat je kan doen. Dus, doe vooral wat je niet laten kunt.


  Maak melding
 30. Schandalig en ongehoord dat Ninsee een streep zet door de lezing van deze vermaarde Surinaamse geleerde, begenadigde (talentvolle) spreker en verteller. Men ontneemt hiermee de Surinaamse gemeenschap in Nederland de mogelijkheid om vanuit een wetenschappelijke optiek kennis en inzichten te verwerven m.b.t. tot het slavernijverleden van de kolonialisten en hun nazaten.

  De mentaliteit van de rentmeesters van de haat met hun achterlijk denken maakt de situatie voor vele Surinamers in Nederland onleefbaar. Ninsee en het Scheepvaart Museum zijn gezwicht voor de bedreigingen en de dreigementen van de figuren die kampen met een overmaat aan vrouwelijke hormonen. Deze heren van de oppositie kunnen enorm hard schreeuwen en iedereen overstemmen. Veel bombarie en weinig aanhang is kenmerkend voor deze groep valse Surinamers.

  Ik ben van mening dat de lezing van Hira door moet gaan, desnoods op een andere locatie. Ik ga mij de kennisvergaring niet laten ontnemen door figuren die meer schelviswijf in plaats van echte mannen.


  Maak melding
 31. Een loser ten top, heeft nog nooit een behoorlijke baan gehad. En maar met subsidie gelden je pensioen proberen te halen. Deze pseudo geleerde moet gewoon op zoek gaan naar een normaal betaalde baan, zoals ook velen met hem op deze site,,,


  Maak melding
 32. Sandew Hira ga je lezing houden op de massameeting van je baas Bouta.
  Daar zullen ze je goed verwennen. Bouterse zal voor voldoende vaseline zorgen en een gratis perceel.


  Maak melding
 33. “Smatje (Aka RobG) Voor mensen als jij zijn de toespraken van andere leugenachtige demagogen als Hitler, Stalin, etc zeker ook inspirerend??

  @RobG Sinds wanneer is Hira wetenschapper?? De idioot kan en heeft nog nooit een wetenschappelijk stuk geschreven. Is niet afgestudeerd en grossiert in leugens en demagogie.
  Jij bent duidelijk niet instaat een gedegen oordeel over wat dan ook te geven. Te veel plat onderbuik en geen verstand.


  Maak melding
 34. Schandalig en ongehoord van Ninsee, duidelijk een knieval voor extremisten. Extremisme moet je op elke manier bestrijden, de lezing had gewoon door moeten gaan want Hira is een spreker en heeft een verhaal.

  Alle weldenkende Surinamers moeten die hele metingen motie lezing boycotten. Ninsee is nu afhankelijk van de extremisten die niet zullen komen opdagen want ze hebben hun doel bereikt. Enne komt nog bij dat deze extremisten niets van doen hebben met ketikotie of het slavernijverleden.


  Maak melding
 35. @de Groot…Hira is meer wetenschapper dan jullie allemaal bij elkaar; lees maar al zijn publicaties vanaf jaren 80.

  Belangrijker, hij heeft guts! Hij wil niks liever dat dit stukje geschiedenis van SR achter zich hebben, zodat we de ontw van SR te hand kunnen nemen.

  Jullie vragen toch ook niet om berechting van de schuldigen uit de slavernij, moorden tijdens contract periode, ontheemding van de brokopondo bewoners, etc.??!


  Maak melding
 36. Een gemiste kans voor al die (getraumatiseerde) afro-NL-Surinamers, zelf kunnen ze al niks, en een ander krijgt gaan kans, back to AfrieeeeeKA


  Maak melding
 37. Laat geen verraders toe bij de Slavernij herdenking !

  Personen die geen respect hebben voor Mensenrechten
  van ANDERE Surinaamse staatsburgers, moeten wegblijven.
  Wat kom je ons leren indien je Onze Grondwet en Onze
  Mensenrechten helpt VERTRAPPEN ?? Daar zit niets
  wetenschappelijks aan !

  HIRA steunt massamoordenaars en steunt ongrondwettige
  amnestie !

  HIRA is geen jurist en geen strafrechtsdeskundige, toch wil
  hij veelvoudige moord op onschuldige Sranan staatsburgers,
  tbv de moordenaars, OMDOPEN IN : U BENT GESNEUVELD DOOR
  POLITIEK GEWELD ! Meneer doet alsof er in vreedzaam
  Paramaribo een OORLOG WOEDDE !

  Het zijn WAANIDEEEN van een INGEHUURDE en FLINK BETAALDE
  HUURLING !

  LAAT ONZE GRONDWET, ONZE ONAFHANKELIJKE RECHTERLIJKE
  MACHT EN ONZE MENSENRECHTEN, MET RUST , MENEER HIRA !

  In onze DEMOCRATIE en RECHTSSTAAT WORDEN GEWETENLOZE
  MASSAMOORDENAARS VAN ONGEWAPENDE EN ONSCHULDIGE
  SRANAN-STAATSBURGERS ZWAAR, GESTRAFT !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES