Aandacht voor vaderdag in Suriname: Ministerie zet vaders in de bloemen

15
Aandacht voor vaderdag in Suriname: Ministerie zet vaders in de bloemen

De afdeling Personeelszorg van het Surinaamse ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft in verband met Vaderdag, vandaag zondag 16 juni, alle mannelijke medewerkers in de bloemetjes gezet. Ze werden zowel op het hoofdkantoor als op verschillende afdelingen toegesproken om zich te blijven inzetten, zowel op het werk als in het gezin. Vaders en aankomende vaders kregen elk een presentje van vertegenwoordigers van de afdeling.

De afdeling Personeelszorg vindt het belangrijk dat vaders gewaardeerd worden. De onderdirecteur van het Onderdirectoraat Districtsbestuur en Decentralisatie, Jennyfer Jozefzoon-Wachter, ondersteunt het initiatief van Personeelszorg. Ze zei tijdens het kort Vaderdag feestje op het hoofdkantoor dat vaders een belangrijke rol hebben te vervullen.

Ze onderstreepte het belang van de rol van vaders in de samenleving. Ze wees erop dat het vaak verkeerd gaat in gezinnen waar de vader ontbreekt. Jozefzoon-Wachter heeft de mannen op het hart gedrukt om alle geduld te betrachten bij het vervullen van hun taken als vader.

Minister Edgar Dikan, die ook in aanmerking kwam voor een cadeautje, zei in een woord van dank dat vaders zich niet minder gewaardeerd mogen en hoeven te voelen vanwege de ruimere aandacht aan vrouwen op Moederdag. Hij heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om mannen op te roepen om hun rol en verantwoordelijkheid als vader naar hun kinderen toe nimmer mogen laten verwateren. Hij wenste bij de afsluiting van de ceremonie alle vaders en aankomende vaders een fijne Vaderdag toe.

15 REACTIES

 1. Ik vind het geweldig dat aan vaders wordt gedacht. Ik heb wel twee opmerkingen;
  1.Niet alle mannelijke medewerkers zijn vader en aankomende vaders zijn nog geen vader.
  2. Waarom geen landelijke actie. eigenlijk horen alle vaders in heel Suriname op deze dag te worden verwend.
  Maar toch, vaders, laat je verwennen na 25 mei 2020 zijn ze jullie weer vergeten.


  Maak melding

 2. Oma taki, de burgervader van het land heeft heel veel misdaad op zijn geweten en wordt ook nog aanbeden door geesteszieke ndp paria’ s.


  Maak melding

 3. Ronny Brunswijk heeft in een interview gezegd dat hij minimaal 110 kinderen heeft. Ik ga ervan uit dat hij op deze vaderdag ook de waardering krijgt van zijn kinderen. Het zou leuk zijn om hem op deze dag te interviewen en te vragen hoe hij deze speciale dag gaat vieren.


  Maak melding

 4. Wat een grote BS. Als of er geen belangrijkere zaken zijn die opgepakt moeten worden in SU, dan nu zieltjes te komen winnen…

  Heel nadrukkelijk moet het volk van Suriname erop gewezen worden dat er negen jaar lang geen ene moer door deze regering tot stand is gekomen, niks, nada, nunca. En nu dat er verkiezingen voor de deur zijn willen ze van alles doen voor het volk.


  Maak melding

 5. Als je als vader niet te alle tijde jou verantwoordelijkheid neemt ten opzichte van je vrouw en kinderen heeft deze dag geen enkele waarde. En daar schieten Surinaamse mannen vaak tekort in. Kind hier en kind daar, Meerdere vrouwen tegelijk zorgen voor veel onstabiele gezinnen met alle gevolgen van dien . Voorlichting in een vroeg stadium bij jonge jongens zou niet verkeerd staan zodat men beseft wat het betekent om vader te zijn. Trouwens vind ik vaderdag maar een verzinsel van de commercie om extra omzet te genereren dus doe ik er uit principe niet aan mee.


  Maak melding

 6. Geef de vaders living wages. Lonen die de hele maand duren. Dab eer je de vaders.Ze kunnen voor hun gezinnen zorgen zonder te gaan hosselen.


  Maak melding

 7. er moet in Suriname een wet worden aangenomen waarby vaders verplicht worden persoonlyk aangifte van een pasgeborene tedoen en zich te compromiteren aan de zorg van de pasgeborene tot een bepaald leeftydt,ook na een scheiding. en scheiding moet ook onder de loep genomen worden.want de overheid heefd ook hier de taak om de gemeenschap op de juiste weg te begeleiden.als het ze niet lukt dat men het sociaal besef zelf toepast dan moet dat maar by wet want een ieder heefd hier rechten en dus ook plichten
  dit tot behoudt van de belangrykste Hoeksteen van de SAMENLEVING


  Maak melding

 8. Op Vaderdag moet je alle vaders eren en hen respectvol behandelen want vader zijn en hoofd van het gezin zijn, is een zware taak. Alle vaders wens ik een happy Father’s Day toe.


  Maak melding

 9. Rbrown. Deze wet bestaat. Getrouwde mannen moeten aangifte van geboorte doen bij de Burgerlijke stand. Dat er ook nog fouten kunnen optreden is normaal in Suriname .
  De anekdote:
  Tijdens de bevalling van mijn zus in het RK ziekenhuis, lag haar man ook in het ziekenhuis voor natuurlijk iets anders. Hij was dus niet in staat om aangifte van geboorte te gaan doen. Dat heeft dus een non van het RK ziekenhuis gedaan. Drie maanden later kreeg hij bezoek van twee ambtenaren die een bekeuring kwamen uitschrijven op grond van het feit dat er aangifte is gedaan van geboorte van een uit een huwelijk geboren kind, terwijl dat niet het geval was omdat de aangifte niet door de vader, maar door iemand anders was gedaan. Natuurlijk kon hij deze beschuldiging weerleggen aan de hand van zijn trouwboekje en het bewijs dat hij in het ziekenhuis lag. De bekeuring ging dus niet door.. Toen ik dit hoorde moest ik even achter mijn oren krabbelen. Waren deze ambtenaren te lui om te kijken in hun basisadministratie of hadden ze gewoon zin in een wandeling?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.