zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieAangehouden geldzending van Suriname naar Nederland vrijgegeven

Aangehouden geldzending van Suriname naar Nederland vrijgegeven

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/AMSTERDAM, 17 aug – Een in Nederland aangehouden geldzending van de Republic Bank uit Suriname is vanmorgen vrijgegeven. Dat verneemt de Surinaamse nieuwssite Starnieuws uit bancaire kringen. Het gaat om een geldzending van ongeveer 4 miljoen euro die vorige maand door de douanerecherche in Nederland was aangehouden.

Het geld van de Republic Bank zou via Nederland verzonden met als eindbestemming Trinidad & Tobago. Toen het per KLM-vlucht in Nederland aankwam, nam de Nederlandse justitie het geld in beslag meldde een NDP parlementariër vorige maand.

De geldzending via de Centrale Bank van Suriname (CBvS) van 19,5 miljoen is nog niet vrijgegeven. Het Openbaar Ministerie van Nederland heeft een rechtshulpverzoek ingediend bij Suriname over deze geldzending meldt Starnieuws.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

23 REACTIES
 1. Wat kan Republic bank wel en Hoefdraad en Gersie niet.
  Zonder geblaat over Politiek / Kolonialisme tot zaken komen met de autoriteiten die gewoon bereikbaar zijn voor belanghebbende.
  Hoefdraad gaat met zijn gedraag af als een gieter.


  Maak melding
 2. Hoefdraad kwam persoonlijk naar Nederland en dacht de justitie wel
  even te overbluffen maar moest met de staart tussen de benen weer
  vertrekken.


  Maak melding
 3. @RobG,

  dat er politieke motieven waren om het geld vast te houden en Suriname
  te destabiliseren kunnen we ook wel naar het rijk der fabelen sturen. Anders had
  Nederland dit geld wel vastgehouden. Hoefdraad was fout en zit nu met de billen
  tegen elkaar van benauwdheid hoe hij dit weer moet rechtbreien.


  Maak melding
 4. Nederland kon niet ongelimiteerd het geld vasthouden zonder waterdichte bewijzen. Dus moest het geld wel vrijgegeven worden. Zo eenvoudig is dat. Het andere bedrag van 19,5 miljoen zal ook vrijgegeven worden binnen afzienbare termijn. Het in beslag nemen van het geld is gedeeltelijk een politieke zet en gedeeltelijk vermoedens van witwas praktijken. Hierbij vermoed ik dat grote broer Amerika de Nederlanders een tip gegeven hebben.


  Maak melding
 5. Nederland doet het met opzet om Suriname in het verlegenheid te brengen.
  Er is geen enkel grond om nog die 19.5 miljoen niet rij te geven maar Nederland blijft volharden omdat zij Suriname als land graag in de problemen willen zien.

  Wat mij betreft: blanken zijn niet welkom in Suriname, alhoewel …. alle blanken die ik in Suriname ken zitten of in de prostitutie of in drugshandel. Suriname maakt het leven van een heleboel Nederlandse blanke studenten makkelijker…. want deze kunnen lekker ver van Holland studeren en op hun rug liggen voor de centen. Een grotere failed state als Nederland bestaat nevens mij niet.

  De rechtspraak mensen met buitenlandse komaf benadeeld om hun kleur en afkomst. De topfunctionaris van Justitie, Demmink , die minderjarige straffeloos heeft mogen misbruiken omdat Opstelten door corruptie ervoor gezorgd heeft er geen strafrechtelijk onderzoek gedaan kon worden in Turkije. Maar Demmink heeft toch ook minderjarige jongens in Nederland betaald om seks mee te hebben op het achterbank van zijn dienstauto. Ooit wat van gehoord? Dit heet Doofpot.

  Wat te denken aan de Haagse rechter die met medeweten van al zijn collega’s een minderjarig kind jaren lang kon misbruiken…..Dus Nederland, jullie blanken zijn niet voor niets wereldwijd een grote NUL. Jullie reizen de wereld rond om alleen maar kwetsbare kinderen te misbruiken. Dus oprotten uit Suriname!


  Maak melding
 6. Resto, jammer dat jij op 8 Dec.82 niet op Bastion Veere aanwezig was (als je tenminste al geboren was) had die drugsveroordeelde meervoudig moordenaar DDB jouw ook de paarse kop van je paranoïde kop moeten knallen. RANDDEBIEL!!!!


  Maak melding
 7. Men wil het liefst dat alle geld digitaal wordt overgemaakt. Zodat alles en iedereen gecontroleerd en geblokkeerd kan worden. Wie men is? Grote banken en regeringen die onder hun invloed staan, lijkt mij.


  Maak melding
 8. Dit geldbedrag van de Republic Bank had als bestemming London, van waar uit deze bank internationale transacties verricht. Voor dit geldtransport is daarom niet voor niets een transportverzekering afgesloten, dus zou deze bank haar geld sowieso terug ontvangen.

  Ik denk dat er zich achter de schermen veel meer heeft afgespeeld want de verzekeraar zou dit bedrag moeten uitkeren aan de Republic Bank, maar zou dit bedrag (plus boete’s) wederom gaan verhalen op de Nederlandse staat.

  Over het ander geldbedrag dat nog vast wordt gehouden (ik vermoed; niet verzekerd) zullen er andere maatregelen genomen moeten worden, bv door de politiek in Su.

  Suriname zou moeten eisen dat het geld eerst wordt vrijgegeven aleer een eventueel gesprek over min. Blok z’n uitlatingen aan te gaan.

  Suriname heeft nu een hele sterke troef in handen en hoop dat ze deze goed uitspeelt.

  Geen geld, geen gesprek !

  As simple as that.


  Maak melding
 9. “Pakiratigri en Resto”: WAT een gezwets (maw:Uit je nek kletsen) .Als het geld te verantwoorden is wordt het vrijgegeven.Je gaat geen euro’s in omloop brengen die je niet kunt verantwoorden in een land waar elk dubbeltje te verantwoorden is.Het ie geen bananen winkel.Je kunt geen land opbouwen zonder de rommel op te ruimen. Law and order.Wij zijn blijkbaar niet lang genoeg gekoloniseerd om bepaalde regels te leren.


  Maak melding
 10. Resto,
  Een grotere lul als jij heb ik nog niet meegemaakt!
  Jij kwetst mij als Nederlander tot in het diepst van mijn hart. Ik ken heel veel mensen in Suriname, zowel Nederlanders als Surinamers en geen enkele zit in de prostitutie of in de drugshandel. De haat druipt van je reactie af. Je bent een minderwaardig mens en een grote racist. Mensen zoals jij moesten ze terug het bos inschoppen.
  Ik ben normaal een weldenkend mens, maar jij maakt me woedend. Blijf lekker in je Suriname en ga maar door met je achterlijke en achterhaalde haat jegens de Nederlanders.


  Maak melding
 11. Resto,
  Ik snap je woede en frustratie maar om iedere Nederlander over 1 kam heen te scheren gaat toch wel een beetje tever..
  Ik als Nederlander ben ook niet trots op een hoop dingen die de Nederlandse regering doet maar dat maak mij nog geen slecht mens..
  Ik ben getrouwd met een Surinaamse/ Javaanse man en ik hou met hart en ziel van buitenlandse mensen en waar nodig help ik ook graag maar wat jij nu omschrijft doet mij vreselijk zeer..
  Hoop dat je even nadenkt over de dingen die je in het vervolg schrijft en er bij stil gaat staan dat er ook goede Nederlandse mensen zijn en dat wij er ook niets aan kunnen doen als er door hogerhand weer wat besloten of ondernomen wordt..
  Dus neem je woorden terug..


  Maak melding
 12. Nederland houd het geld heus niet tegen uit eigen belang, maar wil de Surinamers beschermen tegen corruptie , witwas en allerlei illegale praktijken waar deze regering zich mee bezighoud, waarom moest het geld naar Tobago, wat voor landsbelang hebben wij in dat land. Heeft Bouterse, en consorten in dat land hun miljoenen rekening🤔 lopen? Jammer dat het geld is vrijgegeven. Nu kan madame Ingrid weer groots in Parijs, en Londen gaan shoppen, met lands gelden. En niet Nederland zet Suriname in een kwaad daglicht, maar de Surinamer met zijn achterlijke hebberige regering, zijn de schuldigen, jammer dat sommigen dat nog steeds niet willen inzien.


  Maak melding
 13. Het zou van een gezonde verstandige inzicht getuigen, als sommige van de briefschrijvers hun beperkte verstand gebruikten, om in te kunnen zien dat Suriname aan verval, corruptie , misdaad ten onder gaat. Je moet bij de NDP horen wil je nog normaal brood op je bord krijgen, of waar een Surinamer heel trots 😂🤣 roept, ik werk bij de overheid.
  Laten wij hopen dat we geen Venezolaanse toestanden zullen krijgen.
  @Resta, En houd a.u.b. op Suriname met Nederland te vergelijken, dat raakt kant nog wal.We zullen maar aannemen dat je nog minder dan een pakje boter in die kop van je hebt zitten.Sari tori 😢


  Maak melding
 14. Voor een groot deel is het waar: Nederlanders denken alleen aan geld, geld en nog eens geld, want alles in Nederland wordt uitgedrukt in geld.
  Veel Nederlanders zijn niettemin gevoelig voor de ellende van anderen en doneren ook aan hulpinstanties, maar ze werken ook heel erg hard met hun ellebogen en slijmen kunnen ze als de beste. Het lijkt wel alsof ze een aangeboren slijmtalent hebben.
  Je ziet ook steeds meer Turken en Marokkanen op de slijmtoer gaan. Wat dat betreft integreren ze wel.


  Maak melding
 15. @Resto
  Wat een onzin zeg.
  @Haco
  Helemaal mee eens, daar gaat het om.
  @Milton
  Welke troef dan? Er is niets aan de hand met Blok als hij in de 2de kamer de steun niet verliest. Hij is niet afhankelijk van de opstelling van Suriname. Naar hij zelf zegt heeft hij reeds gesproken met enkele landen die ook problemen hadden met zijn (verwerpelijke!) uitlatingen. De kou lijkt daar uit de lucht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES