Suriname mag ander financieel beleid verwachten

7

PARAMARIBO,14 okt – Wat het straks ook mag worden, het financieel beheer van publieke gelden wordt anders. De grote vraag is of het ook beter wordt. Want, Adelien Wijnerman, gewezen bewindsvrouwe, kan veel verweten worden. Maar van deze econoom pur sang zal nooit met recht beweerd kunnen worden dat ze haar werk niet naar behoren deed.

Als iemand de nationale huishouding door en door kende, was het Wijnerman wel. De formele verklaring bij het ontslag heeft die overtuiging niet weggenomen. Adelien Wijnerman hield de vinger stevig op de knip. In de verklaring wordt gesproken van achterstanden in betaling van publieke schulden. Dat kan te maken hebben met het voorzichtige beleid van de gewezen minister. Zoals zij het zelf uitlegt, vreesde zij voor inflatie.

Ook als het geld voor het betalen van schulden beschikbaar zou zijn, zou het niet gul worden uitgegeven. Het heeft allemaal te maken met het gevaar van te veel geld ineens. Een te grote toevloed van geld in de samenleving, zal onherroepelijk leiden tot inflatie en geldontwaarding. Adelien Wijnerman heeft er tot voor kort voor kunnen zorgen dat de overheid de indruk kon ophouden van verantwoord financieel beheer. Als nu dat bewust wordt afgedaan, wat moet het dan worden?


7 REACTIES

 1. Waarom wordt niet eerlijk verteld dat de minister ontslagen is, omdat zijn niet mee wilde werken aan de spilzucht van deze criminele bende. We mogen haar dankbaar zijn dat ze een naderende inflatie heeft weten tegen te houden, tot nu toe. Natuurlijk zou iedere kundige econoom alzodanig handelen, want niemand kan geld uitgeven dat er niet is. Eigenlijk manoeuvreer je je als oprechte econoom in een slangenkuil, met gewetenloze geldverslindende sujetten. Deze meest waardeloze president heeft eigenlijk de minister neer gehaald met zijn lafhartige leugen praat. Deze boef is het probleem van het land, hoe lang zullen we naar de poppenkast van deze delinquent moeten kijken? Het wordt de hoogste tijd dat Suriname uit een ander vaatje gaat tappen. Wanneer men niet dansen kan geeft men altijd de schuld aan de muzikanten. En nooit de schuld bij zichzelf zoeken, en steeds naar anderen wijzen. Welnu, die met een vinger naar een andere wijst, houdt er drie op zichzelf gericht.


  Maak melding

 2. Beste Adele Wijnerman,

  U heeft Uw kracht & kunde gegeven aan paars omdat U geloofde in de chance van DADA!

  zijn vaten na 3 jaar beginnen steeds holler te klinken, maar U was en bent steeds integer gebleven en hebt ook vandaag het beste voor met het volk!

  toen Wonny in de gaten had dat DADA een eigen boeven regering aan het vormen was nam zij een wijs besluit!

  neem ook een wijs besluit, verlaat paars en verwelkom groen, want met zoveel kunde thuis zitten is naar het volk toe een flinke aderlating!

  god bless you


  Maak melding

 3. Hoor of zie ik een Surinaamse krab?Denk er aan :wanneer je kritiek wil leveren moet het opbouwend maar niet afbrekend zijn.Als je betere ideeén heb moet je er mee op de tafel komen maar niet de boel afbreken wanneer je het niet kan heropbouwen. Cornelia,


  Maak melding

 4. Mevrouw Wijnerman ik sluit mij aan bij enkele vorige posters en zeg ook,sluit je aan bij de groene partij of andere en dien land en volk verder op een waardige wijze. Ik denk dat velen u bij de overstap zullen volgen,immers als een schaap over de dam is volgen er meer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.