Suriname verkleint kans op deelname WK voetbal

15

PARAMARIBO, 12 okt – Suriname heeft eigenhandig de kansen vernauwd op deelname aan het wereldkampioenschap voetbal 2014. Tegen de Dominicaanse Republiek werd met één tegen drie verloren voor eigen publiek. De Surinaamse elf hielpen de ene kans na de andere op scoren om zeep. Aan de andere kant werden achterin kapitale blunders begaan.

Bij de rust was het dan ook twee tegen nul voor de Dominicanen. Door gehaast spel in de tweede helft werd de verdediging nog meer verwaarloosd. Suriname stond tot voor deze wedstrijd nogal goed. Thuis bij de Dominicanen was het nog gelijk gebleven: één tegen één. Het Surinaamse team bleek duidelijk tekort te schieten wat de creativiteit betrof. Er resten nog twee laatste wedstrijden, tegen El Salvador, dat nu op eerste plaats staat in de poule.

Bekijk ook:


15 REACTIES

 1. Voetballes begint bij de mini pupillen en adspiranten volgens een vast trainings/scholings/(op)voedingspatroon en niet bij een stelletje amateurs, die mogelijk twee tot drie bazen moeten aflopen om het hoofd boven water te houden.

  Je kunt nou eenmaal bami, teloh, barra, roti, pom en of borobere eten om op dit niveau mee te kunnen hobbelen.


  Maak melding

 2. de elftal van sur bestaat alleen uit afro suris, en het zijn een stelletje grasboeren.
  een mentaliteit van 0,0. in zijn er heel heef veel andere voetballers javanen hindoestanen en de nieuwe generatie mengelmoesjes, die kunnen heel goed voetballen. maar die krijggen geen kans. het lijkt wel de ugandeese elftal. je kunt beter brunsi met zijn team laten voetballen…..dan weten we wat er te wachten staa.

  pengel


  Maak melding

 3. Haha, vergeet het maar!!!. Had al eerder een mening voor gegeven dat suriname niet ver komt met deze jongens en de coach Jalliens.
  1. Bij SVB zitten alleen maar zakkenvullers zonder enigevorm van voetbal kennis.
  2. Wat voor internationale ervaringen en top prestaties heeft Jalliens op zijn naam staan????
  3. Wanneer de jongens een beetje kunnen voetballen en op de hoogste niveau in de Surinaamse competitie deelnemen, voelen ze zich al groot en vergelijken ze zich met de grote jongens als Ronaldo, Messi etc etc. Daar naast zitten ze nog die jongens bij hun spel te analyseren en bektritiseren. Ik had al eerder opgeroepen dat dit geldverspilling was en had beter gekund al het geld naar een sociale instelling te kunnen doneren. Het is belachelijk dat Jalliens de ene klus niet kan klaren en zich al heeft voorgenomen om met deze jongens door te gaan tot 2018. Het is puur voor hebberigheid om zijn positie veilig te stellen.


  Maak melding

 4. ’t Surinaamse elftal, Natio, heeft in de huidige vorm en samenstelling niets maar dan ook niets te zoeken op een WK!..

  dat ze af en toe een wedstrijdje winnen van een land waar de gemiddelde Surinamer niet eens weet waar het ligt, is leuk voor de amateur liefhebbers, maar dat je voor een serieus toernooi verliest van een honkbal natie pur sang geeft natuurlijk al aan, je schiet op alle fronten zwaar tekort!!!


  Maak melding

 5. Een bomvol Andre Kamperveen-stadion (zeker 700 toeschouwers), een uitzinnig publiek, de helft overigens Dominicaanse vrouwen, nee, met de ambiance zat het wel goed. NIET DUS!!

  Dit Surinaamse elftal is veruit het slechtste ooit in de Surinaamse voetbalgeschiedenis. Geen spelinzicht, geen bezieling, slechte wedstrijdmentaliteit, slechte passing, kortom het meest elementaire in het internationaal voetbal ontbrak. Een pass over nog geen tien meter wordt zomaar in de voeten van de tegenstander gespeeld. Dit was het niveau 3e klasse onderafdeling KNVB in Nederland. Inclusief het aantal toeschouwers.

  Schrikbarend slecht. Als je 7 punten uit 3 wedstrijden hebt, dus nog ongeslagen, dan moet je het gras opvreten om 10 uit 4 te halen. Er staan nog twee verliespartijen tegen El Salvador op het programma. Dus deelname aan het WK 2014 is een utopie, als het dat al niet was.

  Dan richten we ons maar op het WK 2018 in Londen, aldus een van de tv-commentatoren. Ha, ha, 3018 bedoelde hij zeker. Daarnaast nog twee keer drie kwartier gewauwel over techniek, taktiek en dergelijke, hinderlijk! En ook nog de hele wedstrijd over Dominica praten, terwijl iedereen weet dat Dominica en de Dominicaanse Republiek twee heel verschillende landen zijn. Terug naar de schoolbanken heren, en goed opletten tijdens de aardrijkskundeles.

  Nee, dit was absoluut geen leuk voetbalavondje. Ik ga maar weer naar de U-13 van Transvaal kijken, is veel leuker.


  Maak melding

 6. Laat ze dan maar de scholen in het binnenland schoon gaan maken.

  De kinderen en Suriname zullen dan wel een toekomst hebben dank zij deze schoorders.


  Maak melding

 7. Suriname verkleint kans op deelname aan het WK voetbal.

  Het zal wel aan mij als voetballeek liggen, maar ik dacht dat, realistisch bekeken, op dit ogenblik de kans voor Suriname om mee te doen aan het WK voetbal 0,0 is. Kleiner dan 0,0 kan toch niet?

  Iedereen die het niet met me eens is wil ik uitdagen een weddenschap, van elk bedrag in Srd, Euro of USD dat je maar wil inzetten, aan te gaan.


  Maak melding

 8. Pengel 2,
  Ook het rassenverhaal zal ons niet helpen. Voetballen op wereldniveau doe jij niet met 60-kilo’s.

  Toen Clarence Seedorf in konkreto handen en voeten wou geven aan het Surinaamsvoetbal, hebben vrijwel alle actoren het tot hun levenswerk gemaakt om hem te boycotten.

  Ik zie het nog voor me die avond in de Lafuente Stadion.

  WK-voetbal onder deze omstandigheden?
  Nooooooooooooooit!!!


  Maak melding

 9. Een open deur binnentrappen. Dat de heer Giskus nog als voorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond SVB aanzit zegt genoeg over de mentaliteit binnen de Surinaamse Voetbal Bond, de SVB. Goede raad is duur. Zelfs toen een prominent als Clarence Seedorf (bouwt illustratief een voetbal stadion in z’n geboorteland) zich aandiende en deze Stervoetballer ene samenwerking voorstelde met de SVB, met name de heer Giskus, werd er amper op gereageerd maar in de wind geslagen. Zo´n kans was en is een uit duizenden. Dat je als voorzitter van de belangrijkste sportbond in een land deze kwalificatie niet kan maken, dan ben je een oen of in letterlijke zin een idioot. Giskus was wel bereid in zee te gaan met ene Kees Zwamborn, wiens hart nimmer in Suriname ligt en geen wereld voetbalstatus bezit. Op wereld niveau stelt Zwamborn na Seedorf niets voor. Trouwens dat kun je Kees Zwamborn zelf op zich niet kwalijk nemen, een ieder zijn niveau. De bezieling welke een Seedorf aan dag zou kunnen en willen leggen is vele malen dan die van een Kees Zwamborn. Alleen maar het voetbal/netwerk waar Clarence Seedorf een beroep op zou kunnen doen en zijn eigen morele verplichting moest op z’n minst een grote eye/opener zijn geweest voor de kliek van Giskus bij de SVB. Een dergelijke figuur als Giskus moest en moet nu gewoon letterlijk ophoepelen. Het in extreme mate op amateuristische wijze van handelen mag een grondige reden zijn, de handen in eigen boezem te steken. Dergelijke personen als Giskus en de zijnen behoren zich hooguit op buurtniveau te etaleren, profileren zou op buurtniveau zelfs te hoog gegrepen zijn voor zulke lui en doemdenkers. Jaliens had eerder reeds getoond niet the right man on the right place te wezen. Jaliens als trainer van de SVB had in beter weten in, zo´n job nimmer mogen aannemen. Het was te hoog gegrepen, gezien zijn eerdere wanprestaties (falen) recent bij de voorronden van de Olympische spelen. Ee voetbal-goeroe als Ro Kolf, die had men als begeleider naar voren kunnen schuiven. De prominenten van Suriname die op wereldniveau kunnen acteren als trainer voor een WK, bijvoorbeeld met Surinaamse roots, liggen allen buiten Suriname. Om niet te verwijzen aan de bak aan kennis die er ligt bij onze zuider buren Brazilië, waar er nimmer of nooit een serieus beroep op is gedaan. Het was ook een uitgelezen kans, gezien Brazilië als organiserend land reeds is geplaatst voor de WK en de concurrentie ten opzichte van Suriname nihil is. Zo’n kans om je als land internationaal te manifesteren krijg je nooit meer. De vele Brazilianen die vandaag de dag mee profiteren binnen de Surinaamse economie, zie o.a. sex- en goudindustrie, zou je als aantoonbare prikkel mogen gebruiken om Brazilië te interesseren om know-how en ondersteuning te bieden. Dat de WK 2012 in Brazilië werd georganiseerd wist men niet gisteren, mar zeker (zes) jaren van tevoren. Ook een duidelijke reden vanwege het feit dit niet in te kunnen zien door het (wan)bestuur van de SVB, om plaats te maken voor weldenkenden. Een dramatischer beleid is amper voor te stellen. Degene die ook hebben lopen slaapwandelen is de regering van Desie Bouterse. Die mogen hierop ook worden aangesproken, gezien het belang van de zaak en het desastreus falen. Suriname heeft toch ook een ministerie of departement die over sportzaken gaat. Dat ook zij dit aan hun neus hebben laten voorbij gaan zegt genoeg over hun wan optreden in deze. Het grootste (sport)evenement, op wereld niveau, vlak bij jou achterdeur en er zo mee omspringen geeft een ieder die jou (de Surinaamse regering) aanschouwt zijn bedenkingen en duidt op z’n zachts gezegd minimaal op wanbeleid, sport betreffende. Men mag zichzelf achter de oren krabben, diep schamen en zichzelf ter verantwoording roepen. Bouterse heeft toch niet in de laatste plaats een beleid gepropageerd om zaken zoveel mogelijk in eerste instantie vanuit de eigen regio te zoeken, hetgeen mag worden onderschreven en techt bevonden. Ook daar zouden verantwoordelijken de laan moeten worden uitgestuurd. Ook hier wordt een extreem amateuristisch handelen ten toon gespreid. Het is meer dan triest voor woorden. Dat Surinaamse politieke prominenten, zoals Brunswijk en Bouterse met Clarence Seedorf alleen maar op de foto prijken voor de sier is kortzichtig en zal bij Seedorf zelf ook vragen hebben opgeroepen. Seedorf niet meer in aanmerking komende voor het Nederlandse elftal, moesten beleidsmakers hebben ervaren als een geschenk uit de hemel. Maar nee,zelfs op dat niveau, “een ieder voor zichzelf” GOD voor ons allen moet men wederom hebben gedacht. Mensen maken wij ons hierdoor niet meer dan belachelijk???


  Maak melding

 10. Het is schandalig om de surinaamse elftal nog steeds “natio” te roepen ( KNVB amateur basis 3 de klas). Ik schaam me dood wanneer ik het lees.


  Maak melding

 11. Eens met nummer 11, maar tegelijkertijd geeft hij ook aan hoe dip de Suriname van nu is gezakt. Ik weet nog dat Seedorf 3 miljoen euro had geboden aan de SVB voor meer zeggenschap dat is allemaal afgewezen door die schurken daar in Suriname.Kan iemand mijn vertellen wat er met dat geld is gebeurd die als steekpenning is gegeven aan de heren van de SVB???
  AMPIE was de beste aller tijden na de dood van deze GROTE ZOON VAN SURINAME, is Suriname nooit meer zo ver gekomen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.