Historische Defensie film ‘Soldaat in Suriname’ online

10

Het Nederlandse ministerie van Defensie heeft een serie bijzondere films uit de periode 1940 – 1975 uit het audiovisuele archief van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie in Den Haag online geplaatst. Het gaat niet alleen om instructie- en wervingsfilms, maar ook om bijvoorbeeld de film ‘Soldaat in Suriname’ uit 1974.

Deze bijzondere film moest ooit Nederlandse dienstplichtigen enthousiast maken voor het vervullen van hun diensttijd in Suriname en toont de opleiding, dienst en levenswijze van de Nederlandse militair vrijwilliger in Suriname. De bijna 3 kwartier durende voorlichtingsfilm geeft een allround beeld van het leven bij de Troepenmacht in Suriname: de waterhoudende en eetbare planten, de patrouilles, de detacheringen, de korjaaltochten, het kazerneleven en het stappen in Paramaribo.

De films zijn via www.defensie.nl/nimh te bekijken. ‘Soldaat in Suriname’ is ook hieronder te zien:

- Advertentie -

10 REACTIES

 1. Ook dit trajekt heeft Paraman achter de kiezen voor de slampmpers onder ons. TRIS september 1967 t/m februari 1969 Verzorgings-en Stafcompagnie.

 2. @ die hersenloze koe op nummer 1
  Wanneer ga je ons vertellen dat jij straaljager piloot bent geweest of een maanlanding hebt gemaakt .

 3. Paraman, krijg je geen heimwee naar al dat fraais dat toen te bewonderen was? Kijk nu eens naar de Memre Boekoe-kazerne en die andere kampementen (zo die er nog zijn). De TRIS deed toen nog constructieve dingen. Toch?

 4. @1 Paraman: Stel dat het waar is, dan ben je nu zeker rond 65 jaar oud. Sinds 1967 is dat circa 44 jaar geleden. Toen je begon was je rond de 20 jaar. Al je postings hebben een gehalte van 3 generaties terug. Dus houd je mond en ga genieten van je pensioen nu het nog kan. Hoe lang dit gaat duren weet je ook niet. Het is over en uit met je en dat was al geruime tijd bekend bij de meeste forumleden. Good Bye Paraman alias Pinto.

 5. @ Paramang. Sosoh kah joe e skrievie. Enige waar jullie toen last van hadden waren muggen. Voor de rest waren jullie die onschuldige indiaanse meisjes aan het molesteren.

 6. Jantje lacht,
  Aan mijn CV zou jij noge een puntje kunnen zuigen. Wat je hier leest is maar een fractie!

 7. hallo oud-Trisser Paraman.

  Ik zit hier naast een Trisser en deze is zeer benieuwd naar jou CV!!
  Het zou je sieren om deze eens op dit forum te zetten,zodat jij voor eens en altijd al die anderen de mond te snoeren!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.