donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijMangre: “Stroomverhoging ondraaglijk voor leerkrachten die slechts 7.500 SRD verdienen”

Mangre: “Stroomverhoging ondraaglijk voor leerkrachten die slechts 7.500 SRD verdienen”

-

Does Travel - naar Suriname

VHP-parlementariër tevens vakbondsleider Reshma Mangre stelt dat mensen in Suriname deze maand forse stroomrekeningen hebben ontvangen die in schril contrast staan met de doorgegeven meterstanden aan de NV EBS. Voor bepaalde personen is het tarief dat zij maandelijks moesten betalen zelfs verdubbeld.

In De Nationale Assemblee (DNA) dinsdagavond deed zij een beroep op de regering om te kijken naar de samenleving, waaronder ook de ambtenaren en leraren die met een karig loontje moeten overleven. “In het bijzonder de ambtenaren en de leraren. De leraren, zeker van de basisscholen, hebben een salaris van 7.500 SRD. Deze verhoging is ondraaglijk voor hen”, zei Mangre, die ook voorzitter is van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS).

Mangre heeft haar leden opgeroepen om op 2 en 3 mei ook thuis te blijven als protest tegen de verhoogde energietarieven. De politica deed een beroep op de regering om de nieuwe tarieven te herzien. Er zou in ieder geval de inefficiëntie in de bedrijfsvoering van de NV EBS moeten worden weggenomen middels doorlichting van het bedrijf.

“We weten dat het niet makkelijk is, maar alle inefficiënties kunnen extra kosten brengen en ervoor zorgen dat de energieprijs omhoog gaat. Het is geen makkelijke klus”, stelde zij. Volgens Mangre doet de verhoging van de energietarieven ook een inbreuk op de koopkracht van de werkers, waaronder ook de landsdienaren die zij bijna wil aanduiden als armenaren.

“Want, terwijl er aan de ene kant veel moeite wordt gemaakt om de koopkracht voor de ambtenaren en leraren te versterken, komt deze verhoging. En wanneer deze verhoging ingaat, doet het inbreuk op de koopkracht. Bovendien moeten we erbij stilstaan dat het een indirect effect heeft op de prijzen in de winkels. Zeker de verhoogde kosten gaan worden afgewenteld op de samenleving”, aldus Mangre.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
  1. Nare verwensingen, richting mensen!
    Zielig, voor deze mensen,
    Er zijn genoeg manieren om je ontevredenheid te uiten.

    Ook ik ben ontevreden, over de verhoging.
    Ik heb haar doelgericht en met respect mijn situatie uitgelegd.

    Nu nog wachten op antwoord.


    Maak melding
  2. Politiek doet wonderen. Wie ontevreden is moet nu voor de verkiezing zich aansluiten bij vhp of abob (zoals cedric samson hoor je zn muil niet meer) of een baan bij de ebs, want een ebs-er betaald geen stroom. Maar mangre MOET opkomen voor de kleine man want anders is zij vakbond voorzitter af, terwijl je tegenwoordig NIKS meer hoort van hooghart. Misschien ook omgekocht? Zoals toen tijdens ndp?


    Maak melding
  3. geachte merouw wat u aan geeft als in de maand en dan nog verhoging van innergie ,is beest achtig ,, voor zo een bedrach komen zein nederland nog niet eens het bed uit,dus groot gelijk dat u protosteerd,,gr


    Maak melding
  4. Volgens de minister moet men één ding beter gaan begrijpen in plaats van zich te focussen op de 40% verhoging. Er moet naar gekeken worden hoe de regering is omgegaan met de sociaal zwakkeren in dit proces. Niemand zegt iets over het feit dat mensen die tot en met 500 KWH verbruiken, volledig door de regering gesubsidieerd zullen worden. Indien iemand 900 KWH verbruikt en de rekening op SRD 600 neerkomt, zal die maar SRD 200 moeten betalen, want de overheid komt met SRD 400 in. Een arme gezin gebruik niet meer dan 500 KWH, want als je arm bent heb je geen airco en ook geen airfryer.


    Maak melding
  5. Heel veel mensen weten niet dat zeker 50% van de opgewekte stroom van de EBS komt van DIESELgeneratoren.
    Met al die subsidies hebben mensen jarenlang heel goedkoop stroom gehad.
    In Suriname is het ook de gewoonte dat mensen die helemaal geen subsidie nodig hebben het juist gebruiken (MISBRUIKEN!!!)

    Geen enkele regering gaat zaken op orde kunnen stellen, want mensen gaan sowieso de boel saboteren en mensen intimideren c.q. bedreigen. Want profiteren van de staat moet vooral doorgaan bij de corrupte beesten boevenbende…


    Maak melding
  6. Mw: Mangre wat moeten de mensen dat minder dan 3000 Srd
    verdienen dan ???? In Nederland betaald men gewoon, wat de
    meter aangeeft!

    sari tori

    Jacko


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES