zaterdag, april 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappij'Jong Surinaams aan twee kanten van de oceaan'

‘Jong Surinaams aan twee kanten van de oceaan’

-

Does Travel - naar Suriname

Suriname wordt gekenmerkt door een jonge bevolking, maar wat weten we over haar kansen en mogelijkheden? Wat zijn de dromen, toekomstverwachtingen, aspiraties en frustraties van jongeren in ‘SU’? Waar slagen of falen ze? En waarmee identificeren hun Nederlands-Surinaamse leeftijdsgenoten zich in steden als Amsterdam?

Het IBS colloquium staat op zaterdag 12 november 2011 stil bij enkele aspecten van Surinaams jong-zijn in Par’bo én Damsko, in SU én NL. De sprekers bewegen zich daarbij tussen de vermeende uitersten ‘kansrijk’ en ‘kansarm’. Zij gaan op zoek naar verschillende, verrassende bronnen van culturele expressie, identificatie en ontplooiing. Hiermee wil het colloquium gezicht en stem geven aan een groep burgers, die te pas en te onpas de toekomst wordt genoemd, maar waarvan heden en verleden vaak onbekend zijn, en de toekomst onzeker.

Sprekers zijn: Nina Jurna, Frank Bovenkerk, Lucy Lewis, Carla Bakboord, Inge van der Welle, Marcus Balkenhol en Alida Neslo. Aanvang 10:00u in het Tropentheater, Amsterdam.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES