Burgercollectief in Suriname tegen beleid regering

74

Bryan Boerleider, Harold Kabenda en Wim Bakker, initiatiefnemers van Het Burgercollectief op donderdag 22 september tijdens een persconferentie in Theater Unique. Het Burgercollectief heeft zich deze week gepresenteerd en gaat landelijke activiteiten ontplooien om de bewustwording bij het volk te vergroten over de problemen in Suriname. Het collectief is een bundeling van ondermeer de politieke actiegroep Seti SRnan, stichting 8 December 1982, We Zijn Moe en de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemers.

Bekijk ook:


74 REACTIES

 1. Als de Surinamers nog niet bewust zijn van wat er gebeurt in het land, dan is dat een droevige zaak.

  Zet alle beleidsfeiten van de regering op een rij en daartegenover alles wat beloofd was en ook de resultaten van het beleid en laat dat het ‘niet-bewuste’ volk zien.
  Maar laat ook alternatieven zien.


  Maak melding

 2. Dit kan een alternatief worden voor de volgende verkiezingen, want in de NPS, onder leiding van Rusland, heb ik geen enkel vertrouwen. Hij zit teveel af te wachten en gaat niet actief het veld in. Hij zou plaats moeten maken voor iemand anders. Ik begrijp niet waarom Kruisland hem blijft steunen, terwijl die partij verder achteruit gaat.


  Maak melding

 3. Oerdom tot op het bot zijn alle nationale debielen partij aanhangers. Stree de foe stree, we houde heel veel van de misdaad en ook veel van leugen en bedrog, corruptie en alles wat paars vervloekt crimineel en misdadig is, want is daarvoor we hebt gestemd. We ga weer straks vo vijf. Hihi. We moge oerdom zijn hihi. Wahahaha op een onberechte mensenrechten schender, een mensendoder, een bij verstek veroordeelde drugsbons een staatskasrover….wahahahaha iejaaa…op dddb aka. didibri we hebt gestemd als onze echte lijdsman en lijder. Hij doet ons lijden no ka. Hihihi. NEKS NO FOUT. Elke dag krijge we lekkere paarse schijt en pis van onze onschuldige geliefde lijder. Iejaaa vol van leugen en bedrog. Wiens we ka, soso lobi baas. Oeng tang ka, oerdomme paarse idiote zombies. Wahahahahahahahahahahahaahha, zelf een wc worm is van nature een miljoen maal slimmer dan alle mpp nder’s samen. Baas e poeroe letterlijk en figuurlijk ka gi eng oerdomme aanhangers. Soso lafu. Vervloekt zijn moordenaars en allen die moordenaars vereren en aanbidden. Van awarie domrie tot paarse straatzwerver.


  Maak melding

 4. Burgercollectief is ACHTERLIJK initiatief. Wat men de SURINAMERS dient bij te brengen is, het EENDRACHTIG SAMENWERKEN om DOELEN te verwezenlijken.

  SURINAMERS trachten in te zetten als DWARSLIGGERS als een uit de HOGE HOED getoverde Burgercollectief, zal geen enkele kans van slagen hebben.

  Een WAARACHTIG burgercollectief of iets dergelijks zou zijn om SURINAMERS samen te krijgen om elkander te ondersteunen met al het NODIGE, waar men zich ook moge bevinden.

  Dat de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij van Santhoki (lees: SANDOPIE) de VERKIEZINGSNEDERLAAG, tevens AFWIJZING van het SURINAAMSE VOLK voor haar DECENNIA LANG gevoerde FUNESTE RACISTISCHE politiek, behoort een INTERNE SORES van de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij te wezen en niet bij het MINSTE en GERINGSTE neer te leggen bij het Surinaamse volk. En dus het EINDELIJK DEGELIJKE SERIEUZE BELEID van een SURINAAMSE Regering te trachten DWARS te BOMEN.

  Door de BESCHIKBAAR gestelde LENINGEN bij de IMF en de ISLAMITISCHTE ONTWIKKELINGSBANK komen de MISLEIDING van deze dwarsliggers, waaronder LEUGENACHTIGHEID, BEDRIEGERIJ en VOLKSVERLAKKERIJ, helemaal tot uiting.

  Het is niet de NDP van de Regering Bouterse/Adhin, die het niet meent met Suriname en de SURINAAMSE bevolking, maar de RACISTISCHE ONVERZADIGDE VHP – VHP Valse Hoop op Paé-partij BOEVENBENDE die de SURINAAMSE bevolking steeds een RAD voor de OGEN proberen te DRAAIEN om zodoende het Regeringsbeleid te FRUSTREREN.

  Wat Suriname NODIG heeft is EENHEID. En daarvoor zijn VHP Valse Hoop op Paé-partij RACISTEN uiteraard niet voor in de WIEG gelegd.

  BELEID van een Regering KRITISCH volgen, betekent OOK desbetreffende Regering de NODIGE RUIMTE geven om BELEID te ONTWIKKELEN om uit te kunnen VOEREN.

  Het SURINAAMSE VOLK behoort dergelijk RACISTISCH GEWAUWEL steeds en altijd richting de PRULLENMAND te verwijzen, want het is GEKLETS en GELEUTER zonder enige NORMALE ONDERBOUWING met LASTEREN en ONDERMIJNEN als hoofddoel.

  SURINAMERS steun ELKANDER, ongeacht de op dat moment zittende Regering. Amsterdam in Nederland bestaat langer dan 700 jaren. Dan nog doen mensen beroep op ELKANDER, laat staan een land als Suriname van nog net 40 jaar.

  Laten KWAADWILLIGEN u niet MISLEIDEN en OPEENS willen doen overkomen of “Keulen en Aken op een dag zouden zijn gebouwd”.

  Bij het OPBOUWEN van een land komen MEERDERE ASPECTEN aan de orde. Niet alleen het ASPECT van een Regering.

  Don’t ASK what your SURINAM can do for you, but ASK what you can do for your SURINAM.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 5. Een initiatief dat gedoemd is te mislukken, want er is maar één leider in Suriname en dat is dhr. Bouterse. De rest is slechts een slap aftreksel die denkt dat ze met sterke thee kan komen.


  Maak melding

 6. Aangegeven wordt, dat de afgelopen maanden een aanvang is gemaakt met het doorvoeren van herstelmaatregelen die ondersteun worden door de Stand-by Overeenkomst (SBO) met het IMF. ‘De programma-uitvoering is serieus en volhartig ter hand genomen en heeft tot nog toe geresulteerd in het ruimschoots behalen van alle, uitgezonderd twee, ‘harde’ doelstellingen van de SBO.’

  Het staatshoofd en zijn economisch team zijn ervan doordrongen, dat de economische vertraging en aanpassing een zware tol eisen van de samenleving en is daarom besloten om de verhoging van de brandstofbelasting en elektriciteitstarieven over een lange termijn uit te smeren dan met het IMF is overeengekomen, aldus de verklaring.

  De verklaring lijkt erop te duiden, dat de uitspraken van Bouterse over de relatie tussen Suriname en het IMF binnen de regering tot de nodige discussie heeft geleid en dat men nu met deze ‘uitleg’ komt om de plooitjes glad te strijken. Dat het Kabinet van de President i.c. Clifton Limburg nu beweert, dat de opmerkingen van de president door media uit hun context zijn gehaald is uiteraard een krampachtige noodsprong om Bouterse te beschermen en de media weer eens in een negatief daglicht te plaatsen. De uitspraken van Bouterse waren echter helder en duidelijk….. Er zijn twijfels bij hem gerezen of het in zee gaan met het IMF wel de juiste weg is geweest. Het Kabinet kan niet nu, dagen later, die opmerkingen wegwuiven.


  Maak melding

 7. Do the right nonsense,

  Als een Hindoestaan jou zou c a s t r e r e n, dan zou dat het gelijk van jouw stelling zijn. Dus ik hoop dat je op deze manier kan bewijzen dat je gelijk hebt.


  Maak melding

 8. Juist Pakira, zie waslijst grote en kleine ex- Nps daggoes die in ruil voor geld diaree van Ndp slikken.

  RobbG zegt dat dit collectief zal mislukken.
  Het feit dat mensen een collectief vormen tegen dit beleid is al een shing torie. Schande voor de regering.
  Dit wil zeggen je doet het als regering SUPER SLECHT!

  Mensen die slechts politieke motieven hier achter zien moeten voor de grap met willekeurige mensen op straat praten.


  Maak melding

 9. @Do the WRONG thing

  Beleid voeren hiermee bedoeld je baasje
  lijden en sterven aan een langzame dood!!
  Of we bereid zijn om te lijden en sterven…nee mang we gaan met acties komen!!!


  Maak melding

 10. Hallo,

  Ik ga jou bewustmaken hoor. Je bent nog onbewust, bewusteloos. Ik ga je een stroomstoot geven om je bewust te maken hoor. Je moet bewust worden hoor.


  Maak melding

 11. gaat niet lukken.
  nogmaals het volk uit flora, latour, munder, pontbuiten pinaart liever dan dat er een hindoestaan president wordt.
  Ze denken dat ze dit nog 4 jaar volhouden.
  Bouterse is hun Jezus.
  Amen


  Maak melding

 12. Ray(tje) jij bent DE MEEST GEFRUSTREERDE HOOLIGAN hier op de site. Jou FRUSTRATIE zal NIMMER genezen, want er zal NOOIT, NEVER, NUNCA een RACIST in Suriname aan de macht komen. BLIJF maar dromen in de VERLEDEN TIJD, ZIELIG GEVAL.

  Laat Wim Bakker BOVENAL zorgen dat het Zika-virus zich niet verder verspreid, evenzo VERDERE LICHTZINNIGHEID rondom zijn persoon. “Schoenmaker houd je bij je leest”. Of heeft Wim Bakker aan PUBLICITEIT van DENGUE en ZIKA niet voldoende?

  Wim je bent zo zoetjes aan weer welkom onder de ZWAKZINNIGEN in Grun Yari!

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 13. @ RobG

  “Dit zijn gewoon de onderafdelingen van de NPS die moeite doen om hun aanhang te vergroten. Deze actie is gedoemd te mislukken”

  beste RobG even u reseach wat beter doen. Boerleider en Hofwijks zijn DOE of ex DOE.

  Beste RobG ga eens kijken op de website van de NDP die is al bijna 1,5 jaar dood, niets meer aan gedaan.
  Ga ook eens naar de facebook pagina van de NDP en u zult zien dat de NDP op haar eigen facebook bijna net zo hard verketterd wordt als elders.

  Ga u verstand eens gebruiken voor dat u ongefundeerde zaken roept voor een verloren zaak.
  U leiders houden zich ondertussen heel stil. Al meer dan 3 weken niets meer vernomen van Misiekaba, Abdoel, Bouva en Doekhi.


  Maak melding

 14. Mooi initiatief !!!!!
  Maar wie zijn deze excelenties in spê,(Bryan Boerleider, Harold Kabenda en Wim Bakker)

  Wat willen ze voor suriname,hoe denken ze dat te realiseren??????
  Wij als surinamers moeten nu er bovenop gaan zitten!!!!

  Dus kom op met je programma,structuren,en ben je bereid je bezittingen te openbaren, zet het online als je geen speculant bent.

  Wordt tijd dat wij als surinamers via de resort structuren bewust gaan participeren en gasten die niet deugen gaan royeren!!!!!


  Maak melding

 15. @ prof. Misababoi

  gaat niet lukken.
  nogmaals het volk uit flora, latour, munder, pontbuiten pinaart liever dan dat er een hindoestaan president wordt.

  beste prof. U reactie heeft een grote kern van waarheid.
  Santohki weet dit bij mijn weten zelf ook wel.
  Echter deze wijken kunnen niet de meer qua electoraat bepalen wat er gaat gebeuren.


  Maak melding

 16. @RobG, @Parbo, @prof. Misababoi

  Lowlife tot op het bot tot in de toekomst zal jullie bloedlijn creperen. Jullie zijn tevreden nu je tot tien kan tellen de meeste mensen willen vooruit door denkwijze van lowlife figuren als jullie zal je nog jaren creperen. Je zal je in leven moeten houden met het stelen van kippen en gasbommen.
  Jullie met z’n 3 zijn het ghetto leven gewend en is heel begrijplijk ligt namelijk aan je opvoeding geen van jullie heeft ooit liefde gehad vandaar en niemand in je omgeving die als voorbeeld kan dienen als voorbeeld op een beter bestaan. Is zaterdag vandaag koop een biertje loop er uren mee rondt alsof het een bakje kaviaar is vergeet niet je rietje want dan doe je er langer mee.
  Waarschijnlijk gaat het regenen aanstaande maandag dus hou emmers en teilen klaar voor het opvangen van het regenwater dat door je dak van jullie hutje zal druppelen.

  Lowlife For Life……


  Maak melding

 17. Het grote peobleemvan dit collectief is dat er ex exponenten van de NPS inzitten.

  Deze personen hebben de partij verlaten omdat ze het niet eens waren/zijn met de NPS lijn.

  Ergo; de sympathisanten en zakkenvullers van noemen de actie een politieke actie!

  En daar is geen speld tussen te krijgen vandaar dat veel organisatie niet enthousiast reageren.


  Maak melding

 18. Aan alle pro bouta mensen,……..wanneer pakken jullie een enkeltje richting Su!!! Ga aan den lijve voelen hoe het nu is daar!!! Lekker in Nederland uitkering trekken en dan zg bouta fan zijn…….zo lust ik ze wel……..ga naar bouta ….kijken of hij jullie ook uitkering gaat geven!!!! En als jullie niet gaan…….,hou dan vanaf nu je smoel dicht…!!!


  Maak melding

 19. @jojo

  Mensen zijn inderdaad bang aangezien de geschiedenis heeft bewezen dat het slecht kan aflopen dat het volk van flora, latour, munder, pontbuiten de boel zullen afbreken en in brand steken dan zijn we nog verder van DUBAI. Mensen die niks hebben weten niet wat het is om het te verliezen ratten rob,parbo en misababoi zijn tevreden met de vuilinsbak waar ze zich in bevinden.dus erger kan het niet voor ze.worden.

  Lowlife For Life


  Maak melding

 20. Ik ben al deze ‘go no go’ actiegroepen reeds spuugzat.
  Wanneer gaan jullie eens eindelijk harde acties voeren?
  Door dat softy geblaat van jullie winnen jullie echt geen zieltjes. Echte actie van het volk verwacht ik pas als ze straks niet te vreten hebben. Ook die situatie dient zich binnen niet al te lange tijd aan.


  Maak melding

 21. DD Bouterse is niet zo slecht als men denkt hoor, heeft voor de verkiezing duizenden huizen en grondpapieren verstrekt aan de arme Surinamers de waarde e.20,000 tot e.60.000 ok. Dus de volgende verkiezing komt hij met 28 zetels in het Parlement van Suriname.


  Maak melding

 22. Ndper’s zijn de domste mensen onder het volk. Zelfs een mier is wijzer dan al die paarse hoofden vol verschrompelde gedrogeerde hersens samen. Hihi


  Maak melding

 23. stel je voor,,,

  dat de huidige regering een combinatie was van hindoestanen Javanen ,, dan was heden ten dage sme te klein door acties van de n d p. en consorten..

  overal in het land sabotage, brandstichtingen , plunderingen , roof, verkrachtingen, moorden , noem maar op..

  maar nu deze bende aan de macht is,, dan is iedereen ook moesje en co. piep muis stil..

  zo zie je maar,,, hoe de verhoudingen zijn onder de z.g.n. broeders..

  dus laat ze lekker voelen, jammeren, pinaren..

  misschien een goede les voor de volgende keer..


  Maak melding

 24. Je bent een Doem denker, net als velen. Daarom gebeurd dit, zwakkelingen die wachten tot een ander jullie shit opruimt. Een parasiet, teren op een ander.


  Maak melding

 25. In het land der blinden (lees Dommen) is 1 oog koning.
  De meesten die nu pro B zijn, hebben hun tegenwoordige baan of functie verkregen door NDPer te zijn. Ze zijn bang dat het afgelopen zal zijn wanneer dit zal lukken…. stelletje konten likkers..


  Maak melding

 26. Pardon, wat zegt u? “Suriname heeft vanaf 2010 een beruchte schoft die voor president mag spelen”.
  Echt waar? “Ja, dit is geen fabel, het land is voor de derde keer doch nu echt wel financieel totaal naar de Filistijnen”.
  Deze schoft gaat regelmatig naar Brokobaka voor lulpraatjes, zuipen en snuiven dus in feite a broko Sranang baka.
  “Zo, zo, wat een dieptreurig nieuws is dit”.
  “Maar hoe komt dit alles nou”? Moment ik ga even vragen…………….kreeg net te horen dat de meerderheid democratisch heeft gekozen in vrije geheime verkiezingen. Er schuilt daar wel iets geniepigs aan ook met woorden zoals transparantie, corruptie, crisisplan en diversificatie (niemand weet wat deze peperdure woorden betekenen of wat er in welk plan staat geschreven).
  Hier en daar en overal veel geld willen lenen is nu de rode draad. “Hebben en voeren ze beleid”? Beleidvoeren? Wat is dat!!???


  Maak melding

 27. Er zijn teveel landen in de wereld om op te noemen, waar een klein initiatief is uitgegroeid tot massabetogingen.
  Waarom zou dat in ons land niet kunnen ?


  Maak melding

 28. DRINGEND VERZOEK AAN MASTER KILLER BOUTERSE

  @ Treed binnen 3 maanden af … organiseer nieuwe verkiezingen. Daardoor kun je de wereld laten zien hoe sterk, hoe geliefd je bent onder het surinaams volk en dat het gevoerde beleid gesteund wordt door de meerderheid.

  @ Master Killler… lul nou niet … er is genoeg geld om
  de verkiezing te organiseren.De abanies op je kabinet:
  de Slootes, Sinesters,Limbo’s, Meye’s, Bosjes, Lingers, Jozefzoons, Herrenbergs, Abrahams, Graanoogsts en al die andere zakkenvullers …. gebruik hun maand salaris …. het is toch bloedgeld dat ze verdienen … en voila … de verkliezing kan georganiseerd worden.
  @ Master Killer Bouterse … ik weet het … je gaat het niet doen. Je bent de grootste lafaard in/van het heelal.

  @ Do the Right thing …. als Killer Bouterse van het toneel verdwijnt …. is het afgelopen met de NDP. We gaan jullie allemaal kaalplukken … al het gestolen geld moet terug in de boezem van de Staat. Het geld behoort het Surionaams volk toe. Vluchten naar het buitenland zal niet lukken.

  @ Do the Right thing … we gaan goed voor je zorgen in
  huize Asiana. Er komt een speciale afdeling ” KLEPTOMANIE ” huisvesting van/voor NDP’ers
  z.a. DtRt, RobG, Parbo …….


  Maak melding

 29. Ik Sta nog steeds achter bp.P.S. Somohardjo ja, waarom: PL. is de enige javaanse Partij die van buitenaf en ook van binnen aanvallen GOEDkunnen pareren ja , niet als Bpk. Iding Sumita die 70 lage jaren worden gedomineerd, verpest geintimideerd door J.A. Pengels NPS en J.Lachmon van VHP, een schoonmaker zelf kon hij niet krijgen. foei foei domboooo. GOBLOK GOBLOK


  Maak melding

 30. Het is mens eigen om altijd naar een ander te wijzen. Natuurlijk is de regering in Suriname niet goed bezig. Voor een minister van Financiën die jaar in jaar uit meer uitgeeft dan dat er binnenkomt mag je alleen maar hopen dat thuis zijn vrouw over de financiën gaat, hij heeft er blijkbaar geen verstand van.
  Suriname heeft jarenlang geprofiteerd van de olie en goud inkomsten. Met de daling van vooral de olie prijs zijn de inkomsten voor de staat dramatisch gedaald.
  Het legt wel duidelijk het probleem dat Suriname heeft bloot. De balans is er niet. Belasting betalen in Suriname is ook meer regel dan uitzondering, velen kennen wel iemand die ervoor zorgt dat hij/zij geen belasting hoeft te betalen.
  Teveel wordt er geleund op de overheid. In welk land dan ook, om iets te bereiken moet je er hard voor werken. Dat is het probleem in Suriname. De harde werkers daargelaten maar de gemiddelde Surinamer is gewoon geen harde werker. Er wordt ook teveel vertrouwd op het geld dat uit Nederland wordt gestuurd.
  Om iets te bereiken moet iedereen simpelweg hard werken en eigen verantwoordelijkheid nemen. Alleen de vinger wijzen naar de overheid getuigt mijns inziens van onvolwassenheid. Iedere volwassene is zelf verantwoordelijk wat hem/haar overkomt en hoe zijn/haar leven eruit ziet.
  Het zou een zegen zijn voor Suriname als het IMF meer in de melk te brokkelen kreeg, dat bijvoorbeeld de minister van Financiën van het IMF zou zijn. Dat zou helpen om een normale, eerlijke belasting-inning te bewerkstelligen en om de balans tussen inkomsten en uitgaven te herstellen.
  Suriname is een prachtig en ook rijk land. Het zijn de inwoners die het onvoldoende waarderen en alles maar als vanzelfsprekend aannemen.
  Fight for your country and make it the heaven it actually is !!


  Maak melding

 31. Pipo

  Je hebt helemaal gelijk delen van uit niets is veel makkelijker dan delen van uit iets laat staan veel.

  De mensen die jij aanhaalt kunnen explosief worden maar dan moeten hun leiders wel de ballen hebben er te staan en dat zie ik dat stelletje oude mannen niet doen.
  De onder baasjes hebben niet het overzicht en de oude mannen missen het inzicht in het effect van de sociale media.

  De NDP heeft haar web site niet meer aangepast sinds de verkiezingen.
  De NDP leeft haar eigen statuten niet na. Het hoofdbestuur zit volgens haar website sinds 31. maart .2012 en moet per 4 jaar gekozen worden ofwel het hoofdbestuur van de NDP is bijna 5 maanden demissionair en het is niemand opgevallen.
  Het lijkt er op dat net als het land de NDP stuurloos is en Bouterse geen ledenraadpleging aandurft na het feestje mt betrekking tot het IMF in Ocer.

  Daar waar andere partijen hun achterban op zoeken doet de NDP dat duidelijk niet meer.
  Je hoort ook niets meer van hun commissies en op de NDP facebook pagina scheld men Baas Bouta ook uit. Dus hoeveel steun er nog is wordt niet duidelijk. De steun is te gering om ze naar OCER uit te nodigen.


  Maak melding

 32. @ Budayayawa

  “DD Bouterse is niet zo slecht als men denkt hoor, heeft voor de verkiezing duizenden huizen en grondpapieren verstrekt aan de arme Surinamers de waarde e.20,000 tot e.60.000 ok ”

  beste Budayayawa
  Hoe kan iets wat gratis gekregen is de volgende dat euro 20.000 tot euro 60.000 waard worden. Ik ga toch nooit kopen als ik ook gratis kan krijgen.
  Daarnaast de grondpapieren zijn zogenaamde beschikkingen die de grond niet in eigendom geven en zelfs geen recht op de grond in houden. Het is het voornemen dat de belanghebbende de grond in grondhuur kan gaan verwerven. De gegadigde zal beheersdaden moeten ondernemen en de grondhuur betalen.
  Beste Budayayawa niet alles is wat het lijkt te zijn.
  Gratis grond is niets waard.


  Maak melding

 33. @ JoJo

  Het is allemaal schuld van de domme ongeschoolde surie
  weet dat men verandering wou in su maar komop hoe kun je iemand op een gouden stoel laten gaan zitten( met zijn verleden) als je op voorhand al weet dat het niks gaat worden. Hij is gewoon slim en maakt gebruik van deze domme suries zou jij en ik ook doen als we in zijn schoenen stonden.


  Maak melding

 34. Ze noemen de huidige pres Baas of door God gezonden of Verlosser (jajajaja) en deze nog Volkspresident. Nou dan hebben zij niet stapsgewijs de ontwikkelingen vanaf 1980 tot 2000 gekend of kijken zij liever de andere kant op want die achteruitspiegel mocht niet worden gebruikt. Censuur intimidatie en bedreigingen was gedurende bovengenoemde periode de norm en het plaatsen van marionetten op alle posities.Verkiezingen van 2015 zijn absoluut dmv lastercampagnes en FRAUDE gewonnen. Ongeldig verklaren na deze constatering kan niet bij gebrek aan rechtsgeldige onafhankelijke organisaties. Een sergeant met z’n uzi heeft Suriname BANKROET gemaakt en deze couppleger zuigt nu voor wat zuurstof aan BUITENLANDSE financiele instellingen.


  Maak melding

 35. @ JoJo

  Als mensen explosief willen zijn dan moet je ze ook met explosief elimineren alles plat gooien waar ze wonen en daar mooie Hotels en Resorts ( of wat anders) op bouwen voor toeristen dit levert inkomsten op voor het land deze awaries kosten geld en de woon omgeving is niet aan te zien. Altijd maar zielig doen met we hebben niks blaa blaa blaaa.mehh mehhh mehhh.

  Blijkbaar ontbreekt het Vooruitdenk Gen in hun hersens blijkbaar is het Vandaaggeweldigdoen Gen en Morgenniksmeerhebben Gen Massaal aanwezig.

  Iemand moet hier onderzoek naar doen….


  Maak melding

 36. Alleen een duivel in mensengedaante kan zoveel aanhang hebben. Alleen oerdomme idioten alleen krijsen juichend zijn daden en werken. Als paarse zombies lopen en dansen ze gewillig paars beneveld in zijn paarse schijt en pis. Wat zijn al die nationale dedesma partij aanhangers, paars levende doden. Wahahaahahahha


  Maak melding

 37. @JoJo

  Je hebt de droom van @ Budayayawa omzeep geholpen zijn bedoeling was om nu zijn gratis stukje grond te gaan verkopen en met het geld een satay ayam tent te gaan beginnen in Java. Nu moet hij op zijn knieen in een donkere steeg in de stad het geld bijelkaar gaan zuigen.


  Maak melding

 38. Geachte Posters,

  Ik denk niet dat Surinamers de “guts” hebben om Bouta te dwingen om af te treden !!! Geen enkel protestmars zal helpen !!
  Op Valies na, denk ik dat alle andere vakbondsleiders heimelijk achter Bouta staan en hem steunen !! Er gaat niets gebeuren.
  Mijn buurman wil wel als “financieel-economische” redder optreden. !!!
  Hij heeft al een grote”pappa-sneki” besteld te voeren met
  eieren en hoopt dat de “pappa-snekie” genoeg dollars zal
  produceren waarmee hij Bouta en de Centrale Bank kan ondersteunen !
  Zijn neef heeft een “grote-fatoe-toddo” besteld (niet van zo een omvang als tante Bessie Turf van J/P) , met hetzelfde doel.


  Maak melding

 39. Parbo@(bier)
  Je verstand is weg gespoeld met parbobier(djogo) politie moet keihard ingrijpen bij demo.
  Dan zijn ze de laatste 5a6 jaar in gebreken gebleven.
  Parbo het klotst in je hersenpan, wordt artikel 148 weer van stal gehaald Jezus wat een ezels.hoe kom je ooit verder


  Maak melding

 40. Jojo ik ben niet alleen die dat krijgen duizenden mensen hebben dat gekregen, ik zal een noemen de Ex- min. Mehinder Gopie krijgt 100.000 ha bos met duren hout soorten die wordt verkocht aan Mal.Mij , terwijl deze gronden zijn voor de Marrons bestemd ..


  Maak melding

 41. Budayayawa.

  U haalt de zaken door elkaar. percelen is iets anders dan concessie rechten of de rechten van de inheemse volkeren.

  Omdat veel mensen in Suriname verbaal ingesteld zijn (de mond krant) worden feiten en wensen vaak door elkaar gehaald.

  Inheemse bewoners hebben een gebruiksrecht van hun leefgebied (zie de vonnissen bij het interamerikaanse hof, het samakka vonnis). De inheemse volkeren zijn geen eigenaar maar hebben het recht volgens hun gewoonten mee te beslissen over het gebruik omdat het bos hun tuin en jaag gebied is. Als het aangetast wordt of zij gehinderd worden zal er een compensatie overeengekomen worden volgens de gebruiken van het volk.

  Die meneer Gopie heeft een houtconcessie gekregen maar zal daar inprincipe een vergoeding voor moeten betalen. Als hij dat niet doet zal dat te maken hebben met corruptie oid.
  Ik weet hoeveel een buitenlandse partij voor een houtconcessie, in handen van een vriend van de president overhad. Ongeveer $ 90/ha. dan weet u wat meneer Gopie verdiend kan hebben als hij zijn concessie heeft kunnen door verkopen.

  Beste Budayayawa in suriname wordt domein grond nog zelden verkocht sinds de jaren 80 ook niet meer in erfpacht uitgeven. Domeingrond wordt in Grondhuur uitgegeven

  Voor nadere informatie zie link (aub www voorvoegen).

  gov.sr/media/702900/diverse_titels_van_grond.pdf


  Maak melding

 42. Budayaya

  in de ingevoegde link zie je op pagina 6 en verder dat sinds 1982 domein grond in grondhuur of erfpacht uitgeven wordt.

  De procedure word ook toegelicht er staat letterlijk:

  Een ieder dient de voorwaarden opgenomen in de bereidverklaring goed door te nemen en ervoor de zorgen dat men de voorwaarden begrijpt.
  De bereidverklaring hebben
  betekent nog niet dat men het recht van grondhuur krijgt op het perceel. Vele mensenmaken de vergissing om te denken dat ze rechten kunnen ontlenen op het stukje grond
  omdat ze reeds een bereidsverklaring hebben.

  Is binnen de gestelde termijn niet aan deze voorwaarden voldaan, dan vervalt de bereidverklaring van rechtswege en wordt de aanvraag als vervallen beschouwd.

  Ofwel al dat gejubel rond op papieren stelt weinig voor mn zal wel aan de voorwaarden moeten gaan voldoen.


  Maak melding

 43. Maai ke tjode tori!!!

  Bouta ke van achteren laten pakken door kamelen uit het land van khadaffie!!! welke land is het ook alweer??? Kokobe, Bakru of Jorkaland??? Jawel!! Black mambaland!! nu weet ik alweer!!!!!!!
  Krijg de klere!!!! Bouta!!


  Maak melding

 44. @@ Budayayawa!! heb toch aan jou gevraagd!! jij krijgt ook eentje van mij en helemaal gratis!! en geen Hectaren maar kilometers!!! in druppels, eindeloos bij elkaar !! je zult echt nooit meer naar de Boef Bouta gaan!! je zult echt trots op mij zijn en nooit en never vergeten!!! HMMMMMMM!!!!! Bij mij ben je binnen!!! Niet geschoten is altijd mis hoor!! Ik schiet altijd raak!!


  Maak melding

 45. Het burgercollectief voert actie om de regering naar huis te sturen. Dat is iets dat ik kan steunen. De inspiratie is de erbarmelijke toestand de bevolking in verkeert. De actie is om de bevolking terug te brengen tot de welvaart het tot voor kort had. De regering moet plaats maken voor een nieuwe regering omdat het geen verandering voor het volk kan brengen.

  Iedereen die getroffen is door economische crisis zou deze beweging moeten ondersteunen. Ze zouden in actie moeten komen voor een betere leven. Niet te leven in een geplunderde economie maar een leven van hoop en welvaart. Gewoon deze regering naar huis te sturen en een nieuwe op te zetten met kundige bestuurders.

  De Creoolse nationalisme opzij zetten is niet gemakkelijk maar kijkt hoe je nu leeft.Zaken sluiten elke dag. De prijzen stijgen elke dag. Medicijnen moeilijker te krijgen. Nuts noden worden duurder met de dag. Etc.

  Ga voor de verandering. En maakt een nieuwe regering voor een nieuw leven met hoop.


  Maak melding

 46. Counter

  Aan alle pro bouta mensen,……..wanneer pakken jullie een enkeltje richting Su!!! Ga aan den lijve voelen hoe het nu is daar!!! Lekker in Nederland uitkering trekken en dan zg bouta fan zijn…….zo lust ik ze wel……..ga naar bouta ….kijken of hij jullie ook uitkering gaat geven!!!! En als jullie niet gaan…….,hou dan vanaf nu je smoel dicht…!!!


  Counter, tell me?
  Ik ben na een behoorlijke studie autotechniek in Ptata sedert 11 oktober 1975 op Zanderij geland en heb sedertdien al die ratten zien komen en gaan. Wat willen deze verleptelingen weer komen doen? Het zijn stuk voor stuk stieren zonder ballen gebleken.
  Anno 2016 werkt het liedje “Surinamers stem frontaal” NIET meer!


  Maak melding

 47. ik ben blij voor al die lanti mang, dat zij nu lijden..

  onder dit regime..

  ze wilden nog 5 en dan 1000 maal.., wel nu dan krijg je dit..

  wat mij betreft,,, nog meer van deze moordenaars op het toneel..

  laat ze maar voelen..

  ze hadden toch een hekel aan een hindoestaan..

  zolang zij die negers een loon strookje krijgen van die lantie, zullen ze nooit veranderen.., ook al eten hun eigen stront..

  want werken is gif voor deze mensen..


  Maak melding

 48. Ik vind dat de rijkdommen van het land eerlijk verdeeld worden onder de Afrkanen,Hidoestanen, Javanen e.a. en wat Bouterse nu doet is heel goed, grond verdelen onder de arme Surinamers. Ook de Ministers posten eerlijk verdeeld worden 4 Afrikanen, 4 Hindoestanen, 3 Javanen e.a. om het land samen te bouwen.


  Maak melding

 49. Ik vind dat de Rijkdommen van het Land worden eerlijkverdeeld aan de bevolkings groepen zoals Afrikanen (NDP/NPS/ABOB), Hindoestanen (VHP), Javanen (PL) en ook de Miniters posten 5 (NDP/NPS/ABOB), 4 (VHP), 3 (PL) om samen het land op te bouwen.


  Maak melding

 50. @@Budayayawa!! volgens jou!! Wieb-Ding , maai ke tjode tori…. moet zijn tori maai ke tjode.

  ik hoop nu van harte dat de duivels jou mag komen halen!!! Mijn moeder heeft je gevloekt!! Zij heeft hier niets mee te maken!!! zij gaat elke zondag naar de kerk!!!!! Je gaat nu te ver en persoonlijk ook!!!! Dus hou aub met je gewaffel met persoonlijkheden!!!! Anders wordt je ook van deze site uitgeknikkerd!! Hopelijk krijg je wurmen in je bek!!!


  Maak melding

 51. @ budayayawa

  “Jo jo, Gopie mag de rijkdommen van het land niet verkopen, alleen de regering mag dat doen, daarom is hij opstaande voet ontslagen als Minister.”

  Natuurlijk mag dat niet maar heeft iemand de concessie terug genomen na zijn ontslag.
  Volgens mij is hij eervol ontslagen en heeft hij alle rechten en zijn 86.000 ha concessie behouden.

  Hij zou het niet mogen verkopen maar daar zijn natuurlijk ook andere mogelijkheden voor.

  Ga maar eens na wat er met de Suma Lumber concessie gebeurd is.


  Maak melding

 52. Wieb Ding, je verdraaid de feiet ja, ik wil jou domme zin verbeteren en niets anders ja, je ben lelijk en praat ook zo lelijk als gekke Gorela, of ben je nog in de Evolutie.


  Maak melding

 53. Burgercollectief. Volgens mij zijn er in Suriname weinig burgers maar heel veel betaalde NDP’ers. Dus die Burgercollectief maakt weinig kans, lijkt mij.


  Maak melding

 54. JoJo

  @Klarenbeek

  Kijk maar eens op de facebook pagina van de NDP en hoe ze daar uitgescholden worden.
  Het aantal NDPers neemt af als sneeuw voor de zon
  =
  =
  Wi na banabong, “o moro yu e trowe doti, a moro wi bana e fatu”!

  Stel haatdragende idioten!


  Maak melding

 55. STELLETJE HATERS VAN SRANAN, UN FAILLIET A KONDRE !!!!

  UN NA ONKRUID, SANG E FUFURU SRANANMANG MONNI !

  CLAD-RAPPORT OVER oa NDP-STAATSBOEVEN DIE MILJOENEN HEBBEN GESTOLEN UIT DE GELDEN TBV CARIFESTA EN TBV De NASCHOOLSE OPVANG !!!!

  TJEK DEZE: CONTANTE OPNAME VAN GRANTJI voor een
  BEDRAG van 200.000 SRD, EEN KLEINE KWITANTIE GETEKEND. VERDERE VERANTWOORDING, NO DE !!

  DIT ZIJN UW CORRUPTE NDP-PLEURISLEIDERS !!!

  PS : HELAAS, ONTWIKKELING NO E GO KOME !!!!
  STAATSKAS LEGI, PLUNDERAARS LAI !!!!!!


  Maak melding

 56. @Paraman

  Kijk eens naar de reacties op Hooghart.

  Dit heeft wat mij betreft niets met haatdragendheid te maken.
  Ik constateer dat de NDP en NDPers op hun eigen facebook pagina te kijk gezet worden., De NDP heeft geen inhoudelijke reactie ondanks dat er veel supporters zouden zijn en ze Limbo hebben en het hele overheidsapparaat aan het werk kunnen zetten om het tegendeel te bewijzen.

  Ook u heeft geen inhoudelijke reactie behalve een ongefundeerde kwalificatie; haatdragende idioten.

  Ik haat niemand en veel van de respondenten op de NDP facebook pagina ook niet.
  De reacties zijn berustend, triest, er wordt niet geleverd, als je het niet kunt ga aub naar huis.

  De president heeft met zijn reacties ook duidelijk gemaakt dat het hem niet om het volk gaat maar slechts om zijn eigen hachje.


  Maak melding

 57. Dit is mijn Visie:

  8 Ministers voor (NDP+ABOP+NPS)
  4 ministers voor (VHP)
  3 ministers voor (PL)
  1 minister voor (DOE)
  1 minsieter voor( PALU)

  Eerlijk delen eerlijk verdelen ja, om mooie suriname samen op te bouwen ja, geen hefftige ruzie en schelden ja en niemand verwijten ja.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.