Eerste ‘one man show’ van Roué Verveer in Suriname

3

De Surinaams-Nederlandse cabaretier Roué Verveer vliegt volgende week naar zijn geboorteland Suriname, om daar voor het eerst een ‘one man show’ te verzorgen. De voorstelling getiteld ‘Hor’ a lafu’ is in Paramaribo te zien op 20 juli in de Ballroom van Hotel Torarica en van 21 tot en met 23 juli in theater Thalia.

De in Amsterdam wonende Verveer heeft eerder in Suriname opgetreden, maar dan in gezelschap van andere collega’s tijdens de Big Comedy Jam die jaarlijkse in december wordt gehouden. Helemaal alleen is hij niet want de uit Nieuw Zeeland afkomstige Amsterdammer Bob MacLaren is zijn support act.

Roué Verveer werd in 1972 geboren in Paramaribo. Hij studeerde korte tijd in Nederland. Terug in Suriname volgt hij een workshop van FreshWagon en verzorgt daarna de voorprogramma’s van Jörgen Raymann in Suriname. In 1999 debuteert Verveer in Nederland bij de Comedytrain en FreshWagon en stort hij zich volledig op de stand-up comedy. Inmiddels is Verveer al 10 jaar comedian en toert hij met een avond vullend programma door het hele land.

(FOTO: Facebook/Ramon Keijzer)

Bekijk ook:


3 REACTIES

  1. Oke, nu is Suriname voor hem een wingewest geworden. Dit nadat hij de zwarte (Afro-Surinaamse) gemeenshap in Nederland heeft gekrenkt door zijn mening over de slavernij:
    “het was allemaal niet zo erg als de Surinamers beweren” zei hij op de radio. Dit is duidelijk een geval van “wiens brood men eet, diens taal men spreekt”. Roue weet drommels goed welke inspanningen wij verrichten om de witte Nederlander te doen erkennen wat voor vreselijke mensonterende handelingen hun ouders hebben gepleegd in de slaventijd. Wij proberen al heel lang excuses te krijgen van de Nederlandse overheid cq koningshuis. Maar zoals altijd vinden ze dan weer een NEGER (o, wat verafschuw ik dit woord, maar op hem is het echt van toepassing) die zich voor hun karretje laat spannen om het vuile werk te doen, om onze inspanningen te ondermijnen, immers zwarten moet je met zwarten bestrijden. Zo heeft hij, een comediant, grappenmaker, nar, samen met de Nederlandse precentratrice Daphne Bunskoek een documentaire gemaakt over de slavernij. Let wel een grappenmaker en een actrice. Niets wetenschapper over onderzoeker, maar een actrice en een grappenmaker. Zo serieus neemt de Nederlander dus de slavernij geschiedenis. Dit alles gesubsidieerd natuurlijk. Het gevaarlijke hiervan is dat dit de Nederlanders wordt voorgeschoteld als te zijn de waarheid over de slavernij, een manier om alle organisaties die deze strijd voeren voor eens en voor altijd de mond te snoeren. De woordvoerder van Ninsee noemde dit walgelijk, de verschillende organisaties spreken er schande van, maar meneer de NEGER vindt het allemaal natuurlijk erg meevallen. Ik hoop dat de Afro-Surinamers die zich verbonden voelen met hun voorouders hem duidelik zullen maken dat zij daar niet van gediend zijn en hem ter verantwoording zullen roepen. Mijn advies is een duidelijk signaal naar deze meneer door zijn shows NIET te bezoeken totdat hij excuses aanbied voor zijn verraad.


    Maak melding

  2. Lucien wiens brood eet jij vraag ik mij af ?
    Wanneer roep jij onze landgenoten op om de grootste grappenmaker, massamoordenaar van suriname DDB te vragen om zijn excuses aan te bieden aan de gehele samenleving voor wat hij ze heeft aangedaan.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.