vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentRevolutie in de tijdschriftenwereld: veel zwarte modellen op covers

Revolutie in de tijdschriftenwereld: veel zwarte modellen op covers

-

Does Travel - naar Suriname

AMSTERDAM, 19 aug – In september is het weer tijd voor de belangrijkste edities van grote modetijdschriften. Het zijn de edities die de trends van het komende seizoen bepalen, het meeste geld in het laatje brengen en hun covermodellen uiterst zorgvuldig selecteren op bekendheid en invloed. En dit jaar staan op de covers voor het eerst veel zwarte modellen!

De toonaangevende septembernummers van onder meer Vogue, Glamour en Elle en andere belangrijke magazines hebben gekozen voor zwarte modellen op hun cover. En dat is volgens bladenmaakster Janice Deul een revolutie in de tijdschriftenwereld. “Het schoonheidsplaatje dat wereldwijd wordt aangehangen is tot nu toe altijd blank, jong, mager en het liefst blond golvend haar geweest”, legt ze uit in het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen.

Op sociale media wordt de keuze geprezen. “Deze covers bewijzen dat zwarte modellen in tijdschriften wel degelijk verkopen. En niet alleen aan zwarte mensen, maar ook wereldwijd” aldus Deul:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

22 REACTIES
 1. Zo hoort het,
  !Zwart,blank,geel,bruin we all made of flesh and blood.We worden allemaal geboren en sterven allemaal.Als je denkt dat je superieur bent is het een vorm van krankzinnigheid.


  Maak melding
 2. Terecht, de zwarte vrouw bezit veel schoonheid, en doet zeker niet onder t.o.z van een blanke vrouw, daarbij zijn ze lichamelijk mooier en aantrekkelijker in alle opzichten.


  Maak melding
 3. @ Koos2018,

  In elk geval meer dan jij denkt.

  Hopelijk neemt India een voorbeeld aan de keuze die er nu gemaakt voor zwarte modellen.
  In India is het anno 2018 nog steeds dat aan een licht getinte huidskleur de voorkeur wordt gegeven zowel bij acteurs/actrices als bij modellen als bij de miss verkiezingen. Ook bij de samenstelling van dansers/danseressen wordt op een lichte huidskleur geselecteerd. Zag wel in 1 Indiase dansformatie Bharati een donkere Indiër.
  Maar ook de Indiërs/hindustanen in de diaspora zijn zo gefixeerd op een lichte huidskleur. Hou er nou mee op en gedraag je fatsoenlijk naar alle mensen met een donkere huidskleur.


  Maak melding
 4. Tjonge , wat maken we ons weer druk, om een kleurtje, met die bladen draait het alleen maar om Commercie, wat verkoopt , en hetzelfde geldt voor die dames op de cover, die per week meer toucheren dan een gemiddelde Surinamer in een heel jaar, BTW, ik zie liever een een niet te Skinny Latina, maar dat is alleen een kwestie van smaak


  Maak melding
 5. Er is maar 1 kleur die belangrijk is voor kapitalisten, de kleur van GELD.
  Deze mensen staan in de spotlights om mensen aan te sporen om nog meer rommel te consumeren.
  Je moet alleen niet in schandalen verwikkeld raken, Bill Cosby was ooit de bekendste en minst aanstootgevende zwarte man op t.v. weet u nog….


  Maak melding
 6. Er zijn meer “kleuren” dan “zwart” en “wit”.

  De Hollandse marketeers willen af van het achterhaalde vooroordeel dat “zwart verkoopt niet” en wat doen ze voornamelijk “zwart” in hun campagnes. En de “gele cultuur / ras” en de “rode cultuur / ras” etc. ??

  We kennen allemaal de 5 sterren met de bekende 5 kleuren in onze oude wapenschild. De Hollandse marketeer mag dat wel goed bestuderen, want ze leven nog steeds in hokjes.

  Halve en bekrompen revolutie dus, maar gelukkig is t wel een begin.


  Maak melding
 7. @Jiyani
  Waar ben je beland?India ,hoe kom jij erbij?!
  Jij kan het niet helpen,voor jou is de strijd nog steeds de zwartjes vs de hindostanen.Ter jouwe informatie…entertainment in India is een biljoenen dollar industrie.Er zijn tijdschriften te koop in India in verschillende categorien.Arme mensen vooral donker getinte mensen worden ook op covers geplaatst.Verwacht ze niet op de covers van. showbiz.Er zijn degelijk wel honderdtal tijdschriften en documentaires die het heeft over de rest van India.


  Maak melding
 8. Bouta 3, een beetje last van obsessie misschien, er is maar verrekte weinig Nederlands aan de getoonde bladen waar de zwarte modellen op de cover staan, beetje onjuiste conclusie dus


  Maak melding
 9. @ Hans

  Ik heb geen last van obsessie. Jij hebt duidelijk wel moeite met lezen.
  Zoals jouw naam klinkt denk jij dus ook alleen maar in zwart en wit. Dus bevestig jij mijn conclusie.


  Maak melding
 10. @ Ray,

  Ben je ooit in India geweest? Zo ja dan heb je je vooral gericht op de toeristische trekpleisters en je niet bezig gehouden met de werkelijke en vooral dagelijkse problemen waarmee vooral de Indiërs uit de laagste kasten mee te maken hebben.
  Ga toch een cursus begrijpend lezen volgen, want je bent verdomd slecht daarin.


  Maak melding
 11. Niet alleen op de covers van glossy’s zie je zwarte modellen, maar ook op billboards bij de bioscoop, de bushalte, tramhalte, treinstation, reclame flyers, tv-programma’s: kortom overal zie je zwarte modellen hun foto’s prijken en dat is mooi om te zien want black is beautiful.


  Maak melding
 12. @ Smatje,

  Geldt dat alleen voor zwarte mensen die op jou lijken?
  Op het forum met de nickname Smatje09 heb je over mij geschreven dat ik een blaka buba heb en lelijk ben. Zijn hindustanen met een blaka buba lelijk. Ik ken hindustanen met een donkere huidskleur die ontzettend mooi zijn. Mijn vader bijv. is een donkere hindustaan maar een knappe man. Men zegt van hem dat hij de donkere dubbelganger is van een beroemde Indiase acteur, die helaas niet meer leeft.
  Over 2 maten meten gesproken.
  Trouwens heb je mij ooit in het echt gezien? In feite ben je erger dan de witte mens die van de Afro mens een karikatuur heeft gemaakt door het creëren van Zwarte Piet.

  Of ga je beweren dat je geen Smatje09 van het forum bent.
  Waar is Pineut gebleven want sedert jij weer reageert is Pineut uit beeld geraakt. Haha.


  Maak melding
 13. @Ray, Ik weet het “daar gaan we weer” maar om even in te haken op jouw Sinterklaas opmerking; Ik zat deze week te kijken naar het programma “We zijn er bijna” van omroep Max. Daarin was een tussenstop bij de Sinterklaas Basiliek in Bari opgenomen alwaar de goedheiligman begraven ligt. Daar stond ook een levensgroot beeld van hem. Tot mijn niet geringe verbazing bleek het beeld chocolade bruin te zijn omdat Sinterklaas een donkere huidskleur zou hebben gehad. Hij wordt daar ook vereerd als de donkere Sint. Vertel het maar niet verder aan de Nederlanders want die worden helemaal gek, een donkere Sint en witte Pieten… ; ) Nb de Basiliek is gewoon open voor publiek (voor wie dit niet gelooft).


  Maak melding
 14. Bouta 3, en jij verwijt mij dat ik in 2 kleuren denk, jij bent degenn toch die gelijk Nederland er bij haalt, waaro gebaseerd, alleen op jou w vooringenomen aanname?


  Maak melding
 15. @Jiyani
  “Maar ook de Indiërs/hindustanen in de diaspora zijn zo gefixeerd op een lichte huidskleur. Hou er nou mee op en gedraag je fatsoenlijk naar alle mensen met een donkere huidskleur”
  Klopt als een bus.
  Mijn goede vriend studeerde in Nederland en was jarig. Op zijn verjaardag waren een man of tien vnl meisjes en dan van Hindoestaanse komaf.
  Ik bleek de enige te zijn die het donkerste Hindoestaanse meisje aantrekkelijk vond.
  Opmerkingen: no mang Pico je hebt geen smaak enz.
  Dit meisje deed 3 of vier studies tegelijk, woonde alleen (op kamers?). ouders in SU.
  en de meeste studies deed ze ook nog eens goed. Derde en vierde jaar.
  Bij een auto heb ik voorkeur voor kleur en bij bami


  Maak melding
 16. Ik zat in een botsauto op de kermis en een zwarte vrouw met “sluikhaar” botste tegen mij, en haar pruik was gevallen. Het was zo genant dat de omstanders dubbel lagen van plezier. Ik vond het ook beschamend.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES