Shailendra Girjasing had hart op de juiste plaats en… op de tong

12
Politicus Shailendra Girjasing uit Suriname overleden
Archieffoto: Girjasing tijdens een bijeenkomst van de VHP in Suriname

PARAMARIBO, 8 okt – De overleden politicus Shailendra Girjasing (62) kan veel worden verweten, maar niet dat hij zijn district niet goed vertegenwoordigde als lid van het parlement. Anders dan andere politici op zoveel topplaatsen, liet ‘Gir’ merken waar hij vandaan kwam. Waar anderen zogenaamd nationaal bezig zijn, was voor hem Commewijne centraal in zijn probleemstellingen. En die waren veel. Vanaf het stagnerende verkeer over de Jules Wijdenbosch brug tot aan het chronische gebrek aan drinkwater. Het betekende allerminst dat er geen aandacht was voor het grotere plaatje.

Suriname en wat Suriname wordt aangedaan, was hem na het hart. Corruptie heeft hij vaker aangehaald tijdens toespraken in het parlement. Als ondernemer wist hij door de diepten en dalen van crisisperiode heen te laveren. Als voorzitter van de stichting Vrienden van Commewijne heeft Shailendra Girjasing veel sociaal werk verricht. Ook maatschappij kritisch zijn en ageren was hem het vreemd.

Hij kon zich ergeren aan wat hij zag als de maatschappelijke druk op Hindoestanen dat die zich steeds moeten bewijzen dat zij Surinamers zijn. “Wij worden door delen van de bevolking niet als volwaardig gezien in het land waar we zijn geboren. “Je hoeft je niet te vermengen om Surinamer te zijn. Wij nazaten van de immigranten uit India zijn geboren in dit land en zijn ook Surinamers”, zei Girjasing enkele jaren terug.


12 REACTIES

 1. Veel kracht toegewenst aan de familie met dit smartelijk verlies.
  Oud studenten van Openbaar Atheneum/Havo 1, kunnen zich nog herinneren hoe”Shailindra” altijd als studenten leider opkwam voor de belangen van de studenten op school,onder leiding van de Direkteur S.Badrising. Het onderwijs niveau was toen om “U” tegen te zeggen toen !!


  Maak melding

 2. Ondanks het feit dat ik je nooitmeer heb gezien na de middelbare school in Suriname heb ik toch zijdelings je politieke carriere gevolgd . Ik heb je toen gekend als een heel intelligent en vrolijk. Rust zacht !!!! En sterkte aan de familie.


  Maak melding

 3. Deze man had lef! hij durfde altijd de waarheid te zeggen. Velen mochten hem niet!! Vooral de paarse deugnieten!
  Nogmaals alle sterkte aan de nabestaanden!! God zij met hen!

  Allen!! I’m back to the City and are in the middle of this website!! Van harte gegroet!!!!

  RobG, Paraman, Damsco en vele soortgenoten, I’m in de Town!!

  @@ Jaco Zwartmans fawaka mi brada???? Mi de ete!!! Was op de zwarte lijst van waterkant.net!!! Men vond dat ik te ver ging met mijn oprechte reacties!!

  Na soso bung tori.

  Allen een prachtige dag toegewenst!!!

  Wiep- Ding


  Maak melding

 4. @EZEL …Wiep Ding,..dames en heren
  IS TERUG UIT SANTO BOMA ,..hij is een meisje geworden.zelf schuld,in BOMMA moet jij je koest houden.


  Maak melding

 5. @Koos2018 9 oktober 2018 at 13:29
  Deze man hield van Suriname. Het was een ware patriot.

  Moge zijn ziel in vrede rusten
  ————————————————————————–
  Laten wij niet gaan overdrijven,…hij hield meer van WATER !

  trots dat RUST ZACHT SRANANGMANG. onze landgenoot God bless his soul !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.