NTR-serie De Slavernij ook in Suriname op tv

21

Vanaf zondag 16 oktober 2011 worden de NTR-series De Slavernij en De Slavernij Junior ook uitgezonden in Suriname door ABCSuriname. De geschiedenis van het land speelt een voorname rol in De Slavernij. De in Suriname geboren en opgegroeide stand-up comedian Roué Verveer reconstrueert het slavernijverleden van zijn voorouders. Daphne Bunskoek schetst de historische context van dit meest verzwegen onderdeel van de Nederlandse geschiedenis. In Nederland haalt De Slavernij wekelijks rond de 700.000 kijkers. Zondag 16 oktober wordt het vijfde en laatste deel van de serie in Nederland uitgezonden. De Slavernij Junior is nog tot en met 23 oktober te zien bij Z@pp.

In aansluiting op de series staan diverse programma’s van de Nederlandse Publieke Omroep in de week van 17 tot en met 23 oktober in het teken van moderne slavernij, waaronder: Andere Tijden over illegale Turkse naaiateliers, Holland Doc met de documentaire Curaçao van Sarah Vos en Sander Snoep, Zembla, Nieuwsuur (o.vb.), Kunststof TV en Altijd Wat. Ook het themakanaal Holland Doc 24 vertoont in die week documentaires over hedendaagse slavernij.

De NTR-serie De Slavernij is vanaf 10 oktober 2011 ook te koop op DVD.

Bekijk ook:


21 REACTIES

 1. Daar heb je het al. De handlangers van NL laten steeds onbeschaamder hun ware gezicht zien. ABC van de fam Kamperveen, een van de bakens van de oude politieke partij de NPS, de partij die leiders heeft voortgebracht niet nooit van de Surinamer gehouden kunnen hebben en slechts de belangen van de grote witte baas hebben behartigd. Ik raad een ieder aan de commentaren van Sandew Hira te volgen op IISR.nl waar per aflevering op gedocumenteerde wijze de strekking van het Nederlandse verhaal onderuit wordt gehaald. Jammer en triest is het dat er altijd nog er huisslaven zijn die de kastanjes voor de witte meester uit het vuur willen halen en daarbij hun eigen verleden bezoedelen. Deze gasten moeten gestopt worden en liefst nog moet er van overheidswege een verbod worden ingesteld aan ABC om zijn snode daden uit te voeren. De voorouders van de nazaten van tot slaaf gemaakte Afrikanen zullen zich in hun graf omdraaien als dit doorgaat.


  Maak melding

 2. IK vind het een vreselijke serie.
  Heb het eerste en tweede deel ieder maar 5 minuten gekeken en toen overgeschakeld naar een andere zender, aangezien ik mij vreselijk heb zitten ergeren aan Roue Verveer, die grappend en grollend commentaar leverde.
  Ik ben het volkomen eens met dhr. Hira.
  Hier wordt de geschiedschrijving verkracht door het via een witte bril te vertellen.
  Walgelijk!!!!!!!!!


  Maak melding

 3. Mooie serie!

  Een prachtige serie waarin duidelijk deze geschiedenis wordt weergegeven. Dat het aantal kijkers op 700 duizend steekt heeft te maken met de interresse van de 15 miljoen voor deze gruwelijke periode.

  Maar we mogen niet vergeten dat gedane zaken ook gedaan zijn en dat we nu vooruit moeten kijken. Stil staan en terugdraaien kan niet!


  Maak melding

 4. @Roy Coco
  Knap hoor dat je met 2 x 5 min. al een goed oordeel kunt vormen. Napratende idioot je bent duidelijk niet instaat zelf een oordeel te vormen.

  @lucien
  Oproep tot censuur?? Jullie specialiteit tock!


  Maak melding

 5. Mr. Zuidoost : je bent een zielige man. De serie is prima gemaakt, gebaseerd op wetenschappelijke geschiedschrijving. Heb je wel gekeken? Blijkbaar ben je geschrokken dat je Afrikaanse broeders hun eigen volk met miljoenen tegelijk aan de blanken hebben verkocht en zo een leuke winst opstreken. Dat aspect van de serie beviel je zeker niet.


  Maak melding

 6. Kondremangs,
  Misschien kan die serie Nederland eindelijk tot inzicht brengen, dat (in ieder geval)EXCUSES VOOR DE GRUWELIJKE PERIODE UIT HUN KOLONIALE PERIODE HET MINSTE IS WAT ER GEDAAN KAN WORDEN.
  Reactie op nr 1:
  Familie Kamperveen heeft NOOIT tot de NPS behoort;ga het maar na….wat dat betreft, doe je ook mee aan geschiedvervalsing!!!!!

  Nobruya


  Maak melding

 7. Ik heb geen probleem met gedane zaken en dat we vooruit moeten kijken; maar als de zaken verdraaid worden (geschiedvervalsing is de juiste benaming), dan moet je reageren en de zaken weer recht trekken. Zolang we onze kinderen de ware geschiedenis leren en er overschrijven dan zal de leugen niet heersen, maar in opspraak komen en uiteindelijk komen te vallen. Ik ga nu ook de commentaren van Sandew Hira volgen op IISR.nl en als het mij bevalt zal ik ook anderen aanraden het zelfde te doen.


  Maak melding

 8. Beste Lucien en Mr. Zuidoost,

  Als jullie kennelijk zo goed weten wat er “werkelijk” is gebeurd,waarom maken jullie dan samen niet een programma of een boek waarin dan alles precies wordt weergegeven hoe e.e.a. is verlopen.
  Stelletje gefrusteerden zijn jullie. De wereld en met name Suriname komt niet verder met mensen die met zulke denkwijzen en gedachtes blijven rondlopen. Wat willen jullie nu eigenlijk bereiken??

  Veel succes verder met jullie leven,
  Polderman


  Maak melding

 9. @ Anne en Musk. Je goed recht om het een mooie serie te noemen, je agenda wordt hierdoor voor een ieder duidelijk: damagecontrol. Het is een serie die bestaat uit een aaneen rijging van hele en halve onwaarheden in elkaar gezet door het racistische bolwerk van G.OostIndie en cosorten die de opdracht hebben de schuldvraag van deze inktzwarte, met bloed doordrenkte periode van de Nederlandse geschiedenis weg te poetsen. Daarin vinden zij natuurlijk nog genoeg zwarten van wie het brein nog niet vrij is van de overheersing van de “grote witte bwana”. En ze weten precies wie ze moeten/kunnen misbruiken voor hun verderfelijk poetswerk. Neem nou de uitspraak van Cinthia McLeoud. Een begenadigd schrijfster van Surinaamse origine, want als zij het zegt zal het wel zo zijn. In haar optreden in deze serie heeft zij het lef te zeggen dat wij zwarten blij moeten zijn dat de slavenhandelaren ons van Afrika hebben weggehaald, anders zouden wij het nu niet zo goed hebben. Misselijkmakend en verbijsterend gewoon! Gaat zij dan ook aan de Joden vertellen dat zij blij moeten zijn dat de Joodse holocaust er was, omdat anders de staat Israel nooit gesticht was?? Tuurlijk niet, want ze weet drommels goed wat dat zou betekenen voor haar dierbare reputatie, maar door de zwarten, ook haar voorouders nog eens een trap na te geven, wordt zij in Nederland weer genoemd als een van de grote Surinamers….en dat was haar doel! Hoezo de slavernij achte je laten? In deze huisslavin zie je dat het nog steeds doorwerkt. Gedane zaken nemen inderdaad geen keer. Stistaan moet, om het verleden te ontrafelen en te begrijpen en zeker niet via de bril van de dader en zeker zaken terugdraaien door openlijke internationale excuses zoials de andere ex-kolonisators dat hebben gedaan en de achterstand die zwarten door de slavernij nu nog hebben te repareren! Het echte verhaal zal internationaal worden gepresenteerd want hier zullen wij die ruimte, zoals dat in Engeland, Amerika, Frankrijk en andere landen is gebeurd, niet krijgen vanwege de racistische geest van de “autochtone”Nederlander.


  Maak melding

 10. De meningen zijn verdeeld over deze serie en dat mag ook want dat is democratie, iedereen mag zijn of haar mening geven.
  @lucien, weet je wat erg is ? wanneer zwarten de zelfde methode toe passen op hun eigen soort te onderdrukken, vernederen, knechten en standrechterlijk executeren dan draaien onze voorouders zich om in hun graf.
  Zuidooost,vergiftigen , leugens en verdraaien van de feiten is wat de NDP doet onder leiding van Bouterse, en ook wat zijn volgers hier op dit net doen. moiwana en 8 december zijn nog vers in onze geheugen. je weet nog hoe men onder het mom van heropvoeden onze landgenoten met de zweep voor de camera in elkaar werden getrapt en toegetakeld.


  Maak melding

 11. Domme serie.
  HEEL dom.

  Op onbeschaamde wijze wordt de “witte” versie van de geschiedenis dusdanig ingepakt, dat het lijkt alsof wit en zwart het eens zijn over deze versie.

  Wat een rommel.


  Maak melding

 12. Opzich heeft het verhaal 2 kanten.
  Persoonljk vind ik zelf dat dit onderwerp begraven is door Nl en het genomen initiatief steun ik van harte.
  Is de slavernij dan minder dan WOII?
  Kijk eens hoe de holocaust ingestampt is.
  Zelfs wetten aangenomen om te vervolgen.
  geldt ook voor 9/11.
  Elk jaar wordt er op nl basis scholen het fragmentje van de WTC getoond.
  Was de slavernij periode minder belangrijk?
  Is het niet door de slavernij en plunderingen in het verleden dat het westen zich heeft rijk gejat om het zomaar te stellen, dat ze economisch domineren.


  Maak melding

 13. Vind het een prachtig verhaal en hoop dat wij het verleden achter ons kunnen laten en naar de toekomst kunne kijken.

  =Hoop ook dat men hieruit kan leren, dit omdat er nog steeds slavernij bestaat.


  Maak melding

 14. Zij die vinden dat het geschied vervalsing is,moeten maar met hun eigen verhaal komen.Vooral lucien en brodder schijnen te weten wat de ekte versie is.Kon hesie baka?

  Cobie.


  Maak melding

 15. Beste mensen,

  Als iedereen die nu klaagt over de ‘witte’ geschiedschrijving wat let jullie om het dan zelf te doen in plaats maar te klagen.

  Kom uit die hangmat en geef jullie versie ( blijkbaar de enige juiste).

  Maar naar typisch Surinaams gebruik zal het wel bij klagen blijven en onderneemt niemand iets.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.