Surinaamse verzekeraar strijkt in Guyana neer

10

PARAMARIBO, 11 okt – Verzekeraar Assuria zet een vestiging in Guyana op. Het is de eerste keer dat een Surinaamse financiële instelling een buitenlandse vestiging begint. Eind dit jaar moet de vergunning rond zijn. Meerdere dochterondernemingen in de regio zijn slechts een kwestie van tijd.

“Er wordt nu ook al uitgekeken naar een tweede bestemming. Het kan in het Caribisch gebied zijn, maar ook de Antillen, omdat we dezelfde taal spreken”, zegt Assuria-topman Stephen Smith tegenover de Ware Tijd. De ambitie om de vleugels uit te slaan, is niet van vandaag. Assuria liet al enkele jaren terug het oog vallen op Guyana. Dat was ongeveer ten tijde van het bankroet van de Barbadiaanse multinational Clico.

Er ontstond inderdaad een gat. Maar ook de controle van de Guyanese monetaire autoriteiten werd strenger. Uiteindelijk kon de basis worden gelegd. De soft opening is begin 2012. Alleen het personeel moet nog worden gerekruteerd en het is nog even zoeken naar kantoorruimte. Voorlopig zijn de diensten beperkt tot levens-, brand en aansprakelijkheidsverzekeringen. De dataverwerking zal in Suriname geschieden.

Bekijk ook:


10 REACTIES

 1. We kunnen het en zullen langzaam maar zeker de vleugels uit slaan tot ergernis van dat handje vol handophoudende redi musu’s.

  Uiteraard voor wie die schoen past.

  Bigi bigi fersteri na unu eegi Asuria.

  Suriname voorwaarts!


  Maak melding

 2. Dit is mooi nieuws. Fantastisch. Ga zo door.
  De volgende stap moet Brazilie zijn.
  Veel inwoners, groeipotentie en de politiek heeft banden met politici aldaar.
  Succes.


  Maak melding

 3. Mooie stap!

  Een mooie eerste stap. Verzeker je er wel van dat alle afspraken worden nagekomen. Maar dat kan je toch overlaten aan een Verzekeringsmaatschappij, toch?


  Maak melding

 4. Alleen het personeel moet gerekruteerd worden. Zullen deze lieden voor de krijgsmacht dienen? Personeel moet verworven worden, lijkt mij beter op zijn plek.


  Maak melding

 5. Mooie stap, gefeliciteerd.

  Alleen moet het duidelijk zijn dat het een Surinaams bedrijf is. dus ze zullen voor zorg moeten dragen dat er Winstbelasting in Suriname wordt betaald.

  We dachten ook dat fernandes een Surinaams bedrijf was waar we trots op mogen zijn, ze hadden zich uitgebreid en hebben een groot Nederlands aandeel.

  Nu blijkt dat fernandes gewoon een Nederlands bedrijf heeft opgericht waar ze netjes belasting afdragen in Nederland. Suriname ziet daar niets van terug.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.