Financieel beheer overheid moet beter

3

PARAMARIBO, 10 jan – Het financieel beheer moet veel beter en dat moet zo snel mogelijk gebeuren. Dit zei minister Andojo Rusland van Financiën in het parlement. De laatste weken is sterk ingezet op beter beheer en overzicht van de financiële situatie. Er is nu meer inzicht en het grote werk kan beginnen.

De chaos in de overheidsorganisatie zal worden aangepakt. Rusland zei tegenover de commissie Financiën van het parlement dat en nieuw management systeem wordt ingevoerd om de financiële organisatie van de overheid te besturen. Het systeem is enkele maanden terug al uitgetest op vier ministeries. Uitgaven, inkomsten en bestedingspatroon worden nauwkeurig gemeten. Volgens Rusland zullen stagnatie en verstoppingen nu sneller worden opgeheven. Ook de financiële tekorten waar de overheid vaak mee kampt, zullen eerder verholpen kunnen worden. Het zou werkelijk de eerste keer zijn, omdat vrijwel elke regering van na de jaren zeventig van de vorige eeuw financieel vastloopt.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat elke regering flink wat schulden achterlaat voor de opvolger. Met de parlementsverkiezingen voor de boeg, wordt het interessant te zien hoe de huidige machthebbers zich zullen onttrekken aan het verleden. De Vereniging van Economen, Ver, heeft al gewaarschuwd tegen het opnemen van nog meer leningen door de staat. Weliswaar is daar volgens de wet op het leningen plafond nog behoorlijk wat ruimte. Maar door de staat van dienst van de overheid en van de huidige regeerders is het niet verwachtbaar dat de schuldenlast ineens veel beter gemanaged zal worden. Daarom zal de nodige ingetogenheid aan de dag gelegd moeten worden-. Een ware uitdaging.

Bekijk ook:

3 REACTIES

  1. Dit moet gezien worden als zand in de ogen strooien van de omstanders, want zolang je deze roversbende in de regering hebt zal er never ever nooit een verandering komen. Want wat ik weet is dat zolang je geen geld verdient en ook nog meer uitgeeft dan je verdient? zal het blijven dweilen met de kraan wijdopen zijn. Het grootste probleem is de president die zich omringd heeft met criminelen – soort zoekt soort – inplaats van managers. Het grossiert van “peterpriciple” en een president die vaak bezig is, letwel met: “oratio pro domo”, die ook heel veel moeite heeft met “redigeren”. Wel weet ik dat Suriname heel wat goede en betere economen heeft, maar omdat zij de kleuren van deze misdadige en criminele partij niet dragen worden zij uitgesloten.


    Maak melding

  2. Dat is toch het eertse wat elke minister wil weten? Hoeveel er wordt uitgegeven en waaraan? Wie de beheerders van het geld zijn op de ministerie? Hoeveel geld er ter beschikking is?


    Maak melding

  3. front is altijd primitief bezig ze kunnen niet vooruit kijken en dat maakt dat de huidige macht hebbers problemen heeft met de financien op orde te krijgen .


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.