donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijBvL/ALS roept ook leden op om donderdag en vrijdag thuis te blijven

BvL/ALS roept ook leden op om donderdag en vrijdag thuis te blijven

-

Does Travel - naar Suriname

De Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) heeft ook al haar leden opgeroepen om donderdag 2 en vrijdag 3 mei thuis te blijven.

“De verhoogde energietarieven brengen een verdere inbreuk op de koopkracht en hebben indirect effect op de prijzen in de winkels. Deze verhoging is ondraaglijk voor de samenleving en in het bijzonder voor onze leden”, zegt voorzitter Reshma Mangre in een oproepingsbericht.

Volgens de voorzitter zal met de actie een krachtig signaal aan de regering gegeven worden om de noodzaak in te zien voor aanpassing van de energietarieven.

De vakbonden aangesloten bij de vakcentrale C-47 zullen ook het werk donderdag en vrijdag neerleggen als protest tegen de onlangs verhoogde stroomtarieven. Dat is maandag besloten tijdens een bijzondere Assemblee van de Arbeid.

De werknemers zijn door C-47 voorzitter Robby Berenstein gevraagd om niet op straat te gaan, maar thuis te blijven.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

22 REACTIES
  1. haha, jullie moeten eens naar je rekening hier kijken
    electra btw meer dan 100%!!!!!!!!!!!!! van de sroomprijs
    gas btw zelf 145% van de gasprijs
    bij variabele tarieven

    Hoezo mevrouw =========in het bijzonder voor onze leden——— want anderen voelen het niet?
    of minder?
    Hou toch op mens, mars ga je huiswerk maken
    Klagen klagen en nog eens klagen. Het zit in jullie genen. Zelf als jullie iets kopen op de markt, eerst klagen dan een tjoerie en vervolgens kopen


    Maak melding
  2. Dus schoolgaande kinderen zitten 2 dgn zonder onderwijs.
    Plichtsbesef en morele verplichting is ver te zoeken bij een deel van de bevolking in Suriname. Ze zijn het geld die ze hadden ontvangen als koopkracht versterking allang vergeten. Als inwoner van welk land dan ook ben je bereid ter ondersteuning van de economie om in slechte tijden je bijdrage te leveren, alleen in su geldt dat niet.
    Het is meteen staken en moord en brand schreeuwen.
    Wat een volk…


    Maak melding
  3. Waarom wordt er niet OP 1 Mei gestaakt,op een ander manier. Bijvoorbeeld aan werk verzamelen en buiten een zit down actie enz. Surinamers zijn liever lui Dan iets Anders. Jammer voor zo’n een Volk die alleen OP de ander rekent en zelf niets wilt doen.
    Stroom tarief hangt af van persoon tot persoon,dus Al’s men veel betaald ga Dan maar bezuinigen. Zet ventilator ipv ac.
    Ac aanmaken na 10u bijvb. Winkels sluiten voor 7u. En noem maar op


    Maak melding
  4. Ik wees hier al eerder op. Er is geen sprake van stopzetting van de energie subsidie. Er gaat een verandering komen namelijk alleen subsidie voor verbruikers tot en met 900 kWh per jaar (subjectsubsidie). Hiermee komt de subsidie die nu naar iedereen gaat, te weten objectsubsidie te vervallen. Deze verandering om alleen kleinverbruik te subsidiëren is bedoeld voor 100.000 huishoudens (dus gezinnen) en kost de staat Suriname SRD 480.000 miljoen (bron: ingenieur Neus)
    Nu wordt 3000 miljoen (3 miljard) betaald aan subsidie. Dit betekent dat meer dan 2 miljard niet naar kleinverbruikers gaat.
    Geen enkel land kan zich permitteren om de hele bevolking (rijk en arm) subsidie te verstrekken. Want de belastingbetaler moet dat geld opbrengen.
    Dus nu werken leraren en ziekenhuispersoneel en alle anderen om die 2,2 miljard aan de staat te kunnen afdragen. Hoe krom is dit?
    Dus begrijp ik de reactie van de vakbeweging niet.


    Maak melding
  5. @Watskebeurt; bedankt voor je aanvulling cq verduidelijking. Hier op wtk wordt alles uit z’n verband gerukt.
    Ik ben er zelf ook voorstander van dat kleine huishoudens en zwakkere in de samenleving beschermd moeten worden.
    Dat is wat men noemt prudent beleid voeren!


    Maak melding
  6. Slim bedacht ! Om lekker te genieten van een long weekend. Liever lui dan moe. Foei toch !!! Deze aktie raakt kant noch wal. Ga je diep schamen.


