Ir. Rudolf Elias wordt directeur Staatsolie

14

PARAMARIBO, 28 feb – ir. Rudolf T. Elias wordt de volgende directeur van Staatsolie Maatschappij Suriname. President Desiré Bouterse zei dit tijdens de ingebruikname van de uitgebreide Staatsolie Power Company.

Elias is momenteel directeur Refining & Marketing bij het oliebedrijf. Hij heeft onder meer de supervisie over de bouw van de grote raffinaderij van Staatsolie te Taut Lui Faut, in Wanica. De huidige directeur, Marc Waaldijk, blijft tot eind dit jaar aanzitten. Waaldijks contract is enkele malen verlengd, hoewel hij reeds de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Dit moest omdat er maar geen besluit genomen werd door de regering.

De oorspronkelijke kandidaat van de regering was voor het personeel van Staatsolie onaanvaardbaar. Hij kreeg ook nog een bootlading kritiek vanuit de oppositie toen bleek dat hij ruim een half miljard hectare grond had gekregen voor exploratie. Elias heeft ook in de leiding gezeten van Billiton Suriname en bij Ballast Nedam. Bij het laatste bedrijf had hij de technische leiding bij de aanleg van de bruggen over de Suriname rivier en de Coppename.

14 REACTIES

 1. ” Elias heeft ook in de leiding gezeten van Billiton Suriname en bij Ballast Nedam. Bij het laatste bedrijf had hij de technische leiding bij de aanleg van de bruggen over de Suriname rivier en de Coppename.”

  Doet me denken aan de omkooppraktijken van Ballast Nedam en de toenmalige NDP regering. Ook nu weer NDP, hoeveel is er dit keer betaalt?


  Maak melding

 2. Suri boy & Kau lo
  Waarom zo negatief. Doet de president na lang tegen stribbelen wat het personeel belangrijk vindt vanwege kennis en continuïteit is het weer niet goed,
  .
  Meneer Ellias verbinden aan steekpenningen omdat hij ooit projectmanager was bij Ballast Nedam slaat nergens op. Steekpenningen worden niet geregeld op project managers niveau. Project managers weten hoogstens waar zij moeten zijn als er problemen zijn om de steekpenningen te verzilveren.

  De eeuwige argwaan doet heel veel kwaad aan de ontwikkeling van Suriname


  Maak melding

 3. Heeft hij zijn nationaliteit al omgeruild. Directeuren van staatsbedrijven moeten toch de Surinaamse nationaliteit bezitt3n. Of maakt hij aanspraak op de nieuwe psa wet?


  Maak melding

 4. Eindelijk een eerlijke en betrouwbaar persoon op de juiste plaats.
  Dit mag wel vaker en meer geschieden in de toekomst om Suriname tot ontwikkeling te brengen.


  Maak melding

 5. @ Krosbei:

  Lekker belangrijk. Het hebben van een Surinaamse paspoort maakt je nog geen captain of industry. Kijk maar om je heen. Bouterse had/heeft ook adviseurs met een buitenlands paspoort. So what?


  Maak melding

 6. JA, bij sommige krokodillen is goed ook fout ben je een goed mens steek de rivier over om verder te komen de krokodil duld het niet hij gaat proberen jou op te vreten ben jen slecht mens vreet hij je ook op alleen zijn familie mag er door zo is het bij deze krokos.


  Maak melding

 7. Sommige hier slaan de plank volledig mis met het gel*l om de nationaliteit!

  Bouterse had heel lang de Nederlandse nationaliteit waarmee hij geregeld eindjaren ’70, in de jaren ’80 en begin jaren ’90 naar Nederland op heeft gereisd.
  Pas in de jaren ’90 heeft hij de Nederlandse nationaliteit opgegeven onder druk van de rechtszaken die tegen hem liepen.
  Nog een voorbeeld, Rabin Parmessar, zelfde laken en pak.

  Naast Bouterse lopen er nog velen in de politiek, binnen instituten en andere instellingen die nog een Nederlandse nationaliteit hebben.


  Maak melding

 8. IrElias, gefeliciteerd en veel succes.
  Het eerste wat je moet doen is echt competente personen in het raad van bestuur benoemen en gooi de boerenveen eruit zij competentie is alleen drugshandel en olie in/op zijn hoofd.


  Maak melding

 9. Wat doet Suriname met de residu van de aardolie na de raffinage? Wordt het verkocht aan andere landen, maakt men er zelf producten van of is men dat laatste van plan?


  Maak melding

 10. @blakka bakra:
  het hebben van een Nederlands (of ander) paspoort maakt je ook nog niet tot een captain van de industrie. Vergeet niet dat een dja dja sranang mang Staatsolie heeft gemaakt tot wat het is. Belangrijk: als die regel voor alle staatsbedrijven geldt, heeft meneer Elias zijn paspoort ingeruild??


  Maak melding

 11. @ Kau Lo,

  Als je echt minder wilt gaan betalen vraag de minister van financien om de goverment take of accijns op brandstof te verminderen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.