donderdag, mei 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameSampie wil percelen voor alle jonge Nickerianen: "Dan Unu ne feti tap...

Sampie wil percelen voor alle jonge Nickerianen: “Dan Unu ne feti tap a podium maar dan we feti tap a veld”

-

Does Travel - naar Suriname

Parlementariër Edgar Sampie heeft zondag op een partijactiviteit van de ABOP in Nickerie gereageerd op de uitspraken van president Chan Santokhi richting minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB).

De volksvertegenwoordiger deed een beroep op aanwezige partijleden om niet op dezelfde toer te gaan als het staatshoofd, die ook voorzitter is van de VHP. Want, stelt Sampie, het is niet goed als een coalitiepartner een andere partner zo negatief in het openbaar bespreekt.

“Unu ne go tapu a toer dati. We voeden onze jongeren op om andere partijen niet uit te schelden. Ifi mu nanga yu e wroko samen, dan samen we wroko. Te unu de tapu wan boto, unu no mang feti nanga unu srefi. Anders wo sungu. En te wo sungu unu allamalla o dede”, benadrukte Sampie.

De ABOP’er deed een beroep op de partijleiding om iemand in Nickerie te belasten met de taak om alle jongeren die de gerechtigde leeftijd hebben bereikt, te registreren voor een perceel. Dan hoeft er volgens hem niet meer gevochten te worden over de Stalweide, maar kan er gefocust worden op het geven van percelen aan alle jongeren in het district.

“Dan unu ne feti tap a podium maar dan we feti tap a veld”, aldus Sampie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
  1. Want, stelt Sampie, het is niet goed als een coalitiepartner een andere partner zo negatief in het openbaar bespreekt.
    ==============================

    De nar van de ABOP.
    Wij hoeven gelukkig niet ver terug te zoeken naar de aantijgingen van deze hypocriete splijtzwam tegen de VHP.
    Laten wij hopen dat hij voor de gek gehouden wordt door de ABOP petjes dragers op de foto….


    Maak melding
  2. Weh feti ien nickerie fu gi sma grong, ondertussen sma ien fotto anga tra district e tik ding ting mik moeiti fu vul a formulier fu Volkshuisvesting ala jari in soso fu meki aanspraak tap wang pisi mama doti, sa tanga now no wang sama fu no wang partij sa deh ien a regering disi kan seti gi Wi🥺. Daarom meh tang takking tak politiek doti ala sama e kong namo namo fu beloof wiensi ie stem na din tapu. A jali jaa meh poti mi sting tapu Abop wiens din na du nex gi mi ete🫡 mi nij spang. Ma vhp ndp anga nps kan kmoto dja😑


    Maak melding
  3. Men snapt niet dat ze in het parlement zitten voor alle Surinamers.
    Als Sampie doorhad dat zijn baas niet doorheeft dat hij voor alle Surinamers daar zit dan zou hij voor een andere partij hebben gekozen waar men dat wel weet.
    Nu doen ze wat ze iemand toevallig hebben horen zeggen.
    De inheemsen hebben hun recht allang bij de rechter gehaald maar daar denkt Sampie nog zijn baas aan.

    Lok aas om te stemmen; geef alle jongeren van Nickerie een stuk grond.
    Omdat overwegend hindoestanen daar wonen dus heeft de ABOP niet veel kiezers daar.


    Maak melding
  4. Een wel héél doorzichtige (eerder beproefd door o.a. de NPS tijdens Biegie Bere Pengel) manier om kiezers te paaien om op de ABOP te stemmen in mei 2025.
    De ABOP met haar veroordeelde crimineel als huidig VP van Suriname zal nimmer instaat zijn om ontwikkeling voor het gehele land en volk te realiseren.
    Kijk maar het binnenland……..alles ziet er nog steeds uit als 200 á 300 jaar geleden…..o.a. door hun Afrikaans zeden, gebruiken en gewoonten (o.a. hun eeuwige kroetoe´s!!!) wordt ontwikkeling en vooruitgang steeds belemmerd!
    Als het Brunswijk en z´n ABOP-proleten club al niet lukt om ontwikkeling en vooruitgang te brengen in Marowijne en het verdere binnenland, hoe zal hij dan ooit ontwikkeling te weeg brengen voor geheel Suriname????

    Gelukkig zie ik vrijwel alleen jonge Hindoestaanse vrouwen en meisjes die in tegenstelling tot de seksegenoten uit andere bevolkingsgroepen in Suriname, meestal WÉL een aanvaardbare schoolopleiding hebben genoten en derhalve geestelijk en verstandelijk veel verder zijn ontwikkeld.
    Ik hoop dat zij deze mogelijkheden VOLOP benutten om een perceel te verkrijgen maar in mei 2025, toch op de partij van hun EIGEN VERSTANDELIJKE KEUZE te zullen stemmen.
    Laten jullie deze ongeletterde ABOP-proletenclub ondertussen lekker in de waan, dat jullie als volwassen en goed ontwikkelde jonge Hindoestaanse vrouwen in 2025 massaal op de ABOP zullen stemmen…😂😂😂….op deze wijze worden de ABOP- bedriegers bedrogen…..


    Maak melding
  5. Waarom alleen Nickerie en niet de andere en overige districten?? Deze de zelfde mensen hebben de gele caps op, maar je zult zien wat de resultaten zijn!! Hun neem je niet in de maling!! Yu Buriki!!


    Maak melding
  6. Het schijnhuwelijk tussen VHP en Abop gaat mijn inziens niet lang meer standhouden. Brunswijk moet gewoon de stekker eruit trekken waardoor de zeer onbetrouwbare Santokhi en zijn VHP het moeras ingestuurd worden.


    Maak melding
  7. Sampie de racist blijf af vn die vrouwen ja !!! Don’t touch them.
    De mensen op d foto moeten alles wat geel is door ht slijk halen. Gaan jullie geen crminele organisatie ondersteunen waarvan d voorzitter n topcrimineel n gewezen bankrover is en die een aantal vonnisen op zijn naam hft.


    Maak melding
  8. 4 jaar hebben jullie geen moer gedaan dan gaan jullie nu de mensen helpen ????
    Alleen de stemmers van Nickerie zitten in jullie kop.
    Nps denkt aan die van coronie.
    Maar wat jullie gaan doen en hoe dt kan niemand schelen.
    Praat over de stroom die onbetaalbaar is.


    Maak melding
  9. Sampie doe eerst wat voor je eigen binnenlandse mensen.
    Die zijn gewoon uit het niets afgeslacht. Daar doen jullie helemaal niets aan,waarom niet….????
    En nu gaan jullie grond aan die jongeren beloven.
    En moiwana é wakti al jaren.
    Hoelang nog Sampie??????


    Maak melding
  10. Waarom mag ABOP wel in andere gebieden komen propsgeren maar mogen andere politieke partijen niet in de zogenaamde “ABOP gebieden” komen ?

    De corrupte en kortzichtige Hindustanen van Nickerie die zichzelf verloochenen zijn opgekocht voor een bordje okro soepoe. Het zijn diezelfde Hindustanen die opgekocht waren door die andere populist !

    Volk van Suriname, laten wij ons distantiëren van de kortzichtigen. Zij hebben ons land zwaar beschadigd. Laten wij ons niet misleiden door familieleden van drugshandelaren.

    De reputatie van de leiding bepaalt de kwaliteit van zijn volgelingen.

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  11. Sample weet dat de ontevredenheid in Nickerie over het beleid van de VHP zeer groot is. Het beleid van de VHP is alleen gericht op het bevoordelen van friends & family.In vier jaren tijd heeft het VHP beleid gezorgd voor een daling in de rijstproductie.Aan de andere kant ziet men een stijging van de cocaine cocaine business. De VHP heeft er ook voor gezorgd dat veel gronden in het gebied rond het vliegveld van Nickerie in handen zijn gekomen van friends & familie van de oranje partij. Deze regering is door en door corrupt.Zo erg is het nog nooit geweest in Suriname.


    Maak melding
  12. Verkiezingen nadert, dus worden ezels verzameld.
    Geachte ezels, probeer toch na te denken.
    ABOP heeft GBB NU, NU hebben ze de kans om de belofte waar te maken, na de verkiezingen gaan ze door om zichzelf te verrijken en jullie hebben het nakijken.

    Geldt trouwen voor alle huidige regeringspartijen.

    Sta op en kies voor jezelf.


    Maak melding
  13. RobG 30 april 2024 Bij 09:43
    Sample weet dat de ontevredenheid in Nickerie over het beleid van de VHP zeer groot is. Het beleid van de VHP is alleen gericht op het bevoordelen van friends & family.In vier jaren tijd heeft het VHP beleid gezorgd voor een daling in de rijstproductie.Aan de andere kant ziet men een stijging van de cocaine cocaine business. De VHP heeft er ook voor gezorgd dat veel gronden in het gebied rond het vliegveld van Nickerie in handen zijn gekomen van friends & familie van de oranje partij. Deze regering is door en door corrupt.Zo erg is het nog nooit geweest in Suriname.
    =============================

    Niet zwetsen nu, inhoudelijk reageren op het artikel is nooit je sterkste kant geweest. Jullie soort heeft Suriname kapot gemaakt. De chaos en ellende is ontstaan door diegenen die nu voortvluchtig zijn en niemand anders. Zij zijn hoofdelijk aansprakelijk voor de rotzooi in het land, niemand anders. Dus nu moet je niet proberen anderen de schuld in de schoenen te schuiven.
    Een wake-up call; het is helaas afgelopen met die zogenaamde “revo” van jullie.


    Maak melding
  14. Wie heeft wel recht van spreken, wie mag oprecht verontwaardigd zijn en kunnen zeggen dat we deze vieze spelletjes niet ook spelen.
    Alles wat niet door de oranje vlag wordt gedekt is racisme of inferieur.
    VHP wil voortvarendheid inzake de afgifte van domeingrond, het gaat te langzaam en wordt té politiek. Haar coalitie genoot wil vooral de jongeren in aanmerking laten komen. Anderen (een nieuwe soort racisten) vinden dat de Abop weg moet blijven uit hun (?) district. Kortom het is duidelijk dat de verkiezingsmachine opgang komt. Hindostanen worden weggezet als zijnde verloochenen van hun eigen soort, de zogenaamde bromtjidjarie mag alleen bij de VHP. Meisjes moeten wegblijven van de Aboppers (lees: Marrons) of andersom. Elke politieke partij wil scoren met de afgifte van domeingrond.
    Een knappe kop beweert zelf dat Surinaamse meisje slim zijn, vooral zijn eigen soort.

    Een tip voor onze stemvee: Politici veranderen niet ze halen alles binnenste buiten net een onderbroek, ook zij die zeggen veranderd te zijn en spijt hebben voor hun daden.


    Maak melding
  15. Sampie zegt aan de meisjes om hun aanvraag in te dienen maar deze licht hoofdigen beseffen niet dat het daarbij gaat blijven, en praat deze Sampie over eenheid, is het niet deze zelfde man die constant de Vhp of de president beticht van alles.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES