dinsdag, april 30, 2024
HomeOnderwerpenEconomieMinister Financiën en Planning installeert Commissie BTW

Minister Financiën en Planning installeert Commissie BTW

-

Does Travel - naar Suriname

De minister van Financiën en Planning, Stanley Raghoebarsing, heeft op vrijdag 28 maart een Commissie BTW geïnstalleerd. De commissie bestaande uit vertegenwoordigers van het technisch team van het Tripartiet Overleg in Suriname, die zich moet richten op een integrale evaluatie van de wetgeving en uitvoering van de Wet Belasting over de Toegevoegde Waarde (BTW). 

De minister gaf bij de installatie te kennen dat het door de regering van belang wordt geacht dat de Wet BTW en de uitvoering daarvan door het technisch team van het Tripartiet Overleg, nader wordt geëvalueerd. Dit in het kader van de implementatie van de BTW, welke op 1 januari 2023 was aangevangen.

In het technisch team van het Tripartiet Overleg zitten vertegenwoordigers van verschillende ministeries en departementen, de vakbeweging en het bedrijfsleven.

Door de minister werd aangegeven dat hij het van belang acht dat bij de evaluatie verschillende instanties, organisaties en instituten worden gehoord en voorgelicht, waaronder de vaste commissie van Financiën en Planning van de Nationale Assemblée. Ook gaf hij aan de commissie te kennen dat zij zich breedvoerig dienen te laten informeren ten aanzien van eerdere evaluaties en bevindingen, met name die van de CARTAC (een technische afdeling van het IMF).

Alhoewel de invoering van de BTW volgens de minister als succesvol mag worden beschouwd gaf hij te kennen dat het om een nieuwe wet gaat, waarbij alle aanbevelingen voor de verdere efficiëntie en effectiviteit wenselijk zijn.

De leden van de Commissie BTW zijn:

  1. Dhr. S. Kertoidjojo – voorzitter
  2. Dhr. M. Bruijne – ondervoozitter
  3. Dhr. R. S. Sardjoe – secretaris
  4. Mw. S. Rewat – lid
  5. Mw. G. Hardjopawiro – lid
  6. Dhr. P. Beharea – lid
  7. Dhr. D. Dinai – lid
  8. Dhr. R. Hogenboom – lid
  9. Mw. S. Stjeward – lid
  10. Mw. R. Apinsa – lid.

De commissie dient uiterlijk op 30 mei de minister schriftelijk te rapporteren omtrent de bevindingen van de evaluatie van de BTW.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
  1. Minister van financiën heeft veel te verbergen. De nieuwe bankbiljetten met grote coupures die worden uitgerold is niets anders dan monetaire financiering. De VHP drukt gewoon geld om in omloop te brengen.Zij hebben ern puinhoop van gemaakt.


    Maak melding
  2. RobG 2 april 2024 Bij 06:01
    @WATje, jij verwekt informatie selectief.Hoefdraad werd veroordeeld door een corrupte Surinaamse rechter. Bij Interpol kreeg jouw regering ” njet ” te horen. Interpol doet niet mee aan corrupte politieke spelletjes van een stel omhooggevallen VHP amateurs in de regering en bij de Rechterlijke Macht.
    Wat een afgang voor friends & family. Maar na 25 mei 2025 ontstaat er een andere situatie. Je mag nu al beginnen met het aftellen naar de dag waarop de grote afgang van de VHP regering en jaar vrienden een feit zal zijn.Er gaat een grote volksfeest losbarsten als men van deze etters is verlost.
    =============================

    Als Hoefdraad ook vindt dat hij is veroordeelt door een corrupte Surinaamse rechter en hij weet dat Interpol niet mee doet aan corrupte politieke spelletjes van een stel omhooggevallen VHP amateurs, laat hij dan naar Suriname gaan en wijzen hoe bikkel hij is….
    Ik heb nieuws voor je, want na 25 mei 2025 komt de VHP als de allergrootste partij terug en kan eindelijk de volgende stap in ontwikkeling zetten voor het land, n.l. alle corrupte NDP figuren inclusief jezelf achter de tralies zetten.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES