Vrouw in Suriname overreden na val door botsing tegen geparkeerde auto

4
Vrouw in Suriname overreden na val door botsing tegen geparkeerde auto

PARAMARIBO, 16 aug – Dubbel pech voor een 25-jarige vrouw op een bromfiets afgelopen woensdagavond in Suriname. De vrouw kwam vanuit de richting Meerzorg en botste eerst tegen een stilstaande auto, die links van de weg stond geparkeerd. Door de botsing viel zij op het wegdek waarna zij door een aankomende auto overreden werd. Dat meldt het Korps Politie Suriname.

Dit vreselijk ongeluk gebeurde op de Hadji Soemitaweg vanuit Meerzorg richting Tamansari in het district Commewijne. Volgens een verklaring van de bestuurder, die met zijn auto over de vrouw reed, was de weg slecht verlicht waardoor hij de vrouw niet zag. Met het gevolg dat hij met zijn voertuig over haar reed.

Een ingeschakelde arts stelde de dood van van de jonge vrouw officieel vast. Het rijbewijs van de autobestuurder is hangende het onderzoek ingevorderd en het ontzielde lichaam van de vrouw is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.


4 REACTIES

 1. “De weg was slecht verlicht waardoor hij de vrouw niet zag” Ik mag hopen dat hij dan geen flashlite gebruikte als koplamp…
  Zie zo vaak bestuurders met slecht zichtbare of defecte voor- en achterlichten, altijd maar afstellen…
  Morgen is weer een dag, totdat morgen er niet meer is voor het slachtoffer, maar wel voor de dader of veroorzaker.


  Maak melding

 2. Bestuurders van rij-/voertuigen dienen hun snelheid op de weg zodanig aan te passen aan de omstandigheden op de weg, dat het rij-/voertuig tot stilstaand kan worden gebracht binnen de afstand waarover de bestuurder de weg kan overzien en de weg vrij is.
  Ook ten aanzien van de (vooraanvoerende) verlichting van het rij-/voertuig en anticiperen van de bestuurder op gedrag en bewegingen in het verkeer is de wet/regelgeving duidelijk.
  Daarbij meegenomen dat obstakels op de weg gezien worden.
  Een motorrij-/voertuig dat in de avond en nachtelijke uren langs de (openbare weg of voor het openbaar verkeer openstaande weg) stilstaat, is ook verplicht daarvoor voorgeschreven verlichting te voeren, uitgezonderd als die onder of nabij een straatverlichting staat, waarbij die duidelijk voor het overig verkeer zichtbaar en duidelijk waarneembaar is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.