Gratis check-up tijdens Gezondheidspromotie Dag in Suriname

6
Gratis check-up tijdens Gezondheidspromotie Dag in Suriname

PARAMARIBO, 19 aug – Een medisch studente van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (l) meet vrijdag de bloeddruk van een gast op de Gezondheidspromotie Dag, een jaarlijkse activiteit van de Stichting Gezondheidspromotie. Meer dan twintig studenten van de Medisch Faculteit hebben deelgenomen aan deze dag.

Zowel bezoekers als voorbijgangers werden in gelegenheid gesteld om gratis onder andere hun bloeddruk, glucosegehalte, gewicht en lengte te laten meten. De stichting Gezondheidspromotie is een non-profit organisatie. De Gezondheidspromotie Dag is dit jaar voor de vierde keer georganiseerd.

Het jaarlijks terugkerend evenement heeft als doel de bevolking bewust te maken van het belang van een gezonde leefstijl.


6 REACTIES

 1. Verhoogde bloeddruk is één van de belangrijkste risicofactoren voor de wereldwijde sterfte. In sommige leeftijdsgroepen wordt het risico op hart- en vaatziekten twee keer zo groot.


  Maak melding

 2. BMI glucose en bloeddruk zijn makkelijk te controleren maar laat meer schijn gezondheid zien dan een echte checkup.
  Dat moet duidelijk aan de mensen verteld worden.
  Ik doe een jaarlijkse APK keuring en als je ziet wat ik allemaal moet doen, 8 buisjes bloed, en wat de uitslagen zijn dan kun je spreken van een redelijke gezondheidsonderzoek


  Maak melding

 3. Een hoge blood glucose duidt op diabetis.De patient moet naar zijn /haar huis arts worden between. Een vroege ingrijpen kan oa. blindheid en dialysis voor komen. Ze houden zo’n test ook op de centrale markt en andere markten doen.
  Jammer dat de TB test een paar dagen duidt anders kan zo’n test gegeven worden.


  Maak melding

 4. De Surinaamse keuken is heel erg lekker en divers. Alleen wordt er over het algemeen veel vet ,zout en suiker gebruikt. Erfelijkheid, overgewicht ,weinig beweging in combinatie met een verkeerd voedingspatroon zijn koren op de molen voor ziektes als hartstoornissen ,verhoogde bloeddruk en diabetes II.

  Het aantal suikerpatiënten is schrikbarend hoog in Suriname. Ook in Nederland is het aantal hoog in verhouding tot de blanken. Dat heb ik vernomen van een Nederlandse verpleegkundige. Het is echt belangrijk dat we bewuster worden van wat we naar binnen verwerken. En dat we uiteraard veel meer gaan bewegen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.