Start Baby Plankjes Project in Suriname

8
Start Baby plankjes project in Suriname

PARAMARIBO, 30 aug – Ouders die met hun baby’s de RGD-polikliniek van de wijk Latour in Suriname bezoeken, kunnen hun kroost voortaan met meer gemak en privacy verschonen. De Baby Mama’s Club heeft dinsdag een wandcommode geschonken aan de kliniek.

De club nam het initiatief nadat het haar was opgevallen dat de RGD-poli’s geen aparte ruimte hadden voor het verschonen of aankleden van baby’s. De baby’s werden gewoon op de schoot verschoond.

Met de uitvoering van het Baby plankjes project, een initiatief van de Baby Mama’s Club en gesponsord door Simextra International NV, zullen meer klinieken worden voorzien van commodes.


8 REACTIES

 1. Hoe zit het dan commodes voor het verschonen van de baby’s? Vraag mij af of deze plankjes wel voldoen aan de veiligheidsvoorschriften. Stof tot nadenken.


  Maak melding

 2. Babyplankjes staat niet eens in het Nederlands woordenboek. In ieder groot wegrestaurant in Amerika en zeker Europa zijn deze commodes al ruim 40 jaar in gebruik. En moderner dan dit dingetje. Is er een wasgelegenheid bij? Lijkt me niet echt hygiënisch allemaal. Maar goed, de RGD dobbert mee in de vaart der volkeren en moet roeien met de riemen die het heeft. Kortom: het blijft een antiek zootje!


  Maak melding

 3. Het lijkt mij beter om voor degelijke commodes te kiezen. Bieden meer verschoonruimte en zijn veiliger. Niet voor niets hebben de plankjes veiligheidsriemen? De vraag nu is was het plankje zo veilig had het geen riempjes nodig.Het plankje kan ook zo weer dichtklappen en dan?? Is hier ook aan gedacht??? Er zijn genoeg goed opgeleide timmerlieden in Suriname. Waarom wordt niet aan hun gevraagd om commodes te maken. Wij hebben genoeg hout die hiervoor geschikt is. Een mooie commode maken is niet zo moeilijk voor een timmerman.Schilderen in de gewenste kleur en je maakt de moeders en de baby’s erg blij dan met een muur plankje. Ga voor degelijkheid en kwaliteit. Commodes zijn voor het leven.


  Maak melding

 4. Ja, leer dan je baby niet te pas en te onpas te poepen. Voed hem niet als je daar naar toe gaat. Ook voor babies geldt: jong geleerd is oud gedaan. Als ze al jong leren vasten, doen ze het later ook.


  Maak melding

 5. @ Poki,

  Ben het niet eens met je. Een baby heeft om de zoveel uren voeding nodig en die is nodig voor de groei.
  Een baby kun je niet leren om zijn/haar behoefte in te houden. Een baby gaat huilen als die honger heeft, een natte of vieze luier heeft, pijn heeft, even geknuffeld wilt worden, bang is. Aan het huilen van de baby kan vooral de moeder herkennen aan welke behoefte van de baby voldaan moet worden.
  Wist je dat een kwart van de kinderen pas op hun vierde echt zindelijk worden.
  Het is echt niet makkelijk om als ouders/opvoeders je kinderen zindelijk maken, dus hoe in hemelsnaam wil je een baby leren om zijn/haar behoefte in te houden. Bovendien is het slecht voor de gezondheid.
  Het is goed dat er in openbare toiletten voorzieningen zijn/worden getroffen om baby’s en kleuters te verschonen.


  Maak melding

 6. @ Poki,

  Je bent ook een baby geweest dus ook synoniem voor de schijtzak. Je hebt je moeder/verzorgers wel veel werk bezorgd, totdat je geworden bent de persoon die je nu bent, wiens billen niet meer hoeven worden verschoond, althans daar ga ik vanuit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.