Dalende lijn bij RTL Late Night: Twan Huys doet het slechter dan Humberto

9
Humberto Tan stopt bij programma RTL Late Night
Humberto Tan

HILVERSUM, 8 okt – Afgelopen weekend werd pijnlijk duidelijk dat de ingezette verandering bij het programma RTL Late Night een complete afgang is. De in Suriname geboren presentator Humberto Tan moest dit seizoen plaats maken voor Twan Huys omdat Tan het slecht zou doen, maar Huys doet het nog slechter dan Humberto! Dat blijkt uit de laatste cijfers van Stichting Kijkonderzoek, aldus De Telegraaf.

Volgens de krant is de dalende lijn bij RTL Late Night met Twan Huys duidelijk zichtbaar: afgelopen week bleef het gemiddelde steken op 345.000 kijkers. Ook lukte het programma niet één keer om in de kijkcijfer top 25 te belanden, iets wat zijn voorganger Humberto Tan zelfs niet overkwam. Uit een poll van Mediacourant blijkt dat maar liefst 78 procent van de lezers denkt dat het na dit seizoen over en uit is voor Twan Huys.

De RTL top gelooft er echter nog in. “Ik ben overtuigd dat we op termijn gaan groeien en we echt naar hele goede kijkcijfers gaan. Het wisselt nu, maar dat hoort erbij. Er zal geen enkele sprake zijn van overhaaste beslissingen” zei RTL-directeur Sven Sauvé afgelopen weekend tegen het Algemeen Dagblad.


9 REACTIES

 1. Persoonlijk vind ik Twan Huys een zeer goede journalist die heel goed en inhoudelijk kan interviewen. Ik denk echter dat hij het best tot zijn recht komt in politiek geëngageerde programma’s zoals nieuwsuur en Buitenhof. Ik mis de spontane gezelligheid van Humberto. RTL heeft in blinde paniek en onder druk van de toen zeer overdreven en opgeklopte kritiek op Humberto een wisseling van de wacht ingesteld die tot nu toe geen zoden aan de dijk gelegd heeft. Waar blijft dat adder gebroed en zogenaamde TV deskundige Angela de Jong nu met haar kritiek. Of geldt dat nu niet ?


  Maak melding

 2. Alleen de witte mogen fouten maken als het een buitenlander is dan tolereren ze dat niet het is en blijft een ongelijkheid in Nederland de aller armste betalen veel en aller rijkste betalen veel minder hoe kan dat omdat de meeste witte al rijk zijn ivm erven van nabestaanden die hebben al Indonesië Suriname en india leeg geplunderd alleen witte plunderen als buitenlander dat doet is het terrorisme denk daar maar over na


  Maak melding

 3. Ik kijk de laatste jaren nooit tv. En dit soort programmas interesseert me al helemaal niet. Het is gewoon heel irritant en vervelend om steeds die zogenaamde bekende nl’ers te zien. Ik word er al misselijk van als ik dit type.


  Maak melding

 4. Isabelle 9 oktober

  2018 at 09:15

  Wat is de nieuws waarde van dit bericht?

  =================================================

  Je hebt een punt. Dit heeft geen nieuwswaarde. Je kan alleen gissen. Wellicht meer in trend van dat Tan onterecht weggestuurd is. Laten we nu eerlijk ook Tan wist de laatste jaar geen kijkers te boeien. Het is over en uit met RTL late Night. Pauw en Jinek zijn top. Wie zit er nu te wachten op Dries Roelvink, Gordon en Gerard Joling. RTL heeft heeft zijn eigen graf gegraven.


  Maak melding

 5. nieuwswaarde van dit bericht is dat niet goed beoordeeld is waarom het programma het slecht deed. gekozen is voor een slachtoffer aan te merken en dat te offeren.


  Maak melding

 6. @Freddyyy,

  Angela de Jong heeft wel degelijk kritiek gehad op Twan Huys. Ze heeft gezegd dat Twan de sfeer nog niet aan zijn kont heeft hangen.
  Dat de kijkcijfers bij Tan naar beneden duikelden heeft waarschijnlijk te maken dat hij buiten de pot heeft gepist. Hij had beter moeten.
  Je bent te snel met je vooroordeel over Angela de Jong.
  Zelf keek ik niet maar naar Tan, kwam te gemaakt over.
  Naar Twan heb ik 2 keer gekeken en was er daarna klaar mee.
  Twan kwam beter uit de verf als correspondent van de NOS in Amerika, bij Nieuwsuur en Collegetour.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.