‘Deviezenvoorraad Suriname op kritiek niveau’

98

PARAMARIBO, 10 jan – De nationale deviezenvoorraad heeft een kritiek niveau bereikt en er mag niet meer aan worden gezeten. Dit stelt hoogleraar economie Anthony Caram. De afgelopen tijd is zoveel gelicht dat er nu nog nauwelijks voldoende over is om te spreken van een verantwoorde voorraad. De vraag is nu hoe lang de wisselkoersen nog in het gareel te houden zijn.

Het geld dat uit deviezenvoorraad is gelicht, ging voornamelijk naar het handhaven van de formele wisselkoersen. De voorraad bedroeg begin vorig jaar nog ruim een miljard dollar. President Desiré Bouterse verkondigde dit in hoogst eigen persoon en niet zonder trots. Sindsdien is een afname gemeten van ruim tweehonderd en vijftig miljoen dollar. “Onze deviezenvoorraad is scherp teruggevallen, omdat we met zijn allen meer uitgeven dan we verdienen. Het is tijd om enerzijds onze uitgaven in toom te houden en om anderzijds te proberen meer te verdienen”, zegt Garantie tegenover de Ware Tijd. Dat vergt dus durf en creativiteit.

Hoewel 2013 aardig wat inkomsten opleverde voor de staat, zijn er voortekenen die minstens tot alertheid moeten prikkelen. Zo is de hoeveelheid Surinaamse valuta in de economie toegenomen met ruim tien procent. “Dan krijg je allerlei situaties, zoals het weglekken van geld naar het buitenland en het inkrimpen van de deviezenvoorraad”, aldus Caram. Het is dus alleszins verantwoordelijk om nu de tering naar de nering te zetten. Zuinig aan dus, ook zo dicht tegen de verkiezingen aan.

Bekijk ook:

98 REACTIES

 1. Zet de geldpers maar aan, devaluatie van de Surinaamse munteenheid de SRD is bijna een feit. Oude tijden gaan straks weer herleven, boodschappen doen met een koffer vol waardeloos papier en burgers die met smart zitten te wachten op een voedselpakket uit Nederland. De regering Venetiaan had een goed gevulde schatkist achtergelaten… wats kebeurt..???

  Graag een reactie van RobG, Pero, Paraman, Sabididrie, Afu Sensie, de Waarheid en andere paarse groupies.

  Volhouden dat deze regering succesvol is kan haast niet meer. Sranang is skeer


  Maak melding

 2. Dit hebben wij reeds lange tijd zien aankomen. Alleen de NDP en zijn partners hebben dit steeds ontkend.
  Hoe nu verder? De koopkracht (a.g.v. inflatie) daalt sterk ook mede door de heffingen van de overheid die de huishouding in evenwicht tracht te houden.
  Hoe nu verder?
  Ik zou zeggen “nu verkiezingen uitschrijven” zodat er met een juiste inzet en blik wordt getracht het tij te keren.
  De eerste maatregel zou moeten zijn:
  1 – terug vorderen van personen die zich hebben verrijkt.
  2 – Terugdraaien van alle afgegeven concessies.
  3 – Werken volgens een strak schema met de begroting om doelstelling te realiseren.
  etc etc etc


  Maak melding

 3. PARAMARIBO 09/01/2014 22:33

  De ratingbureaus Moody’s Investor Service en Standard & Poor’s verwachten binnenkort geen massaontslag van ambtenaren in Suriname, zoals in Barbados waar de regering in december het ontslag van drieduizend ambtenaren aankondigde om zo de economie te stabiliseren. Suriname wacht zelfs een betere kredietbeoordeling vanwege de gunstige economische omstandigheden en financieringspositie van de regering.

  De assistent-vicepresident Jaime Reusche van Moody’s en sovereign analyst Richard Francis van S&P kunnen niet exact aangeven naar welk niveau hun rating wordt opgetrokken.

  Suriname scoort momenteel BA3 bij Moody’s en BB-min bij S&P; in beide gevallen met het vooruitzicht ‘positief’. Volgens Reusche wordt verwacht dat de staatschuld stijgt met 28 procent van het bruto nationaal product als internationale obligaties worden uitgegeven. Verhoogde overheidsuitgaven voor verkiezingsjaar 2015 zullen het begrotingstekort van 2014 met een half procent voorbijgaan.

  “Een schuld van 28 procent van het bnp is zeker nog geen probleem”, zegt Reusche. “Wij constateren geen financieringsdruk gezien het feit dat de regering een comfortabele liquiditeitspositie heeft en het nooit problemen heeft gehad om begrotingstekorten van het percentage dat wij verwachten te financieren.” Investeringen en inkomsten in de goudwinning en grote infrastructurele projecten zullen de groei van de Surinaamse economie naar vier tot viereneenhalf procent stuwen, verwacht het bureau.


  Maak melding

 4. oud nieuws horen wij al sedert eind 2011 dat we zuinig moeten zijn staat vast want meer uitgaven dan inkomsten kan niet maar welk land heeft geen crises het lijkt geen waarschuwing meer dat het steeds weer gezegd word maar meer om een politieke vrees de samenleving in te gooien want ook steeds werd gezegd hoeveel reserve SURINAME had toen VHP/NPS maar wat hebben ze ermee gedaan voor land en volk opslaan voor wie tot er spinnenweb aan zou gaan zitten of dat het zich daar vanzelf zou gaan verdubbelen want ook verteld men er was 1m wie zegt dat het er geen 2m was oke laat dat wij geloven VENIETIAAN en SANTOKHIE ze zijn eerlijk en hebben elk 12 schone vingers Hahahaaa


  Maak melding

 5. Geen wonder dat het deviezen voorraad aan het opraken is. Hoeveel duizenden aan dollars gaat gemoeid met de betaling van advocaten voor de criminele dinootje,de zoon die boutaatje zegt niet te kennen?
  En Ingrid de eerste,de moeder van dinootje, die reist op staatskosten om haar criminele zoontje bij te staan en ze blijft voor de duur van het process in een hotel ,en de staat Surinamwe betaalt voor haar met deviezen!


  Maak melding

 6. Boegroe, dit is precies de reden waarom Bouterse zijn verkiezingsbeloftes niet kan inlossen, oa 18.000 te bouwen te huizen, wegen, bruggen, dijken, aanleg diepzee haven etc etc … ER IS GEEN GELD ! Graag jouw reactie hierop.


  Maak melding

 7. Dit zou geen probleem moeten zijn…door het verruimen/opvoeren van de coke export is de staatskas optimaal gevuld….

  ipv het goud kan de voorraad coke worden gebruikt als dekking van de SRD.


  Maak melding

 8. KOOS de JONG die dingen zijn er nog niet maar er word hard gewerkt en er is zoveel gedaan meer dan welk ander regering en KOOS wees eens eerlijk welk politiekus beloofd geen bergen goud wat zij niet hebben allemaal stuk voor stuk in elk land dat is politiek dat je daarna je best doet om goed te zijn is punt twee en steeds er is geen geld ik kan het niet zeggen je hoort wel/niet ik heb niet gezien jij waarschijnlijk wel want met zulke grote letters moet je het zeker weten Hahahaaa wens U verder een gezegende dag.


  Maak melding

 9. ROY, van jouw heb ik nog nooit iets zinnigs of positief gelezen waar slaat dit nou op ben je wel een echte SURI en hou jij wel van je land of is het omdat jij een hekel hebt aan bepaalde personen nou laat maar zulke mensen heb je ook en dat is soms wel lachen natuurlijk.


  Maak melding

 10. @Boegroe
  Natuurlijk hebben Santokhi en venetian elk tien schone vingers. Zij hebben toch geen amnestie,amnestie is voor criminelen en niet voor beschaafden.
  Zij zitten toch niet gevangen in Amerika ?Mensen die geen kwaad doen horen niet in de gevangenis te zitten!


  Maak melding

 11. Beste Boegroe,

  1) Wat heeft deze regering dan veel beter gedaan ? Kom met voorbeelden. Denk dat velen benieuwd naar zijn.

  2) Ik hoef niet te zien hoeveel geld in de Surinaamse kas zit. Als de officiële instanties al aangeven dat de deviezenvoorraad aan het slinken is dan moet ik dat maar geloven. Boegroe, ze zeggen dat Neil Armstrong de eerste mens is die de maan betrad. Waarschijnlijk trek je dit ook in twijfel of wil je dit eerst met je eigen ogen zien ?

  Het is hier op wkn al eerder gezegd, bij het NDP wordt morgen alles beter. Bronvermelding : Henk Molenaar

  En hij heeft nog gelijk ook ! Ze houden het volk gewoon voor de gek.

  In jouw optiek ben je een Surinamer als je onvoorwaardelijk achter Desi Bouterse staat. Het moet niet gekker worden, wat mij betreft kan hij aan het gas incl. al z’n revolutie matties.


  Maak melding

 12. @ Biga

  De president zei bij zijn laatste jaarrede dat “moni de”.
  En toen?
  Ja toen stokte zijn speach want hij wilde het niet zeggen dat: “moni de NA TRA KONDRE ma SRANANG a moni KEBA”
  Want brada a mang sabie dat if a tak so wang sanie de mang foe NDP (deng foefoer mang) bo dof a mang peer na a eerst volgende verkiezing.
  Alhoewel na wang deel foe sranang volk, sa no dong, go dof a mang peer / sjat a mang foetoe.


  Maak melding

 13. @boegroe
  ik ben objectief bezig….heb geen boter op mijn hoofd zoals jij.
  ik ben opgevoed met normen en waarden …
  ik adoreer geen moordenaar, drugsdelear, verkrachter en terrorist als press….
  Wat voor goed voorbeeld geeft JOU press ???


  Maak melding

 14. Dus het zit er dik in dat ik als ” EuroSur ” en dus in de ogen van talrijke landgenoten een ” MONIE BONG” , van de zomer tijdens mijn vakantie door de Jodenbreestraat en de Heiligenweg loop en het bekende IRRITANTE geroep op straat uit de jaren 90 weer zal moeten aanhoren namelijk;

  ” WISSEL, WISSEL, WISSEL” !!!! Ai, BRADA ! YU NO WAN’ BROKO MONIE ???? 1 op 50 !!!!
  WAKTI, WAKTI, MI KANG MEK’ ING 1 op 100 OOKTOE EF’ YU WANI ” !!!!!

  Wel ik hoop het niet maar vrees zo langzamerhand toch het ergste.

  Bra, CHAVÉZ önskar dig en trevlig helg !


  Maak melding

 15. Beste paarse pimpels,

  vooruitzichten zijn nog geen liquiditeit.

  geen liquiditeit is er de reden van dat iedereen, behalve sommigen, heel lang, tussen maanden en jaren op hun salaris moeten wachten.

  in normale landen, rechtstaten, zeg maar, dient jouw salaris binnen 24 uur na de aangekondigde datum ter beschikking te staan van degene die de arbeid verricht heeft. dit is een afdwingbare eis uit de arbeidsovereenkomst.

  degene die de arbeid verricht heeft is gerechtigd hiervoor een beloning te ontvangen.

  degene in wiens opdracht de arbeid verricht is, is verplicht daarvoor een beloning te betalen,

  maar he, st lucia krijgt geld voor zijn orkaanslachtoffers, dus geen problemen met liquiditeit. en vertel dat ook aan de mensen die met kerst broodkorst gegeten hebben terwijl hun een gouden kerst beloofd is.


  Maak melding

 16. Tja, de nieuwe topadviseur van de staat Albrahams moet ook betaald worden toch? SRD 22000 per maand die hij vervolgens zonder problemen inwisselt voor USD. Wat veel mensen niet weten is dat de regeringsleden en hun familieleden altijd SRD kunnen inwisselen voor USD bij de centrale bank zonder problemen. Voor hun geldt geen cambio!


  Maak melding

 17. En gister nog struikelde Amzad Abdoel over zijn woorden om te zeggen dat alle projecten uitgevoerd gaan worden.
  En Snijders die maar niet begreep dat het geld moet zijn voor er sociale projecten uitgevoerd kan worden.
  Zo te zien weer eens een valse start.Niets nieuws….


  Maak melding

 18. Waar zijn RobG, Pero, Sabidieri, Milton Fleur en hun vrienden om iedereen uit de droom te helpen en dat het HEEL GOED GAAT.

  nu 2 weken in het nieuwe jaar is er nog steeds geen begroting voor de regering.

  Het ziet er naar uit dat onder Simons de DNA nog minder slagvaardiger is dan onder Somohardjo.
  Ter vergelijking het Parlement van Luxemburg (even groot en evenveel inwoners) doet in 6 maanden meer dan de DNA onder Somohardjo in 5 jaar gedaan heeft.

  Het wordt tijd voor iets heel anders.


  Maak melding

 19. Dit probleem van deviezen tekort zal altijd bestaan, zolang de cambio’s worden geduld. Want juist deze instellingen vormen het probleem – voor de staatskas – wat betreft de deviezen. Suriname heeft zelf voor deze oneerlijke vorm van concurrentie gezorgd, door de cambio’s legaal of illegaal te dulden. Maar door belangenverstrengeling zal dit nooit anders worden, ook met het opkopen van goud, zie je overduidelijke belangenverstrengeling en hierdoor onstaat er inkomsten derving naar de overheid tot. Dus, kan je in alle redelijkheid zeggen dat Suriname een “Bakbawinkry Economie” instand houdt, eigen belang staat voorop. Omdat de zogenaamde gezagsdragers ervoor zorgen dat de meeste gelden/inkomsten de staatskas niet bereiken, en juist dit hebben de meeste burgers niet door. Want nog steeds wachten de meeste instellIngen op hun geld of inkomsten. Wie houdt wie voor de gek?, je verdient zogenaamd maar nog steeds worden de leningen aangesproken, ra ra hoe kan dat. Wel weet ik dat er nog minder dan anderhalf jaar te gaan is, dus.


  Maak melding

 20. Toen de huidige regering het roer overnam bedroeg de deviezenreserve ongeveer 600 miljoen. Let wel met heel veel onbetaalde schulden. Toen hoorde ik deze criticasters
  niet. Ze zwegen als het graf.

  Onder Bouterse/Ameerali is het opgelopen tot 1 miljard begin 2013. Toen zwegen deze criticasters ook.

  Nu is het ongeveer 700 waarbij ik wil opmerken dat de bevolking het nu veel beter heeft en er heel veel is geïnvesteerd in o.a. infrastructuur in productie en de sociale kant. Met andere woorden niets aan de hand.


  Maak melding

 21. Waar oppositie al tijden voor waarschuwt wordt werkelijkheid, het verkwistend beleid van de regering brengt Suriname financieel naar de afgrond. Deviezenvoorraad op een kritiek punt. Als uitgaven hoger zijn dan je inkomsten kan je dat niet oneindig financieren. En de grote projecten en sociale projecten zijn nog niet eens uitgevoerd. Van de nieuwe minister van financien hoef je geen wonderen te verwachten. En stevige beleidsmaatregelen zoals saneren op ambtenaren en adviseurs hoef je niet te rekenen. Als je ambtenaren afvloeit heb je ook mensen om het tekort aan arbeidskrachten in bijvoorbeeld de landbouw op te vangen. Want met een luizenbaantje als ambtenaar wil je niet gauw wat anders gaan doen. Gister nog liep NDP jaknikker amZAAD Abdoel nog dat alles financieel in orde is, vertrouwend op de nieuwe minister van financien. En bij zijn eindejaars rede riep de wolf dat de regering het zeer goed doet. Moni de, waar dan? Pessimisme is niet goed maar een beetje REALITEITSZIN verwacht ik wel van duurbetaalde bestuurders. Ik verwacht dat de Surinaamse munt in 2014 stevig gaat devalueren, wisselen wisselen…


  Maak melding

 22. Deviezenvoorraad Suriname op kritiek niveau’

  Huisvoorraad SRA en PERRO op kritiek niveau’..

  deng mang bai soet bombel..osso joeroe no mang pai…


  Maak melding

 23. Quote: “Onze deviezenvoorraad is scherp teruggevallen, omdat we met zijn allen meer uitgeven dan we verdienen.”

  Met zijn allen???
  Ja hè, nu hebben wij het met zijn allen gedaan. Lekker makkelijk!

  Lever de dure beveiligingskosten in, plus het salaris van Brampie én wat hij heeft gestolen, de gepantserde Escaldes ter waarde van 1.500.000 Euro’s, en nog veel meer, dan wordt de deviezenkist weer mooi aangevuld!
  Maar zeg niet tegen het arme volk dat ze teveel uitgeven want ze verdienen gewoon te weinig!
  Zo vals!


  Maak melding

 24. Daar gaat het o.a. naar toe. En nog naar vele andere projecten.

  Damboentong krijgt water
  Friday 10 January

  De bewoners van Damboentong krijgen nu water helemaal in huis. Over de gehele weg, die 3 km lang is, zijn de 2 duim transportbuizen door 6 en 8 duim transportbuizen vervangen. Hierdoor kan er voldoende water naar de huishouding gepompt worden.

  Het startsein voor deze dienstverlening wordt op maandag 13 januari 2014 gegeven, zegt het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen in een uitnodiging aan GFC.


  Maak melding

 25. In de Branding hoorde ik een zekere Abdoel toch zeggen dat men aan ophitserij doet en dat alles goed gaat. Men houdt het volk voor de gek. Ja, St Lucia (rijk eiland) krijgt hulp: goederen en geld. Hier zoekt men naar geld om de mensen te kunnen betalen die notabene reeds vor dat geld hebben gewerkt. En ja, die weeskinderen op tijd voorzien van het nodige, gaat ook zo moeizaam.
  Ik vraag mij weleens af hoe de oud Minister Hildenberg zich voelt. Hij was zo spaarzaam, moest ook schulden aflossen, maar de kas was weer gespekt en we konden weer trots naar het buitenland wie dat wilde. Wie gelooft straks nog in de Surinaamse creditcard ? Moeten wij weer geldsmokkelen of ons handje ophouden ? Zieke mensen kunnen niet meer naar het buitenland en misschien worden medicijnen schaars….? Nou ja,zij die zich nu hebben verrijkt, voor hen is er niets aan de hand.


  Maak melding

 26. Propaganda uitingen kunnen zo ontzenuwd worden.
  Hildenberg heeft zoveel geleend dat hij het leningen plafond heeft overschreden wat tegen de wet is. Hij moest eigenlijk de gevangenis in. Bovendien Joost mag weten wat ze met al die leningen hebben gedaan. In ieder geval is het NIET terecht gekomen bij het volk.


  Maak melding

 27. Het uitrollen van het scenario gaat gestaag verder. Hierin heeft ook Caram zijn rol te vervullen. wil hij het eventueel van Hoefdraad overnemen. Het is jammer dat deze gasten nog maar niet kunnen snappen dat niet alle middelen gerechtvaardigd zijn om het doel van regeermacht te bereiken, want dat is het doel volgens Santokhi, regeermacht behalen. Voor een rechtgeaarde Surinaamse politicus is het doel HET ONTWIKKELEN VAN LAND EN VOLK! Wat een stel losers zeg!


  Maak melding

 28. En daar komt nu nog bij dat het hopeloos verouderde computersysteem van de Belastingdienst volkomen out of order is. Er is al jaren geleden aan de bel getrokken dat het computersysteem niet aan de eisen van de tijd voldoet, maar men had er geen oor voor. Gevolg: voorlopig geen belastinginkomsten voor de Staat, geen import van containers in de haven en een niet meer in te halen achterstand bij de Dienst zelf. Mensen die wel belasting willen betalen kunnen dat op dit moment niet eens. De hoop is dat de opgeslagen data niet verdwenen is, want anders is de ramp niet te overzien. Minister van Financiën Rusland heeft zich vandaag persoonlijk op de hoogte gesteld van de situatie aan de v. Sommelsdijkstraat. (Bron: Starnieuws).

  De rampspoed tijdens deze regeerperiode blijkt maar niet op te houden!


  Maak melding

 29. @ Pongo…

  Wil jij met droge ogen beweren dat de flagrant hoge uitgaven van deze regering WEL bij het volk terecht zijn gekomen? Er wordt in de afgelopen vier jaar meer gepienaard dan in alle vorige regeerperiodes bij elkaar!!!


  Maak melding

 30. een crisis komt aan het einde van een proces. het proces waar wij in suriname nu in zitten is een van scheeftrekken en vooral meer uitgeven dat er binnenkomt en niet eens uitgeven ter investering en hopen dat er inkomen gerealiseerd wordt, maar gewoon consumptieve uitgaven. want hoe zit het met onze escalades? hoe waardevast zijn die over een jaar en produceren ze nog wat?

  maar dat weten wij allemaal in suriname al, want wij kennen het liedje: baka wan jari we e go jere wang bari,

  nog even, dus.


  Maak melding

 31. Tide, Tamara, wo foefoer go moro fara. Neks no fout…

  Totdat er geen cent meer te makken is, hoogleraar econoom, dhr.Bouterse kan altijd nog miljarden en miljarden bijdrukken. Het nostalgische boutersevolk verlangt weer naar die goeie oude tijd in de jaren tachtig, waar elk Surinamer miljonair was…

  Het volk verdient een regering waar het op gestemd heeft…


  Maak melding

 32. Vrijdag 10 januari 2014 om 11:52 uur, door Pongosaqoui
  PARAMARIBO 09/01/2014 22:33

  De ratingbureaus Moody’s Investor Service en Standard & Poor’s verwachten …..
  ===================================
  Ik vraag me a waarom dit artikel nu al 17 minpunten heeft gescoord.

  Zijn jullie zo geobsedeerd in het willen lezen en horen van slecht nieuws?

  Bij gebrek aan slecht nieuws bombarderen NFers goed nieuws dan maar tot slecht nieuws.

  T’is toch ook wat, om ook voor deze Loosers de Pres. te moeten zijn.


  Maak melding

 33. Dames en heren op waterkant Breaking nieuws, Suriname krijgt positieve rating na 3 jaar Bouterse, de VHP hebben eeuwig overgedaan om een hogere rating te krijgen maar na 3 jaar goed beleid van Bouterse krijgt zijn regering een positieve rating. Natuurlijk is de Hindoe partij uit India die zich gevestigd heeft in Suriname niet onder de indruk van de goede resultaten die in een korte periode is behaald want als de Hindoe partij alleen zou regeren dan hadden de zelfde resultaat behaald, het was de NPS die niet deugde waardoor de VHP niet instaat was om een goed resultaat neer te zetten. http://dwtonline.com/224222
  stiekem doet de VHP het al in zijn broek dus ze zullen binnenkort samen met hun VANDALEN op waterkant het op de man Bouterse spelen. De Werkeloze Moderators op waterkant doen hun uiterste best om de VHP goed te dienen door ieder keer slechtnieuws te verzinnen over Bouterse en zijn kabinet. Waarheid heeft al aangegeven dat zodra Suriname zijn eigen benzine produceert zullen de Surinamer goede voorruitgang zien en Bouterse krijgt meer middelen. Laten wij niet vergeten dat het goud geld die Suriname heeft ontvangen nooit in de officiële boeken zijn verwerkt,geld heeft VHPVoetjes gekregen. De zogenaamde overschot die VHP en Venitiaan achterlieten bleek niets anders dan een MIN te zijn met onbetaalde rekeningen die de VHP overheid achter had gelaten voor regeringBouterse. De WAterkanters zullen alleen maar negatieve nieuws schrijven en om de moet in te houden geven ze elkaar positieve likes op hun berichtjes, hoe negatiever de berichtgeving hoe hoger de likes. Bouterse laat zich niet wijs maken door de VHP propaganda en werk gestaag door aan de opbouw van Suriname, over 2 jaar zullen we zien dat 5 jaar regering Bouterse meer heeft gedaan dan 35 jaar VHP met consorten en dat word nogmaals 5jaar Bouterse zonder de VHP, dit moet genoeg zijn om de VHP Schurken netwerk binnen de overheid te ontmantelen en goed op geleide jonge Surinamers te plaatsen om hun land en niet een partij te dienen.


  Maak melding

 34. Ja Ja, Die advocaten van Dino kosten ook wat en die peperdure reizen van Alibouta. Maak gauw alles op dan pas kan de show beginnen. whoaahaaa hahaaa meki deng bugre ede sranang man firie.


  Maak melding

 35. ▂▂
  ▌ |
  ▌ G+
  ▌ /▌\
  ▌ / \

  ████████████

  Suriname 2015 verkiezing jaar
  Voor al die VHPERS en consorten
  Kies de Boot naar India of de KNOOP!


  Maak melding

 36. Aahh…zie daar. de etnische kaart die in Ocer werd gespeeld………………foei foei toch!!! Shame on you
  .
  De clan leider zet het voorbeeld
  en is zijn positie niet waardig.

  De clan heeft de surinaamse geldpot al leeggeroofd.
  Ameerali zijn passiviteit gaat de geschiedenisboeken in.


  Maak melding

 37. Pongosaqoui, boegroe
  Hebben jullie op de lions school gezeten?Whahaha ik lach me krom met jullie reakties.Zijn jullie nou zo dom of willen jullie niet inzien wat er gebeurt in het land?
  oen spitie kong


  Maak melding

 38. @ Lucien

  U ziet overal complotten :

  Misdadiger NDP-Dino opgepakt, COMPLOT van Amerika !
  Surinaamse deviezenvoorraad raakt op door domme NDP-consumptie-uitgaven, COMPLOT, de Surinaamse deviezenreserve wordt door Prof Caram opgegeten !

  Het COMLOT zit in uw hoofd, de NDP-regering geeft meer uit dan Surinam aan ontvangsten heeft, een spoedige devaluatie van de SRD zit er dus dik in !

  Hier twee aardige complotten :
  NDP : BEZUINIG onmiddellijk op alle onnodige uitgaven zoals onnuttige ambassades en extreme/idiote veiligheidsmaatregelen en salaris voor oude adviseurs !

  NDP : Verklein het overheidsapparaat en het aantal steuntrekkenden, zet mensen aan het werk ! Arbeidsplaatsen creeren met zinnige economische activiteiten/bedrijven ! Woord ARBEIDSPLAATSEN is door NDP uit het woordenboek geschrapt !

  NDP : Maak een keer een ECHTE begroting en geef daarnaar uit, geen uitgaven (ook geen Presidentiele) die vallen buiten de begroting betalen ! Dus ook geen DERDE OW-begroting toestaan !


  Maak melding

 39. Let maar op. Wat hij in feite heeft aangeklondigd is dat overheidsdiensten duurder gaan worden, subsidies worden bevroren en belastingen worden hoger. Alleen het doelpubliek (NDP stemmers) krijgen wat bij.


  Maak melding

 40. het moet reeds duidelijk zijn dat er ook intern onderhoudingen aangepakt worden.
  wat het su faluta betreft,vind ik,dat men zich niet zo druk over moet maken.
  eigen faluta moet eerst zijn waarde in het land vinden/zijn.
  als dat eenmaal het lands financie waarde geworden is,zal het ook in buitnlandse normen waardevol zijn.
  onze eigen waarde oppakken.


  Maak melding

 41. @GoedNieuws door WaaRHeiD.
  Het is zo jammer dat je met dat soort ratings de rekeningen niet kunt betalen en corruptie niet kunt oplossen.

  Deze ratings zijn het resultaat van papierwerk dat een halfjaar of meer gelden is ingeleverd door de regering. Het zijn resultaten van wishfull thinking.

  Goednieuws voor de Waarheid. Deze cijfers zijn nog het effect van het goede beleid van de vroeger en niet van 3 jaar pot verteren.
  Lees aub een beetje door en dan staan de bedreigingen opgesomd waarmee alle posities geëlimineerd gaat worden.

  De Governer van de Surinaamse bank meld nu, om zijn eigen hagje te reden, nu dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is. Wat gebeurt er als Moody’s, S&P en Fitch deze getallen ontvangen en in hun systemen verwerken. U hoort het over 9 maanden wel.


  Maak melding

 42. Het is moeilijk met standards and poors en zo. En vooruitzichten. En wanneer je naar de bank gaat en de directeur vertelt je ja meneer @boegroe, je geld staat hier maar je kunt er niet bij. Dan heeft de bank wel mooie vooruitzichten met alle cijfers waarin staat dat de bank zoveel geld heeft, maar meneer @boegroe kan niets opnemen want de bank heeft geen liquiditeit. Dus moni no de.
  Vooruitzichten zijn mooi. Maar je moet er het geld bij hebben, meneer @boegroe.


  Maak melding

 43. Tje potie de Qranje deskundige ABANIES roeren zich volgens mij heeft Su geen Oranje partij nodig en sinds het niet bevalt ophoepelen hebben ze eerder al gedaan voor 75, goede reis toegewenst


  Maak melding

 44. De heer Karam geeft aan dat de Surinaamse overheid de economische groei moet afremmen omdat de vraag naar bouwmaterialen,machines en andere benodigdheden die niet in Suriname worden geproduceerd uit het buitenland geïmporteerd moeten worden.Deze importen moeten met buitenlandse valuta betaald worden.Het is noodzakelijk dat de overheid de verdiencapaciteit van buitenlandse valuta van het land moet gaan vergroten.

  In Suriname worden thans succesvolle proeven uitgevoerd met de teelt van rijstgewassen op hoge gronden.In het binnenland van Suriname is men begonnen met het verbouwen van rijst op het berg en heuvelland.Deze activiteiten worden door de regering Bouterse sterk gestimuleerd.


  Maak melding

 45. Wan ogri tja wan boeng.

  Feit dat Warheid,Orla en anderen op die manier reageren, vind ik heel goed. Mijn advies aan allen is om zoveel mogelijk hindoes dit te laten lezen, waardoor zij geinspireerd zullen zijn een stevig blok te vormen tegen ze.

  Natuurlijk zijn het laatste stuiptrekkingen van de NDP’rs want ze voelen de hitte in hun nek van alle kanten.Onderschat de hitte van de Amerikanen niet.


  Maak melding

 46. @Pongosaqoui, ik zou graag willen weten hoe goed jij op de hoogte bent over de geschiedenis van Suriname.
  -Als je naar meneer Rusland zou luisteren, kom je snel er achter dat Bouterse vaak met de eer strijkt over zaken die NIET deze regering voor elkaar heeft gekregen.
  Vele projecten komen van de vorige regering die al betaald waren en men ook al mee bezig was.

  -De weg van Albina moest ook afgerond worden en alles lag al klaar. Vandaag praat de dc van Albina meneer Sondrojoe dat het door hem komt dat de weg van Albina wordt geasfalteerd.

  =Al de bruggen van heel Suriname waren ook al in kaart gebracht om te renoveren of te vernieuwen. etc etc…..

  =Maakt niet uit welke regering komt zitten, maar heb liever dat met de waarheid schrijft….

  =Vergeet niet dat Bouterse met zijn kont in boter is gevallen.

  Doe je huiswerk beter.

  @Wie.o.wie>>WaarHeid, jou gedrag geeft duidelijk aan dat je niet tegen je verlies kan en ook niet intelligent bent. Als Bouterse merkt dat hij geen vat heeft op een ander, smijt hij met woorden, maar een goed gesprek voeren is ver te zoeken bij hem.

  =Precies hoe Bouterse staat te schreeuwen over anderen op het podium, precies zo reageren zijn volgers.
  Jammer dan dat men zo gek is van een moordenaar die het volk manipuleert en voor de gek houd.

  -In ieder geval gaat men moeten bezuinigen in Suriname. Als Bouterse GEEN gezichtsverlies wilt hebben zal hij WEER geld gaan lenen dan ik nu al voorspellen dat het land WEER in ellende terecht komt.!!!!!

  -VHP is tenminste de enige partij die zijn zaken op orde heeft en transparant aangeeft wat voor ontwikkelingen plaats moeten vinden!!!!!Ik wacht nog op de andere partijen…

  =Aanhang heel veel succes.


  Maak melding

 47. @ RobG

  De schaarse valuta van Suriname, er zij al langer dan een jaar problemen hiermee, geeft de NDP uit aan NUTTELOZE regerings- en DNA-reizen ! Aan zeer hoge kosten NUTTELOZE show-ambassades in landen waar democratisch Surinam NIETS te zoeken heeft !
  Massa’s valuta zijn verdwenen door Carifesta en show-bijeenkomsten van UNASUR etc. !
  De NDP staat ook toe dat ALLE Surinamers TEVEEL betalen voor geimporteerde goederen, de groothandel weigert normale afdrachten te doen aan de staat op besis van de reele waarde van de importgoederen ! Vandaar het dumpen door de NDP-groothandelaren van minister Wijnerman !

  Ratingbureaus kunnen Surinam niet helpen, alleen onmiddellijke STOP van onnodige uitgaven zet zoden aan de dijk ! Dat alleen voorkomt (weer) een spoedige val van de SRD !

  Helaas zijn ALLE NDPers (inclusief schoonzoon-Centrale Bank) bang om dictator Desi deze waarheid te vertellen !


  Maak melding

 48. @Boergoe.
  ten aanzien van het beter uitnutten van eigen mogelijkheden ten aanzien van productie van bouwmaterialen of producten voor export (zodat er deviezen voor import verdiend worden) zijn wij het roerend eens.

  Ik vraag je na te gaan wat de kansen zijn om droge rijstbouw te ontwikkelen. Het is eerder geprobeerd zonder succes. Gezien bodemstructuur etc. is de kans op succes nihil en dat is niet mijn informatie. Het zijn de deskundigen die dat verklaarden na de aankondiging van de President.
  U gelooft op voorhand niet wat de oppositie vertelt wees aub. even kritisch ten aanzien van wat de president verklaart. Wees sceptisch ten aanzien van de feiten van ALLE politici en u bent aardig onderweg. Droge rijstbouw is geen oplossing omdat de productie heel gering is een paar balen per ha.


  Maak melding

 49. hiervoor in plaats van @ Boergoe lezen @ RobG.

  De actie ten aanzien van de invoerrechten was helemaal niet zo slecht. Door import, middels invoerrechten, duurte maken stimuleert men binnenlandse oplossingen en productie.

  Helaas wordt deze goede oplossing na de minste weerstand van de belanghebbenden terug gedraaid en wordt de uitvoerende minister afgedankt.


  Maak melding

 50. Waarheid,

  Ik heb je deze vraag al eerder gesteld, maar je geeft er geen antwoord op.
  Heb je nog iets meer in je mars, dan alleen maar schelden op Hindoestanen of houdt het daarmee op ?
  Zijn je brains gestopt bij de lagere school of heb je misschien ook nog iets anders te melden, dan alleen maar schelden op een deel van jouw volksgenoten.
  Voor mensen, zoals jij, moet Suriname zich schamen.
  Je mist de kwaliteit om inhoudelijk in te gaan op items, die op de forum staan.
  Je beperkt je tot scheldpartijen.
  Probeer alles wat je hebt aan brains eens bij elkaar te schrapen en ook eens een positieve bijdrage aan dit forum te leveren.


  Maak melding

 51. 11 jan.2014

  Wat Srika niet uit het bericht kan halen, is wat het weerbaar vermogen van Suriname precies is.

  Als Caram zijn zienswijze gebruikt om de wetenschap, politiek en volk te informeren en niet gebruikt om onrust te zaaien, dan kan Srika wel achter zijn handelingen staan.

  Voor de nuancering:

  Srika las vorige maand de conceptbegroting 2014 van de gemeente van de stad Rotterdam (ongeveer 620.000 inwoners)

  Er stond te lezen dat de stad Rotterdam voor 2014 maar een weerbaarvermogen heeft van afgerond 53 miljoen euro’s en dat er verder flink bezuinigd zal worden.(zie: Rotterdam portal)

  Maar geen enkele journalist of politici heeft luidkeels hierover gesproken. Want met meer nerveuze en angstige burgers wordt de economie alleen maar slechter op.

  @Micheal, graag hierop inhoudelijk reageren!!
  Srika


  Maak melding

 52. Moody en S&P geven aan Suriname een positieve rating en goede vooruitzichten, in contrast met de berichten van Caram en Hoefdraad.
  De gegevens van de ratingbureaus zijn van enkele maanden terug, toen de inkomsten van Suriname anders waren. Over een paar maanden kan de rating weer anders zijn. Mensen die al maanden hun salaris niet hebben ontvangen kunnen de ratings niet eten.

  Dat de ratings nog steeds goed zijn komt door de groei in de periode van 2000-2010 toen een NPS-VHP regering voor structurele groei van de inkomsten zorgde en bedrijven als Staatsolie en IAMGOLD groeiden . Daar profiteert de huidige VERKWISTENDE regering nog
  van.

  Maar door het VERKWISTEND beleid van deze NDP regering zijn de uitgaven enorm toegenomen. Buitenlandse reizen, dure ambassades, dure beveiligde voertuigen, dure adviseurs, gammele sociale projecten , feesten etc drukken op de begroting. Daarnaast zijn geen produktieverhoging, uitbreiding landbouw en export bereikt. Bijvoorbeeld de CASSAVE fabriek heeft nog niets geproduceerd. Er zijn geen beleidsplannen van deze INCOMPETENTE regering die duiden op inkomsten verhoging in 2014.

  Integendeel lijkt het erop alsof de uitgaven gaan stijgen, want de MEGA projecten zijn nog niet uitgevoerd. En door diefstal door OPLICHTER Abrahams lopen heel wat infrastructurele werken achter, daar moet ook veel geld naar toe. En als men ook nog een sociaal zekerheidsstelsel uitrolt en nog meer parasieten kweekt, is het hek van de dam. Bovenop de 40000 ambtenaren komen er nog meer mensen om te onderhouden. Bezuinigen gaat dus niet lukken dus gaat CRIMINELE president lenen. China stelt geen vragen aan corrupte regimes.

  Het land stevent af op een financiele crisis, devaluatie ligt op de loer. De situatie moet scherp in de gaten worden gehouden want deze INCOMPETENTE regering en CRIMINELE president zijn onvoorspelbaar.


  Maak melding

 53. De grootste baas is een veroordeelde drugscrimineel en (massa-)moord verdachte .

  De grote baas van de CBvS is een notoire oplichter met zijn vervalste CV.

  De minister van Financien is een stagiaire en loopjongen op dit departement.

  Wie is er dan verantwoordelijk voor het toezicht op de staats-financien ? NIEMAND !

  Alle 3 de hoofdpersonen denken aan hun eigen bankrekening en plunderen die leeg.

  En nog een grote bek opzetten tegen alles wat met het buitenland te maken heeft ! !


  Maak melding

 54. LOSER@WAARHEID
  Je beweerde eerder dat je een vredelievend persoon bent, maar je postings bevatten alleen RACISME en DISCRIMINATIE richting je er landgenoten. Je doet dit omdat je een SLAAFSE VOLGER bent van je CRIMINELE president DDB. Je vergeet dat een groot deel van het kader van NDP uit Hindoestanen bestaat, en een belangrijk deel van de kiezers ook. Straks hou je alleen corrupte figuren als Abrahams over.

  Maar jouw HAAT is richting de VHP die het falen van jouw CRIMINELE president en INCOMPETENTE NDP regering blootlegt. Dat kan jij als SLAAFSE VOLGER van DDB niet hebben. De manier waarop jij de feiten interpreteert toont aan hoe DOM je bent. Je staat te juichen bij een bericht van Moodys en S&P, als een kind. Maar je bent te DOM om de huidige REALITEIT te begrijpen. Ik snap wel waar jouw haatcampagne vandaan komt, bij het NDPtuig Limburg en gestart door de WOLF. Dit heet verdeel en heerspolitiek bedoeld om het eigenbelang te dienen.

  Het is van groot belang dat het volk in 2015 de juiste keus maakt, anders is Suribabwe straks echt een feit. Maar we hebben altijd de Amerikanen nog die jouw CRIMINELE pres ook kunnen veroordelen, net als Dino.


  Maak melding

 55. Srik . je bent appels met peren aan het vergelijken , als Rotterdam financieel in elkaar dondert om het maar eens simplistisch te stellen zal dat wel gevolgen hebben , maar nooit zo verstrekkend voor de landeconomie als dit gebeurt met Paramaribo, het economische hart van Suriname, bovendien zijn er in Rotterdam of Nederland genoeg capabele mensen en is het politeke klimmaat nog wel zo dat voor dat er rampen gebeuren dit wordt voorkomen, iets wat in Suriname iets moeilijker ligt


  Maak melding

 56. Rudinho, wat jij schelden en racisme noemt is de Waarheid spreken hoe pijnlijk die ook is. ik Rudinho nooit horen klagen wanneer je koelies broeders de creolen van alles uitmaken je was met je posting wel opvallend stil. waterkant is een propaganda site van de VHP en als je al die posting en reactie gaat lezen dan zul e zien at wanneer men Bouterse aanvalt dat de creolen het ook moeten gelden en jij verwacht dat de creolen braaf zullen zijn en alles over hun heen laten gaan dan ben je in dromen land de creolen zullen nooit toestaan dat een andere ras over de creolen zal domineren zoals ze bij ons voorouders hebben gedaan. Als die koelies op waterkant hun racistische, negatieve posting stoppen over de creolen dan zal de Waarheid de waarheid over de Dalits uit India verlopig in de kluis stoppen. wanneer Rudinho volgende keer voor rechter wilt spelen moet je eerst de bron van kwaad onderzoeken hoe is het begonnen en bij wie dan zijn wij snel uit.


  Maak melding

 57. Fileren, ik ben met je ens 2014 wordt het ommekeer de VHP wordt ontmaskerd en de NDP zal steviger in hun zadel zitten, waarom denk je dat de KOELES VHP elkedag de camera opzoeken om in het nieuws te blijven omdat zij zelf zien dat de economie aan het groeien is ondanks het gegil van een neerval door die werkeloze VHPers en aanhang op waterkant. Voor die waterkant moderators het beheren van een site is geen ECHTE BAAN, ik denk dat het uitkeringstrekkers zijn die hier hun vrije tijd besteden in het ophitsen van die koelie Vandalen en aanhang op waterkant , hoe harder ze gillen des beter het gaat met suriname.


  Maak melding

 58. @ Waarheid

  Voel je soms heel erg op je teentjes getrapt te zijn,dat zou in zekere zin best mogelijk zijn en dan nog zulke smakelose of goedkope uitspraken uit je brood molen!!Gebruik je of U wel tandpasta?Ik ken wel een wereld bekende merk voor je en dat heet COLGATE man!! Hahahaaaa


  Maak melding

 59. Wat een zielige reactie, hallo ”Deviezenvoorraad Suriname op kritiek niveau’” wat valt daar aan te verdedigen, en wanneer men over Vreolen spreekt zeg dan ooK Hondostanen en niet Creolen en Koelies…. wat is dit voor minderwaardige shit. ‘waarheid’ jij doet je naan geen eer aan , maar ja zoals altijd de gene die het hardst roepen de waarheid te spreken LIEGEN dat ze barsten. Zoals aliasje ‘waarheid’

  whahahahaha en dan dast gezeur dat VHP elke dag in het nieuws is , whahahhaa wat is je probleem, VHP volgt de juist etiquette… kunnen we van deze regering NIET zeggen. Verantwoording en transparantie staan niet in hun woordenboek… Ook zit ik met de vraag uit welk potje is er betaald dat er 63 studenten ovegevlogen zijn die door DDB gehaald zijn om kortstondig in het land te zijn en Kerst en jaarwisseling met familie te vieren ?

  63x 800 euro ticket ? Minimaal 50.000 Euro /200.000 SRD Deviezenvoorraad Suriname op kritiek niveau ja ja…… weet iemand waaruit dit betaald is ? Ach tja er worden miljoenen opgemaakt alsof we over paar SRD’tjes praten dus ach wat is 50.000 euro…


  Maak melding

 60. 11 jan.2014

  Beste @Hans,bedankt voor je reactie.

  Voor Srika, en hoe het in de internationale economische wereld ook vertaald wordt,is belangrijk wat in Suriname het kritiekpunt is van de monetaire reserve. Anders gezegd: Hoeveel maanden kan Suriname zonder dat daar tegenover inkomsten staan, het met die reserve volhouden?
  Is het 50 miljoen, 100 miljoen, 300 miljoen, 500 miljoen of ….? Dit is de onduidelijkheid die Caram onbeantwoord laat!

  Als Srika zich niet vergist is het internationaal gesteld op een reserve die het land 3 maanden economische levenskansen biedt.

  Maar @Micheal heeft hiervan vermoedelijk meer verstand. @Micheal, reageer toch eens inhoudelijk op een posting van Srika!! Is er een economische monetaire deskundige die op dit forum meeleest? Dan graag een reactie!!!

  Er zijn nog voldoende reserve minpunten aan Srika te geven!
  Srika


  Maak melding

 61. LOSER@WAARHEID
  je bent gestoord ik zou zeggen ga hulp zoeken. Je hebt geen toegevoegde waarde hier want jouw argumenten zijn alleen RACISME EN HAAT. Je vind jezelf superieur maar laat zien hoe DOM je bent. In je hoofd ben je nog steeds SLAAF die bang is om gedomineerd te worden. Als een echte DDBslaaf verdedig je deze crimineel die president is. Het volk wordt bestolen door oplichter Abrahams en jij verdedigd deze regering, je bent een VERRADER. Alles wat deze regering doet slik je kritiekloos. Waarachtige Surinamers die hun mening geven scheld je uit. Als Waterkant site je niet bevalt wat lul je dan hier?? Zo te zien heb je moer te doen dan figuurtjes op WKN posten, hahahah. Ga Bakana Tori luisteren, dat is jouw niveau en het niveau van de paarse parasieten. Jouw soort is de meerderheid in de Surinaamse gevangenissen en daar hoor jij ook thuis.
  In 2014 wordt nog meer van de puinhoop die de NDP bende maakt ontmaskerd. Meer diefstal en corruptie wordt door paarse parasieten wordt blootgelegd.
  In 2014 wordt het volk wakker en gaat zien dat de prijzen stijgen en de SRD devalueert, salarissen worden niet optijd uitbetaald.
  De VHP blijf groeien en presenteert een alternatief voor deze falende regering. De VHP bied perspectief aan ALLE Surinamers.


  Maak melding

 62. @ Waarheid

  Leuk, u heeft het over ECHTE BANEN, stuur zo’n tienduizend of meer van deze ECHTE BANEN voor jouw “creoolse” drugspresident !
  Dan kunnen zowel de Creoolse als andere Surinaamse burgers, die nietsnutten en roven in Surinam, de handen uit de mouwen steken, om de economie van Suriname en de deviezenvoorraad te verbeteren !

  NDP-On-en-Minvermogenkarta-Creolen-beleid no e tja moesje g’a Parijs !!


  Maak melding

 63. Corruptie en vriendjespolitiek staan openbaarheid van bestuur in de weg. DDB-CC1 beantwoordt geen vragen in de assemblee. De beloofde strijd tegen corruptie van deze NDP regering is een FARCE.

  De VHP past haar democratisch recht toe en probeert openbaarheid van bestuur te krijgen. Door middel van vragen te stellen, brieven aan de president en door de media op te zoeken. Dit is uiteraard niet naar wens van de duistere krachten die in troebel water vissen en aan zelfverrijking doen.


  Maak melding

 64. Fileren, je bent een hulpeloze DALIT, Waarheid gaat zijn tijd niet aan jouw besteden. Trouwens je praat over toegevoegde waarde sinds wanneer ben jij van toegevoegde waarde uit je mond komt alleen maar onzinnige stront voor positieve Likes. Fileren met zijn Hindoe partij die voor iedereen is een grote grove leugen want de Hindoepartij is sinds het bestaan altijd Etnisch geweest dan is het eerste keer sinds hun bestaan dat de hindoe ineens van alle Surinamers houden want wie de Hindoepartij geschiedenis gaat onderzoeken zal zien dat het niets anders etnisch is geweest en dit is de Waarheid. Ik heb mijn creoolse broeders gewaarschuwd denk aan de wijze woorden van onze voorouders en die wisten het beter hun woorden waren die Hindoestanen zijn niet te vertrouwen. We leven in 2014 en ik denk aan de woorden van de voorouders maar kijk ook naar de daden van de Hindoestanen in deze tijd en ziet dat onze voorouders nog steeds gelijk hebben . de Hindoestaansepartij is na de verloren verkiezing veranderd en zijn multicultureel geworden en houden volgens hun woorden van alle Surinamers en die moeten op de Hindoepartij gaan stemmen. zoals onze Creoolse voorouders zeiden laat je niet gek maken want wat Ruik naar Masala,Blaft als Masala, Kwak als Masala is en blijft een Masala. Dit zijn niet Waarheid Wijze woorden maar de Creoolse Voorouders woorden die in ere worden gehouden.


  Maak melding

 65. Sjonge jonge de VHP kreeg een nieuwe voorzitter, Chan !
  Deze man wil een nationale partij en TERECHT, dat ze elke dag in de media komen TRES BIEN, zo hoort het…. hou het volk op de hoogte, wees transparant, dat NyanDringPartijmensen dit geen reet aan vinden KISI MOOI. En maar graaien uit landskas en mensen maar paaien en lijmen wanneer in 2015 Su weer skeer is en andere partijen aan de macht komen zeker 5 jaar gaan huilen als de kas weer gespekt moet worden… deze regering begon met een gespekte kas, en wat doen ze , uitgeven aan van alles en nog wat WAT GEEEN PRIORITEIT IS?????

  De Pres moet verantwoording afleggen maar doet dat op een lager niveau onaangekondigd op de RADIO, ja burgers gaan geen inzichtelijke vragen kunnen stellen he, koni hoor

  hopelijk is merendeel van het Su volk koni genoeg er door heen te prikken en in te zien dat we op deze manier NIET IN LANDSBELANG HANDELEN….

  Tjinliepsie : Nee ik hoef geen extra beveiliging Su is veilig

  DDB : Nou ik moet exta gepantserde wagens hebben, doe maar uit de hoogste prijsklasse baja…

  Zal wel aan mij liggen maar ik vind het allemaal zeer ONLOGISCH en op financieel gebied ben ik toch best wel een toppertje en wat ik zie …. geldverkwisting van Su t/m tokyo


  Maak melding

 66. Zogenaamde@Waarheid
  Je bent een DOMME neger met jouw valt niet te discussieren. Dit zeg ik met spijt jegens mijn beschaafde creoolse broeders die ook walgen van jouw uitspraken.


  Maak melding

 67. ZOGENAAMDE@WAARHEID
  uit jouw posting blijkt dat je blijft steken in etnisch denken en wantrouwen richting andere bevolkingsgroepen. Het gaat aan jouw voorbij welke rol Lachmon en VHP hebben gespeeld bij de verzoening van het volk, en dat Lachmon altijd vetbroederingspolitiek heeft bedreven. Dit en de REALITEIT in Suriname gaat jouw vertroebelde geest niet kunnen inzien.


  Maak melding

 68. Zolang wij als een geboren Surinamer denken,ongeacht etnische achtergrond, dan zal het goed komen.Maar natuurlijk heeft een ieder zijn eigen denkbeeld,maar dat neemt niet weg, dat je een ander niet moet respecteren !
  Als wij nou onze krachten kunnen bundelen,en onze neuzen naar de zelfde richting kunnen richten, dan gaat het goed met ons allen. En sommige op deze forum lopen maar te zanikken over de Hollanders dat ze Racisten zijn,als je gerespecteerd wil worden, moet je de ander ook respecteren zoals je zelf gerespecteerd wilt worden !
  Na mi Grasbarki é tak dja!!!!!!!!!!


  Maak melding

 69. Maar mensen blijf waakzaam, de topic blijft ondanks vertroebeling “DEVIEZENVOORRAAD SURINAME OP KRITIEK NIVEAU”. Dit betekent dat beleid in Suriname de komende maanden cruciaal is om de situatie ten goede te keren. De regering en de nieuwe minister van financiën moeten de komende maanden verstandige besluiten gaan nemen om de economie stabiel te houden. Centrale Bank van Suriname kan niet oneindig monetair financieren.


  Maak melding

 70. De CBvS gaat juist blijven monetair financieren, want hij werkt voor de regering en die is de baas. Tenslotte zijn de verkiezingen in aantocht, dus is er geen andere weg. Wanneer het kwaad geschied is en men ervan doordrongen is, dan zullen de verkiezingen al achter de rug zijn.


  Maak melding

 71. Er is een grote man opgestaan in Suriname nooit eerder gekend.
  En daarom gaan wij plezier maken met deze oude muziek{soul}.

  Let Them Talk{Bobby Patterson and the Mustangs},Don’t take it so hard{Johnny Robinson},A woman can change a man{Joe Tex},good to me{Irma Thomas},these arms of mine{Otis Redding},
  I’m sorry about that{Wilsen Picket],If you don’t know me by now{Harold melvin and the Blue Notes},My love is real{rufus Thomas},Why not tonight(Jimmy hughes},Don’t take it so hard{
  Johnny Robinson},Girl i love you{Eddie Floyd},I stole some love{Don Covay}Daddy{Tooth and the maytals},Almost called your name{Johnny Soul},Onley a fool{Mighty Sparrow},Burning fire{Arthur Conley},The Bells{Bobby Powell},Lets talk it over{Lee Fields},Lets stay together{Al Green}.

  Suriname ik hou heel veel van jou.


  Maak melding

 72. ik heb jullie al eerder gezegd ,bouterse is blijft en zal de sterke man ook na 2015 zij .die mandaat gaan wij het Surinaamse volk hem geven ,laat daar geen twijfel over bestaan .santhoki sagebai is niet de man die het Surinaamse volk met zijn etnisch denken gaat kunnen leiden.de naam zegt het al ,verenige hindustaanse partij,en ze hebben het zogenaamd weer verandert in verenigde hervorming partij,na wang taliban partij.zie het geval van hindorie toen hij de vhp had verlaten en samen ging werken met aron voor de onafhankelijkheid van suriname .hindorie werd gezien als verrader omdat hij voor een niet hindostaanse partij had gekozen maar in lands onafhankelijkheid .hindorie verdient een standbeeld omdat hij heeft bijgedragen voor de onafhankelijkheid van suriname .lachman was een etnisch denkende partij leider als het aan hem lag zat suriname onder nederland en waren er nog steeds geen bruggen en staatsolie of goud bedrijven .suriname is beter af zonder nederland dat durf ik en velen te wedden .wij gaan het zelf moeten doen .dankzij de ndp heeft suriname bewezen dat wij op eigen benen staan als onafhankelijke natie .olland mag helpen maar olland bepaald niet meer als toen onder front wat er gebeurt in suriname .olland komt niet bepalen wie president van suriname wordt ,zoals ze hadden gedacht ingeval van bouterse.nu roept santhoki segebai van alles om bouterse weg te krijgen ,maar santhoki segebai vergeet dat het Surinaamse volk hem door heeft.caram is lid van de vhp en natuurlijk gaat hij onrust willen saaien .de regering bouterse is goed bezig op financieel gebied en zij moeten doen wat er gedaan moet worden om suriname financieel nog sterker te maken .niet alles heeft de regering in de hand ,veel is ook afhankelijk van het buitenland zoals de goud prijs die gekelderd is ,de bauxiet en de olie .de paarse regering is goed bezig ze hebben veel gerealiseerd en ik hoop dat bouterse alles op een rijtje moet gaan zetten om het volk op te frissen voor wat ze hebben gerealiseerd. front komt alleen met negatieve berichten met leugens maar 2015 zal dat moeten bewijzen .de vhp was en is kampioen corrupt en werken onderhands gunnen geweest ,nu zien ze die splinter in de ogen van paars maar die balk in eigen oog zien ze niet .ma ding leeee!!!!de tijd zal het leren .ding redimus olland front vergeten dat wij nog altijd een president hebben die geliefd is bij dit Surinaamse volk .hoe lang hebben de vhp,nps geregeerd en nog steeds blijven steken op een land ,olland .worden jullie wakker !!!!!
  bouta go go go


  Maak melding

 73. @ Pero

  NDP-Dagdromer, minister van Onderwijs eist kwalificaties, laat hij aan de Top beginnen,

  Zie hier de kwalificaties van zijn/jouw Pres :
  ** Onherroepelijke veroordeling voor internationale drugshandel, 11 jaar cel !
  ** ULO-Clevia en sportinstructeur bij het Nederlandse koloniale leger !
  ** Heeft samen met koloniale heerser Nederland, de Surinam democratie verkracht !
  ** Heeft als dictator van Surinam ongewapende burgers VERMOORD, zie o.a. 8 december massamoord en massamoord dorp Moiwana !
  ** Steunt zoon Dino die Surinam en Surinam-volk aan terroristische beweging Hezbollah tracht te VERKOPEN voor 200 miljoen dollars !
  ** Begrijpt nog steeds niet dat al zijn geheime-veiligheidsdiensten totaal hebben gefaald in de kwestie Dino/Hezbollah !
  ** Saboteert strafproces en weigert terecht te staan voor zijn Massamoorden !
  ** Weet niet wat een begroting is, snapt niet dat OW- Abraham, Brampi genoemd in de wandeling, het jaarbudget van ministerie van OW heeft doen verdwijnen. Snapt daarom ook niet dat je niet over een langere periode, meer kunt uitgeven dan de staat aan inkomsten heeft ! Wacht daarom rustig op de NIEUWE DEVALUATIE van de SRD !

  Moro kwalificati o doro fu USA-DEA na ini februari de kong de !


  Maak melding

 74. Aah…de ndp clan leider speelt weer Russische roulette met Su.
  De clan heeft zijn zakken al gevuld en geld is weggesluisd naar het buitelnland .
  Vadaar al die buitenlandse reisjes om bigi regionale later te spelen.


  Maak melding

 75. @Srafu,geef het ze wat milder.
  In su geld laagopgeleiden de beste baantjes,dat weet je toch?
  Hoogopgeleiden moeten het maar bekijken.
  Dat na a torie toch,regeringsvisie nieuw.
  Maar no spang srafu we wachten 7 bebruari 2014 rustig af.
  Dang a barie o barie!


  Maak melding

 76. Fileren, als je echt zo flink bent zoals jij je voordoet op waterkant accepteer mijn uitnodiging om een vriendelijk discussie over Suriname, ik heb al toezeggingen van een paar creolen op waterkant, maar helaas laten de hindoes broeders het massaal afweten. Ik begrijp wel dat het eng wordt om nu face to face tegen over de creolen te debatteren maar weesgerust we zijn een vreedzame volk. Waarheid is ook aanwezig en die zal bekend maken tijdens de discussie wie hij is. Ik wil dat FILEREN aanwezig moet zijn we beloven je dat als jij je gedraag gaat er niks met je zal of gaat gebeuren. Ik snap wel dat Fileren bang is voor een face to face ontmoeting want niks gaat boven dapperheid verscholen achter je toetsenbord maar daar kan je niks aan doen het is de Lafheidgenen die je weerhouden je weet toch wat men zegt de Mond is Groot de Ballen zijn klein maar laat dat jou niet stoppen kom aub op de uitnodiging. Fileren je mag wat toeschouwer meenemen als je ongerust bent deze uitnodiging geld voor alle Hindoestanen op waterkant inclusief de Moderators,alleen de Blanken parasieten die meepraten op waterkant zijn niet Welkom want dit is een Surinaamse onderonsje. Voor de ongeruste Hindoestanen die wel willen komen maar bang zijn voor de gevolgen wees niet bang we zullen het netjes en rustig houden met wederzijds respect.
  @ PEDRO ……goed gezegd..Klap…Klap….Klap wanneer een Hindoestaan op waterkant zegt dat hij voor NDP is dan wordt hij door al die andere Hindoestanen aangevallen omdat hij voor een multicultureel partij is en niet voor een etnische partij zoals de VHP. Een paardagen geleden werd een Hindoestaan met de nickname Hindu die voor NDP is door Fileren uitgescholden en uitgemaakt voor verrader en dat die geen echte Hindoestaan was omdat degene voor een multiculturele partij was. Waarheid had zijn stukje gekopieerd en geplakt zodat waterkantlezer konden zien hoe de VHP Hindoestanen denken wanneer een Hindoestaan op een andere partij stemt en niet voor de VHP.


  Maak melding

 77. Pero hebben ze je met weekendverlof gestuurdvanuit het psychiaters centrum, maar jij hoeft ons niet te vervelen met die onzin van jou je plaats is al ingenomen door Waardeloos warhoofd, ook zo’n racistische DDB adept


  Maak melding

 78. @Waarheid, @pero,

  Volgens een waarzegster gaat Bouterse, jullie kraktie mang, sterven in 2015. Waarschijnlijk aan een longontsteking. Zoek maar alvast een nieuwe kraktie mang.


  Maak melding

 79. Waardeloos warhoofd als ik Fileren was ging ik niet in op jou uitnodiging want iedereen hier weet dat jij de Kampioen ongenuanceerd schreeuwen en racistische opmerkingen plaatsen bent onbegonnen moeite, ga jij lekker met Pero mee naar zijn cassave veldje, mafkees


  Maak melding

 80. @Surinam Patriot,je jokt het gaat toch zo goed,want hij roept zelfs “monie de”.
  Tot dat die amerikanen ons komen verlossen 7 februari 2014!


  Maak melding

 81. Stelen en geld verspillen is aan de orde van de daf. Overal maar dure ambassades terwijl we het met een consul als klein niets betekenend land ook af kunnen.Rechtzaak van Dino onze narco onderkoning die betaald wordt uit staatskas. Privé reizen van DDB naar Hottentot @ € 8000 per uur.En toch , het heeft geen zin er zal helaas niets veranderen.


  Maak melding

 82. @ klootmans

  Is dit waar?Ik word totaliter niet opgelucht van hoor,want deze sterveling moet nog levend aangehouden worden en alles uit zijn laadklep of grote smoelwerk verklaren waarmee hij bezig was geweest al die verloren jaren die eerlijke arme volk en mij de fam. pijn en verdriet bezorgd heb en dan pas mag deze 2 voeter in vrede kapotgaan of zijn laatste adem uitblazen,een ieder mag ervan op de hoogte zijn!


  Maak melding

 83. @WAARHEIDVerdraaier
  NEE, natuurlijk ga ik niet op je uitnodiging in. Totaal zinloos. Met jouw valt niet te discussieren.
  Laster, bedrog, leugens, racisme, discriminatie, haat etc. zijn geen geldige argumenten in een discussie.
  Provoceren, bedreigen, intimideren zijn niet aan mij besteed.

  Kijk we hebben allemaal vooroordelen, niemand is heilig, maar als je dat gaat gebruiken om mensen te DISCRIMINEREN, VERDELEN EN OVERHEERSEN, INTIMIDEREN dan ben je fout bezig.
  Etnische verschillen worden door de DDB adepten gebruikt om de belangen van hun baas te verdedigen.
  Daar ben ik tegen en zal daar tegen blijven strijden. Het WKN forum is geen plek waar jij thuishoort, maar zolang je hier toch verschijnt ben ik genoodzaakt je te ideeen bestrijden.

  Het geval dat je aanhaalt over @Hindu is een goed voorbeeld van waarheid verdraaien. Ik heb @Hindu niet uitgescholden omdat hij van de NDPer is, maar omdat hij accepteert dat je Hindoestanen vernederd en jezelf superieur stelt. Dat doen ruggegraatloze mensen en daar heb ik hem dus op aangesproken onder anderen.


  Maak melding

 84. Suriname pas bankroet als alle hindustaanse boeren massaal buikgriep hebben, zodat er niks valt te eten van de markt.
  De creolen mag dan bij de lieve bouta van hun.
  Ze zullen maar dan awara’s gaan eten.


  Maak melding

 85. @ royhind

  Hahaahaahaaaha Liever Awarie’s dan in plaats van awara’s of dan maar verse tok tok-ko per porsi van 100 SRD en niet gratis,want niks is soso toch!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.