Leden Amerikaans Congres op oriëntatiebezoek in Suriname

20

PARAMARIBO, 30 aug – Een delegatie van het Amerikaans Congres heeft een oriëntatiebezoek gebracht aan Suriname. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII. Het bezoek duurde drie dagen. De delegatie heeft gesprekken gevoerd met onder meer waarnemend president Ashwin Adhi en de ministers Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken, Ronni Benschop van Defensie, Stuart Getrouw van Justitie en Politie en Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen.

Suriname ziet samenwerkingsmogelijkheden op onder meer mijnbouwgebied. Exploratie van olie, goud en gas springen hierbij in het oog. Ook samenwerking op het gebied van defensie, bestrijding van grensoverschrijdende criminaliteit en mensenhandel kan worden uitgediept. Het aantrekken van buitenlandse investeringen is als belangrijk bestempeld voor het realiseren van de nationale ontwikkelingsdoelen en duurzame groei.

Ook is ondersteuning gevraagd voor de uitdagingen waarvoor middeninkomenslanden in onder meer het Caribisch gebied, zich geplaatst zien. Suriname heeft ook de aandacht gevestigd op het feit dat kleine landen vaker het doelwit worden van blacklisting. “Het is dan cruciaal dat er samenwerking komt voor wat betreft het uitwisselen van belangrijke data, ook vanwege het multi-dimensionale karakter van veiligheid.“


20 REACTIES

 1. Het is een goede zaak,wij houden van de USA,en dat moet zo blijven,ook Nederland is van harte welkom ook de ambassadeur ,liever vandaag als morgen.leve het koningshuis.


  Maak melding

 2. Hopen maar dat de relatie tussen The US en Suriname inderdaad kan worden geïntensiveerd. Kan niet anders aangezien de Amerikanen ook een belang hebben. Suriname is toch hun backyard. Merkwaardig dat ze komen in een periode waar de president himself uitlandig is.


  Maak melding

 3. Mooi zo !! We zijn op de goede weg !!
  Suriname zal de plaats van het land “IRAN” innemen v.w.b. olie en gas leveranties in de wereld !!!
  We krijgen ook kruisraketten om ons land te verdedigen als we door Ned. worden aangevallen vanuit Curacao,Aruba en Bonaire !
  Dino krijgt een beurs en gratie van de Am.Regering in ruil voor het stationeren van kruisraketten !!
  A Amerkaan dalla auw sakka kong now !!! Dem Snesie ka-sref-srefie !!!Handelsoorlog tussen Amerkan nanga Snesie !! A torie Spang !!
  De drugsveroordeelde pres. is in de gratie gevallen van Donald !! A kondre e-draai-no-todo !!!


  Maak melding

 4. Dik Trump denkt aan die dollars die hij kan verdienen in SWITI Sranan en de SWITI Sranan uma.Nogmaals geld stinkt niet.Surinamers wake UP.Dit is politiek denk maar aan die mop van wijlen Harold Braam.


  Maak melding

 5. Het senaat had eerst de Sur.ambassadrice in de USA flink aan te tand gevoeld over de betrekkingen tussen Venezuela en Sur.En vooral over de persoonlijke banden tussen Maduro en de pikin ingi boi.En nu zijn ze komen kijken of er de kans bestaat dat er ook een exodus a la Venezuela gaat ontstaan.
  Hopelijk komt geen paarse rat op het idee een senator neer te leggen als gebeurde in Jones Town.


  Maak melding

 6. Amerka is tegenwoordig het lachertje van de wereld.Het heeft zijn glans als machtigste land ter wereld en de machtigste leider,verloren.
  We do not need talk America,we need action!!
  Take bouta with you, unite pappie and son dino!!


  Maak melding

 7. Ze komen observeren hoe ze moeten aanvallen als ze komen, dat zie ik heel gauw gebeuren !!
  Ray alles op zijn tijd, niets gaat voor tijd, time wil tell .

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 8. Hi Guys niet vergeten; we hebben al een duikboot, waarmee we als het moet de USA zware klappen kunnen uitdelen; daarnaast hebben we ook onze zwaar getrainde jungle commando’s.
  Soso Lobi guys


  Maak melding

 9. @ Reddfox,
  En nu wachten op een delegatie van Mark,schoothondje van Donald om ons een lesje te leren over
  hoe een multicultu Republiek eruit moet zien !! Adviseur Stef Blok !!Wat Donald beveelt, dat voert het schoothondje gelijk uit !!


  Maak melding

 10. Heel vreemd dat Bouterse de delegatie uit het machtigste land ter wereld niet in eigen land persoonlijk ontvangt terwijl het een historisch bezoek betreft.

  Hij heeft natuurlijk bewust zijn reis naar Cuba gepland zodat hij de delegatie niet zou hoeven te ontvangen.

  De delegatie zal vd gelegenheid gebruikt hebben gemaakt en gepolst hebben hoe de belangrijke instituties in het land ervoor staan en zijn waarschijnlijk erg geschrokken vd zwakke staat van alle instituties maar de Amerikaanse ambassade zal ze uitvoerig gebriefd hebben over de algehele staat van Suriname en die is zoals allang bekend is zeer slecht.


  Maak melding

 11. Jammer vind ik heb dat deze luitjes, delegatie van het Amerikaans Congres, niet met de oppositie heeft gesproken.

  Geen man overboord!

  De US-Ambassade aan de Kristalstraat 165 Paramaribo – Suriname, CIA, Satelieten, afluisterequipment, inlichtingen dienst, SEALS, DEA, Amerikaanse leger hospitaalschip dat af en toe humanitaire ontwikkelingshulp biedt in Suriname, diepgang van de zee, Amazoneoerwoud, houdt alles ( 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 of 366 dgen per jaar uitmuntend/bij) in de gaten. (Elke testmove, puf, dna-monster, vingerafdruk, gebitskenmerken, ooglid, (zonne)bril, schoenmaat/merk, voetafdruk, merk/maatkostuum, sokken, designdassen, merk van broko bakka-onderbroek, operaties die uitgevoerd worden kennen ze/hebben ze, )

  Trump, het leger, State Department zijn heel goed op de hoogte wat erin/aan de Wilde Kust gebeurt.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 12. Welcome to our narco state.As you will know our president conficted for drugs and his son in prison in the US for 16 years.Is this a country you really want to deal with?


  Maak melding

 13. Daar staat Yildiz weer handjes te schudden en geld vragen in haar strakke broek waarin je kan liplezen.Vandaar die grote sjaal om haar hals die tussen haar kruis hangt. Staat ook slordig. Maar goed de sjaal moet de zweetdruppels van als het loskomend vet opvangen. Deze delegatie kan beter met VHP om de tafel gaan zitten.Dit hele NDP gebeuren zet geen zoden aan de dijk. Er zal niets veranderen ook al nodigt Yildiz de ambassadeurs van alle landen uit. Het is enkel blablabla. Mooie woorden, maar de daden blijven uit. Sarie Torie.


  Maak melding

 14. Op starnieuws: Suriname en Guyana aantrekkelijk voor de VS/USA

  Het bezoek van een grote congresdelegatie uit de VS aan Suriname en Guyana, komt te midden van de ontdekking van aanzienlijke oliereserves voor de kust van Guyana. Sinds de olievondsten in Guyana trekken zowel Georgetown als Paramaribo diplomatieke aandacht uit alle hoeken van de wereld en zijn meer landen van plan hun diplomatieke missies te openen…

  Volgens de Geological Survey van de VS zit er naar schatting 13,6 miljard vaten olie en 32 biljoen kubieke voet aardgas in het Suriname-Guyana bekken.

  Kande disi na a Dubai san den man ben taki…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.