Surinaamse Politieagenten lopen er kantjes vanaf

12

PARAMARIBO, 21 okt – “Er zijn politieagenten die er de kantjes vanaf lopen.” Dit zegt voorzitter Robby Ramdjiawan van de Surinaamse Politiebond, SPB. Geen wonder ook dat burgers klagen over de kwaliteit van de dienstverlening. Het heeft er veel van dat er een laissez faire sfeer hangt boven het politiekorps.

“Het lijkt alsof sommige politieagenten niet durven optreden. Agenten gaan van huis in hun uniform maar bedekken dat. Ze zitten in de auto met de ruiten dicht. Alsof men bang is in uniform gezien te worden”, zegt Ramdjiawan. Uiteraard ontgaat die houding de burger niet. Aan de andere kant wordt wel waardering verwacht van burger en samenleving. De periodieke bevorderingen tot hogere rang mogen vooral niet uitblijven.

Voor Ramdjiawan was de laatste bevorderingsceremonie dan ook een mooie gelegenheid zijn gal te spuwen. Agenten maken wel degelijk aanspraak op een ruimere adem. En de begeerde waardering. Maar daar mag best wat meer inzet tegenover staan. “Alles heeft men in huis om zijn werk te doen, training en bewapening. Maar men durft niet optreden. Dat komt de organisatie en de overheid niet ten goede”, aldus Ramdjiawan.

Bekijk ook:


12 REACTIES

 1. Het Surinaamse volk zit niet alleen opgescheept met de abanies die de straten en het leven in Suriname steeds onveiliger maken,maar ook met de abanies in de regering die ook steeds meer hun ware aard laten zien.Als dolle Hyena’s vechtend om het Surinaams goud zullen ze elkaar binnenkort te lijf gaan.Gewapende macht en de Rechters zijn zo corrupt als het maar kan!feit!Men heeft gekozen,maar waarvoor?Langzaam maar zeker begint het te dagen.Sterkte!


  Maak melding

 2. IK hoop dat ze ook geïnstrueerd worden correct en klant vriendelijk en beheerst op te treden, ook als de camera”s van de Nederlandse televisie niet op ze gericht is. Ja politie Suriname, veel van jullie zijn ronduit onbeschoft en ongemanierd. Daar dwing je geen respect mee af.


  Maak melding

 3. Ik ben bij de politie om mijn dienst tijd vol te maken en elke maand te ontvangen. Ik heb geen zin om bij ruzie of roof betrokken te worden,dat is te gevaarlijk en geef veel papierwerk.Ik ga zo nu en dan een fietser zonder lamp een boete geven en ik kijk graag naar de dames.Zo wil ik mijn pensioen halen.En die voorzitter moet niet zeuren want anders stem ik niet op hem.


  Maak melding

 4. “Surinaamse Politieagenten lopen er kantjes vanaf”
  LKan zijn omdat ze geen verantwoordelijkheid durven te dragen
  of dat ze schijten in hun broek voor de criminelen
  of dat ze het niet vreemd vinden dezelfde mentaliteit op na te houden van de doorsnee ambtenaar.
  Yep heb hert aan den lijve ondervonden toen er werd ingebroken terwijl een ieder sliep.
  De inbrekers (3) hebben wij wel uit huis gejaagd en de politie kwam 20 minuten later (ik heb zelfg in de auto de straat en omgeving afgekamt. Had ik ze tegen gekomen dan had ik er zeker één “neergelegd” want mi no e mik grap.
  Het waren 3 inheemsen (achterban van brunsie)
  De politie zei toen, we kennen hen maar ze zijn reeds ontsnapt maar we krijgen ze wel te pakken.
  Jaja a me hoela denk je dan.
  Wel zijn er m.i. ook goede agenten bij maar het gros is inderdaad te lui om te werken.


  Maak melding

 5. Dat is bij de Nederlanders allang bekend. En dan maar schrijven over het toerisme. Vergeet het maar. Gisteravond was er nog een uitzending over een Nederlander die in de gevangenis zit. Zonder fatsoenlijke aanklacht en onderzoek. Dat balletje gaat na een half jaar rollen. Maar goed de president hemzelf is ook een veroordeelde schurk. Dus wat stelt de rechtspraak dan nog voor.


  Maak melding

 6. Moet wel op merken dat er ook een negatieve keerzijde is aan het op deze manier aan de schandpaal nagelen van de agenten. Denk dat er na deze toespraak nog meer agenten zijn die “in burger” naar het werk gaan.

  De kritiek had anders verwoord moeten worden.


  Maak melding

 7. Laatst op vakantie in Paramaribo.
  Verkeerscontrole(goedezaak)
  Ik aan de kant. Ik; “Goedenavond”.
  Agent: “papieren”
  Ik: welke paieren wilt u zien.
  Agent: “verzekering”
  Ik: “alstublieft”
  Agent: “rijbewijs”
  grrrrrrrrrrrrrrr.
  Ik: ik heb een internationaal rijbewijs, wilt u ook mijn nederlands rijbewijs?
  Agent: “nee”
  Ik: alstublieft agent.
  Hij bekijkt de papieren zonder mij een blik waardig te gunnen.
  Ik krijg de papieren weer terug zonder een woord.
  Ik: is alles ok, en mag ik nuverder.
  Agent: met armbeweging, zo van “wegrijden”
  Het zal je schoonzoon of zoon maar zijn. Wat een ongemanierde associale onbeschoft fossiel. Moet ik hier respect voor hebben?
  Dacht het niet.


  Maak melding

 8. @langef

  Dit ois de wijze van communiceren. bazen en “honden” want alleen hinden hebben bazen en “honden” mogen niets zeggen.
  Dit is geen vfreemd of onbekend gedrag. Veel eerder zou het vreemd overkomen als een surinaamse agent iemand zou aanspreken met “goede morgen, ik heb u laten stoppen omdat u…………….., mag ik uw rijbewijs en verzekeringsbewijs en kentekenbewijs van u? Het is oin orde mevrouw / meneer een goede dag verder en tot ziens u mag verder gaan”
  Boi dit zou betekenen dat er in de politie opleiding enige opvoeding en normen en waarden worden bijgepracht alsook “hoe communiceer ik op een passende wijze” maar daar is geen ruimte en geld voor wegens kortzichtigheid, stomzinnigheid, basja gedrag en gebrek of geen genoten inzicht en opvoeding.

  Laat niets je verbazen in suriname.
  Maar desondanks I love Suriname.


  Maak melding

 9. iedereen in suriname kent één of meerdere politieman, MP, douane ambtenaar die corrupt is alleen de instantie die dit soort corrupte gasten moeten oppakken kijken de andere kant op.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.