Hindostanen varen met eigen boot mee op Gayparade

14

De Stichting Samen Vooruit (SaVo) gaat op 6 augustus met een ‘Hindo-boot’ meevaren met de botenparade van de Gayparade. Met dit initiatief wil SaVo homoseksualiteit onder Hindostanen zichtbaar en bespreekbaar maken. De Stichting SaVo is een maatschappelijke organisatie die taboedoorbrekende onderwerpen op een laagdrempelige manier bespreekbaar maakt. Ze wil verborgen leed binnen gezinnen zichtbaar maken en aan de orde stellen.

Op de Hindo-boot die SaVo zal laten deelnemen aan de Gayparade is plaats voor 30 homo’s en lesbiennes van Hindostaanse afkomst. Deelnemers varen in Indiase kleding en er is Bollywood- en Desi-muziek. Opvarenden betalen zelf ook voor hun plaats op de boot maar dat dekt niet alle kosten.

Daarom wordt het publiek opgeroepen een (kleine) financiële bijdrage te leveren aan dit initiatief. Meer informatie vindt u op de website van SaVo www.stichtingsavo.nl. Donaties kunnen worden gestort op gironummer 5824043 t.n.v. Stichting Samen Vooruit –SaVo- Amsterdam o.v.v. donatie Gayparade.

Bekijk ook:


14 REACTIES

 1. Ze kunnen met de rest van de Surinamers varen, dan drukken ze zo ook de kosten hoor! Of is een specifiek etnisch component aan Hindi Gay? En van wie vewacht de orga bijdragen, van de hele Suri gemeenschap, want geld is rasloos?


  Maak melding

 2. Good for them…maar ik vraag me af of meedoen aan een gayparade een laagdrempelige of eerder provoserende manier is om de kwestie bespreekbaar te maken?


  Maak melding

 3. wat denken sommigen hindostanen wel, gaan ze straks kindermisbruik ook goed praten,, niet denken dat je blank bent als je meer dan 30 of meer jaren hier woont, en vooral je haren niet kleuren, dan ben je bij mij minderwaardiger dan dat je nu bent…of willen sommige hindostanen erbij horen, je zult hier de komende 50 jaren nog steeds niet bijhoren, wat je ook aan je uiterlijk wilt doen, dus doe maar gewoon dan is er niks aan de hand..Jaa wij zijn wel verdraagzamer dan anderen. maar opvallen doen wij al helemaal niet eens..de prominenten zijn niet eens te bekennen of verdwijnen in de massa…


  Maak melding

 4. Niet zo optimistisch waarheid !!! Doen de hindoestanen niets, niet goed. Doen ze wel iets ook niet goed. Wat wil je ??? Wat ben je ??? Kijk maar naar PVV die heeft meer respect voor homo dan moslim. Zo is ’t momenteel op de wereld gewoon.
  Misschien loop jij wel achter en bent jaloers op de rest. De slaven hebben ook ooit voor hun rechten moeten opkomen. Wat is er verkeerd aan 2 mensen die verliefd raken op elkaar, is totaal iets anders als kindermisbruik. Dus vergelijk vooral geen appels met peren. Nee, zelf ben ik geen homo.

  Grantangie


  Maak melding

 5. Laat de mensen met rust no.5.Ze doen niemand kwaad.Zij zijn niet de enige die ’t haar kleurt. Zie de zwarten overal ter wereld.En pijs god (indien gelovig)dat je geen homo bent, of je broer of zus.Jij zou dan anders piepen als er op je neer geken zou worden.Odi odi
  Glenny


  Maak melding

 6. ik hoop alleen maar dat ze zich niet naakt of halfnaakt op de parade presenteren en geen rare obscure bewegingen maken. Als ze zich netjes kleden en niet van die sexistische bewegingen maken dan kunnen ze sympathy winnen.


  Maak melding

 7. Desi-boy,

  Dat is toch Bollywoodmuziek? Ho ton se chullo tum of Tu me ya de hoga y ham tum milete en anderen? Of niet?
  Heb nog nooit van Desi-muziek gehoord.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.