Begroting Kwakoe Festival nog niet rond

14

De kans bestaat dat het Kwakoe Festival dit jaar toch niet doorgaat. Vier weken voor de start komt de organisatie nog 100.000 euro tekort meldt AT5. Het gat in de begroting is het gevolg van het slechte imago van het festival. In het verleden waren er veel problemen met betalingen. Sponsoren zijn daarom huiverig om te investeren en leveranciers nemen geen genoegen meer met een voorschot, maar willen meteen de volledige rekening betaald krijgen meldt de zender.

Het festival had vorige week na maanden van onzekerheid eindelijk de organisatie rond. Dat gebeurde pas na ingrijpen van stadsdeel Zuidoost, dat Paul Stiekema aanstelde als veredelde informateur.

De organisatie heeft het geld nodig voor de voorfinanciering van 250.000 euro op een begroting van 750.000 euro. Het stadsdeel draagt daar al 50.000 euro aan bij en weigert vooralsnog om extra te investeren. Vorige maand zei stadsdeelvoorzitter Marcel La Rose in het AT5 Nieuws nog stellig dat Zuidoost niet meer dan een halve ton zal betalen aan het festival. Zie ook de video van AT5 hieronder:

14 REACTIES

 1. Het klinkt lullig. Maar de waarheid is dat als je zaken doet met Surinaamse organisaties/ondernemers je meestal kan fluiten naar je centen en er ook geen enkele afspraak wordt nagekomen.


  Maak melding

 2. Hulp!

  Belangeloos biedt ik mijn hulp aan om te helpen dit evenement te organiseren. Maar dan met mensen die weten wat ze moeten doen, geen dikke nekken.


  Maak melding

 3. Paraman(1),

  Het Kwkoe festifal heeft altijd kunnen voortbestaan omdat er subsidie gegeven werd. Maar de winsten verdwenen wel in de zakken van enkele(ex)bestuursleden.

  Een financiele reserve heeft het Kwakoe festival nooit opgebouwd en de Surineds krijgen een negatieve stereotypering opgespeld.

  Twee jaren terug heb ik op dit forum al mijn verwachting uitgeproken over het voortbestaan van dit festival. Men zal het bewust laten doodbloeden.

  Het terrein waar dit festival altijd gehouden wordt, heeft een bouwbestemming gekregen. Surineds in Amsterdam, informeer dit gerust bij jullie gemeente raadsleden van surinaamse komaf.En bespreek hierbij een eventuele verschuiving naar Almere toe.

  Kwakoe heeft hier in Nederland, zeker bij een grote groep Autochtonen een negetieve lading gehad. Nu zien zij politiek hun kans schoon Surineds te gebruiken om de eigen surinaamse kwakoebeleving te torpoderen.Zeker in de naamgeving.

  Zuivere politieke correctheid aan de ene kant en feitelijke versnippering onder de Surineds (zeker onder de creoolse voortrekkers) aan de andere kant.

  Vaarwel Kwakoe festival. Je gaat een langzame dood tegemoet.Maar niet in mijn hart.
  Srika


  Maak melding

 4. Waarom moet het festival in godsnaam weken duren, hou het klein 1 week is meer dan genoeg.
  Van mij hoeft het helemaal niet te door gaan, en zeker vanwege slechte imago van het festival.

  Jimmy


  Maak melding

 5. Wat nou @2 eem festijn organiseren is anders dan een land besturen….want het is jouw regering die zijn mini(sters) in lijn kan houden.Ze snappen geen van allen elkaar. Het wegwerpen is al begonnen.Who’s next? Arme Delano Braam.Odi odi,
  Glenny


  Maak melding

 6. @Srika
  Zker nooit iets anders gelezen dan de Donald Duck dat je je gedraagt als Goofy, de Bakra’s aanziet voor Dagobert Duck, DDB als Boris Boef en de MC als de zware jongens??


  Maak melding

 7. Die organisatie vullen alleen maar hun zakken en willen ten kosten van alles geld van de gemeente hebben.Waarom moeten de belastingbetalers bijdragen aan de nutteloze
  evenement waar er alleen maar geld verdient wordt door die zakkenvullers.Ik zie het nut van zo een organisatie niet.Het zou goed zijn dat ze op eigen benen staan en niet hoeven te bedelen bij de gemeente.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 8. De tijd van verwennerij is voorbij.Een festival zoals het Kwakoe festival met 250.000 bezoekers per seizoen moet in staat worden geacht om heel veel entree inkomsten te genereren. De organisatoren moeten alleen de sterke wil hebben om toegangsgelden te innen. Als elke bezoeker € 3,- moet betalen heeft men in elk geval € 750.000,- binnen.Daarnaast moeten de standhouders standgeld betalen en erbij opgeteld de inkomsten uit reclame en sponsoring. Het Kwakoe festival kan zichzelf bekostigen.Anders maar geen Kwakoe festrival.


  Maak melding

 9. Neus(nr.8),

  Bedankt voor jouw reactie.Jammer genoeg moet ik constateren, dat jij alleen maar uit je neus peutert en op dit onderwerp nog een wassenneus oploopt.

  Uit de boekjes van Donald Duck heb ik geleerd analitische te zijn en objectief een verschijnsel te bespreken.
  Ik denk deze Nederlandse samenleving nu redelijk goed te kennen en weet nu ook wat politiek de ‘Surineds’ te wachten staat.

  Zo werkt Dagobert Duck creeert zo de realistische neerslag op het Kwakoe festival.

  En wie of wat volgt na het Kwakoe festival?
  Time will tell.


  Maak melding

 10. Het beste is omt het in Belgie te houden waar de Antiliaanse feesten ook zij in Hoogstraten en zonder gedoe een uitje naar Belgie


  Maak melding

 11. Het verbaasd me eigenlijk helemaal niet dit zat er weer eens aan te komen dan gaat Kwakoe naar Almere dan gaat het niet door dan wordt de grond gesloopt enz enz enz.
  Vorig jaar ook al zo.n rare hype dan zou Kwakoe de tenten sluiten om dat er niet op tijd was betaald, het was zelfs al zo dat de directeur van kwakoe klappen heeft gehad om dat bands niet werden betaald tja hoever wil je nog gaan.
  Als je al al bij meneer Paimoh je telo wilde dan kreeg je drie stukjes Cassave die nauwelijks groter zijn dan je duim of wijsvinger en ander half milligram bakkeljauw in je bakje waar voor je ook nog eens twee of drie keer het dubbele voor betaalde dan normaal,wat in prijs verhouding totaal niet overheen kwam ,ja want tentjes zijn duur om te huren.
  20 jaar geleden was kwakoe nog echt kwakoe de laatste periode is het alleen maar comercieel geweest.
  Tja en nu 100.000 euro te kort komen ? dan zou ik ook na al dit gebeuren zeggen weetje wat!! we stoppen er mee het zijn gewoon een stelletje madar jende,s daar zo.
  Nu zit er maar een ding op zelf naar Suriname gaan daar zit nog de echte kwakoe 🙂 En ook al ben ik zelf niet Surinaams als je in Suriname komt je gewoon Surinamer en dat is het fijne van Suriname.

  Gr Parisa Zandi


  Maak melding

 12. Wij Blaka man’s zijn altijd bezig geld te bedelen bij die witman’s in plaats van te handelen op basis van financieel gelijkwaar digheid. Bakra’s hebben een gouden regel.’WIE BETAALD DIE BEPAALD”

  srananmike


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.