Boze reacties om ‘racistische’ black-face wagen op Brabantsedag

61
Boze reacties om 'racistische' black-face wagen op Brabantsedag
Foto: screenshot van (c) Omroep Brabant.

HEEZE, 29 aug – Een wagen met daarop zwart-geschminkte mensen heeft afgelopen dagen voor nogal wat ophef op social media gezorgd. Op de wagen die meereed op de Brabantsedag Heeze, stonden tientallen witte mensen die zich zwart hadden geverfd en verkleed waren als Afrikanen op een schip. Ze zwaaiden met speren en riepen de hele tijd “oeleboele”. De blackface-boot werd online bestempeld als ‘slavenschip’ en racistisch.

Volgens Harald van Schie van de Brabantsedag is dat laatste ‘feitelijk onjuist’. “Het ging niet om een slavenschip. De wagen verbeeldde de kerk als schip, op een golf van bijbels, onderweg naar andere volken”, aldus Van Schie tegen Omroep Brabant.

Hij betreurt het dat de wagen nu verkeerd wordt uitgelegd met alle onnodige reuring tot gevolg. “Op de dag zelf is er geen enkel misverstand over dit thema geweest. Alle bezoekers van de Brabantsedag hebben vooraf een folder gekregen met tekst en uitleg over iedere wagen.”

Oordeel zelf maar:

61 REACTIES

 1. Tsjonge jonge, gaan we nu op iedere slak zout leggen? Die groep o.l.v. Sylvana Simons zal wel weer geklaagd hebben. Op deze manier wordt zwart een ‘verdoemde’ kleur!


  Maak melding

 2. Tja, Nederlanders zijn er nu eenmaal dol op om zich als “zwarte” te verkleden, dat hoort kennelijk ook bij hun cultuur. Voor een meer getrouwe weergave van het werk van missionarissen zou het schip eigenlijk bemand moeten zijn met pedofielen en andere sex delinquenten.


  Maak melding

 3. …De kerk als een schip op een golf van bijbels onderweg naar andere volkeren…

  Vind dit eerder lachwekkend dan racistisch. Den man na Noordzee e mek mi lafu.

  Wens ze heel veel succes met hun evangelie.

  Er zullen heus wel arme zielen tussen zitten die het goed menen. Is misschien een laatste redmiddel aangezien er steeds meer ontkerkelijking plaatsvind en in de rest van de wereld de armen makkelijkere prooien zijn voor de Gristelijke Doctrinaties.


  Maak melding

 4. Hoe zouden nederlanders reageren als wij tijdens kwakoe de verdrinking van een baby door susanna du plessis zouden nabootsen (zonder een echte baby)?


  Maak melding

 5. Dit is veel erger dan Racisme, Discriminatie or something else. Om te weten dat je voorouders werd verkocht door zijn eigen soortgenoot voor een paar lousy boesjes/schelpen. Vanaf dat moment waren de verkochte N (totelos verklaard) geen mens meer, de fout ligt echt niet bij de Hollanders maar bij de N zelfs. Tot de dag van vandaag kunnen de N niet een collectief kofu maken. De afstand tussen de N onderling wordt steeds groter en groter door onze eigen stommiteit. Ik kan je de garantie geven dat het wintigeloof ons zeker niet tot elkaar brengen. Het geloof heeft juist gezorgd voor de splitsing en haat, de kolonisator heeft dit bewust gedaan om verwarring te stichten binnen de N gemeenschap.

  De tijd is super helder om ons bezig te houden met achterhaalde kinderverhaaltjes, de priesterstok zal ook geen wonderen verrichten die tijd van bedrieglijkheid is voorgoed voorbij, dit weet men ook en toch probeert men zijn eigen soortgenoot in de maling te nemen. De enige manier om dit te doen is om de zogenaamde waarheid te achterhalen (wordt genegeerd) dan komt de rest automatisch tot inkeer. Wintibribi/Natuurgeloof is niet de oplossing, dit zal ons verder van huis brengen. Ze moeten de mensen niet proberen te misleiden met een of ander natuurgeloof maar de echte en waarachtige waarheid te vertellen. De realiteit is a.s. onder de mensen van goede wil. Allen de realiteit zal ons vrij maken van al die leugenachtige vertellingen.

  Jodendom, Christendom, Hindoeรฏsme, Taoรฏsme, Boeddhisme en de islam is nog steeds niet doorgedrongen tot de mens, dat we te doen hebben met normen en waarden. Alle vijf religiรซn zijn uit dezelfde hout gesneden, alleen de omlijsting/belichamen is anders.
  Men kan het wintibribi/wintigeloof of natuurgeloof onmogelijk kan gaan vergelijken met de bovenstaande religiรซn. Het wintigeloof kent geen discipline/regels waar men zich zal moet houden, iedereen doet wat ze willen. Het is gewoon een free for all van springen, gillen en stuiptrekken.
  VALT BUITEN ALLE NORMEM EN WARDEN
  Het voodoogeloof of natuurgeloof moet een les zijn voor velen, zelfs vader en zoon Franรงois Duvalier hebben een dure les geleerd. Is bewezen dat een persoon een hele natie kan verpesten of naar de klote sturen. Een club of een organisatie zonder de nodige discipline/regels is gedoemd te mislukken.

  Als de mensen de dingen niet kunnen veranderen, veranderen ze de woorden.
  EEN VAT VOL GELEERDHEID IS NOG GEEN DRUPPEL WIJSHEID WAARD


  Maak melding

 6. Neen serieus. als jullie de geschiedenis in deze niet herkennen zijn jullie blind. Eerst had je de militairen die het gebied veroverden, daarna kwam de kerk om de wilden te bekeren. Toen de slavenschepen met de zwarte slaven en witte bewaker. Een mooie vertoning van de geschiedenis. En als het niet zo is vraag ik mij af welke stommeling dit heeft uitgedacht. Dit is je reinste provocatie die alle goede bedoelingen tegenspreekt. We vinden zwarte Piet al een gedrocht. Waarom dit?


  Maak melding

 7. John , dit heeft volgens mij niets met provocatie te maken, maar noem het liever naiviteit, of niet goed over nagedacht dat er groeperingen zijn in Nederland die overal racisme in willen zien, die zijn er namelijk ook. Waarom? laat ze daar zelf het eerlijke antwoord maar opgeven, anders bagateliseer ik hun geestelijke gesteldheid alleen maar


  Maak melding

 8. The goodwill en symboliek van deze organisatie kan ik begrijpen. Echter ,hoe goed bedoeld het ook moge wezen zijn, de organisatie had zich vooraf kunnen realiseren dat er mensen zullen zijn die er aanstoot aan nemen. Blanken verkleed en geschminkt als zwarten en oerwoud geluiden slaken.

  Dat zal zeker verkeerd worden opgevat. De hele boodschap verliest dus zijn waarde. Kijk eens naar de integratie in Nederland ; ze hebben niet eens donkere mensen benaderd die zich daar voor leenden. Als blanken zijnde moesten zij zich zwart kleuren terwijl er donkere mensen zijn.

  Maar , ik zal dit niet opvatten als racisme want de bedoeling was wel goed maar ongelukkig uitgevoerd. Een volgende keer moet men beter nadenken.


  Maak melding

 9. Belachelijk . ๐Ÿค”Het blijft een raadsel waarom witte mensen steeds dit soort ziekelijke behoefte schijnen te voelen om andere rassen, culturen of geloofsovertuigingen belachelijk te proberen te maken of te kwetsen .

  Wie anders dan dit soort witte mensen zullen bedenken varkensvlees voor een moskee te roosteren bv. Het is toch ook niet normaal om bv rundvlees uitgerekend voor een hindu tempel te gaan grillen of wc brillen maken van hindoegoden ?
  Nu weer is er 1 met tekenen van Mohamed cartoon ,onnodig moslims aan het kwetsen. ๐Ÿค”
  Hiermee ook het land van een deel van mijn voor voorouders , Indonesiรซ weer tegen de haren in strijken .
  ๐Ÿค”Het blijft een raadsel hoe het komt dat witte mensen steeds die ziekelijke behoefte schijnen te voelen. Dink a tori…
  Why always them ?

  Bij een misdaad tegen mensheid uit en het verleden zoals slavernij en het leed dat hieruit voortgevloeid heeft is het absoluut ongepast om met blackface kronkelgedachte dom te lopen juichen.
  Stel dat Duitsers op een truck in feestende parade ,z.g.verkleed als joden in een conc.kamp ,zouden trekken compleet met gaskranen en bv sssssst zouden roepen ? Feestjuh ??Grappig ??????? ๐Ÿค”
  Got it ?


  Maak melding

 10. Walgelijk.
  Ik ben niet iemand die snel een ander van racisme beschuldigd. Ik heb een grote mantel en bedenk hiermee veel, heel veel.
  Maar, dit is zo duidelijk ingestudeerd.
  Naast het schminken ook nog een vorm van idioot gekrijs ten gehore brengen, alsof de zwarten (iedereen die niet blank is) niet konden praten, alleen krijsen, maakt deze vorm van racisme compleet.
  Nu ben ik benieuwd of politieke partijen, buiten Silvana en Denk om dit zullen afkeuren.
  Het maakt de positie van Blok er niet makkelijker op.
  BEHALVE als hij nu optreedt. Blok je krijgt een kans op revanche, grijp hem, voor je politieke carriรจre
  Wat en lol hebben deze (vul maar in ……) gehad. Natuurlijk hebben ze gerekend op reacties en zijn ze hierop voorbereid.
  Maar, als je al weet dat dit negatieve reacties kan en zal oproepen, dan moet je dit niet willen.
  Dit is discriminatie van ras en geloof van de bovenste plank.
  Daarnaast is het zo dom, want als je een hekel hebt aan allochtonen en christenen dan drijf je juist deze groep en vele blanken (dat zijn er miljoenen meer dan deze idioten) naar politieke partijen die staan voor segregatie


  Maak melding

 11. Dit is gewoon een optocht wat maken gekleurde mensen zich weer druk. Een tijd
  geleden was er een film waar twee donkere mensen zich blank schminkte en niemand
  wie daar wat over roep toeterde.


  Maak melding

 12. Henk, Sylvana doet niets anders dan opkomen voor haar identiteit. Zij durft te zeggen wat anderen denken en is daarmee een heldin voor veel mensen. Heb je iemand wel eens tegen je horen zeggen “als het je hier niet bevalt dan ga je maar naar huis” wanneer je het lef hebt om een misstand aan te kaarten? Dit soort reacties en de forse ruk naar rechts maakt dat veel mensen hun mond niet durven open te doen.


  Maak melding

 13. Beste Karell,

  Toen het Sylvana voor de wind ging en heel veel geld verdiende in medialand had ze geen enkele behoefte om op te komen voor haar identiteit. In tegendeel: ze liet zich laatdunkend uit over het gedrag van zwarte mannen.
  Ze is daarom volkomen ongeloofwaardig in haar hysterische zoektocht naar racisme.

  Wat is er mis met “als je het hier niet bevalt dan ga je maar naar huis ( rot je maar op). Die uitspraak ging over de moslims die willen gaan uit maken hoe Nederlanders ( ook Surinamers) zich moeten gedragen.

  Dan flikker je inderdaad maar op naar een moslimland als je niet kan leven in een westerse maatschappij.


  Maak melding

 14. Het is typisch hoe witte racistische trollen deze schandalige uiting proberen goed te lullen en Sylvana direct beginnen te framen. Je herkent ze aan de dooddoener: “als het je niet bevalt rot maar op”. Het grootste zwakte bod als je geen argumentatie meer hebt om je racistische bullshit recht te lullen. Zulke sneue figuren durven alleen maar vanuit hun pedokamertje 3 hoog achter te reageren. Fuck them! Jullie tijd is voorbij, de wereld verandert en jullie kunnen het tij niet meer keren. Ik wens je dochters en je nichtjes veel zwarte en moslim vriendjes, zodat wij jouw familie als eerst kunnen overnemen zoals jouw walgelijke voorouders onze gebieden hebben overgenomen. Payback is a bitch Henkmolenaar2016. Geloof me wij weten je te vinden.


  Maak melding

 15. Ik had gedacht dat ze ook een paar zwartjes met hun “grote op en neer gaande klepel” niet op de praalwagens hadden.!! De Hollandse vrouwen zijn dol op “die grote banaan” als ze in Suriname met vakantie zijn !
  Ook in de slaventijd genoten ze stiekem ervan op de plantages !!


  Maak melding

 16. Iedereen heeft recht van spreken. De Nederlander , mensen van Arabische afkomst en geloof. De Surinamer enz. Dat is toch democratie? Het is te goedkoop om mensen dan te verwijzen naar hun oorspronkelijk land van geboorte. Want dan kunnen we een bijbel tevoorschijn halen en vragen waarom รผberhaupt de blanken zich gevestigd hebben in andere landen en de boel daar hebben uitgebuit ,vermoord ,verkracht ,ontvoerd enz. Waren ze maar in Europa gebleven en dan hadden we deze shit niet. Maar, de molen van God draait langzaam maar zeker.


  Maak melding

 17. Beste pakiratigri

  “Waren ze maar in Europa gebleven en dan hadden we deze shit niet. Maar, de molen van God draait langzaam maar zeker”

  Was jij maar in India gebleven.


  Maak melding

 18. Nee Henk, wat je zegt is echt onzin. Ik en velen met mij zijn geen Moslim en hebben het tegen zich horen zeggen als finale argument in een discussie. Je kunt aan iemands huidskleur immers ook niet zien wat zijn religie is of wel soms?? En wat Sylvana betreft, heb je haar eigenlijk wel ontmoet? Ik wel en dat was in de tijd dat ze nog niet in ongenade was gevallen, een erg aardige en sympathieke vrouw die zakelijk prima aan de weg aan het timmeren was. In een land waar de vrijheid van mening voor Here Wilders hoog in het vaandel staat worden kleurlingen getolereerd zolangs ze hun mond maar houden en ons amuseren. George Orwell zei het al; “Iedereen is gelijk, maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen”.


  Maak melding

 19. Lekker makkelijk toch…..om alles op racisme te gooien….en een slachtofferrol aannemen?!! Jammer dat deze “gevoelige” mensen niet in Amerika wonen…..daar zouden ze kennis maken met echte racisme en dat letterlijk aan den lijve ondervinden als “zwarte”!!


  Maak melding

 20. @Karell, en anderen….als je denkt dat Sylvana plotseling en ineens opkomt voor de zwarte identiteit….dan zijn jullie erg naรฏef moet ik zeggen!! Sylvana heeft jarenlang gewerkt in wit medialand met succes….en moest toen niets hebben van gekleurde mensen….toen ze werd afgeserveerd in Hilversum…..begon ze met acteren over “racisme” omdat ze de naรฏeve zwarte kiezers nodig had voor haar nieuwe carriรจre in de politiek!!


  Maak melding

 21. Minister Blok is van Buitenlandse zaken, dus is hij niet de juiste persoon om in deze zijn stem te laten horen.
  Deze zaak hoort meer bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. De minister op deze post is Ingrid van Engelshoven. Dus ben ik benieuwd naar haar reactie.


  Maak melding

 22. Wazig, die ervaring met haar heb ik persoonlijk helemaal niet. Dat ze kritiek heeft op het gedrag van sommige zwarten wil ik best geloven, dat hebben meer mensen. Maar wanneer werd ze “afgeserveerd” in Hilversum? Dat was pas NA de zwarte pieten discussie en niet andersom zoals jij en anderen beweren. Ze heeft een erg hoge prijs betaald voor haar vrijheid van mening.


  Maak melding

 23. Beste Karell,

  Er stromen nu tienduizenden moslim Syriรซrs Nederland binnen.
  Het eerste wat ze doen is zaken eisen waar ze geen enkel recht op hebben. Hun kinderen gaan naar moslim scholen. De vrouwen mogen niet zonder hoofddoek naar buiten. Ze eisen dat er mannen en vrouwen gescheiden sporten en zwemmen.

  Ze worden volledig onderhouden door Nederland: Woning, ziektekosten, onderwijs en bijstand. En in plaats van dankbaar te zijn gaan ze zaken eisen????
  En ondertussen zijn de eerste doden al gevallen omdat een verwarde Syriรซrs de ene na de andere willekeurige voorbijganger met de kreet Allah Akbar neersteekt.

  Tolerantie kent zijn grens en die is bereikt.
  Alles is haram voor moslims behalve het gratis geld van de christenen.

  Als je het niet bevalt, dan rot je maar op.


  Maak melding

 24. Jiyani,
  klopt wat je schrijft, maar het debat rond hem moet nog worden gevoerd in de Tweede Kamer. Door nu stelling te nemen tegen dit soort figuren kan hij de oppositie voor zijn en loopt alles met een sisser af.


  Maak melding

 25. @ wazig 14.06 uur
  Helemaal juist.
  Zij wil gewoon in de Kamer zitten en haar centjes verdienen.
  Wie ook maar denkt dat zij er er voor hem of haar zit, die heeft het mis


  Maak melding

 26. Ik geloof dat dit niet racistisch bedoeld is. Te belachelijk voor worden vind ik als welke minister dan ook zich hiermee moet bemoeien. Waarom mag Nicky Minash wel met de dag blanker worden, de blanken voelen zich toch ook niet beledigd, wat dacht je van Micheal Jackson en kijk dichterbij huis, Surinamers die hub gezicht met pimba insmeren, zwarte nugget zou beter zijn. Vergeet niet de Afrikaanse vrouwen die een bleekcreme gebruiken. Mensen hou op met gezeur, als blanken iets dergelijks doen is de wereld te klein maar doet een niet blanke iets dan piept er niemand.


  Maak melding

 27. Soso gelul !!! not-no-boeg gie sranangman !!Altijd kritiek op alles !!
  Maar tegen Bouta en zijn clan zijn ze niet opgewassen !!
  Dat gelul van huis-aan-huis bezoek van bv. Jehova’s Getuigen moet nu ook afgelopen zijn.Een andere awarie-domrie in Kasabaolo,Tamenga gebied is net als Carl de Judas/vos ook al begonnen met zieltjes te winnen om straks in DNA binnen te komen !!Geen wonder dat ze een kruis dragen(wie het kruis heeft zegene zichzelve zoals Stef Anus,Miesjieka-bakka en Carl de Judas !!).


  Maak melding

 28. Weer hebben Witte Nederlanders nu door goedpratend de kerk en zelfs de bijbel erbij te halen hun Zwarte medemens als een belachelijk karikatuur neergezet en afgebeeld!

  Het Nederlandse racisme kent geen grenzen!


  Maak melding

 29. Henk, het is waar dat er heel veel asielzoekers naar Europa en dat heeft zo zijn eigen reden maar wat dat met dit onderwerp te maken heeft is mij een raadsel. Ik beschouw Nederland als mijn thuis en zo te zien bevalt het jou hier niet dus hoepel zelf maar een eind op. Wat zoek je eigenlijk op dit forum? Ga je lekker uitleven op Dumpert of Geen Stijl.


  Maak melding

 30. FBI, ja ik wel, jij ook? Zet eerst even een bril op zodat je minder wazig ziet. Ik heb geschreven dat Simons op komt voor HAAR identiteit (en niet de mijne) en daar heb ik respect voor. Ik kan prima voor mijzelf opkomen daar heb ik Sylvana of welke politicus dan ook niet voor nodig meneer.


  Maak melding

 31. Laat de witte mens maar provoseren,time is chansing,…de zwarten ,de arabs and the brown people komen eraan zij vormen samen met de REDIEMOESOES hier de minderheid en dat gaat zeer snel…the big payback….KARMA.is beginning to work ! on this devils !


  Maak melding

 32. Surinamer,

  Al de rest van je dydactische vermogen zo goed is als je Engels en Nederlands zit het wel goed met je. Probeer het eens in het Sranantongo. Ken je dat eigenlijk wel? Meer heb je ook niet nodig als toilettenreiniger op een basisschool.


  Maak melding

 33. @ Pico,

  De tijden zijn je blijkbaar vooruit gesneld, want Sylvana Simons zit niet en zal niet in de Tweede Kamer zitten. Haar partij Bij1 zit met รฉรฉn zetel de gemeenteraad van Amsterdam. Dus lekker succesvol met die grote bek. Met โ‚ฌ 2.352,29 per maand krijgt ze meer dan ze verdient. Gaat allemaal van mijn pensioen af…!


  Maak melding

 34. @ Pico en @ Jiyani,

  Zal ik jullie een geheimpje vertellen? Er komt helemaal geen debat in de Tweede Kamer met minister Blok, omdat alle partijen het erover eens zijn dat hij gelijk had!


  Maak melding

 35. Kayne heeft zelf gezegd dat de slavernij een keuze was die men maakte. Geen een zwarte Surinamer heeft hierover zijn / haar beklaag gedaan want ja dit soort racistische prietpraat kwam niet van een blanke. Was dat wel het geval geweest dan had je die zwarte bevolkingsgroep moeten horen of heeft Kayne toch wel ergens gelijk ?


  Maak melding

 36. FBI
  Je hebt gelijk. Ik wist dat ze in de gemeenteraad van Amsterdam zit (ik zie haar veel te vaak AT5).Toch heb ik abusievelijk het woord Kamer ipv gemeenteraad gebruikt. Dank

  Wat HET debat betreft:
  de partijen zijn het er niet allemaal over eens.
  Onder andere J. Klaver vond dat premier Rutte afstand moest nemen en wil hier verder over discussiรซren.
  Dit zal hopelijk niet gebeuren. het is slechts voor de bรผhne en daarnaast onzinnig.
  Rutte heeft overigens zich afzijdig gehouden en is geenszins van plan om Blok af te vallen. (de 2de op dit departement is ook teveel van het goede).
  Mocht ik je de indruk hebben gegeven dat i me ook maar 0,1 promille achter Simons sta dan is dit onjuist.

  Wat de posting tussen Jiyani en ik betreft (ze kan zichzelf zonder meer goed verwoorden, desalniettemin wil ik namens ons reageren)
  In onze reactie op elkaar ging het niet over HET debat, maar over debatten in de Kamer in zijn algemeenheid. Bij haar komt het nog beter naar voren dan bij mij.
  Ik hoop hiermee het misverstand uit de weg te hebben geruimd

  Wat dit artikel betreft:
  ik blijf bij mijn standpunt: als je weet dat je mensen kwetst of kan kwetsen dan moet je dit achterwege laten.


  Maak melding

 37. Klopt, zie Paul Rosenmoller, Femke Halsema (die eerst haar boek is gaan verkopen en nooit meer de politiek in wilde. Nooit meer, totdat er een kans kwam
  Dan Pechhold .Hij kreeg een appartement in Zandvoort? van een bevriende relatie en was van mening dat hij dit niet hoefde op te geven aan de Kamer. Het was prive. Sure. Alle schenkingen hoor je op te geven
  Dan de grote WIM KOK.
  Toen hij premier was vond hij commissarissen van de multinationals graaiers.
  Na zijn carriรจre trad hij in dienst van ING als commissaris. Hij werd graaier.
  het bovenstaande is allemaal objectief

  (De grootste lul is wel Jeroen Dijselbloem (dit is subjectief), Bigi Sma zal het met me eens zijn.
  Als ik inlog bij ABNAMRO zie ik staan bij SNS delisted
  Als ik inlog bij de Giro zie ik staan bij SNS delisted,
  sinds kort ben ik er achter gekomen dat het om veel meer gaat dan ik dacht)

  Ach politici,
  ze zitten er allemaal voor zichzelf. Niet alleen in SU


  Maak melding

 38. @ FBI
  Dus lekker succesvol met die grote bek. Met โ‚ฌ 2.352,29 per maand krijgt ze meer dan ze verdient. Gaat allemaal van mijn pensioen afโ€ฆ!

  Leg eens uit hoe jouw pensioen is direct gekoppeld aan de vergoeding van een gemeente raadslid ?. Gaat alleen de vegoeding van Sylvana van jouw pensioen af of ook die van de overige gemeente raadsleden ?

  @ Henk Molenaar,

  Volgens mij is een van de kenmerken van een democratische rechtsstaat dat iedere burger het recht heeft om zijn mening te uiten en de maatschappij mede vorm te geven naar gelang eigen normen en waarden met democratische middelen natuurlijk. Vanwaar dan de opmerking dat als je niet in een westerse maatschappij wil leven. (Dit is jouw conclusie), je maar moet oprotten. Deze opmerking druist tegen alles in waar een westerse samenleving voor staat. Dus is ik vraag mij af wie daar wel en niet thuis hoort na het lezen van jouw opmerking. Het antwoord laat ik aan jou. Het lijkt erop dat je mensen die een mening hebben die niet strookt met de “veronderstelde witte meerderheid” de mond wilt snoeren en hun recht op meningsuiting wilt beknotten en daarmee ze effectief (misschien onbedoeld) 2e rangs burgers wilt maken. Maar ik kan je post verkeerd hebben begrepen. Ben maar een allochtoontje weet je


  Maak melding

 39. OOF: “Vanwaar dan de opmerking dat als je niet in een westerse maatschappij wil leven. (Dit is jouw conclusie), je maar moet oprotten. Deze opmerking druist tegen alles in waar een westerse samenleving voor staat. Dus is ik vraag mij af wie daar wel en niet thuis hoort na het lezen van jouw opmerking. Het antwoord laat ik aan jou. Het lijkt erop dat je mensen die een mening hebben die niet strookt met de โ€œveronderstelde witte meerderheidโ€ de mond wilt snoeren en hun recht op meningsuiting wilt beknotten en daarmee ze effectief (misschien onbedoeld) 2e rangs burgers wilt maken. Maar ik kan je post verkeerd hebben begrepen. Ben maar een allochtoontje weet je”

  Het gaat niet om een mening maar om een levensovertuiging. De Islam staat haaks op alles waar de westerse beschaving voor staat. Ik snap ook niet dat moslims massaal naar christelijke ( Europese) vluchten of daar een toekomst willen bouwen.


  Maak melding

 40. Bij de laatst gehouden Bigie spikrie van 1 juli 2018 zag ik een zwarte man en zwarte vrouw prachtig uitgedost, gevolgd door iemand die de rol van zwarte slaaf speelde in Amsterdam. Op de vraag van de journalist wat zij voorstelden was het antwoord: “Ik speel de rol van de witte plantage-eigenaar en zij is mijn witte echtgenote”. Opvallend was dat zij zich niet wit geschilderd hadden. Integendeel. Zij deelden mede dat ze witte mensen nodig hadden om deze rol over te nemen. Ik keek mijn ogen uit. Waar komt dit respect vandaan? Opvoeding, wederzijds respect, inlevingsvermogen of iets anders ? In ieder geval hebben de zwarte hiermede bewezen zich niet te willen verlagen tot mensen van een andere kleur door zichzelf wit te verven. Ze gebruiken liever echte witte mensen. Witte mensen? Zij waren toch een heel belangrijk onderdeel van de Surinaamse geschiedenis. Waarom ontbreken zij dan in deze belangrijke posities van plantage-eigenaar en echtgenote. Schaamt, gene voor wat zij de zwarten in Suriname hebben aangedaan?We hebben nog steeds een gezamenlijke geschiedenis en dat je je nooit meer veranderen. Samen kunnen wij de Surinaamse geschiedenis echt levend maken.


  Maak melding

 41. Een heleboel blanken zijn in een of meerdere van hun vorige levens zwart geweest en voelen sterk de behoefte zich zwart te kleuren in dit leven.
  Omgekeerd zie je zwarten zich gedragen als blanken.
  Allemaal ervaringen die uit het onderbewuste van vorige levens omhoog sijpelt in dit leven.
  Bovendien voelen zwart en blank een grote aantrekking voor elkaar. Uitersten trekken elkaar vaak aan.


  Maak melding

 42. De kleurling heeft zo een ingewortelde minderwaardigheid gevoel. Zal wel met de slaventijd te maken hebben, al is dat al meer dan 100jaar geleden, dat slavengevoel blijft erin.
  Voorval deze week, je krijgt bij het horen gelijk last van plaatsvervangende schaamte. Kort: Surinaamse dame komt pakketje ophalen bij een bezorgpunt. Maar de dame aldaar durfde zomaar om een id te vragen, stel je voor zeg๐Ÿ˜‰ Wel madam pikte dat niet, en vond dat discriminatie (hoe stom kan je zijn โ˜น) als iemand toevallig per abuis haar briefje verkeerd in de bus had gekregen, en haar pakketje zou zijn gaan ophalen, waar zij vervolgens de rekening van gepresenteerd zou krijgen, had ze dat beslist niet leuk gevonden๐Ÿ˜ . maar nee hoor de dame achter de balie discrimineerde๐Ÿ˜” door haar naar een id te vragen. Zucht!!!


  Maak melding

 43. Het komt overal voor dat mensen grappen maken over anderen, behalve over zijn eigen ras.
  Het is wel beledigend, het is niet leuk, dan nog zijn het zo gezegd geen slaven maak dat wat uit, je doet iemand na die dit niet leuk vindt, je kan wel zeggen er wordt overal wat achter gezocht , maar als jij die dat zegt na wordt gedaan en iedereen lacht hoe voelt dat?


  Maak melding

 44. Surinamer. 30 augustus 2018 at 21:28
  Laat de witte mens maar provoseren,time is chansing,โ€ฆde zwarten ,de arabs and the brown people komen eraan zij vormen samen met de REDIEMOESOES hier de minderheid en dat gaat zeer snelโ€ฆthe big paybackโ€ฆ.KARMA.is beginning to work ! on this devils !

  ====

  Jij bent duidelijk niet goed bij je hoofd.


  Maak melding

 45. Dit is wat die witjes willen dat wij gaan reageren.dit is wat ze willen het journaal halen.laat ze maar lkkr hun witte gezicht zwart maken en staat ze nog beter ook.en oele boele roepen,bah wat vies.
  Ohh kijk die gekken genieten blij zijn en zeggen Ohh je zal die zwartjes straks horen en we komen in het nieuws vandaag net als wat ze zwarte piet discussies noemen.hun worden alleen uitgenodigd op tv wij mogen er niet bij,alleen witten zitten aan die tafels. En dat discussie noemen. wij moeten nu die rk geloof masaal in de steek laten. Stelletje pedofielen het zelfde als sinterklaas die we als een pedo zien met kindertjes op schoot sodemieter op.
  Sylvana is een v ons moeten we die laten vallen omdat jullie angstig zijn dat we een stem krijgen er iemand is die het v ons opneemt, zoals Widers v jullie.dit moet nu een reden zijn dat wij masaal achter sylvana gaan staan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.