Roy Ristie gekozen tot fractievoorzitter van D66 Amsterdam ZO

17

In aanloop naar de verkiezingen van maart a.s. is Roy Ristie gisteren gekozen tot fractievoorzitter van de fractie D66 Amsterdam Zuidoost. Zoals eerder bekend was hebben de partijen OZO en D66 besloten zelfstandig de verkiezingen in te gaan.

Ontvlechting van de D66-OZO fractie, die het resultaat was van de verkiezingen in 2010, is volgens Ristie juist nu een logische stap. In de komende weken worden er namelijk besluiten genomen voor het nieuwe politieke seizoen.

“D66 en OZO achten het – uit respect voor de kiezers – daarom wenselijk reeds nu eigen keuzes te maken bij de komende begrotingsbehandeling en de algemene beschouwingen. Samen met collega Okuns Obahiagbon en nog te benoemen duoraadsleden wil ik Zuidoost nieuwe kansen bieden op velerlei gebieden” aldus Ristie.

De fractie zal zich in de komende maanden constructief blijven opstellen om de vinger te leggen op hiaten van het tot nu toe gevoerde beleid.

17 REACTIES

 1. 15 okt. 2013

  @surinam patriot,

  Je zegt het heel goed: ‘Mooi we zijn trots op u, en vergeet uw kondremangs niet!’

  Srika vindt jouw laatste zinsdeel zo treffend :(…) en vergeet uw kondremangs niet!

  Ja, wanneer ze (Surineds) gekozen zijn vergeten zij hun kiezers.Om dan enkele maanden voor de volgende verkiezingen te ontwaken en zichtbaar te worden. En met de woorden: ‘wi na kondremang toch?’

  In Rotterdam is dit verschijnsel ook duidelijk waar te nemen. Opeens zijn deze raadsleden vaak te vinden op een bekend Surinaams radiostation in Rotterdam.

  Srika heeft met enkelen van deze raadsleden(Surineds) gesproken en voorgesteld politieke discussie-avonden te organiseren, m.b.t. de problematieken van Surineds in Rotterdam en de rol die zij als raadsleden daarin moeten spelen.Zeker voor het creëren van kansen en het bewustmaken en participeren van Surineds binnen Rotterdam.

  En opeens zwijgen ze en krijgt Srika geen contact meer.
  Angst voor de echte waarheid?

  Kon’mang nanga dong mang e hari wang tete, dong mang kon koni kon’mang hati e bron
  Srika


  Maak melding

 2. De jacht naar belastende feiten uit z’n verleden gaat nu beginnen. Want dat doet de Nederlandse pers altijd wanneer allochtonen in een vooraanstaande positie komen.


  Maak melding

 3. 16 okt. 2013

  Er is weer geknoeid in de posting van Srika!!

  Het sip kijkend mannetje is zeker niet door Srika geplaatst en vervormd de bedoeling van de zin.

  Forumhouder, is dit jouw nieuw spelletje naar Srika toe?
  Srika

  *ZUCHT* – beste Srika, je hebt een : en een ( achter elkaar geplaatst en het forum ziet dat als een smiley en maakt er dit van: 🙁 Niets meer en niets minder dus hou op met die onnozele beschuldigingen aan ons adres…


  Maak melding

 4. kaiser,

  in Suriname zit een complete politieke top met belastende feiten uit het verleden.

  Desi Bouterse
  Brunswijk
  Somohardjo
  Allibux
  Naarendorp
  Boerenveen
  etc…etc…etc.

  Dus kijk eerst ff in eigen keuken


  Maak melding

 5. typisch die tjepoti mentaliteit van de Suri’s weer. “vergeet je sranangmans niet” Een keer ophouden met wachten tot de ander iets voor je doet, zou jullie sieren. Begiman! Doe wat voor jezelf, stakkers! Achter alles ook weer een persoonlijke aanval voelen. Als je niet weet hoe dingen werken laat je informeren voordat je anderen beticht dat ze je onheus behandelen. En sorry hoor Srika praten over jezelf in de derde persoon is niet alleen zielig het geeft ook het grote minderwaardigheid complex aan waarmee je rondloopt!


  Maak melding

 6. henk
  kaiser,

  in Suriname zit een complete politieke top met belastende feiten uit het verleden.

  Desi Bouterse
  Brunswijk
  Somohardjo
  Allibux
  Naarendorp
  Boerenveen
  etc…etc…etc.

  Dus kijk eerst ff in eigen keuken

  ik dacht dAT MEN RISTIE IN aMSTERDAM zo GEKOZEN IS NIET ERGENS IN EEN LAND AAN DE NOORDKUST VAN zUID aMERIKA DEEL ZIJNDE VAN DE CARIBBEAN


  Maak melding

 7. Waar de meeste mensen zich in verkijken, is dat welke persoon ook gekozen wordt zwart bruin rood geel of blank. Deze persoon zit niet in de raad om groepsbelangen te behartigen, maar om het algemeen belang te dienen. Steeds gaan we vanuit dat wanneer een onzer kondremans gekozen is/wordt hij specifiek ons belang behartigen zal. Totaal foute instelling, natuurlijk zal hij bepaalde groeps problemen bespreken en behandelen. Zelfs wanneer je er in de plaats van deze of gene zou zitten, dan pas merk je dat je niet voor jou mensen alleen daar zit. Maar om het algemeen belang. Kijk maar wat met de Turkse gemeenteraadsleden in Rotterdam gebeurde, je wordt goed in de gaten houden. Natuurlijk breng je bepaalde zaken wat jouw achterban betreft naar voren, maar specifiek de achterban voortrekken kan niet altijd. Begrijp mij niet verkeerd, maar dit is de realiteit. Want als je op hem gaat rekenen komt je van een koude kermis thuis. Daar kan hij zelf niet veel aan doen, zo is het nu eenmaal.


  Maak melding

 8. Prettig nieuws – Roy Ristie is een integer mens een harde werker die zich zeker zal blijven inzetten voor een betere samenleving en vooral voor de zwakkere medemens! Proficiat Roy – we bidden je Kracht en Wijsheid van de Allerhoogste toe!!!


  Maak melding

 9. 16 okt. 2013

  Beste Krabu,

  Srika merkt uit jouw posting op dat jij het ‘gevecht in de arena’, hier in Nederland, niet begrijpt. Het is niet erg,maar schrijf dan geen nonsens.

  Sinds 2007 heb ik, ook hier op dit forum, Surineds uitgenodigd om zonder te kijken naar etnische komaf of politieke voorkeur een platform te creëren in belang van de kinderen van Surineds, binnen het onderwijs van Nederland. Srika heeft zich toen bekend gemaakt, niet in de derde persoon,en hoe mensen, ook van dit forum, met hem in contact konden komen.

  Srika heeft recent, tijdens Kwaku,kort met R. Risty gesproken.Ook met enkele Surined raadsleden in Rotterdam heeft Srika gesproken om te komen tot een brede platform, over zaken waarmee Surineds hier in Nederland worstelen.

  Allemaal lijken dezelfde intenties te hebben, maar spelen teveel politiek en durven zich niet te uiten en kijken, indien het niet in hun persoonlijk belang is,de andere kant op.En dit ziet Srika als het grootste probleem onder de zogenaamde politieke leiders van de Surineds.

  Kijk maar naar de selectieve ontslagen die vallen onder de Surineds; kijk maar naar de toenemende armoede onder de Surineds; kijk maar naar de toenemende schoolverlaters en prostitutie en poging tot zelfmoord onder jonge Surineds.
  Ga eens langs een instituut van Riagg!!

  Hoeveel hoogopgeleide Surineds moeten nu plaats maken voor nog vaak onbevoegde of minder goed opgeleide autochtonen? De kreet “eigen volk eerst” wordt toch steeds luider? En waar zijn de politieke vertegenwoordigers van de Surineds die tegenwicht bieden? Hoor je ze wel praten?

  Kwaku is leuk, maat tilt onze jonge Surineds niet naar grotere hoogten. Het slaven standbeeld in Rotterdam is leuk, maar heeft niet voor gezorgd dat jonge Surineds niet massaal in VMBO terecht kwamen en daar nog een verschrikking moeten doorstaan.

  Srika heeft zich op dit forum al eens in persoon kenbaar gemaakt.Praten in de derde persoon moet je dus maar zo accepteren.

  Een srika heeft geen minderwaardigheidscomplex, maar een krabu wel. Een krabu rent sneller weg richting zijn tokotokoholo en kruipt daarin, terwijl een srika stilstaat en blijf kijken.

  Srika denkt geen minderwaardigheidscomplex te hebben, maar probeert alleen maar met feiten, mede bepaald door zijn bagage aan kennis en vaardigheden, op een simpele manier die feiten, d.m.v. een posting, te verwoorden.

  Iedereen mag de titel van professor dragen, maar niet iedereen mag de titel van drs., dr., ir., of mr. dragen. Dat is ons verschil.Maar Srika probeert dit nooit op de voorgrond te plaatsten. Daarom ook in de derde persoon.

  Terugkomend op onze Surined raadsleden.
  Door gesprekken met enkelen draagt Srika de overtuiging dat deze raadslieden primair voor hun eigen belang gaan en minder aandacht schenken aan de echte problemen onder de Surineds.

  Maar steeds voor de verkiezingen wel schreeuwen hetzelfde belang als de rest van de Surineds te hebben en om die stem vragen. Srika hoopt dat Surineds nu wakker worden en hun eigen situatie en realiteit, binnen Nederland,leren inzien en op grond daarvan gaan handelen.

  Grabu, Srika hoopt dat met deze posting je duim niet is afgerukt en dat je altijd welkom bent inhoudelijk te reageren.

  Srika verwacht nu wel een krabudoi aan minpunten!
  Srika


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.