vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieGeen lange adem bij protest winkeliers aan oostelijke grens Suriname

Geen lange adem bij protest winkeliers aan oostelijke grens Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/ALBINA, 17 aug – De winkeliers en supermarkthouders in Albina, aan de oostgrens van Suriname, hebben hun protestsluiting niet lang kunnen volhouden. Sommige leden van de Winkeliersvereniging Albina blijken bereid de afgesproken periode van protest vol te houden. Maar anderen beginnen de deuren alweer op te doen voor klandizie. De actie moest leiden tot een verbeterde veiligheidssituatie na een reeks overvallen op handelaars en supermarkten. Nu lijken de meningen verdeeld.

De eerste dag van het protest bleven de zaken nog de hele dag gesloten. Maar na een dag deed de ene na de andere de deuren weer open. “Ik kan nu geen geweer aan hun hoofd houden om dicht te blijven. Ze hebben hun eigen verantwoordelijkheid”, zegt Guo Jinzhu, voorzitter van de Winkeliersvereniging Albina, tegenover de Ware Tijd. Het voornaamste argument ligt aan de strikt zakelijke kant.

De ondernemers vinden dat ze verlies lijden als ze te lang dicht blijven. “Ik heb er geen moeite mee om open te gaan. Ik weet nu niet wat die anderen van plan zijn. Ik heb geld nodig”, zegt supermarkthouder Kenny Wong. Of het protest effect heeft, moet nog blijken. “Mijn voorouders hebben jaren in het binnenland geleefd zonder blikjeswaren en als je dit nu wil gebruiken om ons te onderdrukken, gaat het niet werken,” zegt Albinees Georgeo Boerstam.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
 1. Mijn voorouders hebben jaren in het binnenland geleefd zonder blikjeswaren en als je dit nu wil gebruiken om ons te onderdrukken, gaat het niet werken,” zegt Albinees Georgeo Boerstam?? Een reactie van iemand met een zeer laag IQ!!! Niemand wordt onderdrukt domme idioot……de winkeliers sluiten vanwege de onveiligheid in Albina…!!! Als je soortgenoten oproept om als fatsoenlijke en eerlijke burgers te leven dan is er niets aan de hand!!!


  Maak melding
 2. @Wazig.
  Daarom dat we niks bereiken.We worden gauw bang en de nadelen om je winkel gesloten. te houden voor een paar dagen doet ons schrikken .
  Surinamers houden niet van volhouden.Ze geven op en dit os het probleem die de surinamers hebben.


  Maak melding
 3. In Albina wordt de euro als wettig betaal middel gebruikt.En de Europese munt maakt heel veel deuren open.Ook van de chinezen in Albina.Ze hebben tenslotte China verlaten door de roep van de euro.


  Maak melding
 4. Dhr. Boerstam merkt op dat de voorouders zonder blikjeswaren hebben overleefd. Hij vergeet te zeggen dat de generaties na de voorouders dat zich niet hebben eigen gemaakt en door die tekortkoming nu de chinezen bij wie zij de spullen op krediet kunnen kopen beroven. Als je het mij vraagt beroven dezelfde gasten die de hele dag niks anders doen dan rondhangen voor de winkels en zo nu en dan bedelen deze hardwerkende winkeliers. De stedeling gaat toch niet naar het district rijden om te roven als de verscheidenheid in de stad vele malen groter is of vergis ik mij in wat armoede teweeg kan brengen?.


  Maak melding
 5. Het probleem in Su is dat de marrons geen natuurlijke vijand hebben in Su….zoals de zwarten dat hebben in Amerika…..in de witte mensen….die geilen om kogels af te vuren op ze!! Pas als de Suris massaal kogels gaan vuren op ze….zal het geroof minder worden!!


  Maak melding
 6. Zouden de marrons dit ook durven doen in Nederland?? Ik denk het niet, ze zouden allemaal gelyncht worden!! Zelfs Sege bai is kapot geschoten in Amsterdam….. dus wordt wakker Suris….en schiet ze aan flarden…laat je niet beroven…door dit gespuis!!


  Maak melding
 7. Hoeveel winkels en bedrijven telt Albina? Voor mijn part worden de winkeliers 1 x 24 uur beschermd door tenminste twee soldaten en of politieagenten. Tot de rust is weder gekeerd.Intussen moeten er razzia’s gehouden worden. Albina is een van de mooiste steden geweest in Suriname. Ik kan me nog herinneren hoe netjes het was en rustig. Er wordt wel veel gesmokkeld. Er is sprake van een zeer slechte grenscontrole zowel aan de kant van Suriname als Frans-Guyana. Hier maken de criminelen gebruik van door hit and run berovingen te doen en zich tijdelijk koest te houden in Frans-Guyana.


  Maak melding
 8. Wazig
  Ja zelfs in Nederland doen ze hun dingen hoor. Deze gasten deinzen voor niets terug.
  Ga eens s’avonds op de zeedijk lopen en aanschouw in de straten wat de nakomelingen betekenen voor de stad Amsterdam


  Maak melding
 9. @ Ray
  De zakenlui zijn afhankelijk van hun dagelijkse inkomsten, je kan je winkel toch niet
  dagen, weken zo niet maanden lang sluiten ??
  Wat zou je doen als iemand een pistool op je richt, en je kan en mag niks terug doen ??
  Dus ik zou maar goed denken voordat je dit flauwe kul neer tikt op je pc.
  Iederéén hebben het over de MARRONS : het kan toch ook een Braziliaan Guyanees
  Haitiaan of gewoon een stadneger zijn ??? Kortom, het is een pleuris zooitje daar in Su.
  Ik ben een voorstander om het recht in eigen handen te nemen, dood schieten die tering klootzakken !

  sari tori
  Jacko.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES