dinsdag, april 30, 2024
HomeOnderwerpenEconomieKuldipsingh: "Een Parbo bier en een cola zijn duurder dan een kleine...

Kuldipsingh: “Een Parbo bier en een cola zijn duurder dan een kleine gasbom”

-

Does Travel - naar Suriname

“Ik ga u maar één staaltje geven: dat een Parbo bier en een cola duurder is dan een kleine gasbom. 120 SRD is een kleine gasbom nog steeds”, illustreerde minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZOTI) vrijdagavond op een ressortvergadering van de VHP aan de Hennaweg.

Opvallend genoeg bleek de bewindsvrouw het niet door te hebben dat de prijs van de kleine gascilinder, welke 20 lbs is, vanaf 1 september vorig jaar reeds twee keren aangepast is met steeds 25 SRD. Thans is de huidige prijs van de 20 lbs gasbom door de NV Energiebedrijven Suriname (NV EBS) gesteld op 170 SRD. Hoewel enkele personen vanuit de zaal haar nog erop probeerden te attenderen dat de prijs van de kleine gasbom geen 120 SRD meer is, wuifde zij dit af met: ‘kijkt u op de prijslijst’.

De VHP-topper gaf haar reactie aan de hand van de kritiek op het prijzenbeleid in Suriname. Zij stelde dat onder andere de prijzen van basisgoederen redelijk onder controle zijn. Volgens de minister is de prijs van bijvoorbeeld veevoer hoog, omdat deze wordt geïmporteerd.

“Wij zijn ook bezig te kijken naar mogelijkheden om voer hier te maken met lokale producten, zoals mais. Wij hebben al met mensen gesproken die ons daarbij kunnen helpen en een studie voor ons doen daarmee. Als u mij ziet, dan ziet u ook direct de prijzen in de winkels. De basisgoederen hebben wij onder controle en elke twee weken maken wij dat bekend. Het is op onze page, gaat u op de page van het ministerie van Economische Zaken. En als één winkelier overdrijft met de prijzen, kunt u dat altijd melden op het ministerie via de Coza webapp. Dat wil zeggen dat wij de basisgoederenprijzen redelijk onder controle hebben”, aldus Kuldipsingh.

UPDATE – Minister Kuldipsingh, geeft aan per omissie de prijs, SRD 120, voor een 20 lbs gascylinder in plaats van SRD 170 genoemd te hebben op een VHP- ressort meeting te Latour.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
  1. Hier( ander land dan su) kost een liter bier en een liter cola ongeveer even veel geld als een 28 lbs gasbom. Waar hebben we het over mevrouw Kuldipsingh?


    Maak melding
  2. Minister Kuldipsingh vertelt geen leugens maar net als president Trump ‘ALTERNATIVE FACTS’. ‘Alernative facts’ zijn onwaarheden die overduidelijk onwaar zijn, maar door dik.en dun door de verkondiger van die onwaarheden als de waarheid worden verdedigd..


    Maak melding
  3. PARBO BIER en COLA zijn duur en SLECHT voor de uw BLOEDSUIKER SPIEGEL…….ze verhogen de kans op suikerziekte hetgeen manivest is in SURINAME. Zorg voor goedkope groeten , fruit en kip. Waar blijft het ministerie van VOLKSGEZONDHEID met de juiste voorlichting. Vandaar wang lo voetoe e koti….


    Maak melding
  4. In 1767 heeft een Zwitserse wetenschapper genaamd Horace-Benedict de Saussure de eerste zonne energie oven gemaakt. Het was een simpele constructie van meerdere lagen glas op elkaar in een kist/doos.

    Als een EUROPEAAN dat zo lang geleden heeft weten te doen, dan moeten er genoeg vindingrijke en praktische SURINAMERS zijn die ook een goedkope oplossing kunnen vinden in het tropische en zonnig Suriname…


    Maak melding
  5. Fabriceren van bier is niet eens Surinamaams product, wanneer komt t in Surinaamse handen,want dan wordt t zeker een njang patoe van bepaalde mensen noh.


    Maak melding
  6. Als Parbo bier en cola tot de eerste levensbehoeften behoren, dan is het niet zo gek dat het zo vaak misgaat in het verkeer en dat er in Suriname teveel mensen zijn, die lijden aan suikerziekte..!


    Maak melding
  7. Deze mw. is duidelijk niet gewend op de kleintjes te letten. Ze heeft waarschijnlijk al heel lang niet zelf her boodschappen hoeven te doen🤨minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, heeft geen enkele kennis van zaken wat er in de maatschappij speelt. Het interesseert haar geen moer.


    Maak melding
  8. En zij maakt dus het prijsbeleid. Ze weet dus duidelijk niet waar ze mee bezig is. En dat krijg je dus al je rijke familie je politieke kruiwagen is! Dan yu kan dom leki sopo en je wordt toch gefaciliteerd, want je pa heeft VHP gesponsored!


    Maak melding
  9. Deze minister is een ‘zittende’ ramp. Vertelt alleen maar onzin, ze doet niet zelf haar boodschappen. Raak onderhand sterk gefrustreerd, maar niet uit djaroesoe naar “luxe” diaspora, zoals kinderlijk werd veronderstelt.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES