Minister Stef Blok wil met Suriname in gesprek om belediging

74
Stef Blok: Suriname is mislukt

DEN HAAG, 17 aug – De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok wil in gesprek met Suriname over de beledigende uitspraken die hij vorige maand over het land deed. Blok had Suriname al zijn excuses aangeboden, maar de regering nam daarmee geen genoegen en is nog steeds boos schrijft De Telegraaf.

Blok noemde Suriname vorige maand een ‘failed state’ (mislukte staat), een controversiële term bedoeld ter aanduiding van een staat waarin de centrale overheid praktisch geen tot weinig controle heeft over het eigen grondgebied. Deze term wordt doorgaans gebruikt voor landen waar bestuur en rechtsstaat totaal ontbreken, zoals Somalië of Soedan.

De VVD minister schaarde ook Suriname onder de term, omdat de verschillende bevolkingsgroepen er volgens hem niet goed zouden samenleven. Blok stuurde eerder al een excuusbrief, maar dat was voor Suriname niet genoeg. Die zou „de onjuistheden niet wegnemen.”

Deze week zij hij in de Tweede Kamer dat hij spijt heeft van zijn woorden. Tegen de Telegraaf zegt Blok dat hij niet afwacht tot Suriname bij hem aanklopt. „Ik heb ze laten weten dat ik graag weer met ze in gesprek wil gaan. Ik zal iedere gelegenheid die zich daarvoor voordoet aangrijpen” aldus de minister.


74 REACTIES

 1. f b i je moet voor je zelf je conclusie trekken , niet leunen op een ander, je bent groot en wijs genoeg, je hebt de lagere school doorlopen..

  zwijg anders..


  Maak melding

 2. aan de andere kant ben ik blij, met de aanpak van de politie voor de aanpak van die ´´ hang rongeren ´´

  op Lelydorp vooral is het te bond geworden.., de politie ziet het, maar doet niks..
  hoop, dat het nu beter gaat..
  opsluiten die luie beesten, die nu al roven, stelden, werkloos zijn, ongeschoold, wat gaat het worden met deze tering zooi..


  Maak melding

 3. Blok is een hypocriet en leugenaar. Heeft begin jaren 2000 zelf een rapport geschreven hoe goed het gelukt was met de integratie. Hij geeft eigenlijk aan dat hij toen gewoon iets geschreven had wat goed paste in de tijdgeest van toen. Zoals vele anderen is hij gewoon de verpersoonlijking van een grote leugen, want hij vergeet te melden dat tot op de dag van vandaag jouw achternaam bepalend is bij een sollicitatie. Hij haalt de mislukte integratie aan, maar vergeet aan te geven dat discriminatie en racisme nog welig tieren in Nederland. Ongelijkheid wordt door Blok gecategoriseerd als mislukte integratie, maar hij zou er goed aan doen de met bloed doordrenkte historie van Nederland eens goed te gaan bestuderen.


  Maak melding

 4. Dies a no FENE mr Blok,..je hebt te maken met BOUTA,..de charismatische NO nonsens leider en president van de souvereine republiek SURINAME,..just bite the dust


  Maak melding

 5. Stef Blok zal diep door het stof moeten om zijn baan als minister van Buitenlandse zaken te behouden. Nederland probeert de braafste jongen van de klas te zijn als het gaat om anderen met de vinger te wijzen dat ze fout zijn. Ik denk dan aan mensenrechten.

  Nu deze man zich op deze belangrijke functie zo belachelijk heeft gemaakt is het de vraag, kan Nederland op zo een belangrijke functie hem handhaven of gaat Nederland voor de braafste jongen van de klas te zijn?

  Ik denk dat de dagen van Stef Blok geteld zijn als minister van Buitenlandse Zaken. Nederland heeft haar naam in de wereld hoog te houden en daarvoor zal Stef Blok aan het kortste eind trekken. Hoe diep hij ook voor ddb wil buigen, daar heeft de Nederlandse economie lak aan. SB zal moeten gaan.

  Politiek is smerig en stinkt, ondanks dat zal hij moeten gaan. Hij kan beter de eer aan zich zelf houden. hoe langer dit blijft spelen, hoe meer Nederlandse belangen schade van zullen ondervinden. Hin zal moeten ophoepelen.

  De dominee en de koopman, dat is veel belangrijker voor de Nederlandse economie en goede naam dan de blunder van deze clown. Voor Nederland valt met hem geen eer te behalen, alleen maar schade.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 6. Dat Suriname langs etnische lijnen is verdeeld is geen reden om het een ‘failed state’te noemen. De etnische verzuiling is een overblijfsel van de koloniale tijd en zal na verloop van tijd verminderen. Kijk maar naar de verzuiling in Nederland van begin vorige eeuw.

  Suriname is echter weldegelijk een Failed State te noemen omdat Bouterse met zijn NDP kliek aan de macht is. Bouterse is een product van Nederlandse bemoeienis na de onafhankelijkheid. In dat opzicht zit Blok de racistische Nederlandse minister van BuZa er weer naast. Waarom is het dossier van de coup na de onafhankelijkheid nog steeds verzegeld, waarschijnlijk omdat daarin de verantwoordelijkheid van Nederland in deze staat vermeld.

  Alles overziend dient gezegd te worden dat ook de Surinaamse politiek heeft gefaald aangezien zij na de terugkeer van democratie, bijna 30 jaar geleden, niet hebben kunnen voorkomen dat Bouterse tot president werd verkozen.
  Een ex-dictator, drugscrimineel en verdachte van mensenrechtenschendingen en moord is president van Suriname geworden. Een regelrechte schande en ongrondwettelijk, omdat een dergelijk persoon zicht nooit verkiesbaar had mogen stellen.


  Maak melding

 7. Zo gaat dat in de volwassen wereld. Als je stoms hebt gedaan, dien je je verantwoordelijkheid te nemen. Als het strafbaar is, moet je niet zeuren als je voor de rechter wordt gesleept. En je accepteert de straf die je opgelegd krijgt. Als het niet strafbaar is, bied je je verontschuldigingen aan, indien nodig vergoed je de schade, reikt de ander de hand, en je gaat allebei verder.
  Suriname heeft aangegeven zich gekwetst te voelen, de man is door het stof gegaan en heeft sorry gezegd.
  En nu over tot de zaken die er echt toe doen! De situatie van de gezondheidszorg in Suriname bijvoorbeeld…..


  Maak melding

 8. Wacht ff ……. wst een hoop tam tam rond deze man!! Hoevaak heeft de heet Bouterse en of zijn ministers niet beledigen ge uit aan holland???, en nu t andets om is komen mensen met allerij uitspraken die wal noch kant raken pffff


  Maak melding

 9. Blok is een eikel. Maar wel een eikel met ballen.
  Regering nodig hem uit zodat Bouta (waar is hij eigenlijk) hem in het presidentieel paleis kan roasten.


  Maak melding

 10. Toen Bouterse de militaire leider was van Suriname,had hij gezegd dat Nederland de grootste pedofiele land ter wereld was.
  Wat heeft Nederland toen gedaan,een gevangenis opgelegd van 11 jaar zogenaamd drugs smokkel.
  En dat weet iedereen(slaven tijd is nog niet afgelopen bij Nederland)


  Maak melding

 11. @Bakaramang 17 augustus 2018 at 17:34
  Wacht ff ……. wst een hoop tam tam rond deze man!! Hoevaak heeft de heet Bouterse en of zijn ministers niet beledigen ge uit aan holland???, en nu t andets om is komen mensen met allerij uitspraken die wal noch kant raken pffff
  //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
  Domme EZEL,dat je bent,zelfs deze witte boeriekie weet dat ie ongelijk heeft ,en krabbelt terug..alleen jij ziet dat niet jo PANNENKOEK 1


  Maak melding

 12. Gill
  Van hypocriete leugenaars en corrupte ,klootzakken heeft men in Suriname geen last van toch.!!!!!!!!!!! Ziekelijk gewoon .
  Discriminatie heeft men in Suriname uit gevonden ,je hoeft de kranten en de forums maar te lezen om een oordeel te vellen .
  Jojo, Blok is een eikel de hele wereld is er vol van daar leg ik niet zo wakker van ,maar dat bepaalde bevolking groeperingen hele lange tenen hebben staat als een paal boven .
  Had die zelfde BLOK GEZEG SURINAME KRIJGT 477 MILJARD HAD NIEMAND ER WAKKER VAN GELEGGEN, VOOR GELD DOEN ZE ALLES EN DAT WAT ER ALLEMAAL IN SURINAME GEBEURT IS HET OP Z’N ZACHTS GE ZEGT HYPOCRIET DAT DE WAARHEID WOORD VERTELD ALLEEN HAD BLOK HET NIET MOETEN ZEGGEN .
  MAAR VOOR DE REST MAG IEDEREEN HET TEGENDEEL KAN BEWEREN HET UIT LEGGEN.
  En dat bouta BLOK ZOU KUNNEN ROASTEN DAAR IS BOUTA NIET SLIM GENOEG VOOR.

  DIT STUK SCHRIJF IK ZONDER RANCUNE


  Maak melding

 13. Gill
  Van hypocriete leugenaars en corrupte ,klootzakken heeft men in Suriname geen last van toch.!!!!!!!!!!! Ziekelijk gewoon .
  Discriminatie heeft men in Suriname uit gevonden ,je hoeft de kranten en de forums maar te lezen om een oordeel te vellen .
  Jojo, Blok is een eikel de hele wereld is er vol van daar leg ik niet zo wakker van ,maar dat bepaalde bevolking groeperingen hele lange tenen hebben staat als een paal boven .
  Had die zelfde BLOK GEZEG SURINAME KRIJGT 477 MILJARD HAD NIEMAND ER WAKKER VAN GELEGGEN, VOOR GELD DOEN ZE ALLES EN DAT WAT ER ALLEMAAL IN SURINAME GEBEURT IS HET OP Z’N ZACHTS GE ZEGT HYPOCRIET DAT DE WAARHEID WOORD VERTELD ALLEEN HAD BLOK HET NIET MOETEN ZEGGEN .
  MAAR VOOR DE REST MAG IEDEREEN HET TEGENDEEL KAN BEWEREN HET UIT LEGGEN.
  En dat bouta BLOK ZOU KUNNEN ROASTEN DAAR IS BOUTA NIET SLIM GENOEG VOOR.

  DIT STUK SCHRIJF IK ZONDER RANCUNE .
  Laatste nieuws Stef BLOK BLIJFT MINISTER VAN BUITENLANDSE


  Maak melding

 14. Blok is een failed minister, een mislukte politicus die neerkijkt op allochtonen. Dit komt door zijn etnische achtergrond en zijn politieke kleur.

  Oeps, ik trek mijn woorden in en bied Blok mijn excuses aan.

  Hoe geloofwaardig komt dit over?


  Maak melding

 15. Stef Blok blijft gewoon aan als minister van buitenlandse zaken Hij heeft zijn excuses aangeboden aan Suriname en wil ook persoonlijk met ze in gesprek gaan.DB heeft nooit zijn excuses aangeboden aan de nabestaanden van de decembermoorden.Hij wordt democratisch gekozen als presdident.Hij moet 11 jaar zitten in Nederland,heeft een vonnis van 20 jr aan zijn broek hangen voor de 8 decembermoorden.Suriname moet zich druk maken om DB en zijn beleid en de rotzooi en ellende wat hij de bevolking heeft aangedaan.De Tweede Kamer zal Stef Blok zijn oren goed wassen maar hij blijft gewoon aan.En van mij mag hij.


  Maak melding

 16. Blok zou verplicht een cursus moeten gaan volgen over de vele gruweldaden die door de Nederlanders in Suriname zijn begaan. Sommige dingen gaan je voorstellingsvermogen ver te boven.


  Maak melding

 17. @Percival, wat Bouterse heeft gedaan staat hier compleet los van. Blok heeft niet alleen Suriname beledigd maar ook alle allochtonen in Nederland gestigmatiseerd. Het resultaat is dat heel veel mensen nu zeggen “zie je wel, zelfs Blok zegt het”. Gezien zijn functie als minister van BZ is dit een doodzonde.


  Maak melding

 18. En hij komt met de tram. Die staan al geruime tijd in Nederland klaar voor verscheping naar Suriname.
  Dan zal hij zeggen: “Failed traject in Suri, er liggen nog steeds geen rails”.

  En Bouta ? Die kan zijn eigen vlees niet eens roasten, laat staan minister Blok.


  Maak melding

 19. Blok heeft wel degelijk een punt. Soms moet je de dingen zeggen zoals ze zijn, uiteraard liefst niet in een openbare functie. Zoiets denk je maar zoiets zeg je niet. Als excuses zijn gemaakt en aanvaard, kan men hopelijk weer overgaan tot de orde van de dag.


  Maak melding

 20. @Percival 17 augustus 2018 at 20:09
  Stef Blok blijft gewoon aan als minister van buitenlandse zaken Hij heeft zijn excuses aangeboden aan Suriname en wil ook persoonlijk met ze in gesprek gaan……..enz enz enz !!
  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  Typische reactie van een echte COON,..een SELL OUT,..weet je niet wat dat betekent,..ga googelen dan zal jij jezelf in herkennen .


  Maak melding

 21. Wel Blok had moeten weten dat er klokken leiders zijn. Interen gezeg klink luid buiten. Nou moet hij bedanken als buitenlandse zaken minister. Ddb moet een ambasadeur -NL ontvangen.


  Maak melding

 22. Minister Blok heeft zich niet alleen negatief geuit over Suriname. Ook België heeft het moeten ontgelden.

  Een artikel uit de Belgische krant HLN (hln.be)

  Nederlandse minister noemt België “onleefbaar land”

  Nederlands minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok heeft België in een besloten toespraak “een onleefbaar land” genoemd. Dat meldt De Standaard. Blok liet de krant intussen weten de uitspraak te betreuren en zijn woorden terug te nemen. Voor Buitenlandse Zaken in België is daarmee de kous af.
  Blok ligt al wekenlang onder vuur over een aantal uitspraken die hij deed over multiculturaliteit en Suriname tijdens een besloten bijeenkomst voor Nederlanders die bij internationale organisaties werken. Hij zei onder meer dat hij geen land kent waar mensen van verschillende culturen vreedzaam samenleven.

  Naderhand zei hij zijn uitspraken te betreuren, en hij kreeg vrijdag de steun van de Nederlandse premier Rutte.

  Transcriptie
  De minister maakte ook een transcriptie van zijn lezing openbaar. Daaruit blijkt dat ook België toen ter sprake kwam. “De grootste partij van Zwitserland is al jarenlang een soort PVV (de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders, red.), alleen heet ze daar anders”, aldus Blok tijdens de bijeenkomst. “Dat zijn partijen waarvan ik het denkbeeld niet deel, maar het is niet zo dat Zwitserland (door de opkomst van het populisme) een onleefbaar land is geworden. Of België, althans niet meer onleefbaar dan het daarvoor al was.”

  Een woordvoerder van Didier Reynders (MR), minister van Buitenlandse Zaken, liet aan De Standaard weten dat de excuses van de Nederlandse minister volstaan.


  Maak melding

 23. @ Analyst,
  Ik kan merken dat je verstand hebt van buitenland-politiek en diplomatie. Je kan zó de DNA in als het slimste jongetje van de klas! Je praat naar je verstand hebt en dat is niet veel!!


  Maak melding

 24. Suriname kan gewoon in gesprek gaan. Praten kan immers geen kwaad. Van een bilateraal gesprek is Suriname nooit slechter geworden. Daarnaast wonen er bijna 400.000 Surinamers in Nederland. Dat is een enorm gedeelte vh gehele Surinaamse volk. Suriname heeft als land, als natie, als republiek een verplichting naar deze enorme diaspora.


  Maak melding

 25. Wanneer gaat Bouterse zijn excuses aan bieden voor de vele leugens. Blok heeft tenminste ballen. 1 ding staat vast, de nederlandse regering gaat nooit banden met Bouterse aan halen. Nu niet nooit niet en zeker niet op het hoogste niveau. Voor mij blijft Suriname een failed state.


  Maak melding

 26. Wie er had verwacht dat Blok als VVDer hier op afgerekent zou worden is wel heel naief, , voordat hij buitenspel gezet zou worden moet er heel wat meer water door de Rijn, de Maas en de Waal stromen. Blo heeft gelijk dat hij stelde dat het gewoon een zooitje is in Suriname, hoe vaak krijg je hier op WKN nieuws niet te horen dat het godsonmogelijk is dat een Hindoestaan president van Suriname zal worden, ik zal dat niet stellen, maar vertegenwoordigers uit een bepaalde bevolkingsgroep heel duidelijk en is dat ook niet waar Blok op doelde, Dezelfde Blok is trrouwens net zo hypocriet als zijn collega’s en de Rat Rut, heimelijk geven ze hem gelijk, maar het is politiek niet correct volgens hun normen dat toe te geven, zijn excuses stellen dus eigenlijk weinig voor, maar waarom zou dat ook, waarom moet je excuses maken en aan wie, dat incapabele zooitje wat Suriname bankroet heeft gemaakt, laten zij zelf excuses maken aan de bevolking voor de puinhoop die zij aangericht hebben


  Maak melding

 27. Een land waar sinds het presidentschap van Bouterse alleen het volk grof is bestolen, leningen zijn aangegaan die de eerstkomende decennia niet afgelost kunnen worden en waarvan volgens bronnen ongeveer $ 3.1 miljard in de zakken van de fam. Bouterse is terecht gekomen. Bouterse met een gevangenisstraf van 11 jaar wegens drugssmokkel in Nederland is veroordeeld en 20 jaar voor de decembermoorden in Suriname is als grote drugsdealer president geworden mede door omkoping en corruptie (democratisch noemen ze dat in Suriname. Als men in Suriname afwil van het stigma ‘faled state’ moet Bouterse zich melden bij Justitie, Niets meer en niets minder. Heeft Bouterse zich ooit verontschuldigd voor o.a. de Moiwana-moorden? Dat bedoel ik. En die lafaard wenst meer dan een verontschuldiging van min. Blok? Schaamteloos. Maar dat zal het paarse gepeupel altijd blijven ontkennen. Hoe gebrainwashed en dom kan men zijn?


  Maak melding

 28. Minister Stef Blok wil met Suriname in gesprek om belediging

  De minister biedt zich aan om uitgenodigd te worden. Zeker niet door Mgr Karel Choennie of André Misiekaba maar door de regering van Suriname. De vraag is hoe gaat de minister van buitenlandse zaken Yildiz Pollack-Beighle reageren zonder medeweten van de voorzitter/president van de ministersraat op de hoogste te stellen.

  Bouterse zal deze kans zeker niet laten voorbij gaan en met beide handen grijpen om de dingen dat al jaren fout zijn geweest tussen beide landen aan te grijpen om zijn lang verwachte misnoegen uit te spreken. Bouterse weet ook dat zonder medeweten van de regeringsleider premier Mark Rutte zou de minister Stef Blok deze stap niet kon hebben gemaakt.

  De regering Bouterse is aan zet. Komt er dan eerst een Nederlandse Ambassadeur om de komst van de minister Stef Blok officieel aan te bieden aan de minister van buitenlandse zaken Yildiz Pollack-Beighle?

  Iedereen is een genie. Maar als een vis wordt beoordeeld op zijn vaardigheid om in bomen te klimmen, zal hij zichzelf zijn hele leven als een mislukkeling beschouwen.


  Maak melding

 29. Beste FBI,

  De Paarse hyena’s storten zich nu hysterisch op de uitspraken van Blok terwijl ze blind zijn voor de leugens en misdaden van Bouterse die Suriname moreel en financieel in de afgrond heeft gestort.


  Maak melding

 30. Zolang Bouterse aan de macht is zal Nederland een koele houding naar Suriname blijven hebben. Het maakt voor hen niet uit of Bouterse democratisch gekozen is. Het aanhouden van Stef Blok was te voorzien. Suriname staat namelijk niet op de eerste, noch tweede en derde plaats op de internationale kaart. Als deze Blok het bijvoorbeeld over Amerika gehad zou hebben, zou de hele Tweede Kamer uit haar reces zijn gekomen en onmiddellijk Blok ontslaan.

  Persoonlijk ben ik van mening dat Stef Blok niet geschikt is voor zijn functie. Dat Rutte hem handhaaft zegt weer voor de zoveelste keer wat men van Suriname denkt en dat is niet fraai om aan te horen.
  Stef Blok wil niet in gesprek met Bouterse, maar met Suriname . Maar, Bouterse is de president en als gevolg daarvan de hoogste ambtsdrager . Toch negeert Nederland dat.

  Het is dat er sprake is van diaspora waardoor je Nederland niet links kan laten liggen. Maar de officiële houding van de Nederlandse regering naar Suriname toe, is bijzonder respectloos. Er is totaal geen sprake van gelijkwaardigheid. De houding van de voormalige kolonisator blijft hetzelfde.


  Maak melding

 31. Beste mensen,
  failed state………Inderdaad Suriname is in de loop der jaren te gevaarlijk geworden. Het lijkt op Jamaica als het om gevaar gaat. bevolkingsgroepen vertrouwen elkaar niet en in het bijzonder zijn de meeste “Surinamers” bang voor de Creolen. We zien vooral de laatste jaren dat Creolen steeds meer gewetenloze overvallen plegen, echt bruut waarbij ze anderen van het leven en alles roven. Lopen in de stad Paramaribo doe ik al niet omdat ik me niet veilig voel. Vergeet niet, dat ook wij slechts immigranten in Suriname. Suriname behoort de indianen toe. Laatste jaren hebben wij in Suriname te veel mafia’s van de buurlanden erbij gekregen, de Brazilian. Hierdoor is Suriname stukken onveiliger geworden c.q. levensgevaarlijk. En dan hebben wij de Chinezen die geschminkt en wel overvallen plegen.

  ER IS GEEN EENHEID in Suriname onder het volk, noch de regering en noch de rechtspraak.

  De rechtstaat en daarmee Suriname is dusdanig corrupt geworden dat er advocaten, rechters en notarissen zijn die als adviseur van de criminelen functioneren. Dit alles hebben wij te danken aan NF VHP.
  Zo werd in 1992 de toenmalige rechter Frank Truideman en diens zoon Regillian Truideman ( toen advocaat) gesnapt met de grootscheepse drugs affaire. Vader Frank was de rechter en zoon Relgillian was de advocaat. Nadat deze schoften gesnapt zijn, pleegde de zoon in deze met dank aan de vader Frank Truideman, zelfmoord. En toen mocht Frank Truideman opstappen als rechter maar is tot heden werkzaam als advocaat. zo zo zo ……hoe wil je dat een democratische rechtstaat dan moet functioneren?. Let wel mensen…. het is openlijke corruptie wat gepleegd wordt in Suriname.


  Maak melding

 32. laat stef eerst Nederland veilig maken.marokanen schieten met ak47 in woon wijken. marokaan wil ontsnappen uit gevangenis.STEF BLOK GEBRUIK COCAÏNE. HIJ LAAT COKE DOOR IN NEDERLAND


  Maak melding

 33. Suriname is per definitie geen mislukte staat. Noch in het verleden ,het heden en de toekomst. De uitspraak van deze charlatan Blok heeft er voor gezorgd dat zogenaamde Surinamers uit hun hol gekropen zijn om te laten zien wat zij nou werkelijk dachten. Zo kun je het kaf van het koren scheiden.

  Werk eraan Suriname nog beter te maken en verspil niet je tijd om Suriname af te kraken. Suriname zal op termijn een van de meest prachtige landen ter wereld worden. Alle ingrediënten zijn aanwezig. It`s gonna take a while.


  Maak melding

 34. Blok heeft natuurlijk wel n punt mensen….kunnen hem voor alles uitmaken maar feit blijft dat SU natuurlijk geen schoonheids prijs verdiend…..voelen ons aangevallen maar kijken naar de oorzaak is eng. Wat voor termen lees Ik, hypocriet , rassist etc etc etc mensen mensen mensen. Schaam mij elke keer weer als ik t allemaal lees.


  Maak melding

 35. @De Analyst, iets minder dan 400.000 Bron CBS

  Van ruim 819 duizend Surinamers wonen er 327 duizend in Nederland

  Suriname viert dit jaar zijn 35-jarige onafhankelijkheid van Nederland. Vandaag de dag zijn er ruim 819 duizend Surinamers, inclusief de Surinaamse Nederlanders….

  Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) schat het aantal Surinamers in Nederland, zowel eerste als tweede generatie personen van Surinaamse afkomst, op meer dan 327 duizend.

  Zowel voor als direct na de onafhankelijkheid in 1975 verlieten veel Surinamers hun land. Het recordjaar was het onafhankelijkheidsjaar zelf, toen zo’n 40 duizend inwoners naar Nederland trokken, vooral vanwege de politieke- en economische onzekerheid.

  In de jaren tachtig en negentig, kwam opnieuw een grote migratiestroom op gang, onder meer vanwege de binnenlandse oorlog tussen junglecommandoleider Ronny Brunswijk en het leger en vanwege de slechte economische situatie. Volgens het CBS vestigden zich tussen 1990 en 2003 ruim 42 duizend Surinamers in Nederland.

  De grootste bevolkingsgroep, zowel in Suriname als in Nederland, vormen de hindoestanen. In Suriname maken ze 27,4 procent van de bevolking uit, gevolgd door de creolen met 17,7 procent. De derde bevolkingsgroep (14,7 procent) zijn de marrons, de nazaten van de slaven. Op de vierde plaats komen de javanen met 14,6 procent.

  De rest, een kwart van de bevolking, bestaat uit onder anderen chinezen, indianen, ‘boeroes’ (afstammelingen van de Nederlanders) en de nazaten van de joden die zich in de koloniale tijd in Suriname vestigden.


  Maak melding

 36. @ Surinamer, heb je wel eens in de spiegel gekeken manga hoe kwiekwie ede??
  Ik zeg niet dat hij gelijk heeft ……. ik heb het over de tam tam die er over dit onderwerp word gemaakt en over de uitspraken uit het verleden van DDB en consorten hoor ik je niet!…….leeghoofd


  Maak melding

 37. @PAPIRA-TIGRI :

  FAILED : SRANAN, HELAAS FAILLIET GEMAAKT VIA HET,
  IN HET GEHEIM, DRUKKEN VAN MILJARDEN ONGEDEKTE
  SRD-BANKBILJETTEN. door een CORRUPT PAARS REGIEM !

  FAILED : PLEGERS van de GROOTSTE MASSAMOORDEN IN DE
  SRANAN-GESCHIEDENIS ( 8 December-MASSAMOORD en de
  MOIWANA-MASSAMOORD) zitten NOG STEEDS NIET IN DE CEL !
  Rechtsstaat en RECHTERLIJKE MACHT worden OPENLIJK
  GESABOTEERD door HOGE PAARSE MACHTHEBBERS !!!

  ZONDER RECHTSSTAAT BLIJFT SRANAN, HELAAS,
  ONDERONTWIKKELD, FAILED !!

  PS : Hoe staat het met de door het paarse opperhoofd beloofde
  17.666 sleutelklare VOLKSWONINGEN ??

  Hoe staat het met de 600 MILJOEN (ZESHONDERD MILJOEN)
  USA-DOLLARS OP NAAM VAN SURINAAMSE ONDERDANEN OP
  ZWITSERSE BANKREKENINGEN ???

  Er schijnt ook nog een PAARSE REKENKAMER te bestaan in Sranan,
  die de hoogte van de Staatsschuld NAUWLETTEND in de gaten
  houdt en die er ook voor zorgt dat er GEEN DURE (CORRUPTE)
  Ballast-Nedam bruggen-bouw plaatsvindt in Sranan !!!

  INTUSSEN ZIJN SRANAN’s GELD, plus de DEVIEZEN en Ons GOUD
  in een PAARSE ROOKWOLK VERDWENEN, volgens PAARSE GILMORE
  IS ALLES VERDAMPT !!!!!

  FAILED ?????? HEEFT HET VOLK NOG EEN BOUILLON-BLOKJE ????


  Maak melding

 38. Johan, voor jouw informatie: Misier en Shankar zijn president van Suriname geweest in de periode respectievelijk van 1982 tot 1988 en 1988 tot 1990. Daarnaast zijn Alibux, Ajodhia, Radakishun, Sardjoe, Ameraali en Adhin vicepresident van Suriname geweest.

  Wordt tijd dat een javaans persoon president van Suriname wordt. Er zijn halve inheemsen, halve chinezen, halve blanken en andere halven al president geweest van Suriname. Nu is een javaan aan de beurt.


  Maak melding

 39. De Analyst
  Even Google en je krijgt cijfers als deze ,het is net de slagerij het iets meer mag dat

  Eind september 2008 woonden er 338 duizend Surinamers
  in Nederland. Dit aantal was op 1 januari 2011 toegenomen
  tot 345 duizend. Binnen de groep Surinamers kan onder-
  scheid worden gemaakt naar etnische achtergrond. In
  Nederland zijn de volgende groepen te onderscheiden:
  Hindostanen, Creolen, Javanen, Chinezen en Marrons.
  Daarnaast zijn er nog enkele kleinere bevolkingsgroepen,
  zoals Inheemsen (Indianen), Boeroes en Libanezen.
  Tussen 1975 en 1980 was de emigratie van Surinamers, in
  het bijzonder van Hindostanen en Creolen, naar Nederland
  fors. Een belangrijke oorzaak daarvan was de toeschei-
  dingsovereenkomst, waarin werd bepaald dat Surinamers
  tot vijf jaar na de onafhankelijkheid op 25 november 1975
  alsnog voor de Nederlandse nationaliteit mochten kiezen,
  mits zij naar Nederland emigreerden (Choenni en
  Harmsen, 2007). Ook na 1980 vertrokken nog steeds
  Hindostanen, Creolen en Marrons naar Nederland. Deze
  emigratie was mede een gevolg van de strijd die Brunswijk
  voerde tegen het regime van Bouterse (Vocking, 1994).
  Tussen 1972 en 1981 vestigde zich meer dan de helft van
  de huidige eerste generatie Surinamers in Nederland. Ook
  begin jaren negentig migreerde een aanzienlijk aantal
  Surinamers naar Nederland, mogelijk vanwege de slechte
  economische situatie in Suriname. Deze ontwikkelingen
  hebben ertoe geleid dat het aantal Surinamers in Nederland
  de afgelopen decennia is toegenomen van 53 duizend
  in 1972 tot 342 duizend in 2010


  Maak melding

 40. milton 18 augustus 2018 at 13:03
  Eerst onze 19,5 miljoen euro terug, en dan kunnen we misschien met deze man praten.

  No money, no talks !ze 19,5

  “Onze 19,5 miljoen euro terug'”

  Dat is nu net het probleem. Wie is “ons”.

  Waarschijnlijk het Bouta drugskartel.


  Maak melding

 41. pakiratigri
  Moordenaar en Interpol geregistreerde, dat het zou respectloos zijn als men met z’n iemand gaat onderhandelen .
  Het zal aan mij liggen maar ik snap je niet


  Maak melding

 42. pakiratigri
  Over charlatan gesproken hebben jullie hand in hand gelopen , kan jij het tegendeel be weren ik ben benieuwd.
  De laatste 10 jaar doet Suriname 4 passen vooruit , Maar dan steeds weer 20 stappen achteruit dat schiet niet op .
  De realiteit is dat jullie tussen 1975 en 1982 al je kennis hebt laten vertrekken .
  Mag jij je afvragen Hoe dat nou is gekomen


  Maak melding

 43. Let wel, Suriname heeft nu een hele sterke troef in handen om op politiek niveau een gesprek aan te gaan met dhr Blok (c.q. Nederlandse regering) en ik hoop dat deze troef handig wordt uitgespeeld.

  Nogmaals, we willen eerst onze 19,5 miljoen euri terug hebben aleer er voorgesprekken zullen plaatsvinden ter voorbereiding van de excuses van Blok aan Suriname. Geen geld, geen gesprek en daarmee basta !

  Voorts moet Suriname binnen de Caricom om ondersteuning vragen tegen deze uitspraak van Nederland, omdat al deze (ei)landen uit een gemêleerde samenleving bestaan.

  M.a.w. heel het Caraïbisch gebied en Zuid Amerika bestaat uit ‘failed states’ !!!!

  Dit zijn de domste woorden uit de mond van een Nederlandse minister ooit !!


  Maak melding

 44. @Milton,

  Nederland heeft aan Suriname een rechtshulpverzoek ingediend dus dat geld
  komt voorlopig niet vrij. Er is een sterk vermoeden van witwassen volgens de
  officier van justitie van Noord-Nederland.

  Marleen van Fessem, woordvoerster van het Openbaar Ministerie Noord-Holland, dat mogelijk pas na de zomervakantie meer duidelijkheid komt over hoe lang dit onderzoek nog zou kunnen duren. Over deze geldzending die door de Centrale Bank van Suriname was verzorgd, heeft de vervolging in Nederland een rechtshulpverzoek ingediend bij de Surinaamse autoriteiten.

  De Nederlandse Antillen gaan echt niet moeilijk doen tegen Nederland, zij ontvangen veel
  te graag het ontwikkelingsgeld dat Nederland schenkt.


  Maak melding

 45. Ja idd. Iedereen praat over geef “ons” geld terug….mensen dit geld verdwijnt dan weer net zo hard. Denk na, SU heeft helaas n probleem…..mentaliteit, houding, argwaan, angst, als een ander t niet doet _ doe ik t ook niet!!!

  Zo platform als deze zegt genoeg, iedereen maakt elkaar voor rotte vis uit en nu is Blok aan de beurt. Enne wie zit nu weer op Cuba (surgery) terwijl echt mensen t land naar de klote is. Met pijn, God bless you AMEN….nogmaals t is echt geen aanval naar iedereen.


  Maak melding

 46. Milton, de apatische Suri’s hebben ee n stok gevonden om mee te slaan. En neem van mij aan het zet toch geen zode aan de
  dijk.

  1. Het geld wordt toch niet vrij gegeven. Nederland kent trias politica. Justitie gaat hierover.

  2. Dipl.betrekkening op het hoogste niveau komt er niet aangezien Bouterse per verstek veroordeeld is.

  3. Strafvermindering Bouterse zit er niet in. Wederom trias politica. Alleen de nederlandse koning kan gratie verlenen hetgeen nooit gebeurt in Nederland.

  Er valt niks handig uit te spelen in het voordeel van Suriname. Blok heeft excuses aangeboden en ligt aan Suriname wat ze ermee doen. Niet accepteren betekent de laatste dipl lijntjes doorknippen. Als of Nederland daar wakker van ligt. Wake up !!


  Maak melding

 47. De Analyst
  Als je wild analyseren moet je wel diverse kanalen raad plegen ,en ga niet de slimste jongen van de klas uithangen want dat duurt nog wel even .
  De cijfers van het CBS zijn over het algemeen betrouwbaar in vergelijking met de instanties in Suriname.
  Niet persoonlijk worden ,dit zijn gegevens die door iedereen zijn op te vragen ,zijn zulks van jou baasje ook opgetekend ,zal wel niet


  Maak melding

 48. Je kan een sterke troef hebben (in jouw ogen), maar als je je hand overspeeld heb je straks helemaal niks.
  Suriname kan het beste kiezen voor diplomatie
  Je hakken in het zand zetten , zal je meer schade berokkenen dan je denkt.
  Natuurlijk zullen er mensen zijn die niet ver genoeg denken en van alles eisen, maar als straks de boemerang terugkeert ligt het niet aan hen.
  Zij dragen immers geen verantwoordelijkheid.
  Het maximale dat Su kan bereiken is aftreden van de heer Blok.
  Ok en wat levert dat Su op: maximale tegenwerking in NED en tegenwerking binnen de EU.
  Een rijk land als SU kan zich dit natuurlijk permitteren. Natuurlijk
  Het beste wat SU kan doen is afwachten wat in de Tweede Kamer wordt besproken en ongeacht de uitkomst, de excuses accepteren.
  Zand erover


  Maak melding

 49. @Resto

  Ik ben het helemaal met u eens, temeer er genoeg bewijzen op het internet beschikbaar zijn o.a. over de Rechter in Den Haag. Ik heb een video kunnen vinden op Peter R. de Vries.
  Wat betreft Demmink; inderdaad… Opstelten verzekerde iedereen op de TV dat er geen strafbare feiten ten aanzien van Demmink naar voren zouden komen. Deze uitspraak deed hij al toen erg nog GEEN strafrechtelijk onderzoek was opgestart tegen Demmink.

  Failed state?. Wat is Nederland dan op basis van alles wat in Nederland?. Doofpot, fraude, corruptie en omkoping!.


  Maak melding

 50. @de analyst

  Dit is wat ik bedoelde eerder……Schaam mij serieus om Je! Sorry maar jij zo n voorbeeld van failed state. En laat t kwartje vallen en ga niet weer met modder gooien.. komt helaas echt niet aan. SU moet echt aan de bak.


  Maak melding

 51. Bij de VVD zitten ontzettend veel peedoos en corruptelingen. En toch wordt deze partij steeds weer de grootste. De Nederlanders zijn dus net zo stom als de Surinamers wat politiek betreft.


  Maak melding

 52. Wat ik weet uit verhalen is, dat de Chinees eten ging halen bij de Javaan ja, alleen bami God wat lekker was dat. voor dat je naar school ging eerst bij de Javaan langs.
  Rotti, man daar kan je me voor wakker maken, zo ook voor Herrie Herrie.
  En dan de chinees, man hou op zo lekker.
  Er is een eenheid , als je de verhalen hoordt wordt ik jaloers man.
  Het moet niet anders.


  Maak melding

 53. meneer Blok heeft wat gezegd, dat ” de waarheid is ” dat kan die moordenaar niet terug zeggen hij d d b kent geen waarheid..

  hij BLOK heeft inderdaad dingen gezegd, maar niet in de TWEEDE KAMER,, maar ergens buiten op een bijeenkomst..
  dat is een groot verschil..

  d d b zegt ook vaak dingen niet als pres… maar als partij LIJDER vooral in ozeer tussen zijn soort genoten.. niemand doet hem wat..


  Maak melding

 54. Naast die domme, maar wel gemeende uitspraken, mist Blok nog 1 ding: een NSB uniform, zou hem bijzonder goed staan uitgaande van zijn uiterlijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.