Miljoenen mijnbouwcontract Boskalis in Suriname

13

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) maakt bekend dat het een contract heeft verworven voor het delven van bauxiet in Lelydorp, in de buurt van Paramaribo, Suriname. De contractwaarde bedraagt circa € 125 miljoen en is door Suralco L.L.C. toegekend, een indirecte gemeenschappelijke dochteronderneming van Alcoa Inc. en Alumina Ltd. Het project gaat binnenkort van start en zal begin 2015 worden afgerond.

Dit geïntegreerde mijnbouwproject omvat het verwijderen van de bovengrond, het uitgraven van bauxiet, het transporteren naar en het afleveren van bauxiet aan de Suralco raffinaderij in Paranam, Suriname. Boskalis zal ongeveer 20 miljoen m3 bovengrond verwijderen. Deze bovengrond zal hoofdzakelijk worden verwijderd met een snijkopzuiger, hierna zal de mijngroeve worden droog gepompt en drooggrondverzet materieel worden ingezet om de resterende bovengrond die op het bauxiet ligt, af te graven. Vervolgens zal Boskalis ongeveer 3,8 miljoen ton bauxiet met drooggrondverzet materieel afgraven en transporteren naar de Paranam raffinaderij op circa 12 km afstand van de mijngroeve.

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende dienstverlener op het gebied van baggeren en grondverzet, maritieme infrastructuur en maritieme en terminaldiensten. Zij leveren wereldwijd innovatieve totaaloplossingen in de markt voor olie en gas, de markt voor havens en de markt voor landaanwinning en kustbescherming.

Bekijk ook:


13 REACTIES

 1. toch de noord-zee in het infra structuur beheer in sme..

  baas moest erg diepe buiging maken had verder geen keus in de wereld bij geen enkel bevriende land..

  de tijd van groot spraak biegie takie is dus voorbij,laat de bakra basie maar komen er is geen keus..

  pompen of letterlijk verzuipen..


  Maak melding

 2. Ai, er valt weer geld te halen en de Hollanders zijn er weer als de kippen bij.
  Rutte zal het wel niet erg vinden dat de V.O.C. mentaliteit hier wordt ten toongespreid door Boskalis.

  Aan de andere kant komt deze Hollandse deal
  ook Suriname ten goede, en zo hoort het ook
  te zijn.
  Een win-win situatie dus.
  We blijven positief. Ook over de Hollandse
  handelsgeest.


  Maak melding

 3. Dus toch?

  Er komt dus toch een contract? Laat het contract publiceren in een dagblad zodat alle Surinamers het kunnen lezen. Er moet ergens een slimmerik zijn die de foutjes en kleine letters weet te vinden en uit te pluizen.
  Daarna pas ondertekenen.


  Maak melding

 4. -Ballast Nedam infrastructuur (bruggen bouwers)
  – MNO Vervat straten en dijk -bouwers en haven renovatie.
  – Boskalis – Bauxietwinning

  Suriname zal voor zorg moeten dragen dat deze bouwers niet meer vertrekken uit Suriname, integratie van deze bedrijven in de Surinaamse ontwikkeling is prioriteit.

  We hebben nog veel te bouwen en baggeren.

  Dankzij front mag Ballast Nedam opnieuw beginnen, terwijl ze al helemaal geintegreerd waren met een eigen bedrijf in Suriname die geheel caribisch gebied en Zuid-Amerika zou moeten bestrijken. De front krabben hebben persoonlijk voor gezorgd dat Ballast nedam moest vertrekken.


  Maak melding

 5. Bij het aantreden van Bouterse als president van Suriname was men in Nederland unaniem in hun afwijzing; ‘Suriname wordt een pariastaat waarmee geen enkel ander land zaken zal willen doen. Suriname zal geïsoleerd worden in de wereld’.
  Na deze grote woorden van Nederland verwacht je niet van datzelfde land (nederland) dat ze zaken gaan doen met de pariastaat Suriname.
  Er valt kennelijk weer geld te halen dan worden
  principiële woorden net zo makkelijk over boord gegooid.

  Tjek die naam nôh; KONINKLIJKE Boskalis Westminster N.V.
  Koninklijk, nog wel. ai baja, het kan verkeren.
  Nederland vergooit miljarden van ons belastinggeld ( ja, ik ben een Nederlander) in een beerput genaamd Griekenland dus het geld moet aan de andere kant weer binnenstromen.
  Tja, dan heeft zelf een Nederlands bedrijf met de titel Koninklijk geen principies meer.

  Gêne mie booi, gêne!


  Maak melding

 6. Dit artikel is strijdig met het artikel:
  suriname dichterbij tweede waterkrachtcentrale.
  Daarin wordt immers vermeld dat er nauwelijks bauxiet wordt geproduceerd.


  Maak melding

 7. Het is wel opvallend hoe die schapen van van Bouterse de rollen omdraaien hier op dit net.
  meneer karel knaap u haalt twee dingen door elkaar een economische of handelsboycot en de terechte afwijzing van de nederlandse regering om geen zaken te doen met die criminele moordenaars regering van Bouterse dat zijn twee verschillende dingen die jullie bewust door elkaar halen. De regering Bouterse is naar jullie mening niet geisoleerd.De enige landen die zaken doen met crimineel bouterse zijn china, venezuela als Bouterse niet geisoleerd is laat hij vrij reizen in de wereld zoals het bij een echte staatsman hoort.


  Maak melding

 8. Dumpprodukt!

  Aluminium wordt tegenwoordig op markten gedumpt. Sinds de val van de muur is elke aluminiumproducent onder de werkelijke prijs gaan verkopen. Er wordt geen winst gemaakt en sommige aluminiumbedrijven redden zich alleen met subsidie.

  De LME (aluminiumprijs) is ietsje gestegen maar ligt nog ver beneden de prijs waar winst mee gemaakt kan worden. Veel aluminiumproduktiebedrijven hebben een overvolle opslagplaats dat wacht op betere tijden (prijzen).

  Bauxiet dat in aluinaarde wordt omgezet om bij proces van ruim 600 gradenC in vloeibare aluminium te veranderen is op dit moment niet populair en wordt slecht verkocht. Dus om veel geld uit te geven om een momenteel ongewild produkt te winnen is wachten op de broodkruimels van de Koning. Economisch niet goed bedacht. Of men moet in het achterhoofd aan Goud denken want niet alles lijkt op wat het is. Suralco weet zelf hoe slecht en traag aluminium nu verkocht wordt dus verdenk ik ze van bedrog.

  Karel Knaap moet wel weten dat Boskalis niet de Nederlandse overheid is en Suralco niet de Surinaamse overheid. Het bedrog komt pas over 15 jaar aan het licht.


  Maak melding

 9. Men is immers niet instaat het onderscheid te maken tussen de Nederlandse regering en Nederlandse bedrijven. Ze denken dat die hetzelfde zijn. Jammer.


  Maak melding

 10. Basja en Marcel,

  even een correctie. Bouterse heeft nimmer gesteld dat Nederlandse ondernemers niet welkom waren in Suriname. Sterke nog hij zei dat ook Nederlandse ondernemers in Suriname welkom waren maar dat Suriname zelf bepaalt
  op welke condities.

  Het was juist de Nederlandse overheid die beweerde dat geen zaken zouden worden gedaan
  met een land met Bouterse aan de macht.

  Het waren de bemoeienissen van Nederland en het willen bepalen hoe de Nederlandse financiële steun in Suriname werd besteed waar Bouterse tegen ageerde en terecht opperde
  nieuwe lijnen met name via Frankrijk aan te willen boren.

  Welnu, Nederlanders hebben expertise in de mijnbouw en bruggenbouw en daarom is het terecht dat Bouterse daar gebruikt van maakt.
  Maar nu bepaalt Suriname zelf hoe en wanneer.
  Daar is niks op tegen. Het komt Suriname alleen maar ten goede.
  We moeten een keer ophouden om alles een negatieve draai te geven.

  Tang boeng


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.