Venezuela informeert Suriname over onrust

5

PARAMARIBO, 28 feb – De Venezolaanse regering stuurt met spoed een afgezant naar Paramaribo. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken heeft het bezoek van zijn collega Elias Jaua Milano alles te maken met de sociale onrust in Venezuela.

Milano moet Suriname ook informeren als voorzitter van de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten, Unasur. “Ik heb inderdaad bericht gekregen van de ambassade (van Venezuela, red.) dat de minister een bliksembezoek brengt aan Suriname. Er vinden momenteel ontwikkelingen plaats in Venezuela waar wij niet blij mee zijn en waarbij mensenlevens te betreuren zijn”, zegt Lackin tegenover de Times of Suriname.

Waarschijnlijk ontmoeten de twee ministers elkaar op de Johan Adolf Pengel luchthaven, omdat Miliano op doorreis is. Suriname heeft eerder solidariteit en steun betuigd aan de regering van president Nicolas Maduro. Als voorzitter van Unasur heeft Paramaribo ook een extra verantwoordelijkheid. De ontwikkelingen in Venezuela worden daarom nauwlettend gevolgd.

5 REACTIES

 1. Wat heeft Suriname, als voorzitter van de UNASUR, ondernomen om de partijen tot elkaar te brengen? Hebben ze wel een idee hoe dat moet? De Surinaamse dictator heeft alvast een signaal afgegeven door ook in Suriname de VS te beschuldigen van inmenging in binnenlandse aangelegenheden. UNASUR dreigt zicht te ontwikkelen tot een anti-VS groep. Dat kan Suriname straks opbreken.


  Maak melding

 2. Gefronste wenkbrauwen!!!!

  Surinamers let op u zaak……
  Gaat er toevallig iemand mee?
  Zomaar een vraag hoor….

  Wat klopt niet, was het niet Venezuela die de OAS top, mbt de situatie in Venezuela, heeft tegen gehouden?

  Baja blij dat ik in mijn hutje op de hei zit…


  Maak melding

 3. Ai baja, die Ministro Lankino heeft de verantwoordelijkheid met de ontwikkelingen in Venezuela.Gaat die Lankino soms met een windbuks die gasten helpen.Kan je nagaan dat Venezuela een bevolking van 32 miljoen mensen heeft.Ik vraag me af die Lankino goed wijs is!!!!!!


  Maak melding

 4. JA, het is nou eenmaal zo van je eigen mensen moet je het hebben zien SU als onbelangrijk en ook proberen de UNASUR onderuit te halen waarom zou ZUIDAMERIKA geen eenheid mogen vormen en EUROPA wel wie bepaald wie recht heeft en wie niet ongelooflijk maar toch waar zijn het deze die zogenaamd van SU houden de echte krabben in het vat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.