    Maak melding
  7. Deze actie voerders moeten ook energie van de overheid bezuinigen,Al’s ze zo klagen over energie tarieven omhoog enz,want de regering betaald ook voor stroom van de overheidskantoren,waarom wordt daarom geen actie gezamelijk gevoerd om energie aan t werk te bezuinigen


    Maak melding
  8. Deze actievoerders moeten rekening houden dat ze niet in de vorige eeuw meer leven.
    Maar de huidige realiteit is dat alles duur is geworden en dat subsidies langzamerhand wordt afgeschaft.
    Op het gegeven moment moet je op eigen kracht draaien, wat bij een bepaalde groep niet voorkomt.
    Sinterklaasfeest is allang afgeschaft in Suriname, probeer de Afrikaanse visie te muteren in een heldere realistische visie. Als je geen stap vooruit zet kom je ook geen meter vooruit !!!!!


    Maak melding
  9. Alles plat…..en als die twee dagen geen effect sorteren gewoon de staking verlengen met een week..etc.
    Het salaris dat jullie ontvangen slaat nergens op en if a porie mik a porie en kande te a kaster verandering o go kong……..Stre dif foe stre oeng no sa frede.


    Maak melding
  10. Dit is schizofrenie ten top. Mevrouw Reshma is ZELF DNA-lid van vhp en heeft ZELF ingestemd met de verhogingen. En nu roept ze op , vanuit haar positie als voorzitster van BVL /ALS om te staken TEGEN deze verhogingen. Wie houdt u voor de gek, Reshma? Taigi oenoe.
    En je kan zien, dat sommigen NIET in Su wonen. 1 MEI is een nationale vrije dag en dan willen ze op 2 en 3 mei staken en dan zijn ze 4 en 5 mei weekend vrij; dus long weekend mi boi. En die arme kinderen krijgen weer GEEN les en dan zeurt men over het lage ontwikkelingsnivo van ons volk.


    Maak melding
  11. Hoeveel wordt er verbruikt, computer, hoeveel stroom kan op zonne-energie ,daar kan over nagedacht worden.
    Niet privé werken op de computer, dat scheelt ook.


    Maak melding
  12. Reshma Mangre, ga je ergens diep in een houtluizennest diep schamen. Wat ben jij voor voorzitter? Die luie surinamers zijn allang blij met een lang weekend. De leerlingen die al zo dom (sorry, niemand is dom), en achter(lijk) zijn worden weer het kind van de rekening.
    In Nederland betalen wij voor alles belasting; dat je in het land woont, dat je gebruik maakt van het riool, dat je vuil wordt opgehaald, dat je in een huis woont, enz. Jullie betalen neks, alles werd altijd gesubsidieerd en nu de subsidies afgeschaft worden, zitten jullie te balken en roepen de ‘vakbondslijders’ hun leden op om te staken. Berenstein begint al bagger te schijten nog vóór pakito op zijn deur klopt.


    Maak melding
  13. Wat een BS!! Mangre sluit zich aan bij de actie? Zeker na overleg met en toestemming van de VHP! Het moet erop lijken alsof de VHP begaan is met het lot van de mensen, terwijl zij zelf het volk in de kont naaien!! Bedriegers van de eerste en hoogste orde!!


    Maak melding
  14. Het zijn allemaal luie donders. Om 12 uur gaan ze al naar huis om richting de pinautomaat te gaan.
    Echt van die luie donders. En met deze soort moeten we de oorlog gaan winnen.
    En huilen als het buitenland ze niet als volwaardige leerkrachten beoordeeld.
    Qua niveau scoren ze heel laag in het Caribisch gebied.


    Maak melding
  15. Is die Mangre tot inkeer gekomen? Wel vreemd dat Mangre haar achterban adviseert om ook mee te staken. Zij weet dat er een tijd is van komen en een tijd van gaan. Mogelijk wil zij haar positie binnen de vakbeweging veilig stellen.

    Dit is zeker niet in het voordeel van Chan die zich wereldvreemd begint te gedragen. Maar je weet het maar nooit.Het kan ook een scenario zijn om de komende stakingsactie te frustreren.

    Maar het gerucht gaat rond dat Chan onder vuur ligt binnen de VHP. Velen zijn wanhopig aan het worden omdat Tita de tovenaar geen kunstjes kan uithalen om Chan te redden. De partij stevent af op een disaster. Zijn we nu in de fase ” the moment before disaster”.


    Maak melding
  16. Boring @robg

    Je Noord -Koreaanse repertoire klinkt als een schreeuw in de woestijn van Accra en maakt totaal geen indruk.
    Nobody cares!

    Stupid is knowing the truth, seeing the truth, but still believing the lies.
    Anonymous.


    Maak melding
  17. Het volk in Suriname leeft helaas nog steeds in de gratis modus….
    Jullie moesten eens weten wat wij tegenwoordig in Europa kwijt zijn aan energie- tarieven en belastingen, ondanks alle zonnepanelen die je op je dak hebt tegenwoordig.


    Maak melding
  18. Sabaku, hou je praatjes (appeltje peren vergelijking)) over Europa in de ijskast, we hebben geen boodschap aan die praatjes van ongelijkheid.)


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES