Suriname stelt verhoging energietarieven uit

34
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 24 sep – De regering zal verhoging van de brandstofbelasting en elektriciteitstarieven over een langere termijn uitsmeren. Dit meldt het Kabinet van de President in een verklaring. “Het staatshoofd en zijn economisch team zijn ervan doordrongen dat de economische vertraging en aanpassing een zware tol eisen van de samenleving.”

Met het oog op de behaalde positieve resultaten in kort tijdsbestek, bevestigt de regering van Suriname opnieuw haar intentie om in nauwe samenwerking te blijven werken met de internationale financiele instellingen ter verwezenlijking van de voorwaarden en doelen van het programma. Voorop staan het veiligstellen van macro-economisch evenwicht en het bespoedigen van institutionele en juridische hervormingen.

Het uitstel betekent niet dat het akkoord met het IMF in gevaar komt. “De programma-uitvoering is serieus en volhartig ter hand genomen en heeft tot nog toe geresulteerd in het ruimschoots behalen van alle, uitgezonderd twee, ‘harde’ doelstellingen”, meldt het Kabinet. Binnenkort treft de regering extra inkomstenverhogende maatregelen. De doelstellingen zouden op deze manier dus overeind blijven.

Bekijk ook:


34 REACTIES

 1. Dit is de zoveelste misleidende tactiek om het zuurstof uit de op handen zijnde protestacties te halen met als doel de opkomst te beinvloeden.
  Surinamers trap daar niet in..leg het land op 3 oktober en desnoods ook daarna volledig plat. Het doel vd acties moet enkel en alleen zijn het verdrijven van dit corrupt en moorddadig regiem…with any means necessary…


  Maak melding

 2. KUMAKOISI DOET VOORKOMEN ALSOF HIJ DE TOUWTJES IN HANDEN HEEFT AANGAANDE DE DEAL MET HET IMF.IK HOOP DAT HET IMF KUMAKOISI DE LAAN UITSTUURT.
  KUMAKOISI MOET GEWOON OPDONDEREN EN SURINAME MET RUST LATEN.

  KUMA moet zich maar gaan aanmelden bij de SCHEVENINGEN GEVANGENIGIS waar hij THUIS hoort.


  Maak melding

 3. Wedden dat uit de tarief calculaties van EBS nu gaat blijken dat de prijzen minder hoeven te stijgen dan eerst aangegeven.

  Het vervellende is dat meneer Neus dat maanden geleden al wist te onderbouwen en alle deskundigen van de regering en EBS nu pas gaan ontdekken.

  Helaas te laat meneer de president. Nu weet iedereen dat u het volk belazerd. Zelfs u eigen achter ban want zelfs Misiekaba en Abdoel zijn stil zij weten uw laatste bokkensprongen niet meer te duiden en van een spin te voorzien.

  Het staat op tape en in Washington kijkt men er naar.

  De kwalificatie daar kan niet anders zijn FREAKshow. De conclusie daar zal zijn. We gaan hem nergens in helpen, We gaan hem waterboarden en het VOLK helpen.
  IMF kan best sociaal zijn door de regering op scherp te zetten.

  Volk doe wat u recht en plicht is.

  RobG
  Voor het geval u gaat roepen dat staken etc. verboden is. lees de grondwet daar is het geregeld.


  Maak melding

 4. De moordenaar dong ingi bouta, zegt dat de tarieven niet omhoog gaan, maar EBS incompetente bestuur boef crimelen parmessar gaat het toch doen en in opdracht van de Ingi boerki bouta


  Maak melding

 5. Nu schreeuwen dat het over een langere periode gesmeerd al worden.
  Ach ja, een langere periode! Wat maakt het uit als je de tarieven met 200% wilt verhogen in 5 maanden of over 8 maanden het zal dus nog steeds een tariefsverhoging zijn van 200%.
  Dit terwijl het volk geen 50% loonsverhoging krijgt om de gestegen levensonderhoud bij te kunnen benen.
  Bouterse probeer het volk niet te belazeren want ze hebben jullie door.


  Maak melding

 6. @Snel
  Wat Parmessar direct bij aantreden had moeten doen is het goede tarief berekenen en een plan van aanpak maken hoe het tarief naar beneden kan,

  Nu doet hij het anders om namelijk eerst het maximale tarief incasseren en daarna (oa. middels de echte brokopondo deal) de kosten reduceren. Als hij dat regelt heeft de NDP er een cashmachine bij.


  Maak melding

 7. Bouta de moordenaar moet het volk niet zien als melk koeien, en de vergelijking niet maken met Nederland. Dit stelt een paar idioten uit nederland die zogenaamde adviseurs zijn van die criminee . Neem maar b.v. de reorganisatie van de surinaamse belasting dient. Neee…zo werkt niet. Nederland lig in een zogenaamde crisis, maar het land heeft een kas reserves van 600 biljoen €. Ja ja grap niet.
  Het is zogenaamde wikken en wegen politiek, maar dat doen ze bewust samen met de eu om de giga Amerikaanse schuld terug te dringen en te consolideren. Er wordt zo genaamd geklaagd. Door al die bezuinigingen heeft Nederland 200 miljard € winst gemaakt. De regering schrok zich verrot. En wat gaat die rutte doen, hij gaat gefaseerd de belasting schijf omlaag goeien. In maart had hij al gedaan, waardoor ik met 65€ voorruit ben gekomem. Nederlandse volk moet ook terug krijgen.
  Gaat het ook worden in su ? Nee want alles loopt tegen de blinde muur.
  Die moordenaar bouta mag alles na apen, het zal hem niet lukken, want hij zelf is een paarse brul aap!!


  Maak melding

 8. Ook al stel je de verhoging uit, de hamvraag blijft nog steeds: hebben de Surinamers genoeg salaris om al deze verhogingen te betalen. Van een kale kikker kan je geen veren meer plukken en dan zal het toch nog een heel groot probleem worden voor DDB.Zie problematiek Griekenland IMF, te volgen op het internet.


  Maak melding

 9. De tariefverhoging zal gefaseerd ingevoerd worden.Maar dit is zeker geen afstel om de broodnodige hervormingen door te voeren. De subsidie op energie zal op een constructieve manier worden afgebouwd. Daarnaast hoop ik dat de samenwerking op het gebied van energie met het grote Rusland de kosten voor energie in Suriname zal terugdringen. De Russen zijn experts met het bouwen van kleine stroomcentrales in afgelegen gebieden. Het zou ook mooi zijn als zij Suriname moderne centrales als Back-up kunnen leveren.


  Maak melding

 10. Economisch Team????
  Zeker Amerikaan Boefdraad, Abrahams, Bessie Turf en
  Generaal (zonder srtijd)Betterson.
  Het is al te laat maar richt eerst een ministerie van Economische zaken op, waar alle economische activiteiten gecoordineerd worden.

  Bouterse je bent een waardelos mens. Zelfs de duivel wil je niet; daarom ie ne dede ete.

  Wanneer wordt Abdoel ambassadeur in Pakistan?


  Maak melding

 11. Veel geschreeuw maar slechts gebakken lucht, allemaal onzin dat hij uitkraait. Wie nog naar DDB wil luisteren is naïef. Bouta kent een patroon van liegen en bedriegen en is altijd op uit om de schuld buiten zichzelf te leggen. Er is geen fantasie voor nodig om te zien dat deze man een ziekelijke manipulator is. De macht ligt bij het volk om hem te dwingen te vertrekken.


  Maak melding

 12. @John,
  Kikkers hebben geen veren.
  Dus wat je hierboven stelt is gebakken lucht.
  Goed Nederlands bij jouw zin zou moeten zijn van een kale kip .
  Dit is les een.
  Heb jij een kikker met veren gezien.


  Maak melding

 13. Wijs de Russen de mail dat NDP naar Khadaffi van libie had gestuurd .

  Volgens NDP moest Khadaffi aftreden en luisteren naar de demonstraten .

  Luistert NDP nu naar wij zijn MOE en de vak bonden en bedrijf leven .

  Waarom had Lackin een mail naar Libie gestuurd om Khadaffi als african te doden .

  Ik zal Minister van Buitenlandse zaken van Rusland de mail laten lezen van NDP naar Khadaffi drie jaren terug .

  V7 of Nieuw Front zou nooit een mail naar Khadaffi sturen .


  Maak melding

 14. Niet zo lang geleden zou de paarse meute, na zo’n mededeling van Baas, dagenlang gaan feesten in OCER. Kan het zijn dat het gezonde verstand van de paarse idioten zich aan het herstellen is?


  Maak melding

 15. Bigi sma @ Wat Casco woning betreft dat ga ik uitvoeren ik hoeft niet naar de bank te gaan om geld te lenen .

  Wat Casco woning betreft heb ik de machines al gekocht ik wacht niet op een Herstelplan of IMF Lening .

  Ik ben maar een bouw vakker geweest al geef je mij de Salaris van Bouterse en Rutte samen voor een week werken .
  Deze zwarte african werk nooit meer onder een werkgever .

  @Bgi sma stuur jij maar een project voorstel naar Abrahams of Graanoost of Lacking het word zeker goed gekeurd .


  Maak melding

 16. ‘”Dus waardeloze landgenoten ,niet blij worden de verhogingen konen nog wel,het IMF en ik,bouta,hebben besloten het lijden van het volk flink uit te rekken net als elastiek,ik voorspel dus daarom nog meer lijden in de naaste toekomst en het begint liefst vandaag,
  Veel liefs,,het IMF en bouta,jullie lijders,baasje bouta en baas boven baas het IMF”.’


  Maak melding

 17. Een heel domme zet weer van dhr.Bouterse, mogelijk denkt hij dat het IMF daar mee akkoord gaat, zo ja dan moet de bevolking nog langer in de pinairie zitten, ik las een tekst die passend is voor deze regering en die luid;
  Politici moeten de kracht hebben om tegen de kiezer te zeggen dat niet alles kan. Maar nee deze politicus (Bouterse) durft dat niet, ik citeer….anders stuurt men mij naar huis, need i say more??????


  Maak melding

 18. RobG heeft in het verleden het drastisch verhogen van de energietarieven met hand en tand verdedigd.
  Wij zouden in ons land eindelijk maar eens marktconforme tarieven moeten betalen.
  Nu is hij ineens voorstander van het gefaseerde verhoging van de energietarieven.
  Snapt u het nog, snap ik het.
  Zo de wind waait, waait zijn jasje.


  Maak melding

 19. @ RobG

  “De Russen zijn experts met het bouwen van kleine stroomcentrales in afgelegen gebieden. Het zou ook mooi zijn als zij Suriname moderne centrales als Back-up kunnen leveren.”

  Er wordt een of ander diplomatiek nietszeggend verdiepings protocol getekend met Rusland en u tovert een energiesamenwerkings convenant uit uw duim en verklaart de Russen tot specialist kleine energie centrales. Bent u wel eens in Rusland geweest in de Winter en overal de stoom uit de grond zien komen vanwege hun enorm ondoelmatige giga energie fabrieken die wijken verwarmen.

  De Russen zijn technologisch heel ver maar gaan dat echt niet leveren aan Suriname zij hebben genoeg aan alle voormalige sovjet republieken in hun achtertuin en iran.

  Voor de kleine compacte centrales moetje in Finland zijn bij Mitso Oy of bij Arreva renewables in Frankrijk/Duitsland.

  U zwetst weer eens uit uw grote duim


  Maak melding

 20. Alleen een duivel in mensen gedaante kan mensen zover krijgen, van hoog tot laag, jong en oud, rijk en arm om hem te vereren, te aanbidden en zijn leugens te geloven. Sinds 1980 is deze duivel in mensengedaante aan het werk om land en volk te verderven. Veel verdeeldheid, armoede, ellende, verdriet, moreel en geestelijk verval heeft hij teweeg gebracht, dat zelf zijn zoon en vele andere aanbidders slachtoffer zijn geworden van de misdaad, waarvoor hij synoniem voorstaat. Al die mensen die sinds 1980, jaar in, jaar uit deze duivel aanbidden hebben eindelijk gekregen wat ze wilden. De duivel in mensengedaante ddb aka. didibri foe sranang.


  Maak melding

 21. RobG

  Suriname heeft voorlopig geen behoefte aan nieuwe powerplants. Mits goed ingezet is er de komende jaren genoeg.

  Brokondo ongeveer 100 megawatt (kan verbeterd worden).
  Saramaccastraat 63 megawatt
  Staatsolie Power Company Suriname welke zeker 62 megawatt is maar sinds medio 2015 96 megawatt aan capaciteit zou moeten kunnen leveren.

  Ten tijde van de problemen dat load sheding nodig was was het piek gebruik 190 megawatt.
  Als gevolg van de prijsverhogingen is dat substantieel af genomen. Indien men gaat investeren in besparing (levert bij hoge prijzen direct resultaat op) zal men de komende jaren goed vooruit kunnen.

  Het het zou wel eens interessant kunnen zijn mini waterkracht centrale in eigen beheer te gaan bouwen. Dat kan zonder meer indien men zich verdiept in de zogenaamde vortex waterkrachtcentrales. Deze techniek is slimpel en werkt al in langzaam stromend water.

  Beste RobG zoals met veel zaken moet men eerst even rustig na gaan denken wat het werkelijke probleem is.

  Het echte probleem is gebrek aan inzicht
  Het andere probleem is dat men alleen maar zo groot mogelijke investeringsprojecten wil omdat die met een paar bevriende consultants het makkelijkst zijn af te romen.


  Maak melding

 22. De NDPLEE-Leider jokt weer ! Opschuif-variant wordt weer toegepast, net zoals bij ZIJN MASSAMOORDPROCES, waarbij ONGWAPENDE SURINAMERS zijn GEMARTELD en VERMOORD !

  De STAATSUITGAVEN van kabinet DESi zijn ook DEZE MAAND veel te HOOG, zij OVERSTIJGEN de Surinaamse MaandINKOMSTEN ! Dang hoe Dang STABILISEREN ?

  PRODUCTIE NANGA EXPORT NO DE ! Maar de pleesident met zijn VEEL TE HOGE staatsuitgaven , gaat de koersen omlaag brengen, tja !!!!!!

  De begroting van Desi is NOG STEEDS een PUINHOOP, daarom kan IMF niet de juiste cijfers ontvangen van het regiem !

  PS : IMF is geschrokken van de lariekoek-bedreigingen van Desi !
  Zij zijn bang voor de IsDB, die bank zal volgens de NDPlee, bij het verstrekken van een LENING, geen eisen zal stellen aan Desi ! Hoe DOM KUN JE ZIJN !!!

  Intussen levert Chinese firma DALIAN, goedkope, in Sranang “verworven” STEENSLAG aan GUYANA, Sranang heeft het NAKIJKEN, DANKZIJ DE NDPLEE !!!!!!!!
  DEVIEZEN N’E KOME !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 23. @jiyani
  Klopt het blijk voor te komen in het woorden boek, maar meer in de context van in beslag legging van goederen van het volk of persoon.
  Die voorstanders van crime bouta kunnen hun koppen insteken in de achter hol van een ezel .


  Maak melding

 24. Welke troef is er nog over bij deze hond!!! Hij verstikte allang in zijn eigen spel EN NOG STEEDS!! In welke wereld leeft hij!!! fantasie eiland BAKRUkondere, ???? VAN MIJ HIJ NAAR DE HELLAND!!! OOK HOLLAND, ONE WAY TICKET!!!

  IK ZELF, ZOU HEM DOOR EEN wilde VARKEN en een EZEL LATEN PAKKEN in de jungle!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.