woensdag, mei 1, 2024
HomeNieuws uit SurinameGregory Rusland: "Ik ben niet gewoon op een blauwe maandag voorzitter geworden"

Gregory Rusland: “Ik ben niet gewoon op een blauwe maandag voorzitter geworden”

-

Does Travel - naar Suriname

Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), beseft dat er mensen zijn die absoluut niet van hem houden en er daarom alles aan doen om hem te beschadigen. De politicus ligt echter niet wakker van deze aanvallen en wijst een ieder daarom erop dat hij niet op een blauwe maandag als voorzitter is aangesteld, maar door de partij zelf middels verkiezingen is gekozen.

“Laat me duidelijk stellen: vanaf ik er ben in de NPS hebben we drie verkiezingen gehad. Ik ben voorzitter geworden door een echte verkiezing, waarbij er meerdere kandidaten waren. En ik ben gekozen met grote meerderheid. Daarna hebben we verkiezingen gehouden waarbij iedereen die vindt dat zij belangstelling hebben en graag de leiding zouden willen hebben van de partij, in de gelegenheid is gesteld om mee te doen. Ik ben niet gewoon op een blauwe dag voorzitter geworden. En wanneer de silent majority zegt dat jij de leiding moet hebben, dan is dat het”, zei de NPS-leider op D-TV.

Rusland stelt dat de kritiek via de media of sociale media op hem vaak komt van de enkelingen die het niet eens zijn omdat ze iets niet hebben gehad of omdat ze niet tevreden zijn over de richting die de groene partij opgaat.

“En als die enkelingen naar de media rennen, dan denkt men dat er djugudjugu in de partij is. Ik kan u zeggen dat de NPS wat dat betreft nu in rust is en dat we eensgezind enthousiast kijken naar de verkiezingen die op ons afkomen. En wij zullen ervoor zorgen dat wij in ieder geval intern de zaken op rij hebben, zodat wij straks een heel goed resultaat zullen hebben bij de verkiezingen die aankomen”, aldus Rusland.

De NPS-topman bevestigde ook de recente toetreding van de voorzitter (Poetini Atompai) en de ex-voorzitter van de Surinaamse politiebond (SPB) (Raoul Hellings) tot de NPS.

Volgens Rusland was hij al twee jaren bezig met Atompai waarbij er vele open gesprekken met hem zijn gevoerd. Daarbij is er aan Atompai aangegeven dat de partij niet staat achter bepaalde zaken en gedragingen die vanuit de media en sociale media zijn waargenomen. Atompai heeft daarbij aangegeven dat hij jong is en fouten heeft gemaakt. Maar ook zijn fouten gaat hij herstellen en ervoor zorgen dat hij die fouten niet meer maakt.

“En dat is voor ons voldoende. Iedereen maakt fouten, maar we moeten erover praten”, merkte de NPS-voorzitter op.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

29 REACTIES
  1. Een Vos verliest zijn haren maar niet zijn streken. U benne gewaarschuwd zou wijlen Johnny Kamperveen hebben gezegd. Ik ken beide heren. Het zijn machtswellustelingen, die misbruik of gebruik zal maken van de ontevreden leden om de poot onder uw stoel te zagen. Simple voorbeeld de zaal met hoofdcommissaris Daniel. Omdat zij met hun gangetje niet konden doorgaan hebben zij haar weggewerkt. Opgepast!!!


    Maak melding
  2. Nope,
    Het was op black friday! (Dag vd zombies).

    De nps is in rust 😴
    Wanneer niet dan….
    Slaap zacht.

    Die twee uitgetrapte trofeetjes v je zijn een direct gevaar voor de rechtstaat.

    Als je zeker bent van je zaak, dan hoef je jezelf ook niet te verdedigen.


    Maak melding
  3. Debieus, kijk naar jouw eigen ichiasstal, die men ndp noemt. Hebben zij gewerkt voor de bezittingen, die geroofd zijn vanaf 25 februari 1980? Dus aapje, als je een pijpje wil meeroken…….paarse heks, op je bezemsteel en vlieg op.
    Ik ben geen fan van Rusland. Zijn familie heeft op verschillende paarden gewed. Te beginnen bij wijlen zijn vader Harold…..zijn broer als mini ster van financien bij DiDiBri.
    Greg heeft zijn academische scholing itt vele sabisos. Een voorzitter van de nps moet de taal van het volk kunnen spreken en verstaan. Maar iedere partij kiest haar eigen waterloo.


    Maak melding
  4. Suriname heeft aspirant leiders nodig die transplant handelen en fouten afwenden en voorkomen met een groot anticiperingsvermogen. Spijt achteraf betuigen en excuses aanbieden is voor “losers”. Het volk dient hier erg scherp op te zijn, wil het de richting van de toekomst mede bepalen.


    Maak melding
  5. Wat één ding betreft heeft Gregory Rusland gelijk; er is teveel djugu djugu. En teveel ’tweedrachtzaaiend azijnzuur’, wat mij betreft. Er zijn genoeg (teveel) betweters en haatzaaiers. We zijn een betrekkelijk kleine gemeenschap, die veel werk te verzetten heeft en wat het prachtige land Suriname nodig heeft, is éénheid…! En mensen die een fout begaan hebben en/of het gelijk niet aan hun kant hebben, niet bereidt zijn tot spijtbetuigingen of excuses, zijn in mijn ogen de echte ‘losers’…!


    Maak melding
  6. Suriname een land in ontwikkeling.
    Jaren terug adviseerde ik al mensen dat de NPS niet met de veroordeelde PL voorzitter moest samen werken.
    Later werd het met veroordeelde ABOP voorzitter en later met de voor drugs dealen en moorden veroordeelde.
    De heer Rusland is wijs genoeg om te weten dat men hem niet gekozen heeft om zijn capaciteiten om een land te kunnen leiden want dan had men anders gekozen.
    Ik wacht nog steeds op de echte personen om Suriname te leiden.
    In plaats van die mensen alleen bakkeljauw te geven gaf ze ook scholing, zat achter ze aan om iets van hun leven te maken.
    Vandaag de dag zijn ze hechter aan een gratis voedsel pakket.
    Surinamers; wees niet trots om toe te geven dat we het niet kunnen maar laat je bij scholen.
    Misschien een andere volgorde maar je kreeg de militairen dan baas de verschrikkelijke, dan de activisten en nu Chan. Wie of wat volgt.


    Maak melding
  7. Jaja, bobo gregje heeft gesproken. Hij vergeet erbij te vermelden dat hij dan wel gekozen is door de grote meerderheid, maar dat zijn voor- en achterban achteraf toch spijt hadden. Ze hadden liever I.F.
    Atompai heeft aangegeven dat hij jong is en fouten heeft gemaakt. My goodness: dat gajes wil in de politiek. God behoede Suriname. Jopie Pengel zal zich in zijn graf omkeren. NPS is diep gezonken.


    Maak melding
  8. Sorry maar dit is een inhoudsloos Calimero verhaal waarmee hij de djugu djugu alleen maar versterkt. Normaal rond deze tijd verwacht je dat partijen voor de inhoud gaan, hun visie tonen en dat er binnen de partij heftige discussies zijn over de toekomst.
    Rusland zal inmiddels wel pruilend in zijn hangmat liggen.


    Maak melding
  9. De NPS-topman bevestigde ook de recente toetreding van de voorzitter (Poetini Atompai) en de ex-voorzitter van de Surinaamse politiebond (SPB) (Raoul Hellings) tot de NPS.
    ==================================

    Het feit alleen dat je akkoord gaat met de benoeming van dit soort figuren geeft nogmaals aan waarom je ongeschikt bent als voorzitter van de NPS. Over een eventuele presidentschap zullen we het maar liever niet hebben.


    Maak melding
  10. 🤫🤫🤫 voor de mensen die geen stemrecht hebben en ‘buiten’ wonen. We kiezen onze eigen leiders, leiders die zich willen opofferen voor Sranan. Het zijn niet altijd de ‘besten’. We hebben niks aan stuurlui aan wal die denken het beter te zullen doen. Stuurlui die hun luxe niet willen inruilen voor de kilo’s hebi in Sranan.
    Een toontje lager zingen zou hen sieren, (ook richting Rusland, die toont zijn kleine ballen terwijl de ANDEREN dokken)


    Maak melding
  11. “Ke pôti….ook jij bent een kapitein aan wal…dus alvorens je anderen de maat neemt”@@
    Zal wel zo zijn, maar Pony zit niet vanuit zijn dikke billen en “luxe” anderen de maat te nemen.
    De “KA” in dit land maken we dagelijks mee, ook wat we willen dat moet gebeuren.


    Maak melding
  12. Laat mij ook duidelijk stellen:
    De NPS heeft de coalitie gelaten met als doel de regering vroegtijdig te laten vallen alleen om Bullshit Bouta niet veroordeeld te krijgen.

    De NPS gaat nu een samenwerking met de NDP aan om Bouterse terug te halen zodat er weer, ja alweer, geroofd kan worden.

    Beste landgenoten,
    Wij hebben nu ruim de tijd om ons goed te informeren.
    Venetiaan is verleden tijd.

    Waar liggen onze krachten NU !
    Waar liggen onze zwakheden NU !
    Waar liggen onze mogelijkheden NU !
    Waar liggen de bedreigingen NU !

    Welke politieke partij heeft onze banken gered ?
    Welke politieke partij heeft onze munt gered ?
    Welke politieke partij investeert nu daadwerkelijk in ontwikkeling van den poti sma ?

    Welke politieke partij wordt internationaal gewaardeerd ?
    Welke politieke partij investeert in onze toekomst in plaats van ons op te zadelen met schulden ?

    De Nationale Politieke Slampampers laten nu hun ware aard zien, voor hun is Bouterse ook belangrijker dan de ontwikkeling van land en volk.

    Willen wij dit of willen wij een beter Suriname !

    Wi mus seti kondre bun.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  13. @paranoia, jouw partij is in staat volgend jaar de abop in te ruilen voor de ndp. Denk aan 1996.
    Ma te wojo jagi, da wo sjie. 25 mei 2025. A tang so.


    Maak melding
  14. Alles gaat vanzelf goed wanneer je een systeem met slechts 4 loonklassen hanteert. Helaas is dit nog tot geen enkele partij doorgedrongen. Misschien omdat men nog steeds droomt om te graaien. Maar dat zal niet meer lukken, want een wereldoorlog en dus economische crisis ligt op de loer.


    Maak melding
  15. Wel heb je ooit!

    “We kiezen, blah blah.
    Nadat je 50 jr bent weggeweest en tijdens bawta terug ben gegaan met een koffer vol pampers, dan ben je plots Surinaams. Die is goed, 😅😂🤣

    Dit was een samenvatting hoor.

    Dit noemen ze verantwoordelijkheid nemen voor eigen gemaakte keuzes.
    Op zem suri’s; ‘niemand heeft je gestuurd’, oftewel no wan sma seni joe.
    Dus… no wraak somaar sjonnie!

    Ik vond de reactie van Pieter uitstekend. Dat is een echte nps’er, alleen het gebruik van de hoofdletters was minder.
    Aub return.


    Maak melding
  16. De dag dat je als voorzitter bent gekozen had beter nooit bestaan. Een ramp voor de NPS, Suriname en het Surinaamse volk! Je dacht je slag te slaan. Verkocht daarom Suriname samen met de ABOP aan de VHP. Die Hindoestaan had je echter bij je ballen. Een ieder kon dat zien, behalve jijzelf hr. Rusland. Je had $$ in je ogen. Het beste wat je nu kan doen is je grote waffel dicht houden, je biezen pakken en Suriname verlaten. Ga naar je eigendommen in de USA, naar Nederland of voor mijn part naar je Heiland in je hemel. Maar vertrek uit Suriname, tot meerdere glorie van Land en Volk. Er blijven dan nog steeds genoeg andere nietsnutten bij de NPS over.


    Maak melding
  17. Als leider moet je toch wel een bepaald charisma hebben en als dat niet geval is moet je soms met een glad gestreken gezicht kunnen liegen alsof het gedrukt staat. Het verleden bepaald veel in het heden en laag geschoold zijn brengt geen vooruitgang, een goede toekomst. VHP zal geen vooruitgang brengen, want hun belang is een andere dan het welzijn van Suriname. Kijk maar naar de namen die al heel lang in de politiek voorkomen, hun verdiensten(nihil) en dan is het niet anders dan dat Suriname aan iets anders toe is dan corruptie, diefstal en huichelarij. Wat er nu zit dient het eigen belang en dat van de personen van wie zij de marionetten poppetjes zijn. Ons kent ons en ala sma tori e tingi.


    Maak melding
  18. Pony 2 april 2024 Bij 15:57
    Sabaku 2 april 2024 Bij 11:00
    Pony 1 april 2024 Bij 20:06
    “Ke pôti….ook jij bent een kapitein aan wal…dus alvorens je anderen de maat neemt”@@
    Zal wel zo zijn, maar Pony zit niet vanuit zijn dikke billen en “luxe” anderen de maat te nemen.
    De “KA” in dit land maken we dagelijks mee, ook wat we willen dat moet gebeuren.
    =================================

    Soso dyarusu, na soso bigi ai tap sma….@@
    Sortu dyarusu 🤣, mi de zeker dati mi libi e draai moro yu. Mi no habi paiman.
    =========================================

    Je moet niet doen alsof je mijn leven kent, ik zal maar niet opscheppen over mezelf en al helemaal niet over wat mijn kinderen hebben bereikt in het leven. People who shine from within don’t need a spotlight.
    Je klinkt als een verbittert mens zoals je constant op mensen aan de “Noord-Zee” blijft afgeven. Pure afgunst. Een soort van mislukkeling die z’n trauma’s op anderen probeert te botvieren. Probeer in het vervolg inhoudelijk te reageren.
    De stommiteit zegeviert in jou woorden….


    Maak melding
  19. Gilli 1 april 2024 Bij 22:16
    Als leider moet je toch wel een bepaald charisma hebben en als dat niet geval is moet je soms met een glad gestreken gezicht kunnen liegen alsof het gedrukt staat. Het verleden bepaald veel in het heden en laag geschoold zijn brengt geen vooruitgang, een goede toekomst. VHP zal geen vooruitgang brengen, want hun belang is een andere dan het welzijn van Suriname. Kijk maar naar de namen die al heel lang in de politiek voorkomen, hun verdiensten(nihil) en dan is het niet anders dan dat Suriname aan iets anders toe is dan corruptie, diefstal en huichelarij. Wat er nu zit dient het eigen belang en dat van de personen van wie zij de marionetten poppetjes zijn. Ons kent ons en ala sma tori e tingi.
    =========================

    Weer zo eentje die ongenuanceerd anderen zit te beschuldigen. Het zou wel meteen handig zijn als je ook een stemadvies had….je weet toch…wan san ne tingi…


    Maak melding
  20. Sabaku 2 april 2024 Bij 18:58
    Pony 2 april 2024 Bij 15:57
    Sabaku 2 april 2024 Bij 11:00
    Pony 1 april 2024 Bij 20:06
    “Ke pôti….ook jij bent een kapitein aan wal…dus alvorens je anderen de maat neemt”@@
    Zal wel zo zijn, maar Pony zit niet vanuit zijn dikke billen en “luxe” anderen de maat te nemen.
    De “KA” in dit land maken we dagelijks mee, ook wat we willen dat moet gebeuren.
    =================================

    Soso dyarusu, na soso bigi ai tap sma….@@
    Sortu dyarusu 🤣, mi de zeker dati mi libi e draai moro yu. Mi no habi paiman.
    =========================================

    Je moet niet doen alsof je mijn leven kent, ik zal maar niet opscheppen over mezelf en al helemaal niet over wat mijn kinderen hebben bereikt in het leven. People who shine from within don’t need a spotlight.
    Je klinkt als een verbittert mens zoals je constant op mensen aan de “Noord-Zee” blijft afgeven. Pure afgunst. Een soort van mislukkeling die z’n trauma’s op anderen probeert te botvieren. Probeer in het vervolg inhoudelijk te reageren.
    De stommiteit zegeviert in jou woorden…@@@
    De pot verwijt de ketel, lees mijn eerdere reactie op het artikel en lees dan jouw reactie op mijn reactie en zie dan wie hier stom doet.
    Tje poti, kijk eerst naar jezelf, voordat…………..🙈
    Ik ken je niet , maar jij kent mij ook niet en toch ……….
    Ik geef niet af op mensen aan de Noordzee, ik vind ze alleen brallerig, types met een ongenuanceerde grote mond terwijl ze profiteren van de Nederlandse welvaart. Ze hebben makkelijk praten. Zoveel praatjes op 9000 km vullen geen gaatjes. Als jij dat niet wil inzien moet je zelf weten, maar zit niet op hardwerkende Sranansma die dagelijks met alle soorten van hebi’s moeten zien te overleven lastig te vallen met jouw prietpraatjes. Als je een vinger in de pap heb mag je kritiek leveren anders is het 🤫🤫🤫🤫🤫en nog eens 🤫🤫🤫🤫🤫🤫


    Maak melding
  21. Doet pijn hé, de Noord-Zee op 9000 km…..
    Hoe graag je ook wil proberen mij na te praten in mijn eigen bewoordingen het is alleen maar lus’bere wat je hier verkondigt…heb je ook een eigen mening of blijf je toch die mislukkeling???


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES