dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit NederlandMinister Stef Blok heeft spijt over uitspraken; noemt ze onzorgvuldig

Minister Stef Blok heeft spijt over uitspraken; noemt ze onzorgvuldig

-

Does Travel - naar Suriname

DEN HAAG, 17 aug – VVD minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken probeert een gedwongen vertrek te voorkomen met nieuwe excuses. Dat schrijft nieuws en opinie site Joop. Blok stuurde vrijdag namelijk opnieuw een brief aan de Tweede Kamer, waarin hij iets meer spijt lijkt te betuigen over zijn uitspraken m.b.t. etniciteit, vreedzame samenleving en Suriname.

De minister noemde Suriname tijdens de besloten bijeenkomst ‘Touch Dutch Base’ een “failed state”, omdat meerdere bevolkingsgroepen in het land samenleven en de politieke partijen zijn opgedeeld langs etnische lijnen. “Mijn inbreng tijdens de bijeenkomst was deels erop gericht te prikkelen. Om dat doel te bereiken heb ik de scherpte van de discussie opgezocht en illustraties en bewoordingen gebruikt die niet alleen ongelukkig maar ook onzorgvuldig zijn. Dat had ik niet moeten doen, zeker niet in mijn rol als minister van Buitenlandse Zaken. Dit spijt mij” aldus Blok in een brief aan de Tweede Kamer.

Blok zegt ook dat hij contact heeft gezocht met de premiers van de Caribische landen van het Koninkrijk alsook met de minister van Buitenlandse Zaken van Suriname. “Ook heb ik contact gezocht met andere landen die zich gekwetst hadden kunnen voelen door mijn uitspraken” aldus Blok in de brief.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

45 REACTIES
 1. Hij heeft spijt? Ja, dat het in de media terecht is gekomen. Daar zegt hij sorry voor maar dat verandert niets aan zijn mening. Ook de VVD heeft niet echt afstand genomen van wat deze minister uitkraamt.


  Maak melding
 2. Blok ben mus de wan miniSTER in Sranan. Dya a ben kan taki san a wani en dem suma no bo tak neks.
  Trump fu Amerkan kondre e tak moro law anga don sani. A de wan trend fu tak’ lek wan smoko mang te yu habi “makti”, “autoriteit” noso “gezag”…


  Maak melding
 3. Je hoeft alleen maar om je heen te kijken hier in Suriname, en die paarse criminele organisatie te volgen, om tot de conclusie te komen, dat Blok gelijk heeft met zijn uitspraken.


  Maak melding
 4. Iedereen in Suriname heeft boter op zijn hoofd. Etnisch gekleurde politieke partijen, bevolkingsgroepen die niet samen door één deur kunnen, creolen en hindostanen die regelmatig met elkaar in de clinch liggen wegens afgunst en machtsverhouding. Het is nooit anders geweest. Zelfs de onafhankelijkheid is omstreden geweest (Arron contra Lachmon). Er is nog steeds geen saamhorigheid en vanaf 1975 ook geen vooruitgang. Blok heeft gelijk. Suriname is een ‘failed state’. En met de huidige regering helemaal.


  Maak melding
 5. @ Analyst,

  Ik weet niet wat je analyseert, maar je lange tenen spreken boekdelen. Daar maakt Blok excuses voor. Surinamers spugen meteen hun gal als een buitenlandse minister nog gelijk heeft ook. en racistisch? Ik denk dat je niet eens weet wat het betekent. Racisme is in Suriname uitgevonden. Maar als je je geschiedenis niet kent, hoe kun je dan over het heden en de toekomst meepraten? Ik sluit me van harte aan bij de posting van Manu.


  Maak melding
 6. Suriname is failliete staat omdat Bouterse aan de macht is, dan kan je gerust zeggen dat de Nederlandse staat racistisch is. Maar dan doe je mensen zoals die het gesprek van die have gare publiekelijk maakt tekort. Noem Suriname failliete staat zonder rekening te houden met iemand als Venetiaan en anderen is klinkklare nonsens.


  Maak melding
 7. Laat Blok voor wat hij is. Een grotere huichelaar bestaat niet. Als minister van Buitenlandse Zaken heeft hij het voor zichzelf onmogelijk gemaakt. Maar Rutte zal hem aanhouden. Dat is al gebleken.Naar aanleiding van de uitspraken van de heer Blok hebben de PVDA en de SP onder andere , gevraagd om een spoedvergadering. Men vond het niet nodig om uit het zomerreces te treden. Dat zegt al iets hoe men over Suriname denkt.

  Wat mij verbaast is het feit dat er zogenaamde Surinamers zijn, die meeheulen. Het gros daarvan woont in Nederland. In plaats van een eenheid te vormen gaan ze deze huichelaar bijstaan. Hoe laag kun je zijn?


  Maak melding
 8. Laat die rommel van Blok nu varen.
  Wat gaan we nu zelf doen om ons land voorwaarts te helpen.
  Ik lever mijn bijdrage al door niet te wachten op politieke regelarij door hard te werken in de landbouw. Wat Suriname voor mij kan doen ,moet naar de prullenbak.Wat ik voor Suriname kan doen moet centraal staan.


  Maak melding
 9. Er wordt politiek misdrijft bedreven met de uitspraak van de Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken (VVD). Wat de minister gezegd heeft berust op waarheid. Het probleem kan zijn dat men deze man niet lust in de regering, daarom de vele negatieve berichten in de media om hem weg te krijgen. De regeringen van beide landen maakt van een mier een olifant. De uitspraak van de minister vind ik juist goed voor Suriname het houdt de mensen klaar wakker.

  Niet alle negatieve dingen zijn slecht het hoort zo in het leven van alledaags.
  Het enige wat je met liegen bereikt is niet geloofd worden als je de waarheid spreekt.


  Maak melding
 10. Truth hurts zong Aretha Franklin. Blok heeft gelijk die spijt is voor behang. Laat die mpp ka bouta desie eerst toegeven dat hij moorden heeft gepleegd in Fort Zeelandia.


  Maak melding
 11. @ Pakiratigri …” wat mij verbaast is het feit dat er zogenaamde Surinamers zijn, die meeheulen. Het gros daarvan woont in Nederland … “.
  ******************************************************************************
  @ Pakiratigri … het gros van de Surinamers die ” meeheulen ” woont in Suriname. Ze zijn het eens met
  de hr. Blok. Nogmaals … Blok had zich genuanceerder moeten uiten … althans wat Suriname betreft.

  @ Pakiratigri …. deep inside … ben je het ook eens met Blok. Alleen … de waarheid is hard, keihard !
  Dit land is tot op het bot verdeeld … etnisch en politiek. Geen leider of politieke partij heeft in de loop der jaren … ik durf bijna zeggen … in de loop der eeuwen … hierin verandering kunnen brengen.
  VERBROEDERING{S}{politiek } … Lachmon – Pengel ….. ho maar !!!! Lachmon heeft goed voor zijn mensen gezorgd …. wat heeft J.A. Pengel voor Zijn mensen gedaan ???

  Wij… in Suriname zijn nu opgescheept met een DUIVEL in mensen gedaante die de scheidslijnen nog breder maakt. Het motto van MMDDB is VERDEEL EN HEERS. Zijn tactiek kun je ook anders vertalen met HIT and RUN. HIT …. je VERDEELD om te HEERSEN !!!! RUN …. A NO MIE !!!!!!!!!!!


  Maak melding
 12. Blok zijn vrouw en kids als hij die heeft moeten Surinaams eten.Laat hij even navraag doen bij zijn voorvaderen dan zullen ze Blok aan het been kunnen vertellen dat Sranan njan na moro switi njan san de.Voor degene die het niet begrijpen heb het over de blanke plantagehouders die naar bed gingen met slavinnen omdat de blanke vrouwen niet in staat waren deze klootzakken te verwennen in bed.Blok aan het been.


  Maak melding
 13. Het is een domme uitspraak van Blok. Politiek gezien erg onhandig, maar noem mij een 1 persoon die nooit eens iets doms zegt. Hij heeft naar mijn mening ook niet helemaal gelijk. Er zijn heel veel geweldige dingen in Suriname, daarom hou ik van deze ‘failed state’ met enorme potenties. Maar op dit moment gaat het helemaal niet goed met Suriname en daardoor is zijn uitspraak wel goed te begrijpen. Ik lees het als ‘failed’ omdat het land heel veel potenties heeft maar er niets mee doet.

  Qua politiek, corruptie, criminaliteit en dergelijke moeten we hopen dat het snel afgelopen is met deze regering en dan nog eens harder hopen dat de volgende regering van welke partijd dan ook het WEL op poten weet te krijgen. Want daar ben ik ook nog niet zeker van. Als een partij eenmaal aan de macht is dan is het afwachten hoe het met de corruptie gaat en dus ook met de dingen die daar aan vast hangen.

  Een heel positieve uitspraak die ik zojuist wel las was die van No Broeja. Als 25% van de mensen in Suriname denken en ook doen als No Broeja dan wordt Suriname met wat geluk aan de kant van een nieuwe regering absoluut een welvarend land met mooie nieuwe bronnen van inkomsten. Het is en blijft een mooi land met veel potenties maar je moet er wel samen aan werken.


  Maak melding
 14. De hele VVD gedrocht is onbetrouwbaar en voelen zich superieur. Rutte liegt en bedriegt dat het een lieve lust is en mag toch aanblijven, Zeilstra moest om een leugen vertrekken en nu doet Blok ook hetzelfde maar probeert hij met zijn excuses een wit voetje te halen. Deze man is onbetrouwbaar en is in mijn ogen een racist met zijn misplaatste superieuriteitsgevoel.


  Maak melding
 15. Blok zijn spijt betuiging moeten men met een korreltje zout nemen. Het lijkt er wel op dat het racisme deze man in de genen zit. Een deel van zijn uitlatingen zegt hij te betreuren, maar hij trekt ze niet in. Blok blijft achter de woorden staan die hij heeft geuit. Uit heel zijn verhaal kunnen we opmaken dat hij een multi-culturele samenleving niet ziet zitten. Dit soort personen zal zich daarom ook nooit inzetten om een multiculturele samenleving te doen slagen.


  Maak melding
 16. Robg
  Hoe ziet volgens jou een multiculturele samen leving er uit, dan moet je mensen hebben die het snappen of zijn het alleen surinamers die het snappen en voor duren op de slavernij terug vallen en stap vooruit komen


  Maak melding
 17. Als draait wat men nu precies onder failed state (mislukte staat) verstaat. Ieder geeft
  een eigen uitleg hieraan en dat maakt het ingewikkeld. Om het zuiver te houden heb ik
  gekeken wat verstaat de Verenigde Naties nou precies onder failed state. Dat is als de
  rechtsgang niet meer functioneert(zonder proces de gevangenis in). Het politieapparaat
  functioneert niet meer, geen gezag, controle,etc. Meestal is het leger de baas onder
  toezicht van een dictator. Als we naar het hedendaagse Suriname kijken, kunnen we in
  alle eerlijkheid zeggen dat niet aan die voorwaarden is voldaan. Dan hebben we het toch
  meer over landen als Syrië, Irak, Somalië, Venezuela etc. We kunnen veel aan merkringen maken
  over de regering Bouterse, corruptie, wanbeleid, sociale achteruitgang etc. Het feit blijf dat de
  Surinaamse bevolking zover we kunnen nagaan democratisch is gekozen en in de volgende
  verkiezingen kunt u met de huidige regering afrekenen. Ik vind als Nederlander dat Blok zijn
  boekje ver te buiten is gegaan en moet aftreden. Maar ik denk dat de VVD deze minister de hand
  boven het hoofd houdt, want twee ministers aftreden in een paar maanden zou wel schade aan
  het huidige kabinet toebrengen, er zijn de laatste jaren al zoveel VVD ministers afgetreden.


  Maak melding
 18. Ik zou zeggen, eerst de 19 en 4,5 miljoen euro’s (Surinaams geld) door Nederland vrij laten stellen, en daarna overwegen om in gesprek te gaan met deze man.

  Echter moet Suriname tegelijkertijd ook een flinke anti Nederlandse lobby op gang brengen in de Caribbean, waardoor er extra druk wordt gelegd op de Ned´se regering.

  Nederland zal dus de keus moeten maken tussen Blok of een herstel van de relatie met Suriname.

  We horen het graag !


  Maak melding
 19. Suriname is geen Failed State maar een jonge natie dat bezig is om te leren hoe het op zijn eigen benen kan staan. Net zoals elk kind ondervindt gaat dit met vallen en opstaan. Kijk eens naar Nederland, hoe verdeeld dat land was toen het ontstond. Provincies en zelfs steden die elkaar te lijf gingen. Dan doet multiculti Suriname met al zijn verschillende bevolkingsgroepen het stukken beter. Zoals je ziet bij elk jong onafhankelijk land zijn het eerst de opportunisten die, al dan niet gewapend, de macht grijpen om er vooral zelf beter van te worden. Suriname komt er uiteindelijk wel zolang men de hoop niet opgeeft en leert van haar fouten. Deze regering is een dure les.


  Maak melding
 20. Minister Blok…je hoeft nergens spijt van te hebben…..bekijk het forum van de Surinaamse kranten dagelijks….de hopeloze reacties die dagelijks worden geplaatst door Suris zelf…..en je zal zien dat het in Su idd langs de etnische lijnen gaat!!


  Maak melding
 21. Analyst
  Wie raaskalt er hier ,in nederland wonen er 180 verschilende nationaliteiten ,en die worden geholpen ze krijgen een uitkering worden redelijk goed behandeld en gehuisvest indien mogelijk, er word blok verweten dat hij discrimineerd, waarom gediscrimineerd hij dan ,kan jij mij dat uit leggen of ga jij ook 150 jaar terug in de slavernij


  Maak melding
 22. Dat Suriname langs etnische lijnen is verdeeld is geen reden om het een ‘failed state’te noemen. De etnische verzuiling is een overblijfsel van de koloniale tijd en zal na verloop van tijd verminderen. Kijk maar naar de verzuiling in Nederland van begin vorige eeuw.
  Suriname is echter weldegelijk een Failed State omdat Bouterse met zijn NDP kliek aan de macht is. Bouterse is een product van Nederlandse bemoeienis na de onafhankelijkheid. In dat opzicht zit Blok de racist er weer naast. Waarom is het dossier van de coup na de onafhankelijkheid nog steeds verzegeld, waarschijnlijk omdat daarin de verantwoordelijkheid van Nederland in deze staat vermeld.
  Alles overziend dient gezegd te worden dat ook de Surinaamse politiek heeft gefaald aangezien zij na de terugkeer van democratie bijna 30 jaar geleden niet hebben kunnen voorkomen dar Bouterse tot president werd verkozen, een ex-dictator, drugscrimineel en verdachte van mensenrechtenschendingen en moord is president van Suriname geworden. Een regelrechte schande en ongrondwettelijk omdat een dergelijk persoon zicht nooit verkiesbaar had mogen stellen.


  Maak melding
 23. Suriname is zeker géén mislukte samenleving

  Moedige burgers klagen vandaag de Surinaamse minister van Financiën Gillmore Hoefdraad aan, schrijft bestuurskundige Dave Ensberg-Kleijkers.

  Toen de helft van Nederland nog zijn caravan aan het inladen was of op het punt stond naar Schiphol te vertrekken, werd ons land onaangenaam verrast door een reeks van denigrerende uitspraken van minister Blok van Buitenlandse Zaken. Eén van deze uitspraken had betrekking op onze voormalige kolonie. Suriname werd door Blok uitgemaakt voor ‘failed state’. En ja, het moet worden gezegd: de Surinaamse staat vertoont kenmerken van een mislukte staat. Maar Blok verklaarde deze mislukking door te wijzen naar de multi-etnische samenstelling van de bevolking. De ironie is dat het juist de bevolking is die mij nog hoop geeft als het aankomt op het voorkomen dat Suriname daadwerkelijk een ‘failed state’ wordt.
  Aanklacht

  De vitaliteit en kracht van de (multi-etnische) Surinaamse bevolking krijgt vandaag een nieuwe dimensie. Voor het eerst in de Surinaamse geschiedenis klaagt een groep Surinaamse burgers een (zittende) minister aan met een beroep op de Grondwet. Het betreft Gillmore Hoefdraad, partijgenoot van president Desi Bouterse en sinds 2015 minister van Financiën. De burgers die Hoefdraad aanklagen, zijn verenigd in burgerrechtenorganisatie STREI! en zijn van mening dat de minister drie strafbare feiten heeft gepleegd. Ze eisen een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar en/of een geldboete van 2 miljoen Surinaamse dollar.

  Hoefdraad wordt verweten de geldende ‘obligoplafonds’ te hebben overschreden, waardoor de staatsschulden hoger zijn dan wettelijk is toegestaan. Ook wil STREI! dat een ambtenaar wordt vervolgd voor het onjuist presenteren van informatie over de omvang van de Surinaamse staatsschulden. De burgers voelen zich hiertoe geroepen, omdat in hun ogen zowel de Surinaamse oppositie in het parlement als de Surinaamse Rekenkamer liggen te slapen. Daarom nemen ze het heft in eigen hand, met een verwijzing naar artikel 22 van de Surinaamse Grondwet: ‘Eenieder heeft het recht om verzoeken schriftelijk bij het bevoegde gezag in te dienen’.

  Vanwege het unieke karakter van deze aanklacht is niet te voorspellen hoe dit zal aflopen. Feit is wel dat Surinaamse burgers laten zien dat zij de corruptie binnen de Surinaamse staat meer dan beu zijn en zich inzetten voor een meer integer functionerend openbaar bestuur. Het vergt in een samenleving als de Surinaamse moed om tot een dergelijke aanklacht te komen. Initiatiefnemer en voorzitter van STREI!, de dertiger Maisha Neus, verdient dan ook waardering en respect voor deze stap. Maar zoals Neus en STREI! zijn er meer burgerinitiatieven die waardering en respect verdienen. Een goed geïnformeerde minister van Buitenlandse Zaken had die ‘civiele lichtpuntjes’ kunnen (h)erkennen.
  Code

  Tegelijkertijd is er meer nodig dan burgerinitiatieven om de Surinaamse democratische rechtsstaat te revitaliseren. Ik pleit al sinds 2012 voor een Surinaamse code voor behoorlijk bestuur. Met zo’n code weten inwoners van de republiek en de democratische rechtsstaat die Suriname is, wat ze van ‘hun’ overheid – waaronder de president en de Nationale Assemblée (parlement) – mogen verwachten.

  Er zijn verschillende landen, waaronder Nederland, die over zo’n code beschikken. Een code, mits het geen dode letter wordt, kan bijdragen aan herstel van vertrouwen van burgers in de overheid, in de rechterlijke macht, in volksvertegenwoordigers en in politieke bestuurders. Het vertrouwen van de burger in de overheid is hét fundament van elke democratische rechtsstaat. Zo is de republiek Suriname tenslotte ook ooit ontstaan; uit vertrouwen in de eigen kracht van het Surinaamse volk en de energieke behoefte om naar zelfstandigheid te streven.

  Een overheid waarop burgers niet kunnen bouwen en vertrouwen, bedreigt de toekomst van Suriname en is een klap in het gezicht van de moedige grondleggers van de onafhankelijkheid. Ook kan de code bijdragen aan vertrouwen van potentiële financiële investeerders en daarmee de economische ontwikkeling van Suriname stimuleren.
  Gespreksstof voor Blok

  Een code voor behoorlijk openbaar bestuur is uiteraard geen panacee voor alle problemen in Suriname. Maar het kan wel een begin zijn van een nieuw tijdperk met een andere politieke cultuur. Een cultuur waarin kernwaarden als ‘openheid en integriteit’, ‘rechtvaardigheid’, ‘legitimiteit’ en ‘publieke verantwoording’ de basis vormen voor de houding en het gedrag van Surinaamse politici – inclusief de president en de minister van Financiën van de republiek.

  Want uiteindelijk behoort geen enkele Surinamer boven de (Grond)wet te staan, noch gerechtelijke uitspraken aan zijn laars te lappen. Het recht moet altijd, voor iedereen en voor alles gelden. Daarmee worden moedige burgers zoals die zich verenigd hebben in STREI! ook extra geholpen in hun strijd voor rechtvaardigheid. Wellicht kan minister Blok dit onderwerp betrekken in zijn aanstaande gesprek met zijn Surinaamse collega-minister van Buitenlandse Zaken later dit jaar. Uiteraard nadat hij ruiterlijk zijn excuses heeft aangeboden aan het Surinaamse volk.

  Dave Ensberg-Kleijkers is bestuurskundige.


  Maak melding
 24. Zolang Bouterse zijn veroordeelde zoon tot hoofd drugsbestrijding benoemt en deze wordt veroordeeld wegens drugs en wapensmokkel is Suriname een ‘failed state’


  Maak melding
 25. Alles lijkt hier voortduren te ontaarden in welles nietes kleuter manieren. Hindoestanen roepen van alles over marrons, Surinamers roepen van alles over Nederlanders, iedereen lijkt er slechts op uit de ander onder uit te halen. Als je wilt kun je over Afrika en Afrikaans volk de ergste voorbeelden naar voren halen en vervolgens komt men met een voorbeeld hoe verschrikkelijk het er in India aan toe gaat. Roept iemand iets over Suriname dan komen er meteen weer verhalen over Nederlanders die of allemaal racisten zijn of pedofielen zijn of zelfs beide. En ga zo maar door. Ik snap niet dat iemand zich prettig voelt bij het plaatsen van dergelijke troep. Alle vooroordelen kun je tot in den treure bevestigd zien als je er naar gaat zoeken. Maar het kan ook anders om, als je gaat zoeken valt er veel positiefs te vinden over Javanen of Creolen of Hindoestanen en Christenen of moslims of Eskimo’s, maar ja dan wordt het natuurlijk wel heel moeilijk om anderen overal de schuld van te geven want dat is wel veel gemakkelijker. Stel je eens voor dat alle mensen ineens de zelfde afkomst en religie hebben en allemaal op elkaar lijken wie moet je dan nog de schuld geven??
  Deze Blok is er ook eentje van de good old boys die elkaar de hand boven het hoofd houden. Ik zie niet in waarom uitspraken van een dergelijk type maakt dat de reageerders hier elkaar in sommige gevallen bijna naar het leven staan (of misschien wel letterlijk niet bijna maar echt).


  Maak melding
 26. Zolang Bouterse zijn schoonzoon benoemd als hoofd security op Zanderij
  en vandaar honderden kg coke wordt verscheept, is Suriname een failed state


  Maak melding
 27. Zolang er duizenden kg coke vanuit Suriname richting USA en Europa worden verscheept en onderschept en er nog NOOIT iemand is aangehouden laat staan veroordeeld hiervoor is Suriname een failed state


  Maak melding
 28. Zolang Bouterse niet kan aantonen waarmee hij zijn miljoenen heeft verdiend waardoor hij tot de rijkste mannen van Suriname behoort zonder 1 dag gewerkt te hebben is Suriname een failed state


  Maak melding
 29. De ongeveer 4 miljoen euro die van de Republic Bank aangehouden was door de douanerecherche in Nederland, is vanmorgen vrijgegeven.Waarvan akte.


  Maak melding
 30. Volgens mij probeert Nederland op deze achterlijke manier contact te krijgen op ministrieel niveau met Suriname om weer een ambassadeur geplant te krijgen daar. Want de spionage-activiteiten hebben een flinke val gehad sinds een ambassadeur er niet meer is. Men weet niet meer wat er allemaal speelt in Suriname.


  Maak melding
 31. @ De Analyst,

  Hoewel ik niet altijd achter je reacties sta, doe ik dit nu wel.
  De meeste witten hebben het bijna altijd over mensen van verschillende nationaliteiten i.p.v. over mensen van diverse komaf. (Uiteraard zijn er vreemdelingen in Nederland aanwezig, dus mensen die om wat voor redenen ook niet de Nederlandse hebben, maar deze groep zal wel relatief klein zijn). Zelfs mensen met een kleurtje die in Nederland zijn geboren en getogen krijgen deze etiquette opgeplakt. De etiquette van je bent een buitenlander, dan heb je dus een andere nationaliteit.
  Ik neem het ze niet kwalijk, ze praten zichzelf klem, want als je de witte mensen confronteert met hoe het precies in elkaar zit, kruipen ze met de staart tussen benen in hun holletje terug.
  Tja, er zijn ook witte politici die het hebben over mensen met verschillende nationaliteiten. Ook de media maakt zich hieraan schuldig.


  Maak melding
 32. Aanvulling op deze tussen aanhalingstekens: de Nederlandse nationaliteit hebben, enz.
  Er is een groot verschil tussen nationaliteit en afkomst of identiteit.


  Maak melding
 33. Tegen degenen die hopen dat Stef Blok als minister van Buitenlandse Zaken zal moeten opstappen, wil ik zeggen dat ik niet denk dat dat zal gebeuren.
  Rutte kan het zich niet veroorloven om tijdens zijn derde kabinet binnen 1 jaar op relatief korte termijn 2 ministers van Buitenlandse Zaken naar huis te sturen. Vooral niet nu Stef Blok neemt elke kans die hij maar krijgt benut om zijn spijt te betuigen jegens zijn zeer ongenuanceerde uitspraken.
  Rutte zal allerlei redenen op tafel leggen om Stef Blok aan te houden.


  Maak melding
 34. Het is niet waar dat als je vraag waar kom je vandaan dat je aan geef dat je buitenlander bent.
  Het is juist leuk te weten uit welk land je komt, 1 heb je recepten voor me 2 vertel wat van van je land,3 wil er ook naar toe, en lekker warm daar ,hier is het maar koud, hoe gaan jullie daar met problemen om enz.
  Het is dus, als je vraag waar kom je vandaan interesse hebben in je land waar je vandaan komt dat is juist heel goed.
  Groetjes


  Maak melding
 35. meneer Blok is tenminste ´´ oprecht eerlijk ´´ en dat maakt hem zo groot..

  dat doet een surinamer niet die de lijding heeft in het land..

  zij liegen bedriegen erop los..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES