OM stelt eis in zaak 12 kilo cocaïne in vliegtuigtoilet

15

Het Nederlandse Openbaar Ministerie heeft vandaag 4 en 3 jaar cel geëist tegen een vrouw en een man die verdacht worden van cocaïnesmokkel. Ze verborgen in een vlucht uit Suriname onder meer 12 kilo cocaïne onder de pot van een vliegtuigtoilet meldt AT5.

Volgens de zender kwam de Marechaussee het tweetal op het spoor dankzij een tip over een organisatie die drugs zou invoeren via Schiphol. Op 22 oktober 2010 werd bij een controle van een vlucht uit Ghana een kilo cocaïne gevonden in een stoel. Diezelfde dag werd in de vlucht uit Suriname de drugs gevonden onder de toiletpot.

De rechtbank veroordeelde de verdachten tot 4 jaar cel voor de man en 2 jaar voor de vrouw. De eisen van het OM waren 5 en 6 jaar cel. Beide verdachten gingen in beroep. Over twee weken wordt de uitspraak in deze zaak verwacht.(Bron: AT5)

Bekijk ook:

15 REACTIES

 1. Begrijpelijk dat de Amerikanen ook hier controle willen uitvoeren op vluchten rechtstreeks naar de US. Dat de regering of SLM daar problemen mee heeft is nu ook te begrijpen.


  Maak melding

 2. En dit moet die @Pongosaqoui ook goed lezen.

  Want deze had het over:
  Dat BID & de DOUANE bijzonder goed hun werk doen in SU.

  Dat is dat ding @JOHN D.


  Maak melding

 3. Veel mensen willen er nog steeds niet aan, maar wij zijn het grootste drugs(doorvoer)land op het westelijk halffront.
  Kan ook niet anders met zo’n president en familie.
  En dan maar vreemd opkijken als de Amerikanen op Zanderij een kijkje willen komen nemen.
  Boter, heel veel boter op de hoofden van heel veel mensen.
  Ziende blind en horende doof.


  Maak melding

 4. Na het lezen van het artikel komt het volgende op in mij;

  Als drugs de gemeenschap vernietigd en mensen door hebzucht overgaan tot die daad, waarom zijn de straffen zo laag. Kunnen ze niet even van de USA overnemen.
  Er moet mogelijk worden gemaakt om deze criminelen met een grote metalen bol aan hun been openbare werk te laten doen.
  De riolen zouden dan niet meer verstopt raken etc.Planten voor de weeshuizen enz.


  Maak melding

 5. RUDINHO, als je echte drugs wil moet je in AMERIKA en NEDERLAND wezen nergens vind je zoveel verschillen de soort jij praat nu alsof SURINAME de wereld van drugs voorziet en dan nog even persoonlijk de PRESS van uit ANTILLE en COLUMBIA is ook van SU zeker weet ie nog de toen het naar NL kwam gebracht door de militairen uit de ANTILLE of zo hoe lang gebeurde dat en heb je nog wat gehoord dus boter is soms lang niet gek dan stront in de ogen en een kop vol van zeg niet dat jij het heb zeg alleen dat het erger is Hahahaaaa wie de schoen past mag reageren ik wacht.


  Maak melding

 6. Legaliseren en wel Wereld wijd,dan is afgelopen met het gedonder.Tabak en sterke dranken zijn ook verslavend,waarom
  mag dit dan wel? Zo lang er veel geld mee gemoeid is, zal men op allerlei manieren drugs proberen te smokkelen.

  @Molijn.

  Je hebt volkomen gelijk dat je vindt dat de straffen die toegepast wordt veels te laag is, gewoon ophangen of levenslang in de bajes.(Maar ook heel hard laten werken totdat ze doodvallen !)


  Maak melding

 7. Dit is natuurlijk koren op de Hollandse molen, omdat wat je ook zal zeggen Schiphol blijft gewoon doorgaan met de 100% contrôle op vluchten uit vooral Suriname en andere verdachte landen uit het Caribischgebied Midden-Amerika en Zuid-Amerika. En nu Suriname niet mee wilt werken met de ondersteuning van de DEA om te helpen met de contrôle op de luchthaven van Suriname. Zal het niet beter op worden. Je zou best kunnen zeggen dat Suriname de drugssmokkel juist aan het bevorderen is. Want elk gerespecteerd land zou deze geavanceerde contrôle vorm toejuichen alleen Suriname – met een drugsbaron als president – werkt dit tegen. Natuurlijk gebruikt deze criminele president zijn persoonlijke teleurstelling om zijn gearresteerde misdadige zoon te wreken en zo wordt Suriname bij de criminele praktijken van deze criminele gezagdrager erbij betrokken. En vanaf nu zullen de rechtgeaarde en integere Surinamers de tol moeten betalen voor de internationale tegenwerkingen door deze gezagdragers opgeworpen. Dat dieren redeloze wezens zijn is alom bekend, ook kan je mensen aan toevoegen en vooral bij de overheid is dit geen uitzondering.


  Maak melding

 8. Beste mensen als of de andere landen waar geen cocaïne wordt verbouwd zo lief zijn,land mijnen verkopen aan andere landen waar burger oorlog aan de gang ,is dat goed?die landen kunnen hun gang gaan met het verkopen van oorlogs materialen, omdat ze machtig zijn,laat de coke maar invoeren heb geen problemen mee,mensen die verslaafd zijn hebben gewoon nodig,mensen die op een land mijn trappen en hun ledematen afgerukt wordt die hebben er niet om gevraagd.En de armen landen bewust arm houden,de zogenaamde oorlog om democratie in een land brengen,terwijl om het geld gaat,hebzuchtige beesten op de aardbol stikt er van.Neee,ben geen cocaïne handelaar.
  groetjes


  Maak melding

 9. @ Jhonny.
  Cocaine wordt niet verbouwd maar chemisch geproduceerd.
  Verslaafden moet je juist helpen om af te kicken.

  Maar je wil juist dat ze meer gebruiken omdat het volgens jou optie, ze het nodig hebben.Ik hoop niet dat er in jouw familie een verslaafde is,want dan ga je anders piepen.Bij legalisatie is het niet lucratief voor de grote jongens om het het te exporteren. Je moet het eigenlijk overal kunnen kopen, zoals sigaretten en Sopie.
  Het tabak industrie en sterke drank producenten hebben geen oorlog met elkaar,omdat het legaal is!
  Terwijl de grootste Coke bazen zoals Wijlen Escobar etc etc,de markt wilde beheren, krijgt je vaak revaliteit onder elkaar !Oorlogstuig mag en kan je bij iedere grote
  Natie kopen,het is niet verboden. Goed Jhonny think about ´t and have a nice weekend.


  Maak melding

 10. Wacht even! 12 kilo cocaïne is volgens mij 600.000(straatwaarde)dan heb ik nog niet over de immateriele schade die drugs in het leven van anderen en in de samenleving als geheel aanricht. Ik vind dat beide personen op zijn minst 10 jaar lang opgesloten moeten worden. 3 jaar waarvan je 2derde uitzit is 2 jaar. Voor zo een groot bedrag vind ik dit schandalig. Maar voor het niet betalen van 30 euro aan benzine achtervolgt de politie een dief totdat dit uiteindelijk tot een dodelijk ongeval leidt? Over proporties gesproken.


  Maak melding

 11. Beste grasbarki,
  Als iemand verslaafd is die zal blijven gebruiken tot hij/zij afgekickt is,ik zeg niet dat als iemand niet verslaafd is dat hij/zij drugs moet gaan gebruiken,wil zeggen dat men niet zo grote heisa over moet maken,een van mij aangetrouwde fam.lid was verslaafd,is inmiddels overleden,ben met je eens dat men volgens recept bij apotheek kan krijgen nl wilde dat doen,maar onder de druk van de andere landen is het niet door gegaan,nl loopt achter de vs aan,grasbarki waarom is de oolog tuigen niet verboden?omdat de machtige landen weer over het zeggen hebben,als de landen goed uitkomt dan mag de oorlogstuig verkocht worden en als bijv.zogenaamd in oorlog zijn met een land dan mag aan die land waarmee ze in oorlog zijn niet verkocht worden,jij zegd dat ik moet denken,nee grasbarki ji moet goed nadenken,wens iedereen een goeiedag,jij ook grasbarki


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.